Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Επώνυμα ή ψευδώνυμα;

Όσο υπάρχει σε ισχύ ο τυποκτόνος νόμος για τις αγωγές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανήκουν σε επιχειρηματίες με αλλότρια συμφέροντα οποιεσδήποτε ρυθμίσεις για τα ψευδώνυμα bloggs ισοδυναμεί με φίμωση των ελεύθερων φωνών και στο το διαδίκτυο.
Δεν μου προξενεί καμιά εντύπωση όλος αυτός ο συρφετός των τηλε-δημοσιογράφων, κυρίως, με τα χοντρά πορτοφόλια, που σκίζουν τα ιμάτιά τους για τους ανώνυμους ή ψευδώνυμους bloggers και απαιτούν εδώ και τώρα να αποκτήσουν όλοι όνομα.
Τους καταλαβαίνω.
Μέσα στην καταπίεσή τους και τη μιζέρια της καθημερινότητάς τους, μην ξεφύγουν από τις εντολές των αφεντικών, μην τους ξεφύγει κανένα όνομα εγκληματία, βιαστή παιδόφιλου, κατά συρροήν δολοφόνου κλπ και μπλέξουν με τις ανεξάρτητες αρχές, μη τυχόν και το ρεπορτάζ τους αγγίξει άλλα συμφέροντα του εργοδότη τους, ή του πολιτικού τους φίλου, δεν μπορούν να ανεχτούν να υπάρχουν ελεύθερες φωνές.
Γιατί όσο περισσότερες ελεύθερες φωνές τους περιβάλλουν τόσο οι ίδιοι φαίνονται μικροί κι ανόητοι, αναδεικνύεται η ανεπάρκειά τους, δυσκολεύεται ο ρόλος τους για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης για τον οποίο πληρώνονται αδρά, πάνω και κάτω από το τραπέζι.
Εν ολίγοις οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αν τα ελεύθερα bloggs αποκαλύπτουν καθημερινά την επίσημη παραπληροφόρηση των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων μαζικής αποβλάκωσης όπως έχουν μετατρέψει την ενημέρωση οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Κατανοώ και τους πολιτικούς που στοιχίζονται στην ίδια κατεύθυνση καθώς βλέπουν τα bloggs ως εν δυνάμει εχθρό με τον οποίο δεν μπορούν να συνάψουν συνθήκη εκεχειρίας.
Με τους 5-10 ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων είναι εύκολο να τα βρουν και να εξασφαλίσουν ασυλία καθώς οι μιντιάρχες έχουν και άλλα σημαντικότερα συμφέροντα που οι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν.
Κατανοώ και τη θέση της ΕΣΗΕΑ, ότι τα bloggs των δημοσιογράφων πρέπει να έχουν ταυτότητα και να σέβονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Όταν όμως ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί από το φόβο της απόλυσης να εκφραστεί μέσα από το μέσο που εργάζεται και πληρώνεται και καταφεύγει στο διαδίκτυο για να διατυπώσει ψευδώνυμα μεν ελεύθερα δε τις απόψεις του και να μην σκάσει, το πρόβλημα δεν είναι του ψευδώνυμου δημοσιογράφου αλλά της ίδιας της ΕΣΗΕΑ που δεν μπορεί ούτε τα μέλη της να προστατέψει από τις αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις.
Και όσο τα bloggs πληθαίνουν και αγκαλιάζονται από το κοινό που περιμένει από εκεί αυθεντική ενημέρωση χωρίς σκοπιμότητες και φτιασίδια τόσο θα αυξάνουν οι πιέσεις για φίμωση των ελεύθερων φωνών του διαδικτύου.
Η περίπτωση με το press-gr είναι ενδεικτική για το πώς βλέπουν οι κάθε λογής εξουσίες ότι ξεφεύγει από το μέτρο που οι ίδιες έχουν θεσπίσει.
Δεν έχει σημασία και ούτε με ενδιαφέρει ποιοι είναι πίσω από το συγκεκριμένο blog που ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά το άφησαν να γίνει χαβούζα του κάθε κομπλεξικού σχολιαστή.
Έτσι η προβοκάτσια με τη στημένη υπόθεση του εκβιασμού που στήθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους και συνεργαζόμενο δημοσιογράφο βρήκε το πρώτο σε επισκεψιμότητα blog χωρίς συμμάχους.
Τα υπόλοιπα που διαβάζω δεξιά κι αριστερά για μανιφέστα των bloggers και άλλα τέτοια γραφικά είναι περί διαγραμμάτου.
Καμιά εξουσία δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ αν μέσα από τα πόστ που αναρτάς τη λιβανίζεις είτε τα υπογράφεις με το όνομά σου είτε με ψευδόνυμο.
Άλλωστε και στη εποχή της χούντας αυτό μας έλεγαν, όποιος δεν μας ενοχλεί δεν τον ενοχλούμε.
Εκεί θέλουμε να γυρίσουμε.
Αν ναι, ας το κλείσουμε από τώρα να έχουμε και την υπόληψή μας.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ανθρωποκυνηγητό!!!!

"Εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ...στρουθοκαμήλου."
Πριν από λίγο στον ΑΛΦΑ και το Γιώργο Αυτιά.
Και μετά σου λένε, κάποιοι, ότι δεν επείγει να μπουν κανόνες λειτουργίας στα bloggs.
Tα νεύρα μου τα χάπια μου κι ενα ταξί να φύγωωωω......

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Σςςςςςς μας βλέπουν

Όχι μόνο μας βλέπουν αλλά και μας ακούν.
Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε στη ζούγκλα με τον Ταρζάν, την Τζέην και την Τσίτα;
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σπεύσατε να κλείσετε θέση.
Εγώ φεύγω Παρασκευή ...για Σ/Κ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Ποιος έδωσε τον Καψαμπέλη; Η Google ή η Microsoft;

Κι αν τον έδωσε η Google, όπως γράφουν οι φυλλάδες, γιατί δεν έδωσε και τους λοιπούς διαχειριστές του press-gr.blogspot.com;
Μήπως, λέω μήπως, το mail (press.gr@hotmail.com) του blog που δεν είναι της Google αλλά της Microsoft είναι το κλειδί για την εμπλοκή του Καψαμπέλη;
Και πως αυτό συνδέεται με την πρόσφατη σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας του ελληνικού δημοσίου με τη Microsoft;
Ξέρει κάτι περισσότερο ο κ. Αλογοσκούφης για το θέμα;
Και για να μην ξεχνάμε τα αυτονόητα, φυσικά και εφόσον υπάρξουν στοιχεία ότι το blog ήταν εργαλείο για εκβιασμούς να ριχτεί στην πυρά μαζί με τους διαχειριστές του.
Όχι όμως εξ αυτού να ρίξουμε στην πυρά όλα τα blogs και την εναλλακτική ενημέρωση.

Ο Χριστόφιας απέναντι στην ιστορία

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας θα ορκιστεί την Πέμπτη νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ένας κομμουνιστής ηγέτης Πρόεδρος με κάλπες που όπως δείχνουν τα πράγματα γίνεται αποδεκτός και από τον διεθνή παράγοντα όπως συνήθισαν να λένε οι δημοσιογράφοι τις ΗΠΑ.
Ο νέος Πρόεδρος θα κριθεί από τα έργα του και διατηρώντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μου (δες εδώ) θα περιμένω να με διαψεύσει και να καταφέρει να ενώσει το νησί όπως είναι το όραμά του και η διακυρηγμένη του θέση του και θα τον χειροκροτήσω.

Κοσσυφοπέδιο ή Κόσσοβο;

Κωνσταντινούπολη ή Ινσταμπούλ;
Αν στο ερώτημα Κωνσταντινούπολη ή Ινσταμπούλ η απάντηση είναι Κωνσταντινούπολη αδυνατώ να καταλάβω πως εν μια νυχτί αποδεχόμαστε τη μετονομασία της ιστορικής επαρχίας της Σερβίας από Κοσσυφοπέδιο σε Κόσσοβο.
Και μάλιστα όταν υπάρχει σε ισχύ το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με βάση το οποίο το Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να ανήκει στη Σερβία.
Αποδεχόμενοι τη μετονομασία δεν είναι ως να επικυρώνουμε τα τετελεσμένα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν, στη γειτονιά μας, οι φίλοι μας οι Αμερικανοί κατακρεουργώντας κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου για το απαραβίαστο των συνόρων και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας;

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Μια φωνή απ΄ τον τάφο

Αντιγράφω από το press-gr.Blogspot.com τι έλεγε πριν από 15 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ονομασία των Σκοπίων.
Όχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία.
Έτσι κι αλλιώς η λύση του «μυστηρίου» έχει δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθεί με σχεδόν κοινή συναίνεση του πολιτικού κόσμου.
Το αναπαράγω απλά έτσι για να υπάρχει, για την ιστορία.

«Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο! Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων! Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας; Τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως; Κι όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπυ, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία».
Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο- γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο.»
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
.
Αυτά έλεγε πριν 15 περίπου χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων.Είναι άραγε επίκαιρα; Πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους οι πολιτικοί μας; Ας μη ξεχνιόμαστε και μην πέφτουμε στις παγίδες των Αμερικανών.
Ν.Τ.

Υ.γ. Θα θυμίσω επίσης ότι μετά το εμπάρκο που είχε επιβάλει στα Σκόπια οι συνεργάτες του επισήμαναν ότι δεν μπορεί να απαγορεύει την έξοδο των ευρωπαίων μέσω Σκοπίων και ότι ενδεχομένως το μέτρο να χαρακτηριστεί αντικοινοτικό, θα παραπεμφθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να μας ταράξουν στα πρόστιμα οι ευρωπαίοι.
«Όσο ζω θα πληρώνω» ήταν η απάντηση του Ανδρέα.
Τώρα ο Ανδρέας είναι πια παρελθόν και οι επίγονοι μικροί για περίπλοκες αναλύσεις και τσαμπουκάδες.
Τι να κάνουμε αυτούς έχουμε με αυτούς θα ζήσουμε.
Αντιγράφω λοιπόν τη θέση του Ανδρέα για τη Μακεδονία.

Παίζοντας με βιβλία


Λένε ότι διανοούμενος είναι ένας άντρας που καταφέρνει να σκέπτεται για 2 ώρες ένα θέμα που δεν έχει σχέση με το σεξ.
Αμετανόητος, λέω εγώ, είναι κάποιος που ακόμα και στο σεξ δεν παρεκκλίνει από τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του άλλοτε ηγέτη του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη.
Ένας τέτοιος αμετανόητος, ο χορεύοντας με τους αμετανόητους με προσκάλεσε – προκάλεσε να συμμετάσχω στο μπλοκοπαίχνιδο της σελίδας 123.
Το βιβλίο που βρέθηκε πιο κοντά στο χέρι μου είναι το: «Οι λαοί των Βαλκανίων» του αείμνηστου φίλου και παλαιού καθηγητού μου στη Σχολή Σταυράκου, του Βασίλη Ραφαηλίδη που κυκλοφόρησε το 1994 από τις εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.
Ένα πολύτιμο βοήθημα για όποιον θέλει να καταλάβει την ιστορία των Βαλκανίων ειδικά αυτή την περίοδο με τις φωτιές που ανάβουν εδώ και κει (Κόσσοβο, Σκόπια) οι Αμερικάνοι.
Χωρίς άλλα περιττά πάω στη σελίδα 123, και αντιγράφω την έκτη, έβδομη και όγδοη πρόταση που ζητά το παιχνίδι:
«Απ΄ την κυρίως Σερβία τους χωρίζουν τα Τσέρνα Γκόρα (Μαύρα Βουνά), που κάνουν το Μαυροβούνιο (Τσέρνα Γκόρα λέγεται στα σερβοκροατικά) να διατηρεί πάντα την παμπάλαιη έννοια του τσελιγκάτου στο διοικητικό τους σύστημα.
Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο αρχαίος Σλάβος ποιμένας, ο τζουμπάνος, έγινε τίτλος άρχοντα κυρίως στο Μαυροβούνιο.
Αλλά και στη Σερβία»

Ασφαλώς και δεν βγαίνει νόημα από τις τρεις προτάσεις του συγγραφέα και το μόνο που μένει είναι η υπόδειξη ενός καλού βιβλίου.
Μιας όμως και μπήκα στο παιχνίδι ας το συνεχίσω προσκαλώντας να μας δείξουν το βιβλίο που έχουν δίπλα τους
Η άποψη
Ο geros
Η abttha
H koptoraptou
Ο Λαγγαδινός.
Για το παιχνίδι και τους όρους του αντιγράφω από τη magica:
Η ιδέα του page 123 book meme έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και ορίζει τα εξής
1. πιάνουμε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά μας αυτή τη στιγμή
2. το ανοίγουμε στη σελίδα 123 (αν είναι μικρό, παίρνουμε το επόμενο που είναι κοντά μας και έχει τουλάχιστον 123 σελίδες)
3. βρίσκουμε την πέμπτη πρόταση
4. αντιγράφουμε τις επόμενες τρεις, δηλαδή την έκτη, έβδομη και όγδοη
5. βρίσκουμε άλλους πέντε ατυχείς να τους πασάρουμε το παιχνίδι

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ο προκλητικός τραπεζίτης ξαναχτύπησε.



