Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Λιγότερα από 1 ευρώ την ημέρα το επίδομα φτώχειας


Για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας.
Είναι το Ταμείο για να ενισχυθούν 2 εκατ. φτωχοί που ζουν με λιγότερα από 5,5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Όπως έχει πει ο Αλογοσκούφης τον πρώτο χρόνο, δηλαδή το 2008, το Ταμείο θα δαπανήσει για τους φτωχούς 500 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι αναλογούν 250 ευρώ σε κάθε φτωχό δηλαδή κάπου 21 ευρώ το μήνα ή 70 λεπτά του ευρώ την ημέρα.
Σωθήκανε….

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Η ώρα των εκλογών έφτασε!

Μέσα στον Αύγουστο θα βαρέσει διάλυση η βουλή και νωρίς νωρίς το Σεπτέμβριο θα στηθούν οι κάλπες και μην ακούτε παραμύθια για εξάντληση της τετραετίας και τα τοιαύτα.
Η πληροφορία από λίαν αξιόπιστη πηγή, τακτικό συνομιλητή του πρωθυπουργού και με βαρύνουσα γνώμη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το βλέπεις πιθανό να έχουμε πεντακομματική βουλή, τον ρώτησα χθες που τον ξεμονάχιασα.
Ένα μήνα πριν τις εκλογές τι εκτιμήσεις να κάνεις ήταν η απάντησή του που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το χρόνο των εκλογών.
Όσοι λοιπόν έχετε προγραμματίσει διακοπές τον Αύγουστο για ξανασκετείτε το.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Ένας Αστακός για το βιβλίο Γκίνες.

Μια χώρα που οι Αρχές της, όχι μόνο δεν σέβονται τους πολίτες της, αλλά και τους εμπαίζουν δε μπορεί να έχει μέλλον και ίσως οι φωτιές να είναι προάγγελος της εξαφάνισής της από τον Πλανήτη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Σερφάρεις στο διαδίκτυο ψάχνοντας για φτηνές διακοπές καθώς δεν αποτελείς εξαίρεση από τα εκατομμύρια των συν- Ελλήνων που λόγω δυσπραγίας δεν διανοούνται διακοπές σε ξενοδοχείο κλπ.

«Στον Αστακό υπάρχουν πολλές πανέμορφες παραλίες και άλλα μέρη για ελεύθερο κάμπιγκ» διαβάζεις ασυναίσθητα, «ο επισκέπτης μπορεί ελεύθερα να επιλέξει. Όμως η πιο ιδανική και σε μικρή απόσταση (3 χιλ. από τον Αστακό) είναι η παραλία “Μαραθιάς”, ένας πανέμορφος, απάνεμος και ήσυχος όρμος, με μικρό αρχικό βάθος που τον κάνει κατάλληλο για μικρά παιδιά».
Μπα, δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο ιδανικές περιπτώσεις σκέπτεσαι αλλά πάλι η «πρόσκληση» είναι επίσημη από τον ίδιο το Δήμο του Αστακού.

Συνεχίζεις το σερφάρισμα και προσγειώνεται ανώμαλα όταν διαβάζεις στο blog του Ζαρκαδούλα ότι: «Την Τρίτη 27-07-2007 το πρωί γύρω στις 9:00 π.μ ένας εκ των αντιδημάρχων και δυο αστυνομικά όργανα πήγαν στο Μαραθιά, σύμφωνα με την κ. Δήμητρα, μία εκ των 5 που έμειναν 3 ώρες στο Α.Τ Αστακού και τους ενημέρωσαν ότι έχουν καταλάβει παράνομα το χώρο. Οι δυο αστυνομικοί έγραψαν τα ονόματα όλων όσων ήταν εκεί και αποχώρησαν. Δυο ώρες σχεδόν μετά πήγε σε έξαλλη κατάσταση ο διοικητής του Α.Τ και, σύμφωνα πάντα με την κυρία Δήμητρα, πήγε 5 από τους παράνομους παραθεριστές αυτόφωρο. Ποιος έκανε έξαλλο το διοικητή και τον ανάγκασε να πάει ο ίδιος ντάλα μεσημέρι με 40 βαθμούς και να πάρει το κόσμο στο αυτόφωρο;»

Δεν μπορεί σκέπτεσαι, ο Ζαρκαδούλας κάνει αντιπολίτευση και θέλει να βλάψει το Δήμαρχο, όταν το μάτι σου πέφτει εδώ σε μια άλλη είδηση: «Tο θέμα της πώλησης του Μαραθιά αποσύρθηκε και θα έρθει προς συζήτηση την άλλη Τρίτη την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου. Ως εκ τούτου ο κίνδυνος εκποίησης συνεχίζει να υπάρχει».

Ε. λοιπόν, πέστε μου αυτή η χώρα μπορεί να έχει μέλλον;

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Το Μπουρδέλο

Είναι παλιό αλλά με όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι και πάλι επίκαιρο.
Λέει λοιπόν ο μύθος
Μπους, Μπλερ και Καραμανλής πετούν με το ίδιο αεροπλάνο. Σε κάποια φάση το αεροπλάνο πέφτει... στην έρημο και σώζονται και οι 3.
Αρχίζουν να περπατούν μέχρι να σηναντίσουν κάποιον να τους βοηθήσει.
Βραδιάζει και επιτέλους βλέπουν ένα σπίτι με ένα κόκκινο φωτάκι απ έξω.
Ω ρε, σε μπουρδέλο πέσαμε λένε.
Τι να κάνουν όμως, αναγκαστικά μπήκαν. Μόλις τους βλέπει η τσατσά τους ρωτάει τι θέλουν. Παρακαλούν και εκείνοι να πάρουν τηλέφωνο στις χώρες τους για να έρθουν να τους πάρουν. Πάει λοιπόν πρώτος ο Μπους, παίρνει τηλέφωνο μιλάει 1,5 λεπτό και τα κανονίζει όλα.
- Τί χρωστάω; ρωτάει την τσατσά.
- 1500 $, απαντάει αυτή. Ο Μπούς τα δίνει αδιαμαρτύρητα.
Πάει μετά ο Μπλερ τα κανονίζει και αυτός σε 2 λεπτά.
- Πόσα οφείλω; ρωτάει.
- 400 λίρες, απαντάει η τσατσά.
Πάει και ο Καραμανλής, παίρνει τηλέφωνο, περιμένει μισή ώρα να τον συνδέσουν με την γραμματεία, 20 λεπτά με τον υπεύθυνο...
"Μα είμαι ο πρωθυπουργός!" φωνάζει στους συνεργάτες του ο Καραμανλής τι κάνετε τόση ώρα;
Με τα πολλά καταφέρνει να συνεννοηθεί μετά από καμιά ώρα.
Πόσα σου χρωστάω ρωτά την τσατσά.
- 2,50 ευρώ του λέει.
Γιατί αυτός μόνο 2,5 ευρώ διαμαρτύρονται οι άλλοι.
- Από μπουρδέλο σε μπουρδέλο είναι αστική η χρέωση τους αποστομώνει η τσατσά.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Α, ρε Γιωργάκη πότε θα αποφασίσεις να γίνεις Γιώργος.

Αλήθεια Γιωργάκη νομίζεις ότι καθαρίζεις το κόμμα σου με τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια του Πάχτα, του Ανθόπουλου και των άλλων πρώην βουλευτών που είχαν υπογράψει τη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς;
Και το Σημίτη γιατί δεν τον αποκλείεις από τους συνδυασμούς;
Κάνεις πως δεν ξέρεις ότι εντολές του πρώην πρωθυπουργού εκτελούσαν οι βουλευτές που «αποκεφάλισες» όταν αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο;
Κάνεις πως δεν ξέρεις ότι την τροπολογία την είχε υποσχεθεί προσωπικά ο κ. Σημίτης στον κ. Στέγγο τον Ιούλη του 2003 όταν με δική σου επιλογή έγινε η Σύνοδος Κορυφής στο ξενοδοχείο του Στέγγου;
Εκεί ήσουν Γιωργάκη και ίσως να ήσουν και παρόν στη συζήτηση.
Ο monahikoslikos ήταν στο δάσος όταν χτύπησε το κινητό του.
Γράψε κάτι μήπως και το προλάβουμε άκουσε να του λέει από την άλλη άκρη του σύρματος στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη.
Γιατί, τι συμβαίνει απόρησα.
Του υποσχέθηκε να αλλάξει το νόμο για να χτίσει τις 4.500 βιλίτσες που ζητάει, δεν θα αφήσουν δέντρο για δέντρο, γράψε κάτι.
Αλλά που να βρεθεί χώρος για αντισημιτικό σχόλιο όταν όλος ο δημοκρατικός τύπος τότε «έπινε νερό» στο όνομα του εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού και την αφεντιά σου.
Αν λοιπόν θέλεις να πάψεις να είσαι Γιωργάκης και να γίνεις Γιώργος ένας δρόμος υπάρχει.
Ή όλοι μέσα ή και ο Σημίτης εκτός.
Όσο δεν το τολμάς θα μένεις Γιωργάκης, Γιώργος δεν θα γίνεις κι αν δεν γίνεις Γιώργος μην ελπίζεις σε πρωθυπουργία.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Προκλητική η ΕΡΤ

Το παρακάτω κείμενο έλαβα πριν λίγο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Το δημοσιεύω με την επισήμανση ότι μεμονωμένες αντιδράσεις δεν έχουν νόημα και αποτέλεσμα. Αν όμως συντονιστούμε μπορούμε να αμυνθούμε στη ανοησία των καρεκλοκένταυρων που βάζουν στο στόχαστρο την τσέπη μας.