Ονομάζεται Νίκος Γκαργκάνας υπήρξε φίλος του Σημίτη που τον έκανε διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδας, έγινε κολλητός του Αλογοσκούφη μετά το 2004 και γλείφει τώρα (όχι σαν την 35χρονη το Ζαχόπουλο υποθέτω) για να του ανανεώσουν τη σύμβαση και το μισθό του.
Εισπράττει μηνιαίως όσα εισπράττουν 110 συνταξιούχοι του ΙΚΑ μαζί και συνολικά κάπου 770.000 ευρώ το χρόνο.
Για τον κύριο των 770.000 ευρώ λοιπόν για όλες τις κακοδαιμονίες της ελληνικής οικονομίας φταίνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που ζητάνε αυξήσεις που δεν αντέχει η οικονομία και έτσι τροφοδοτούν το τέρας του πληθωρισμού.

«Με πληθωριστικό χρήμα δεν λύνεται το πρόβλημα» ήταν χθες η τελευταία ρουκέτα του
και συνέστησε στους μισθωτούς να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι γιατί η απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης από την κερδοσκοπία της αγοράς και το ακριβό πετρέλαιο δεν είναι δυνατόν να αντισταθμιστεί με ονομαστικές μισθολογικές αυξήσεις,
Βέβαια ο άνθρωπος γι αυτό πληρώνεται ...βασιλικά, για να στρώνει το χαλί για τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως χρώματος (πράσινο μπλέ)

Απολαύστε ένα σύντομο απάνθισμα των διαχρονικών δηλώσεων του κ. Γκαργκάνα για να ξέρετε που να φτύσετε την επόμενη φορά που θα νιώσετε αηδία.

«Ως κοινωνία ζούμε πέρα από τα μέσα μας. Τρώμε σήμερα το ψωμί του αύριο.»
(Νίκος Γκαργκάνας 10/10/2007)
«Επειδή κάποιοι έμποροι αύξησαν την τιμή στα ραπανάκια δε σημαίνει ότι υπάρχει ακρίβεια στην αγορά. Για ποια ακρίβεια του ευρώ μιλάμε;».
(Νίκος Γκαργκάνας, 8/7/2006)
«Οι συνταξιούχοι πηγαίνουν και διακοπές και περνούν ωραία και έτσι δεν προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία».
(Νίκος Γκαργκάνας, 25/4/2005)
Οι «αυξήσεις» στους μισθούς των εργαζομένων είναι «εξωφρενικές».
(Νίκος Γκαργκάνας 12/11/2004)
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ζητούν «άμετρες» (!) αυξήσεις στους μισθούς τους.
(Νίκος Γκαργκάνας, 26/5/2003)
«Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια. Εμείς έχουμε το θάρρος και το λέμε».
(Νίκος Γκαργκάνας, 22/4/2003)

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

O μοναχικός λύκος των μπλογκ

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είχε την καλοσύνη να παρουσιάσει, πριν λίγες μέρες, από τις φιλόξενες σελίδες της την αφεντομουτσουνάρα μου.
Μαζί με τις ευχαριστίες μου στην κυρία Ελένη Γκίκα που επιμελείται τις σχετικές σελίδες αναδημοσιεύω αυτούσια την παρουσίαση και που ξέρεις ίσως κάποιοι μάθουν κάποια περισσότερα πράγματα για το μοναχικό λύκο των μπλόγκ.