"H διοικηση της Ελληνικης Ραδιοφωνιας Τηλεορασης, ανακοινωσε με περηφανια την συμφωνια της με τις 2 κατα τεκμηριο κορυφαιες Ελληνικες ποδοσφαιρικες ομαδες, τον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο, για την εξασφαλιση των τηλεοπτικων τους δικαιωματων. Ο Ολυμπιακος συμφωνησε στα 14,5 εκατομμυρια Ευρω για την περιοδο 2006-2008, ενω ο Παναθηναικος (συμφωνα με δημοσιογραφικες πηγες) στα 16 εκατομμυρια Ευρω για το διαστημα 2007-2010. Η ειδηση μαλιστα επικοινωνηθηκε απο τους κρατικους τηλεοπτικους & ραδιοφωνικους σταθμους ως ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ΕΡΤ & απαρχη μιας νεας εποχης για το αθλητικο τμημα της.

Τι σημαινει αυτο για σενα αγαπητε Ελληνα πολιτη, ποδοσφαιροφιλε η μη?

Σημαινει ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ οτι καλεισαι να ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 30,5 εκατομμυρια Ευρω (και κατι ψιλα), ητοι 10,4 δις δραχμουλες , στην επομενη 3ετια. Λεφτα τα οποια η (ηδη υπερχρεωμενη απο υπεραριθμο προσωπικο κ τηλεοπτικα πανηγυρακια) ΕΡΤ δεν υπαρχει περιπτωση να βρει απο αλλους πορους, πλην των μηνιαιων εισφορων σου!!

Την στιγμη που ο ΑLPHA (ιδιωτικος σταθμος με πληρως οργανωμενο τμημα πωλησης διαφημιστικου χρονου) καταφερε φετος να εισπραξει λιγοτερα απο 2,3 εκατομμυρια Ευρω για τα αντιστοιχα παιχνιδια του Ολυμπιακου (περιπου 145.000 Ευρω ανα παιχνιδι), η ΕΡΤ καλειται να εισπραξει τα υπερτριπλασια απλα για να μην ζημιωθει!!! Δηλαδη 485.000 Ευρω ανα αναμετάδοση, κατι πρακτικως αδύνατον με βαση το κοστος μοναδας του τηλεοπτικου χρονου + την διαρκεια της αναμεταδοσης. Τα ιδια φυσικα θα ισχυσουν και για το πακετο του Παναθηναικου.

Σημειωτεον οτι ο ανταγωνιστης της ΕΡΤ στα δικαιωματα του Ολυμπιακου (ALPHA) προσεφερε λιγοτερα απο 5 εκατομμυρια Ευρω....με αλλα λογια, η ΕΡΤ προσεφερε 45% περισσοτερα απο τον ανταγωνιστη, χωρις ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ για την μεγαλη αυτη διαφορα....

Η φραση-κλισε "κοινωνικη προκληση" σε περιοδους ανεχειας & ανεργειας, μαλλον ωχρια...

Ο κ. Παναγοπουλος - προεδρος/τσαρος/αυτοκρατωρ της ΕΡΤ- δηλωσε οτι ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τις αντιδρασεις των πολιτων (βλ. εμμεσων μισθοδοτων) και οτι "το σχεδιο ανατασης της ΕΡΤ θα προχωρησει με
καθε κοστος!"

Καθε κοστος λοιπον? ΝΟ PROBLEM mister.

Γιατι εγω ΔΕΝ προτιθεμαι να χρηματοδοτησω το γαιτανακι δημοσιων σχεσεων σας αγαπητε κυριε Τζεγκις Χαν-καναλαρχη. ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΝΔΡΟΜΗ:

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

ΚΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ «ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ» ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
ΕΝΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΟΦΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ.....ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ".

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Βγάλτε το σκασμό επιτέλους

Δυό ακόμα παλικάρια, 2 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, τσακίστηκαν σήμερα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Ν. Στύρα.
Έπεσαν στο καθήκον μας είπαν από ...καθήκον οι πολιτικοί μας ηγέτες εκφράζοντας την οδύνη τους με τη σκέψη στραμένη στις οικογένειες των αδικοχαμένων όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Καλέ τι μας λέτε.
Πόσες ώρες θα κρατήσει η οδύνη σας;
Πόσες ώρες η σκέψη σας θα είναι στραμένη στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων;
Όσες ήταν και για τους εποχικούς δασοπυροσβέστες που κάηκαν στην Κρήτη χωρίς να βρεθεί ποιός ηλίθιος τους έστειλε στη χαράδρα με τη φωτιά;
Όσες ήταν για τους 3 αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στα Ίμια, για τον Ηλιάκη που δέχτηκε τον τούρκικο πύραυλο στο Αιγαίο και δεν τολμάτε να βγάλετε ούτε το πόρισμα για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι και για τόσους άλλους που έπεσαν στο καθήκον όπως μας λέτε;
Ναι, οι 2 αξιωματικοί που τσακίστηκαν σήμερα έξω από τα Ν. Στύρα έπεσαν στο καθήκον.
Τίμησαν τον όρκο τους.
Κάντε λοιπόν και σεις κύριε πρωθυπουργέ το καθήκον σας...
Και εσείς κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάντε το δικό σας καθήκον και όλοι οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, αρχηγοί στρατού, αεροπορίας, πυροσβεστικής...
Αν πάλι δεν έχετε τα κότσια να κάνετε το καθήκον σας ή δεν ξέρετε ποιο είναι το δικό σας καθήκον τουλάχιστον βγάλτε το σκασμό.
Μην μας προκαλείτε άλλο.

Σεβαστέ μου κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας.

Θυμάμαι, θα θυμάστε κι εσείς πιστεύω, την πρώτη αντίδραση του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ όταν, το 1975, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάσισε να γιορτάσει για πρώτη φορά την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας» με συγκέντρωση αν θυμάμαι καλά στο παναθηναϊκό στάδιο.
Ε, όχι και να γιορτάσουμε, την αλλαγή φρουράς, και μάλιστα στον ίδιο χώρο που γιόρταζε ο Παπαδόπουλος την 21 Απριλίου ήταν η πρώτη αντίδραση του Ανδρέα που έριξε την ιδέα ότι ίσως θα έπρεπε να οργανώσουμε μια ξεχωριστή συγκέντρωση με ομιλητή τον ίδιο για να δώσουμε το αληθινό μήνυμα της ημέρας.
Θα θυμάστε ίσως κ. Πρόεδρε ότι με πρωτοβουλία των οργανώσεων Νοτιοανατολικών προαστίων νοικιάστηκε το γήπεδο του Πανιωνίου γι αυτή την εκδήλωση.
Άλλο τώρα αν στη συνέχεια ο Ανδρέας, όπως το συνήθιζε, άλλαξε γνώμη, φόρτωσε τις ευθύνες στους διοργανωτές, ξήλωσε από τη θέση τους και όλα τα στελέχη του Οργανωτικού. Γνωστά πράγματα, τα θυμάστε έτσι δεν είναι.
Στη συνέχεια καθιερώθηκε η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για να τιμάται η μεταπολίτευση και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Πρώτη θέση στις δεξιώσεις είχαν τα χουντικά κατάλοιπα και οι συνεργάτες της δικτατορίας ενώ συστηματικά και ίσως για παραδειγματισμό απουσίαζαν εκείνοι που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με εξαίρεση κάποιους επώνυμους που λόγω πρωτοκόλλου δεν μπορούσαν να αγνοηθούν.
Ο monahikoslikos, παραβρέθηκε λόγω πρωτοκόλλου στη δεξίωση του 1988, επί Προεδρίας του κ. Σαρτζετάκη και αποχώρησε άμεσα αηδιασμένος και με τη σκέψη ότι αν δάγκωνε κανέναν κινδύνευε να ψοφήσει από χουντική λύσσα.
Είναι αλήθεια κύριε Πρόεδρε ότι επί των ημερών Σας προσκαλούνται και κάποιοι αντιστασιακοί από τους εγγεγραμμένους στους καταλόγους του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων και σωστά, τους άλλους που δεν θέλησαν να «ρευστοποιήσουν» την προσφορά τους ούτε με το μετάλλιο και την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου που να τους βρείτε.
Έτσι κι αλλιώς αυτοί δεν ζήτησαν και δεν θα ζητήσουν πρόσκληση.
Δεν τους λείπει η δεξίωση. Τους λείπει η Δημοκρατία.
Αύριο, άκουσα, έχετε καλέσει και αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος κι αυτό ασφαλώς Σας τιμά.
Μόνο που, να, κύριε Πρόεδρε, πέρυσι που έβλεπα από την τηλεόραση τα διαδραματιζόμενα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου πολύ στενοχωρήθηκα.
Σαν ξένο σώμα ήταν οι αντιστασιακοί. Μαζεμένοι όλοι μαζί σε μια γωνιά να κοιτούν αμήχανα γύρω τους τις λαμπερές τουαλέτες και τα πανάκριβα κοστούμια των επισήμων και να τους δείχνουν οι τηλεοράσεις όπως δείχνουν τις μαϊμούδες στα πανηγύρια.
Ζητείστε να δείτε το περσινό βίντεο κύριε Πρόεδρε και είμαι βέβαιος ότι θα καταργήσετε αυτό το ετήσιο καραγκιοζιλίκι που εκτός όλων των άλλων θυμίζει και τη συνεχιζόμενη Κυπριακή τραγωδία.
Και μην ξεχνάτε ότι ο φάκελος της τραγωδίας εξακολουθεί να παραμένει κλειστός για να μπορούν άφοβα κάποιοι συνδαιτυμόνες Σας στη αυριανή δεξίωση να γεύονται τα αγαθά της Δημοκρατίας και των δεξιώσεων.

Μετά απεριορίστου σεβασμού
ο monahikoslikos

Πηγή «γνώσεων» η Τηλεόραση

Τέσσερα πράγματα που έμαθα σήμερα το πρωί κάνοντας ζάπινγκ στην TV και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
1.- Έμαθα από τον ΑΛΦΑ και τον παρουσιαστή της εκπομπής «πρωινή παρέα» ότι στο Ρέθυμνο ο Δήμαρχος σκέπτεται να διπλασιάσει την τιμή του νερού σε όσους καταναλώνουν πάνω από 150 κυβικά εκατοστά νερό το μήνα.
Ναι όπως το διαβάζετε το άκουσα. Μόνο τα σπουργίτια ως φαίνεται θα γλυτώσουν το χαράτσι.
2.- Έμαθα από τον ΑΝΤΕΝΑ και τον Παναγ(ρ)ιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ότι το κτίριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη έχει χτιστεί με ελληνικά λεφτά από τον μακαριστό Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Τη Γιάννα την ενημέρωσε ο Παναγ(ρ)ιότατος που έμπλεξε το Θόδωρο Αγγελόπουλο, που από όσο ξέρω είναι μια χαρά στην υγεία του, με τον πατέρα του το μακαριστό Παναγιώτη που πράγματι έβαλε τα λεφτά για την ανακαίνιση του Πατριαρχείου;
3.- Έμαθα από το MEGA και τον παλιό πιλότο αγώνων αυτοκινήτου και σημερινό μαϊντανό των τηλεοπτικών παραθύρων Ιαβέρη ότι για τις πυρκαγιές δεν φταίει η πολιτεία που έχει αφήσει χωρίς προσωπικό και μέσα την Πυροσβεστική, δεν φταίνε οι εμπρηστές και οι οικοπεδοφάγοι αλλά φταίμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που αφήνουμε σκουπίδια δεξιά κι αριστερά και δεν πήραμε μια τσουγκράνα ο καθένας να καθαρίσουμε τα δάση.
Ειδικός και στις φωτιές τώρα ο Ιαβέρης. Κι ακόμα δεν σφίξαν οι ζέστες…
4.- Έμαθα από όλα τα κανάλια (σε εθνικό δίκτυο που λένε) και από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο ότι μόνο το Θεό φοβάται.
«Εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε στο Θεό γι αυτό λέμε πρώτα ο Θεός κι ύστερα όλα τα άλλα και νομίζω ότι και ο Θεός μαζί μας είναι» λέει ο κ. Χριστόδουλος.
Αλλά αν ο Θεός είναι μαζί του, γιατί τον φοβάται και τι ελπίζει ότι μπορεί να κάνει ο κ. Τζάκης κόντρα στη θέληση του Θεού;
Κάτι μας κρύβει ο Μακαριότατος….

Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

Ο εμπρησμός ως μέσον πολιτικής

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν εμπρηστές, φέτος το καλοκαίρι, θα έπρεπε να τους ανακαλύψουμε, αλλά, ας είναι καλά τα παιδιά, δεν μας άφησαν να κάνουμε τους Σερλοκ Χόλμς.
Κρανίου τόπο και στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σκεπάζοντας με τα αποκαΐδια και τη στάχτη από τα καμένα δάση, βαλίτσες με μίζες, πορίσματα ανεξάρτητων αρχών, διώξεις ημετέρων, καρτέλ γάλακτος, πετρελαιάδων, παραδικαστικά κυκλώματα, ανιστόρητα ιστορικά βιβλία…
Κάνουν καλή δουλειά, οι εμπρηστές, και εξυπηρετούν πολλούς αφεντάδες.
Τρίβουν τα χέρια τους οι καταπατητές που με την εύνοια και των 2 μεγάλων κομμάτων, τα οποία πολλαπλώς ευεργέτησαν με τις φωτιές που παράγγειλαν, έχουν σίγουρους τους αποχαρακτηρισμούς των δασών.
Κοντεύει να μείνει άνεργος ο Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ που είχε αναλάβει εργολαβικά την αποκάλυψη των γαλάζιων σκανδάλων, εξαφανίστηκε από προσώπου TV ο βλάσφημος Αλαβάνος που τόλμησε να χαρακτηρίσει νονό τον πρωθυπουργό, ίσα που αχνοφαίνεται πίσω από τους καπνούς των τηλεοπτικών παραθύρων ο μακεδονομάχος Κρατζαφέρης και ο Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ.
Καλά για την Αλέκα δεν το συζητώ. Θα ζητήσει αναδάσωση των καμένων από το 1821 και μετά όπως και με τα ομόλογα που ζητά επιστροφή των κλεμμένων από το 1950. Δεν έχει άδικο αλλά το φρέσκο κουλούρι είναι καλύτερο Αλέκα μου.
Όσο για τους τηλεκανίβαλους των 8.00 τι να πω και τι να μολογήσω.
Για όλα φταίνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας ο και μυστακοφόρος Φούρλας και ο αρχηγός της Πυροσβεστική Κόης που δεν μιλιούνται και δεν μπορούν να συντονιστούν και γι αυτό οι φλόγες φουντώνουν αντί να σβήνουν.
Λες και πάνω από τον Κόη δεν υπάρχει ο Πολύδωρας, να τον στείλει στο σπίτι του αν αποδεικνύεται ανάξιος αρχηγός και πάνω από το Φούρλα και τον Πολύδωρα δεν υπάρχει πρωθυπουργός να τους πακετάρει όλους μαζί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Όχι, για τους τηλεκανίβαλους, δεν υπάρχει ούτε Πολύδωρας, ούτε πρωθυπουργός. Ο κακός Κόης φταίει που δεν καταδέχεται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με το Φούρλα το μυστακοφόρο.
Κι όταν η «φωτιά» με τις σχέσεις Φούρλα - Κόη τίθεται υπό μερικό έλεγχο ρίχνει ο Γιακουμάτος τη μολότοφ για τους πράσινους εμπρηστές και οι αναζωπυρώσεις δίνουν και παίρνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Κι επειδή η κατάσταση εξόχως βολεύει την κυβέρνηση αφού ο καπνός και τα αποκαΐδια επισκιάζουν τα άλλα σκάνδαλα που κόβουν ψήφους και αμφισβητούν την εξουσία της.
Βολεύει και την αντιπολίτευση που βρήκε νέο λαμπρό πεδίο κριτικής του κυβερνητικού έργου αφού η «σημαία» για τα δομημένα σκάνδαλα και τις μίζες αποδείχτηκε σημαία ευκαιρίας και μαζεύτηκε άρον άρον μόλις εμφανίστηκε στο προσκήνιο η υπόθεση Παπακωνσταντίνου…
Βολεύει και τα κανάλια που δεν χρειάζεται να ψάχνουν για θέματα καλοκαιριάτικα…
Το πολιτικό κλίμα θα παραμείνει θερμό, καυτό και τσουρουφλιστό μέχρι και τις εκλογές, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τροχιοδεικτικές μολότοφ εκατέρωθεν.
Και δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο σας ευχαριστώ, που λέει ο Χατζηνικολάου, κάθε φορά που δεν θέλει να ακουστεί κάποια ενοχλητική άποψη, τα μικρά κόμματα θα συμμετάσχουν ουσιαστικά άφωνα στην εκλογική διαδικασία.
Βρε, όχι πεντακομματική, τρικομματική και με το ζόρι θα είναι η νέα βουλή.
Αυτό άλλωστε δεν επιδιώκουν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ;

Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Σωτήρης Πέτρουλας

Σωτήρη, πέρασαν σαράντα δύο χρόνια από κείνη τη ματωμένη Τετάρτη του Ιούλη που έφυγες.
Ασυμβίβαστος, ανυπότακτος πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Δημοκρατία μπήκες σύντομα στο στόχαστρο της αντίδρασης που σε δολοφόνησε ψυχρά.
Όσοι περπατήσαμε δίπλα σου κείνο το βράδυ και όλα τα προηγούμενα, δεν μείναμε πιστοί στον όρκο που σου δώσαμε πάνω από το φέρετρό σου.
Θα ακουστούν και ίσως γραφτούν ενδεχομένως αρκετά σήμερα επέτειο του θανάτου σου…
Η αλήθεια όμως είναι ότι η νεολαία δεν σε ξέρει, δεν έμαθε ποτέ γιατί σε δολοφόνησε η αντίδραση, δεν έμαθε ποτέ για τους αγώνες σου.
Εμείς που είχαμε το χρέος να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη σου αφήσαμε να σε σκεπάσει η λησμονιά.
Το τραγούδι σου δεν τραγουδήθηκε στις διαδηλώσεις όπως τότε και σήμερα οι στίχοι του μοιάζουν παράταιροι με την εποχή.
Είχες μεγάλη καρδιά, Σωτήρη κι ελπίζω να μας έχεις συγχωρήσει.
Μικροί άνθρωποι είμαστε…

Το τραγούδι του Σωτήρη

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά
αηδόνι και λιοντάρι βουνό και ξαστεριά
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε

Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά
οδήγα το λαό σου οδήγα μας μπροστά
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Ο τρελός του χωριού...