"Τον συναντάμε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: http://erimitis.blogspot.com/ Monahikos likos, υπογράφει. Εμβλημά του; Τι άλλο; Ενας λύκος. Μότο του: «Ο λύκος έχει το σβέρκο του χοντρό γιατί κάνει μόνος τις δουλειές του. Και ο μοναχικός λύκος... λύκος είναι». Στη θεματολογία του, από πολιτική μέχρι λογοτεχνία. Ο λόγος, όμως, στον ίδιο:




«Ο monahikoslikos πρωτοβγήκε τρομαγμένος στη ζούγκλα του Διαδικτύου πέρσι την Πρωτομαγιά και λίγο έλειψε να τον φάνε τα άλλα θηρία καθώς οι γνώσεις του περί τα ιντερνετικά ήταν έως και ανύπαρκτες. Είναι κι αυτή η περίεργη γλώσσα που μιλάνε σ' αυτή τη ζούγκλα (αγγλική νομίζω τη λένε) που του ήταν παντελώς άγνωστη καθώς ως original (σ.σ. αυθεντικός) εκπρόσωπος της ελληνικής πανίδας επιμένει να μιλά αποκλειστικά και μόνο τη γλώσσα των ένδοξων προγόνων του.
Αυτό, όμως, του δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα με τους γείτονες έως την ημέρα που ανακάλυψε τις αυτόματες μεταφράσεις με τη βοήθεια των οποίων άρχισε να συλλαβίζει τα πρώτα μαθήματα για αρχαρίους στο Ιντερνετ.
Είναι αλήθεια ότι έδειξε μεγάλη έφεση για μάθηση, όση δεν είχε δείξει στα νιάτα του για να πάρει το πτυχίο του που τ άφησε του πρύτανη να έχει να του βρίσκεται.
Οσο μάθαινε ξεθάρρευε κι άρχισε τις βόλτες στα μπλογκ των γειτόνων του που ήξεραν περισσότερα και ήταν πρόθυμοι να τον διδάξουν και έτσι σαν ξέτριψε στα βασικά άρχισε να του αρέσει αυτή η ζούγκλα και δύσκολα θα την εγκατέλειπε για να επιστρέψει στο δάσος.
Η επικαιρότητα και η πολιτική είναι συνήθως οι πηγές που αντλεί τη θεματολογία του επιμένοντας να αναζητά την αθέατη πλευρά των γεγονότων.
Ετσι αναπόφευκτα από τα πρώτα του θέματα ήταν τα σχετιζόμενα με την υπόθεση και την ιστορία της 17Ν καθώς ο monahikoslikos «βγήκε» στον αέρα του Διαδικτύου λίγο πριν πέσει η αυλαία της κατ έφεση εκδίκασης της υπόθεσης των φερόμενων ως μελών της 17Ν.
Παρεμπιπτόντως ή αλλιώς πώς «ειρήσθω εν παρόδω», που θα έλεγε και ο Γιάννης Τζανετάκος, σήμερα 8 και πλέον μήνες από την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης δεν έχουμε μάθει με ποιο σκεπτικό καταδικάστηκαν όσοι καταδικάστηκαν ως μέλη της 17Ν.
Ετσι είναι αυτονόητο ότι στη θεματολογία του ο monahiko-slikos δεν παραλείπει να αναφέρεται και στον τρόπο αλλά και στην ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης στη χώρα. Ενα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που συχνά-πυκνά απασχολεί το monahikoslikos είναι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, οι παρα-πλανητικές εξαγγελίες, η αφασία της αντιπολίτευσης και τελευταία το μεγάλο σκάνδαλο του υπουργείου Πολιτισμού που τείνει να εκφυλιστεί στις ροζ στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και στη διαμάχη Θέμου - Μάκη ή Μάκη - Θέμου.
Και γιατί monahikoslikos;
Ετσι, γιατί του άρεσε, όπως του άρεσε κι αυτό που του έλεγε η μάνα του, για τον λύκο και το χοντρό του σβέρκο που υπάρχει στην προμετωπίδα του μπλογκ.
Και αν επιβιώνει ως monahikoslikos στην μπλογκόσφαιρα είναι γιατί δεν αφήνει ίχνη στο χιόνι, δεν πατά στο χορτάρι και σε ξερόκλαδα και μετακινείται χορεύοντας από πέτρα σε πέτρα».