Πρέπει να έχει δίκιο τελικά ο τρελό Γιακουμάτος που βλέπει πίσω από τις πυρκαγιές των δασών πράσινο δάχτυλο.
Αλλωστε ο άνθρωπος βγήκε και είπε στα ίσια όσα οι άλλοι λένε of camera.
Για σκεφτείτε το καλύτερα.
Πόσες φορές ο αρχηγός Γεώργιος και τα πράσινα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μας έχουν πει για τους ικανούς αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που διώχτηκαν από την κυβέρνηση για κομματικούς λόγους.
Άρα οι διωχθέντες πυροσβέστες ήταν πράσινοι και μη μου πει κανείς ότι δεν έψαχναν ευκαιρία να εκδικηθούν την καλή κυβέρνηση επίλεκτο μέλος της οποίας είναι ο Γιακουμάτος...
Και ποια καλύτερη ευκαιρία μπορεί να έχει ένας αδικημένος πυροσβέστης παρά να βάζει φωτιές για να δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση. Και επειδή ξέρει και όλα τα μυστικά της φωτιάς ανάβει με τέτοιο τρόπο τους πυρσούς του που δεν σβήνουν εύκολα.
Δεν σας έπεισα...
Για σκεφτείτε ποιοί άλλοι έχουν κίνητρο να κάψουν τα δάση.
Τι θα φυτρώσει στη θέση τους εκτός από βίλες για να μην πω πολυκατοικίες.
Εκτός κι αν πιστεύει κανείς τον Κωστάκη, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, ότι τα καμένα θα ξαναγίνουν δάση. Ναι, όσο έγινε και η Πεντέλη.
Ποιος λοιπόν θα κονομήσει από την ανέγερση των βιλών στα καμένα.
Μην κουράζεστε... Οι εργολάβοι, φίλοι του Γιωργάκη, οι νταβατζήδες που έλεγε κάποτε ο Κωστάκης θα κονομήσουν.
Δεν σας έπεισα ακόμα για την ορθότητα της εκτίμησης Γιακουμάτου ότι το ΠΑΣΟΚ καίει τα δάση... Ας συνεχίσω...
Ποιός οφελείται πολιτικά αν πέσει η κυβέρνηση...
Ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ. ο.ε.δ που λέμε και στη γεωμετρία.
Καταλάβατε τώρα; Ο Γιακουμάτος εξέφρασε την κοινή δεξιά άποψη, για αυτό και κανείς, βουλευτής, υπουργός, κομματικό στέλεχος δεν βρέθηκε να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Δεν υπάρχει ελπίς, στάχτη και μπούρμπερη θα τα κάνουν όλα




Και οι 2 αυτές βίλες που βλέπεται βρίσκονται σε καταπατημένες δασικές εκτάσεις και ανήκουν...
Ναι, καλά το καταλάβατε σε δικαστικούς...
Για να ξέρουμε δηλαδή μέχρι που φτάνουν οι πλάτες των καταπατητών που έχουν βαλθεί να κάψουν και το τελευταίο δασύλιο.
Φυσικά δεν είναι μόνο οι δικαστικοί που με το αζημίωτο ανάβουν πράσινο στους καταπατητές εμπρηστές είναι και μεγαλοδικηγόροι, υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, δασάρχες, υποθηκοφύλακες κλπ που συμμετέχουν στις σπείρες που τεμαχίζουν τις καμμένες εκτάσεις και τις πουλάνε ως οικόπεδα φιλέτα.
Πρωτίστως είναι οι πολιτικοί που ανάβουν τους δαυλούς των εμπρηστών με τις αποφάσεις τους.
Πράσινοι και μπλέ πολιτικοί χέρι χέρι συναινούν στις παρανομίες των οικονομικών συμφερόντων.
Για παράδειγμα επισημαίνω ότι το Δεκέμβριο του 2003 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο νόμος 3208 που η Ν.Δ ως αντιπολίτευση χαρακτήρισε - και έτσι είναι- δασοκτόνο.
Μόλις η Ν.Δ γίνεται κυβέρνηση όχι μόνο θα εφαρμόσει το δασοκτόνο νόμο αλλά με τη εφαρμοστική εγκύκλιο που υπογράφει τον Οκτώβριο του 2004 ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (τρομάρα του) Βαγγέλης Μπασιάκος κάνει ακόμα περισσότερο δασοκτόνο τον νόμο του ΠΑΣΟΚ (περισσότερα εδώ)
Και επειδή τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμίζουν μετά από κάθε πυρκαγιά από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατηγορηματικά διαβεβαιώνουν ότι τα καμένα θα αναδασωθούν ας δούμε και τη δική τους συμμετοχή στην οικοπεδοποίηση των καμένων δασών.
Είχαν δεν είχαν περάσει 2-3 μήνες από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε την Πεντέλη όταν ρεπόρτερ τηλεοπτικού καναλιού (ή του παλιού σκαι ή του αλφα) εντοπίζει μπολντόζα να ανοίγει δρόμο στα καμένα.
Μεταδίδεται το ρεπορτάζ στις βραδινές ειδήσεις και καλείται ο εκπρόσωπος του Δήμου να δικαιολογήσει την ενέργεια.
Ψύχραιμος αυτός αντιλέγει ότι δεν πρόκειται για διάνοιξη δρόμου αλλά για τοποθέτηση αποχετευτικού αγωγού. Μετά η περιοχή θα αναδασωθεί συνεχίζει να λέει θρασύτατα ο τοπάραχης.
Καταλάβατε; Αποχετευτικός αγωγός στα καμένα για να αποχετεύονται τι; οι φωλιές των πουλιών; ή οι βίλες που φύτρωσαν στη θέση των καμένων πεύκων.
Τα γράφω όλα αυτά για να το συνηδητοποιήσουμε μια ώρα αρχήτερα ότι αν περιμένουμε από τις αρχές, πολιτικές, δικαστικές, τοπικές και κάθε άλλου είδους αρχές και εξουσίες το μόνο πράσινο που θα απομείνει στο τέλος στην Αττική θα είναι στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ αν δεν τον καταργήσει κι αυτόν ο Γιώργος με καμιά κατσαρή μαργαρίτα.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Γαργάλατα, γαργάλατα...

Κι ήταν τα στήθη σου
άσπρα σαν τα γάλατα,
μου τα 'δειχνες και μου 'λεγες
γαργάλατα, γαργάλατα.

Και επειδή είναι κρύα
Τα νερά του Βόλγα
Πίνω εις υγείαν σας
Κυρία Όλγα
!

Δύο δείγματα της ποιητικής παρακαταθήκης του ποιητή και πολιτικού Γεωργίου Νόβα - Αθανασιάδη που σαν σήμερα το 1965 ορκίστηκε πρώτος βασιλικός πρωθυπουργός υποδειχθείς από τον αρχιτέκτονα της αποστασίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Με την αποστασία και την ανατροπή του δημοκρατικού εκλεγμένου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από τον Βασιλιά άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή της Δικτατορίας, 2 χρόνια αργότερα, και το δράμα με την κατάληψη της Κύπρου από τους Τούρκους 7 χρόνια αργότερα.
Από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου ο Νόβας πέρασε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός γαργάλατα, ο Κωσταντίνος ως τέως βασιλιάς ή ως ντε γκρέτσια, κατοικοεδρεύει στο Λονδίνο και παριστάνει το γαλαζοαίματο.
Ο χαλκέντερος Μητσοτάκης από "κάθαρμα" του 1965 κατάφερε να μας κυβερνήσει το 1990-93 και επιμένει να μας νουθετεί σήμερα για να δουλεύουμε περισσότερο και να ζητάμε λιγότερα ενώ με κόρη υπουργό και γυιό βουλευτή απειλεί να συνεχίσει να μας καταδυναστεύει και στο μέλλον.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Έφυγες ξημερώματα...

Σε φαντάζομαι κρυμμένη σε μια γωνιά του κήπου έτσι που να μην σε βλέπει κανείς να κοιτάς γύρω σου.
Βλέπεις τα πάντα και δεν σε βλέπει κανείς. Θέλεις να ξέρεις πως θα είναι η ζωή όταν θα φύγεις..
Βλέπεις το παιδί σου να σαχλαμαρίζει στο κινητό με το φίλο του, τον άνθρωπό σου κρεμασμένο στο τηλέφωνο να κλείνει δουλειά για αύριο.
Βλέπεις πόσο αγχωμένος είναι.
Τι σου μυρίζει τόσο ωραία;
Ναι είναι το φαγητό στο φούρνο που ετοιμάστηκε, είναι στρωμένο το βραδινό τραπέζι και σε λίγο θα βρεθείτε καθισμένοι γύρω από αυτό για το δείπνο.
Κοιτάς έξω από τα κάγκελα του κήπου δεκάδες αυτοκίνητα τρέχουν σαν τρελά πάνω κάτω.
Να και το ζευγαράκι που φιλιέται κάθε βράδυ στη γωνία.
Η ζωή συνεχίζεται, δεν σταματά.
Και σήμερα όπως και αύριο η ζωή συνεχίζεται.
Μόνο εσύ θα λείπεις…
Σαν να έχεις κρυφτεί στην πιο σκοτεινή γωνιά του κήπου και να μην σε βλέπει κανείς η ζωή συνεχίζεται.
Το βραδινό τραπέζι θα ξαναστρωθεί, το φαΐ θα μυρίζει το ίδιο όμορφα, το παιδί σου θα σαχλαμαρίσει και πάλι με τους φίλους του, ο άνθρωπός σου θα συνεχίσει αγχωμένος να κλείνει δουλειές, τα αυτοκίνητα χιλιάδες θα τρέχουν πάνω κάτω, το ζευγαράκι θα συνεχίσει να φιλιέται στις γωνίες…
Η ζωή συνεχίζεται λεπτό το λεπτό, ώρα την ώρα, μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο η ζωή συνεχίζεται…
Μόνο εσύ έχεις βουλιάξει στη σιωπή και κανείς ποτέ πια δεν θα σε ξαναδεί.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει τη Δευτέρα.

Για ποιον κτυπάει η κουδούνα;

Σκόρπιες ειδήσεις των τελευταίων ημερών που μοιάζουν σαν κάτι να δρομολογήθηκε και δεν το ξέρουμε.
Που θα ξεσπάσει πάλι ο τρελός του πλανήτη...

1- Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ (που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς) ενέκρινε εκ νέου νομοσχέδιο για την επιστροφή των μάχιμων μονάδων από το Ιράκ μέχρι την 1η Απριλίου 2008, με ψήφους 223 υπέρ, έναντι 201 κατά…..

2- Η Αλ Κάιντα απέκτησε ισχυρότερη παρουσία στη βόρεια Αφρική μετά τη συγχώνευσή της με διάφορους "τρομοκρατικούς πυρήνες" στην περιοχή και πλέον αναδύονται ως σχετικά συνεκτική οργάνωση, υποστήριξε ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς…


3- Και για επιβεβαίωση επανεμφανίζεται ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι (στη φωτό δίπλα στον Μπιν Λάντεν) και με ηχογραφημένο μήνυμα δηλώνει ότι η ήττα της Δύσης είναι επικείμενη και ότι ο εχθρός προσπαθεί να αποφύγει το αναπόφευκτο.
«Με τη θέληση του Αλλάχ, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι καλοί οιωνοί της νίκης που αχνοχαράζει στον ορίζοντα» λέει ο Ζαουάχρι…

4- Η αμερικανική Γερουσία. (που ελέγχεται από τον Μπούς) αποφάσισε το διπλασιασμό (50 εκατ. δολάρια) της αμοιβής που προσφέρει για οποιαδήποτε πληροφορία, η οποία θα οδηγούσε στη σύλληψη του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν με το επιχείρημα ότι η Αλ Κάιντα ενισχύεται και τα μέλη της, που έχουν καταφύγει σε περιοχές του δυτικού Πακιστάν, εκπαιδεύονται και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επιθέσεις…

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Λόγω κακού συντονισμού

Μετωπική σύγκρουση του προαστιακού με επιβατηγή αμαξοστοιχία του ΟΣΕ λόγω κακού συντονισμού των σταθμαρχών και μηχανοδηγών...
Κάηκαν 3 εποχικοί δασοπυροσβέστες στην Κρήτη λόγω κακού συντονισμού των επικεφαλείς αξιωματικών πυρόσβεσης...
Κάηκε ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας λόγω κακού συντονισμού του αρχηγού της Πυροσβεστικής με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.
Κάηκαν 50.000 στρέμματα δάσους στο Πήλιο λόγω κακού συντονισμού των εναέριων πυροσβεστικών με τα επίγεια προσβεστικά μέσα.
Χουλιγκάνοι στέλνουν στην εντατική αστυφύλακα που λόγω κακού συντονισμού στάλθηκε μόνος του να περιφρουρήσει συναυλία ροκάδων.
Το κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε χαρτογραφημένη ξέρα και ακολούθως βυθίστηκε έξω από τη Σαντορίνη και απειλεί με μόλυνση το περιβάλλον λόγω κακού συντονισμού των λιμενικών με τον καπετάνιο του πλοίου.
Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα "κακά της μοίρας" μας που μας έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό λόγω κακού συντονισμού.
Απορώ λοιπόν πως ο Καραμανλής, που ευθύνεται για την επιλογή των υπουργών που εποπτεύουν τις κακώς συνονιζόμενες υπηρεσίες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Ίσως να φταίει ο κακός συντονισμός των δημοσκόπων με τους δημοσκοπούμενους.
Μπορεί να φταίει και το κακό το ριζικό μας οπότε σωτηρία δεν βλέπω...

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Κατάντησα...

Απογραφή φέρνει λιτότητα
Πυρκαγιές κλέβουν την ανάσα μου
Ομόλογα δομημένα κλέβουν τη σύνταξή μου
Κουμπάροι στήνουν πάρτι με μίζες
Λαμογιές στις εισαγωγικές εξετάσεις
Ημέτεροι διπλοτριπλοθεσίτες
Ρεμούλες παντού
Οπισθοδρόμηση στο ασφαλιστικό
Στασιμότητα στην Παιδεία

Να μην ξεχάσω να τους ξαναψηφίσω...

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Απαιτούμε το 0,5% του τζόγου για αναδασώσεις

Άκουσα πριν λίγο τη διαφήμηση του ΟΠΑΠ: "Ο ΟΠΑΠ και το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ προσφέρουν 500.000 ευρώ για την αναδάσωση της Πάρνηθας".
Το καζίνο της Πάρνηθας έχει πει ότι θα δώσει 1 εκατ. ευρώ για τον ίδιο σκοπό.
Ψίχουλα δηλαδή για την ανάσα μας σε σχέση με αυτά που τζιράρουν κάθε χρόνο.
Η πρότασή μου είναι: Να απαιτήσουμε ποσοστό σε μόνιμη βάση επί του τζίρου των τυχερών παιχνιδιών και των καζίνο για αναδασώσεις.
Συνολικά υπολογίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος του ΟΠΑΠ υπερβαίνει τα 3,5 δις ευρώ, του Πάμε Στοίχημα το 1,5 δις ευρώ και των καζίνο τα 3 δις ευρώ.
Κάπου 9 δις ευρώ ετησίως, αν υπολογίσουμε και τον ιππόδρομο, τζιράρει ο τζόγος.
Αν από αυτά απαιτήσουμε ένα ποσοστό 0,5% (ένα ψίχουλο δηλαδή) εξασφαλίζουμε σε ετήσια βάση πάνω από 45 εκατ. ευρώ για αναδασώσεις.
Έχει δίκιο ο Σουφλιάς ότι αναδασώσεις με λεφτά του προϋπολογισμού δεν πρόκειται να δούμε γι αυτό όσοι συμφωνούν με την πρόταση: σπρώχτε τη να πάει παρα πέρα.
Απαιτούμε το 0,5% του τζόγου για αναδασώσεις.

Αλλού η μίζα σκοτώνει εδώ ...καρδαμώνει

Η είδηση από τα ΝΕΑ: Εκτελέστηκε ο πρώην επικεφαλής του κρατικού οργανισμού ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων της Κίνας, καταδικασθείς σε θάνατο για δωροληψία και παράλειψη καθήκοντος με φόντο την έγκριση μη ασφαλών φαρμακευτικών σκευασμάτων που ενοχοποιήθηκαν για θανάτους.
Ο Ζενγκ Χιάου κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Μάιο για την αποδοχή 850.000 δολαρίων σε δωροδοκίες και για παράλειψη καθήκοντος.
Ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της θανατικής καταδίκης, επιχειρηματολογώντας ότι ποινή του είναι «πολύ αυστηρή» δεδομένου ότι ομολόγησε και συνεργάστηκε με την αστυνομία στην υπόθεση (κάτι σαν τη JP Morgan που θα πάρει πίσω το δομημένο). Όμως, η έφεσή του απορρίφθηκε άμεσα.
Λίγο καιρό πριν είχε αυτοκτονήσει ο Ιάπωνας υπουργός Γεωργίας, Τοσικάτσου Ματσουόκα μετά τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί εναντίον του για διαφθορά. Ο 62χρονος Ματσουόκα βρέθηκε από συνεργάτη του κρεμασμένος στο σαλόνι του διαμερίσματός του.
Στην Αθήνα όμως, του γενικού ξεπουλήματος, των δομημένων ομολόγων και του χορού των μιζαδόρων ευτυχώς, μέχρι τώρα δεν είχαμε αυτοκτονίες και αυτό όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει τσίπα όπως λέει ο Παπανδρέου αλλά και γιατί οι εισαγγελείς που τολμούν να ψάξουν στην αυλή του Αλογοσκούφη διατάσσονται να αποχωρήσουν και να ζητήσουν και συγγνώμη για την ενόχληση.
Στην Ανατολή του ατελούς καπιταλισμού η μίζα σκοτώνει στην πολιτισμένη Δύση του ολοκληρωμένου καπιταλισμού η μίζα καρδαμώνει λογαριασμούς και μέλλοντες αρχηγοπρωθυπουργούς