Δικαιοσύνη, το εξάσφαιρο της κυβέρνησης

Σκηνή πρώτη: Σε σαλούν της μακρινής δύσης 4 χαρτοπαίχτες παίζουν τα ρέστα τους σε μια παρτίδα.
Τα παίρνω λέει ο ένας «έχω 4 άσσους» κι εγώ «έχω εξάσφαιρο» λέει ο άλλος κι αρχίζει να μαζεύει το χρήμα.
Σκηνή δεύτερη: Σε χώρα της ημέτερης ανατολής μια παλαβή βιντεοσκοπεί τα σεξουαλικά όργια ενός κυβερνητικού αξιωματούχου ενώ ένας άλλος παλαβός ξεφωνίζει κυβερνητικό βουλευτή που τον έχει καταγράψει σε κασετόφωνο.
Έχω dvd με τα όργιά σας φωνάζει η πρώτη, θα πατήσω του κουμπί λέει ο δεύτερος και το πατάει.
Κι εγώ έχω εξάσφαιρο λέει σεμνά και ταπεινά ο κυβερνήτης αυτής της χώρας κι αρχίζει να μαζεύει dvd και κασετόφωνα.
Σκηνή τρίτη: Από εδώ και πέρα λέει ο παρακεντές, του σεμνού και ταπεινού κυβερνήτη, γνωστός και ως ο Χατζηγάκης του κάμπου, η απόκτηση και η παράνομη χρήση μαγνητοφωνημένων συνδιαλέξεων και βιντεοσκοπήσεων θα τιμωρείται ως κακούργημα, το άκουσες Μάκη τέρμα τα κουμπιά.
Σκηνή τέταρτη: Οι γυναίκες διαμαρτύρονται γιατί ο σεμνός και ταπεινός κυβερνήτης αποφάσισε να τις κρατάει υπερωρίες και να μην τις αφήνει να φεύγουν νωρίς από τη δουλειά όπως μέχρι τώρα.
Σκηνή Πέμπτη: Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου αυτής της σεμνής και ταπεινής χώρας ανακαλύπτουν ξαφνικά, 40 χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή, ότι το να φεύγουν οι γυναίκες από τη δουλειά πριν τους άνδρες παραβιάζει το Σύνταγμα αυτής της ευτυχισμένης χώρας και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό.
Ο λαός λέει ότι όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι.
Στην ευτυχισμένη χώρα του «σεμνά και ταπεινά» όποιος έχει τη Δικαιοσύνη με το μέρος του έχει και το εξάσφαιρο να καθαρίζει τους λογαριασμούς του σεμνά και ταπεινά.
Εν ολίγοις η Δικαιοσύνη μίλησε και τα σκυλιά δεμένα…
Άλλα …εξάσφαιρα εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ

Και το όνομα αυτής Δημοκρατία της Μακεδονίας


Από τις 30 του περασμένου Οκτώβρη είχα αναφερθεί στις προδιαγεγραμμένες εξελίξεις με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Τότε όλοι σφύριζαν αδιάφοροι και το παίζανε τσαμπουκάδες, ως και προχθές πρώην υπουργός νεοδημοκράτης ήταν βέβαιος ότι η κυβέρνηση του δεν θα κάνει πίσω στις πιέσεις του Νίμιτς.
Σήμερα λοιπόν που από το πρωί η Ντόρα έχει βγει στις ρούγες και τα στενά για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων και να πάρει το πράσινο φως για τη συμφωνία, ξαναδιάβασα εδώ τι έγραφα τότε και πραγματικά δεν βρήκα ότι χρειάζεται να αλλάξω ούτε ένα κόμμα σε εκείνο το πόστ.
Δημοκρατία της Μακεδονίας λοιπόν με νονούς όλο τον πολιτικό κόσμο έστω κι αν για κανα 2-3 χρόνια τη βαφτίσουν με σύνθετο όνομα.
Πως δηλαδή βαφτίζουμε ένα παιδί Κωνσταντίνο και μετά το λέμε Κώστα, Κωστάκη, Άκη κάπως έτσι και με τα Σκόπια θα τα βαφτίσουμε Νέα, Βόρεια, Διπλανή ή όπως αλλιώς Μακεδονία και όλοι,μετά τη βάφτιση, θα τη λέμε σκέτη Μακεδονία
Για δικούς του λόγους δεν θα παραστούν στα βαφτίσια ο Κατατζαφέρης και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος με τον πρώτο να σκούζει στα κανάλια μήπως και ψαρέψει κανένα οπαδό και το δεύτερο κλεισμένο στη Μητρόπολη με αυτοκτονικό ιδεασμό, είναι και η πρόσφατη εκλογή Αρχιεπισκόπου που δεν μπορεί να χωνέψει,ακόμα, ο παναγιώτατος γι αυτό χάθηκε από την πιάτσα.
Αφού ευχηθώ στην επίσημη Νονά της Μακεδονίας κυρία Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη- Κούβελου «πάντα άξια» και "στις χαρές της Θράκης μας μια μέρα", θέλω να τη ρωτήσω αν την Καθαρή Δευτέρα θα φάμε μακεδονικό χαλβά ή έδωσε και το όνομα του χαλβά μας πακέτο με το όνομα της χώρας τους στους γειτόνους.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Αυλαία και για τον Φιντέλ