Χέρι χέρι ο Γιώργος της Ν.Δ με το Γιάννο του ΠΑΣΟΚ

Έτοιμος να κάνει την υπέρβαση, κατά τα πρότυπα του Γάλλου κεντροδεξιού προέδρου Νικολά Σαρκοζί, και να προτείνει τον Γ.Παπαντωνίου ως υποψήφιο για την προεδρία του ΔΝΤ φέρεται να ήταν ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.
Δες εδώ πως ο έρωτας του Γιώργου με το Γιάννο που ξεκίνησε όταν ο πρώτος ξεπούλαγε την Εμπορική Τράπεζα και ο δεύτερος τον στήριζε κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή έχει διάρκεια.
Αντε σύντομα να σε δούμε και στο Εποικρατείας του ΝΔ Γιάννο μου, σοσιαλ(η)στή μου.

Θέλουν νεκρό αστυφύλακα

Είναι μέρες που με γαργαλάνε τα δάχτυλά μου και σήμερα το πρωί το αποφάσισα να γράψω.
Θέμα μου ο νεαρός αστυφύλακας που δίνει μάχη ζωής στην εντατική του νοσοκομείου μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από 30 άτομα στο περιθώριο συναυλίας στο Ελληνικό.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε και μάλιστα τόσο σοβαρά ο αστυφύλακας, οι δηλώσεις των συνδικαλιστών συναδέλφων του και η αναζήτηση των δραστών, από την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα, στο χώρο των αντιεξουσιαστών πριν καλά καλά ενημερωθούν για το συμβάν δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να είμαστε μπροστά από μια καλοστημένη προβοκάτσια.
Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στην Κατεχάκη επιδιώκουν να έχουν 1 νεκρό αστυφύλακα ώστε με λυμένα τα χέρια να λύσουν τις διαφορές τους με τους αντιεξουσιαστές, τα Εξάρχεια και το Συνασπισμό που κατά το Βύρωνα και τον ανεκδιήγητο Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ υποθάλπει τη δράση των «κουκουλοφόρων» γνωστών αγνώστων.
Ας δούμε λοιπόν την υπόθεση χωρίς παρωπίδες.,
Τι ζητούσαν οι 2 αστυφύλακες στο χώρο της συναυλίας όπου και τραυματίστηκαν;
Ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με άλλες δυνάμεις για να αποτρέψουν βανδαλισμούς, κλοπές και καταστροφές απαντά η ΕΛΑΣ.
Και πως θα το πετύχαιναν αυτό όταν όπως αποδείχτηκε δεν ήταν σε θέση ούτε τη ζωή τους να προασπίσουν.
Μήπως λοιπόν στάλθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή;
Μήπως αυτοί που τους έστειλαν ήθελαν 1 ή και 2 νεκρούς αστυφύλακες;
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είχε μαύρα μεσάνυχτα για το συμβάν και ενημερώθηκε από τη ΓΑΔΑ και την Ασφάλεια Αττικής 12 ώρες μετά.
Και συνεχίζει πολύ εύστοχα το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Και σαν να μην έφτανε αυτό, το Αρχηγείο, όταν ενημερώθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση, με τη σύμφωνη γνώμη του Βύρωνα Πολύδωρα (αν όχι καθ υπαγόρευσή του), με την οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφού εκτός από τον μέχρι τώρα πόλεμο σε «επιχειρησιακό» επίπεδο ανοίγει και πολιτική αντιπαράθεση με τους αναρχικούς, ενέργεια που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι συνέπειες θα έχει από τη μία ή την άλλη πλευρά» ΕΘΝΟΣ εδώ. Από πού όμως προκύπτει ότι για τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυφύλακα ευθύνονται οι αναρχικοί; Όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες, περιθωριακοί, χούλιγκαν, εγκληματικά στοιχεία, νονοί της νύχτας κλπ τρέφουν αισθήματα αγάπης και έρωτος με τα σώματα ασφαλείας και άρα μένουν μόνο οι αναρχικοί που θέλουν το κακό της αστυνομίας.
Αστεία πράγματα. Αστεία βέβαια όσο ακόμα κρατιέται στη ζωή ο άτυχος αστυφύλακας, γιατί αν χάσει τη μάχη είναι βέβαιο πως θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Ας είμαστε λοιπόν προσεχτικοί και μην ξεχνάμε ότι ο Βύρωνας δεν θα καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα: «Δεν είμαι ρίψασπις», όπως λέει και ίσως θελήσει να παίξει ρόλο Σαρκοζί.
Εκείνος έσπρωξε τους μετανάστες στα άκρα και έκαψε τα προάστια του Παρισιού με τη στάση του πριν φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Βύρωνας ίσως βολευτεί μόνο με το κάψιμο των Εξαρχείων….

Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Μπους και Λάντεν το δίδυμο της τρομοκρατίας στους δίδυμους

Και η Γαλλίδα υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης Κριστίν Μπουτέν μεταξύ εκείνων που πίσω από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη στις 11 Νοεμβρίου 2001, βλέπει τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζωρτζ Μπους αντί του Μπιν Λάντεν.
Η είδηση από την ιστοσελίδα in.gr εδώ που επισημαίνει ότι σε συνέντευξή της τον περασμένο Νοέμβριο, προτού υπουργοποιηθεί, η Μπουτέν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται ο Μπους και απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό, νομίζω πως είναι πιθανό».
Μετά την υπουργοποίηση της Μπουτέν, από τον Σαρκοζί, η ιστοσελίδα http://www.reopen911.info δημοσίευσε βίντεοταινία που η Γαλλίδα υπουργός εμφανίζεται να αμφισβητεί πως ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν που οργάνωσε τις επιθέσεις κατά των Διδύμων Πύργων.
Ο εκπρόσωπος της Μπουτέν δεν αμφισβήτησε τις δηλώσεις της υπουργού είπε όμως ότι η υπουργός δεν είχε καμιά διάθεση να παρουσιασθεί υπέρ ή κατά του Μπους. Στο κάτω-κάτω δεν είναι και υπουργός Εξωτερικών κατέληξε.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

Καραμανλής έτοιμος να ξεφτιλίσει και το Σύνταγμα.

Μια ματιά στα δελτία ειδήσεων απόψε και όλοι προεξοφλούν πρόωρες εκλογές για Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη με αφορμή κάποιους υπαινιγμούς του Καραμανλή στο συνέδριο της Ν.Δ.
Δεν ξέρω αν οι ταγοί αυτού του τόπου αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό, καλά για τους δημοσιογράφους δεν το συζητώ.
Αυτοί σίγουρα δεν ξέρουν, παπαγαλίζουν ότι τους λένε.
Ακόμα και μια πρόχειρη ματιά να ρίξει κάποιος στο Σύνταγμα θα διαπιστώσει ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προαναγγέλλεται ή να προετοιμάζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα.
Το ατόπημα αυτό διέπραξε μία φορά ο Κώστας Σημίτης το 2000 όταν προανήγγειλε ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτιο αφού προηγουμένως η βουλή εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σκαστή παραβίαση του Συντάγματος για την οποία ουδείς διαμαρτυρήθηκε ούτε κι αυτός ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος που συναίνεσε στην παραβίαση του Συντάγματος προσβλέποντας στην επανεκλογή του.
Στα βήματα του Σημίτη βαδίζει και ο σημερινός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που έχει θέσει σε λειτουργία τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματος για εκλογές το Φθινόπωρο.
Με βάση λοιπόν το Σύνταγμα και το συσχετισμό των δυνάμεων των κομμάτων για να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση με κίνδυνο να εφαρμοστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το άρθρο 37 και οι εκλογές να γίνουν από υπηρεσιακή κυβέρνηση ή να μας προκύψει κάποιο μείζον εθνικό θέμα.
Αν υπάρχει τέτοιο εθνικό θέμα η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού αυτό υπάρχει σήμερα και οφείλει η κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα διάλυση της βουλής και προσφυγή στις κάλπες.
Δεν μπορεί κανείς στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι το εθνικό θέμα θα προκύψει τον Αύγουστο.
Για ρίξτε μια ματιά στο άρθρο 41 κι αν η προετοιμασία για πρόωρες εκλογές δεν συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.

Άρθρο 41 - (Διάλυση της Βουλής)
*1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή, αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο Κυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. Οι εκλογές ενεργούνται από την Κυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Βουλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται αναλόγως το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 37 (διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό). *2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Αποκλείεται η διάλυση της νέας Βουλής για το ίδιο θέμα.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Πιάστηκε ο εμπρηστής της Πάρνηθας

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο εμπρηστής της Πάρνηθας και το όνομά του θα ανακοινωθεί το βράδυ στο συνέδριο της Ν.Δ.
Εδώ ο εμπρηστής αμέσως μετά τη σύλληψη και εδώ τα σύνεργα του εμπρησμού

Συμμορία με τα μαύρα και λευκά κολάρα

«Μεγαλύτερο έγκλημα από τη ληστεία μιας τράπεζας αποτελεί η ίδρυση μιας τράπεζας»

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Αδελφές και παληκάρια γίνανε μαλιά κουβάρια.

Ενέδρα για τη σύλληψη των κουκουλοφόρων είχαν στήσει από το πρωϊ οι αστυνομικοί έξω από την Εθνική τράπεζα στη Σόλωνος 75 περιμένοντας τους κουκουλοφόρους να χτυπήσουν το υποκατάστημα στο οποίο είχε συλληφθεί ο Γιάννης Δημητράκης που δικάζεται αύριο για ληστεία.
Όπως μετέδοσε ο Σκάι πριν λίγο είκοσι νεαροί κινήθηκαν επί της Ιπποκράτους, μπήκαν στη Σόλωνος, φόρεσαν κράνη και εξαπέλυσαν επίθεση με πέτρες και μπογιές εναντίον της Εθνικής Τράπεζας που είχε στηθεί η ενέδρα των μπάτσων.
Μετά την επίθεση, συνεχίζει το ρεπορτάζ του Σκάι, οι δράστες χάθηκαν στα στενά των Εξαρχείων χωρίς οι ενεδρεύοντες αστυνομικοί να κινηθούν εναντίον τους για να τους συλλάβουν ή να καλέσουν σε ενίσχυση τις 2 κλούβες των ΜΑΤ που στάθμευαν 100 μέτρα πιο πέρα.
Ναι ο κ. Πολύδωρας παραμένει υπουργός Δημόσιας Αταξίας και Ανασφάλειας ενώ τα βραδινά δελτία ειδήσεων θα μεταφέρουν την οργή του Μαξίμου για το νέο φιάσκο.

Κληρώνει για Αλογοσκούφη ή η Δεξιά δεν ξεχνάει τι θα πει Δεξιά.

Η είδηση που δημοσιεύει το press-gr εδώ είναι πραγματική βόμβα.
Η απόκρυψή της από τη δικαιοσύνη με το πρόσχημα της μυστικότητας της ανάκρισης και του τεκμηρίου αθωώτητας φανερώνει διαπλοκή της Δικαστικής με την Εκτελεστική εξουσία και αυτό είναι κακό σημάδι για τη Δημοκρατία.
Όσο για το λεβέντη που είναι το δεξί χέρι του Αλογοσκούφη δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει παρτίδες με εισαγγελείς, Περισσότερα για τον κύριο στο τεύχος 895 του περιοδικού ΑΝΤΙ εδώ

Η κλοπή δεν είναι ντροπή.

Σκηνή πρώτη (Φυλακές Αίγινας Δεκέμβριος 1967): Ευτραφής ποινικός κατάδικος προσεγγίζει άλλον κατάδικο που βρίσκεται στη φυλακή για πολιτικά αδικήματα και αυτοσυστήνεται.
Ο Monahikoslikos αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς καταγράφει το διάλογο:
- Ιωάννης Μισοκίλης ετών 55 κιλά 105 επάγγελμα διαρρήκτης.
- Χάρηκα πολύ απαντά σαστισμένος ο άλλος και λέει το όνομά του (ας τον πούμε Τάκη).
- Και πως κύριέ μου μ΄ αυτά τα σωματικά προσόντα «τρυπώνετε» στα ξένα σπίτια ρωτά έκπληκτος ο Τάκης.
- Σκαρφαλώνω από τις αποχετεύσεις απαντά γελώντας ο άλλος.
Κάγκελο ο φίλος μου ο Τάκης που τα χρόνια της μεταπολίτευσης χρημάτισε και βουλευτής για κάποιο διάστημα.

Σκηνή δεύτερη (Βουλή των Ελλήνων χρόνια αργότερα): Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο με τις μίζες και τα δομημένα ομόλογα.
Ο monahikoslikos παρακολουθεί από τηλοψίας:
- Γιωργάκης: Γνωρίζατε τα πάντα και δεν κάνατε τίποτα. Να βρείτε και να επιστρέψετε τα λεφτά στο Ταμείο, πριν από τις εκλογές, πριν φύγετε από την κυβέρνηση ρίχνει τους κεραυνούς του και συνεχίζει…
Γιατί κρατάτε τον υπουργό Απασχόλησης κ. Καραμανλή; Τι ξέρει και δεν ομολογεί; Εσείς κρατάτε τους υπουργούς ή εκείνοι εσάς; Τι σας κρατάει και τους κρατάτε;
- Κωστάκης: Το σύνθημά σας γύρισε μπούμερανγκ. Φέρτε πίσω εσείς τα λεφτά κ.Παπανδρέου, αλλιώς σιωπείστε απαντά ο Κωστάκης και ρίχνει στο τραπέζι ένα μάτσο χαρτιά που δείχνουν, όπως λέει, ότι και επί ΠΑΣΟΚ έκαναν πάρτυ οι μιζαδόροι με τα λεφτά των Ταμείων. Μόνο σε μία περίπτωση χάθηκαν 1,4 εκατ. ευρώ μέσα σε 6 μήνες.
Και αναφέρω την περίπτωση αυτή ειδικά, γιατί την επίμαχη περίοδο, διευθύνων σύμβουλος, ήταν προσωπικός σας συνεργάτης συνεχίζει να «σφυροκοπεί» το Γιωργάκη ο Κωστάκης, για να μάθουν οι πολίτες, λέει, ποιοι είναι οι δήθεν κήρυκες διαφάνειας και οι κήνσορες των χρημάτων των ασφαλισμένων.
- Γιωργάκης: Αυτά είναι θεατρινισμοί, επαναλαμβάνω την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να δούμε ποιοι λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων του αντιγυρίζει.
Γιατί δεν θέλετε εξεταστική επιτροπή και να τα δούμε όλα γιατί κρύβεστε;
- Κωστάκης: Καλέ πριτς που θα κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή.
Ξεχάσατε ότι όποτε η ΝΔ ερχόταν με αντίστοιχο αίτημα, εσείς βολευόσασταν στα θολά νερά, στο γκρίζο. Μιλούσατε για γαλάζιους μεσάζοντες. Γαλάζιους; Αν οι αετονύχηδες έχουν χρώμα, αυτό είναι πράσινο και καταπράσινο μάλιστα.

Ο monahikoslikos δεν άντεξε να ακούσει περισσότερα, άλλωστε τα βοθρολύμματα είχαν αρχίσει να ξεχειλίζουν από την τηλεόραση και μια αφόρητη βρόμα να πλημμυρίζει την περιοχή.
Σκέφτηκε να φύγει για το δάσος αλλά, ποιο δάσος, μήπως άφησαν τίποτα άκαυτο….
Και τότε ο likos θυμήθηκε το Γιάννη Καψή.

Σκηνή τρίτη (Σύνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ το 1998 –αν θυμάται καλά ο likos): Η σύγκρουση του παλαιού ΠΑΣΟΚ με τους εκσυγχρονιστές βρίσκεται στον κολοφώνα της και κάποιοι σύντροφοι έχουν αρχίσει να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση άλλων συντρόφων, όταν ακούστηκε ο Καψής να λέει το αμίμητο και με διαχρονική αξία: «σύντροφοι για να μπορείτε να ανοίγετε το στόμα σας πρέπει να έχετε κλειστό τον κώλο σας. Τον έχετε;»

Εσείς κύριοι Γιωργάκη και Κωστάκη;

Χωρίς φύλλο συκής


Εξήντα δύο χρονών γίνεται σήμερα το μπικίνι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά, το 1946, σε υπαίθρια έκθεση μόδας.
Σήμερα είναι ξεπερασμένο και το συναντάς μόνο στις πλάζ ενώ στη βουλή όταν οι βουλευτές συζητούν για μίζες κυκλοφορούν μόνο με φύλλο συκής ή και χωρίς αυτό.