«Δεν θα θελήσω ούτε θα αποδεχτώ -επαναλαμβάνω- δεν θα θελήσω ούτε θα αποδεχτώ το αξίωμα του προέδρου και του ανώτατου διοικητή».
Στα 81 του χρόνια και ύστερα από 49 χρόνια στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, ο Φιντέλ Κάστρο άφησε και τυπικά το τιμόνι της Κούβας που είχε προσωρινά παραδώσει στα χέρια του αδελφού του Ραούλ όταν αρρώστησε πριν από 19 μήνες.
Η δήλωση του Κουβανού ηγέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Granma, επισήμου οργάνου του κουβανικού καθεστώτος.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Για δες ρε ποιος στηρίζει τον καραμανλισμό;

ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ η ΑΥΡΙΑΝΗ η εφημερίδα που γκρέμισε τον καραμανλισμό του θείου.
Είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο...
Έτσι δεν είναι;

Αρχίζουν τα προβλήματα, ξέμεινα από ...τσιγάρα

Όσοι πίστεψαν την ΕΜΥ ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι προσωρινά και ο χιονιάς θα φύγει από το λεκανοπέδιο την Κυριακή το βράδυ την πατήσαμε...
Ο χιονιάς επιμένει να απλώνει τα πέπλα του στην Αττική, όλοι σχεδόν οι δρόμοι ακόμα και οι κεντρικοί είναι σχεδόν αδιάβατοι χωρίς αλυσίδες...
Τα συγκοινωνιακά μέσα –εκτός από το Μετρό – είναι σε αγρανάπαυση...
Οι εργαζόμενοι – και σωστά – προτίμησαν το πάπλωμα...
Σε λίγο μας βλέπω να μην έχουμε ούτε τσιγάρο να καπνίσουμε...
Για φαΐ δεν το συζητώ δεν θα πάθουμε και τίποτα αν δεν φάμε 2-3 μέρες...
Αλλά να ξεμένεις από τσιγάρα, στον 21ο αιώνα είναι πρόβλημα.

Και ενώ το πρόβλημα της ατσιγαρίας όσο περνούν οι ώρες θα γίνεται οξύτερο τα πρωϊνάδικα της TV δεν λένε λέξη για την ανυπαρξία του κράτους να οργανώσει μια επιχείρηση τσιγαροδιανομής από αέρος για τους αποκλεισμένους καπνιστές.
Το μόνο που δείχνει να τους ενδιαφέρει είναι που δεν μπορούν οι νεφροπαθείς να πάνε για αιμοκάθαρση.
Και τι να πρωτοκάνει το κράτος, οι Δήμοι, η Πολιτική Προστασία, η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία, ο Στρατός…
Με τους νεφροπαθείς να ασχοληθεί ή με τα τηλεοπτικά παράθυρα και το 10λεπτο της δημοσιότητας που τους αναλογεί.
Νάτοι και ο Οικονομέας με τον Καμπουράκη, αυτή τη στιγμή στο MEGA, να ζητούν τα ρέστα από τους βενζινπώλες για το πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Από την Παρασκευή έχουν περάσει από το τηλεοπτικό εδώλιο του κατηγορούμενου όλοι οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων καυσίμων και κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης που κατά το Σύνταγμα είναι αρμόδια για να λύνει τα προβλήματα των πολιτών αλλά κατά τη συνήθη πρακτική των κυβερνώντων αντί να λύνει δημιουργεί προβλήματα.
Για τη διαπλεκόμενη δημοσιογραφία όμως δεν φταίει η κυβέρνηση για τα προβλήματα αλλά ο κάθε άσχετος ή κερδοσκόπος…
Αλλοίμονό μας δηλαδή…
Καλά οι περιπτεράδες δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα…
Ας βάλουν αλυσίδες στα …παπούτσια να μας φέρουν τσιγάρα στο σπίτι ή έστω κάνα κομπολόι να περάσουμε την ώρα μας δίπλα στο τζάκι.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Η Κύπρος εάλω