(Αριστερά, βουλευτής σε πλάζ, δεξιά η ίδια προσερχόμενη στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση για τα ομόλογα και τις μίζες)

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Κλειστόν λόγω πένθους

Σαν σήμερα πριν από 231 χρόνια γεννήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την ανάγνωση της διακήρυξης της ανεξαρτησίας από τον Τόμας Τζέφερσον.
Της δικής τους ανεξαρτησίας.
Όσο για μας τους υπόλοιπους μας ζητούν να σκύψουμε το κεφάλι γι αυτό ας γιορτάσουν μόνοι τους την επέτειο.
Ο monahikoslikos πενθεί.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Κουκούλες στα αποκαϊδια της Πάρνηθας

Κουκουλοφόροι χτες χτύπησαν με σφυριά υποκατάστημα μιας τράπεζας κι έφυγαν ανενόχλητοι.
Κουκουλοφόροι σήμερα χτύπησαν με μολότωφ το υπουργείο Πολιτισμού.
Τι άλλο θα κάνουν αυτοί οι (πασί)γνωστοι - άγνωστοι κουκουλοφόροι για να ξεφύγει η κυβέρνηση από το μείζον θέμα των πολιτικών ευθυνών και για την πυρκαγιά της Πάρνηθας;

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Βύρωνας Πολύδωρας επικίνδυνος για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια υπουργός

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Δημήτρης Μπουσδέκης ξεβράκωσε για τα καλά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα που είχε πάρει την ευθύνη για την απόφαση να μην ρίξουν νερό τα ιπτάμενα μέσα πυρόσβεσης στα Δερβενοχώρια για να αποφευχθεί ένα black out στην πρωτεύουσα, αλλά το αυτί του Βύρωνα δεν ιδρώνει.
Τι μας είπε ο κ. Μπουσδέκης; Η ΔΕΗ είχε δώσει έγκαιρα έγκριση για ρίψεις νερού στην Πάρνηθα, καθώς είχε διακοπεί η λειτουργία του πυλώνα, που είχε τυλιχθεί από τις φλόγες,
Τι είχε πει ο Πολύδωρας όταν η φωτιά πέρασε στον Εθνικό Δρυμό; Την πατήσαμε, δεν μπορούσαμε να ρίξουμε νερό για να μην βυθιστεί στο σκοτάδι η Αθήνα και έτσι μας ξέφυγε η φωτιά.
«Δεν υπήρχε πρόβλημα στο να ρίχνουν νερό τα ελικόπτερα σε μία γραμμή μεταφοράς, που ήταν εκτός τάσεως», απαντά ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ και μάλιστα είναι κατηγορηματικός ότι αυτό το γνώριζε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ , στο ίδιο μήκος κύματος λίγο αργότερα στο ξεβράκωμα του Βύρωνα έβαλε το χέρι του και ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος.
Κι αν η Πυροσβεστική γνώριζε ότι μπορεί να ρίξει νερό για να μην ξεφύγει η φωτιά στην Πάρνηθα και δεν το έκανε ποιος την εμπόδισε, ποιος είναι ο υπεύθυνος που κάηκε ο Εθνικός Δρυμός.
Μα ποιος άλλος από τον πολιτικό της προϊστάμενο τον κ. Βύρωνα.
Και καλά εξακολουθεί να είναι υπουργός ο Βύρωνας;
Ναι γιατί σας φαίνεται περίεργο. Όπως έχει πει και σε άλλη περίπτωση ο Βύρωνας δεν είναι ρίψασπις μόνο αν τον διώξουν με τις κλωτσιές θα φύγει από το υπουργείο.
Και ποιος να τον διώξει ο πρωθυπουργός;
Αυτός έκανε 2 μήνες να καταλάβει ότι πρέπει να διώξει τον Τσιτουρίδη για το σκάνδαλο με τα ομόλογα και θα καταλάβει με τη μία ότι ο Πολύδωρας δεν είναι μόνο ανίκανος αλλά και επικίνδυνος για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια των πολιτών και πρέπει το συντομότερο να πάει σπίτι του.

Ανθρώπων έργα

Χωρίς σχόλια


Από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Φτάνει πια, όχι άλλη καμένη Πάρνηθα

Αν ο Αδάμ είχε γυναίκα τη Μαρίκα ή η καταλυτική επίδραση των ντολμάδων εις τον ρουν της ιστορίας.

Ο ρόλος των γυναικών στην ιστορική εξέλιξη έχει επαρκώς διερευνηθεί και ό,τι άλλο ειπωθεί θα είναι πλεονασμός.
Και ο καθοριστικός ρόλος της γυναικός δεν ανατρέπεται εκ του γεγονότος ότι στη διαδρομή της ιστορίας ο ανήρ είναι σχεδόν αποκλειστικά ο πρωταγωνιστής.
Άλλωστε, όπως έχει καταγραφεί διεθνώς, πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται πάντα μία γυναίκα, κι αυτό επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Το ότι και πίσω από κάθε αποτυχημένο άντρα τις περισσότερες φορές μια γυναίκα βρίσκεται (σερσέ λα φαμ που λένε) δεν θα μας κάνει να αλλάξουμε απόψεις για τη γυναίκα.
Και για τους δύσπιστους να θυμίσουμε ότι ο άνδρας Αδάμ έχασε τα αυγά και τα καλάθια του Παραδείσου επειδή έφαγε το μήλο που του πρόσφερε η κακούργα η Εύα που τα είχε φτιάξει, η ξετσίπωτη, με το φίδι και ήθελε να ρίξει τον Αδάμ στη δυσμένεια του Θεού.
Κι αυτό είναι το θέμα σήμερα.
Ποια θα ήταν η εξέλιξη του ανθρώπου αν στη θέση της Εύας ήταν, ας πούμε, η Μαρίκα και αντί για μήλο του πρόσφερε ντολμαδάκια και ξηροτήγανα από αυτά που ως και τον πλανητάρχη Μπούς (μπαμπά) έχουν ξετρελάνει.
Το πιθανότερο είναι ότι ο άνθρωπος θα εξακολουθούσε να κατοικεί στον Παράδεισο και δεν θα βολόδερνε μια ζωή στους δρόμους με την προσδοκία ότι πεθαίνοντας θα δει τα πάτρια εδάφη του Παραδείσου, όπως του λένε, με το αζημίωτο, οι παπάδες κάθε θρησκείας και δόγματος.
Και για όσους αμφισβητούν τις μαγικές ιδιότητες των …ντολμαδακίων θα υπενθυμίσουμε την καταλυτική επίδραση που είχαν τα ντολμαδάκια της κυρίας Μαρίκας για τη σύμπραξη Δεξιάς και Αριστεράς, πριν από 18 ακριβώς χρόνια (χρόνια πολλά Αλέκα) για το σχηματισμό Κυβέρνησης την ταραγμένη εκείνη περίοδο που πέρασε στην ιστορία ως «βρόμικο ΄89».

Ενα ποίημα και ένα κουίζ για το δάσος

Το ποίημα*:

Το δάσος που λαχτάριζες
ώσπου να το περάσεις,
τώρα να το ξεχάσεις
διαβάτη αποσπερνέ.
Μια αυγινή, το κούρσεψαν
ανίδρωτοι λοτόμοι,
κι εκεί είναι τώρα δρόμοι
διαβάτη αποσπερνέ.
Το τρίσβαθο αναστέναγμα
που άγγιζε την καρδιά σου
κι έσπαε τα γόνατά σου
δε θα τ' ακούσεις πια.,
το πήρανε στα διάπλατα
περίτρομα φτερά τους
και το 'καμαν λαλιά τους
τα νύχτια τα πουλιά..
Και κάτι που βραχνόκραζε
με μια φωνή ανθρώπου,
στο ημέρωμα του τόπου
βουβάθηκε κι αυτό.
Το σιγαλό τραγούδισμα
που σ' έσερνε διαβάτη
σε μαγικό παλάτι
δίχως ελπίδα αυγής,
το πήρανε -για κοίταξε-
στερνή ανατριχίλα
τα πεθαμένα φύλλα
που απόμειναν στη γης.
Κι η άρπα με τον ήχο της
που σε γλυκομεθούσε
μα κρύφια σου χτυπούσε
θανάτου μουσική,
χάθηκε με την άγγιχτη
που την κρατούσε κόρη,
στα πέλαγα, στα όρη,
να μην ξανακουστεί.
Το δάσος που λαχτάριζες
ώσπου να το περάσεις,
τώρα να το ξεχάσεις
διαβάτη αποσπερνέ,
γεννήκαν νεκροκρέβατα
τ' άγρια δεντρά του τώρα
και θα τα βρεις στη χώρα
διαβάτη αποσπερνέ.
*ΤΟ ΔΑΣΟΣ του Μιλτιάδη Μαλακάση

και το κουίζ:

Η νέα βουλή που θα προκύψει από τις, όποτε και να γίνουν, εθνικές εκλογές θα είναι αναθεωρητική.
Μεταξύ των αναθεωρητέων διατάξεων περιλαμβάνεται και το άρθρο 24 του Συντάγματος. Πόσα εκατ. στρέμματα θα γίνουν μπετόν με βάση το αναθεωρημένο 24 του Συντάγματος.
Όποιος το βρει θα έχει βρει και την απάντηση γιατί και ποιοι καίνε τα δάση.
Για να βοηθήσουμε στη λύση του κουίζ ένα απόσπασμα από το χθεσινό Ριζοσπάστη: «Το 1979 με το νόμο 998 η κυβέρνηση της ΝΔ αποχαρακτήρισε 25 εκατ. στρέμματα δάσους και τα είπε «χορτολιβαδικά». Το 1987 το ΠΑΣΟΚ αποχαρακτήρισε 45 εκατ. στρέμματα δάσους και τα είπε «βοσκοτόπια». Το 2001 με την αναθεώρηση του Συντάγματος, που ολοκληρώθηκε το 2003 με έναν εκτελεστικό νόμο, που αυτόν εφαρμόζει στη συνέχεια η ΝΔ, τσιμεντοποιήθηκαν εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων. Στη συνέχεια η ΝΔ, στη νέα αναθεώρηση, προχώρησε στο δικό της έγκλημα».