Το φάντασμα του Αναν πλανάται εδώ και λίγη ώρα πάνω από τη μεγαλόνησο.
Οι εκλεκτοί των Αμερικανών Κασουλίδης και Χριστόφιας θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή για τη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Τάσσος έμεινε οριστικά εκτός παιχνιδιού όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι υπερατλαντικοί δυνάστες.
Ο Κυπριακός Λαός μίλησε με την ψήφο του και ανέλαβε τις ευθύνες του.
Η πορεία από εδώ και πέρα είναι προδιαγεγραμένη.
Οι Τούρκοι θα νομιμοποιήσουν την κατοχή τους στο μισό νησί και θα αποκτήσουν αποφασιστικό λόγο για το υπόλοιπο.
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβαθμιστεί σε ελληνοκυπριακή συνιστώσα.
Κι ύστερα σου λένε ότι ο λαός είναι κυρίαρχος....

Χάσαμε το γέρο

Από το Σάββατο το βράδυ που άρχισε η χιονόπτωση στην Αττική έχουν χαθεί τα ίχνη του και έκτοτε αγνοείται.
Είναι ηλικίας 112 ετών και τελευταία φορά εθεάθη στο κέντρο ΑΡΜΕΝΑΚΙ στην οδό Πειραιώς, να χορεύει στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου Αμοργίνων πίνοντας ρακόμελο.
Όποιος ξέρει κάτι για την τύχη του ας αφήσει μήνυμα να μην ανησυχούμε…
(Στη ΦΩΤΟ η νοσοκόμα του που επίσης αγνοείται)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Το στοίχημα

Η γυναίκα στη άκρη του γκρεμού κάνει ότι μπορεί να μην γκρεμιστεί στα βράχια.
Απέναντι οι 3 διώκτες της καραδοκούν πότε θα πέσει για να ξεσκίσουν ανενόχλητοι τις σάρκες της, πόσες φορές δεν το προσπάθησαν στο παρελθόν.
Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, ξέρουν ότι η γυναίκα δεν έχει πολλές πιθανότητες να τους ξεφύγει.
Είμαστε στο 2008, πια, όχι στο 2004.
Οι 3 είναι αποφασισμένοι να πάρουν το αίμα τους πίσω για τότε.
Θα την ξεσχίσουν όπως τα έχουν σχεδιάσει, καθώς ούτε οι συγγενείς δείχνουν διατεθειμένοι να τη βοηθήσουν αυτή τη φορά.
Είναι μόνη, ιδρώνει καθώς βλέπει τους διώκτες της να πλησιάζουν , το κορμί της μυρίζει θάνατο.
Οι συγγενείς ατάραχοι παρακολουθούν το δράμα της, ίσως κάποιοι και να απολαμβάνουν από τώρα το θέαμα που θα δουν σε λίγες ώρες.
Σε λιγότερο από 48 ώρες ανοίγουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.
Το στοίχημα των εκλογών δεν είναι η επικράτηση ή η απομάκρυνση του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Το στοίχημα είναι αν η Κύπρος θα συνεχίσει να πορεύεται ελεύθερη ή θα γίνει θεραπαινίδα των Αγγλο-Αμερικανών και των Τούρκων συναιτέρων τους με τις ευλογίες και του ημέτερου πολιτικού κατεστημένου.
Ίδωμεν

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Ρίχνει τα ζάρια κι ό,τι κάτσει.


Ο Καραμανλής ανοίγει αύριο τα χαρτιά του για το ασφαλιστικό ενώ η Ντόρα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον να πάρει γραμμή για το Σκοπιανό που μπαίνει στην τελική του ευθεία ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο.
Δύο θέματα που θα κυριαρχήσουν τις επόμενες μέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα και τον Τύπο μαζί με το μπάχαλο που αναμένεται να δημιουργηθεί από το πρωϊ με το πετρέλαιο θέρμανσης και την ενοποίηση του φόρου εν μέσω του επερχόμενου χιονιά.
Όλα τα μωρά στην πίστα κι όλα τα καυτά θέματα σαν απασφαλισμένες χειροβομβίδες στην ύστατη προσπάθεια του πρωθυπουργού να υποβαθμιστεί η υπόθεση Ζαχόπουλου που από τη Δευτέρα, με την νέα απολογία της κατηγορουμένης για εκβιασμό και του δικηγόρου Νικολουτσόπουλου, περνάει σε νέα πιο κρίσιμη για την κυβέρνηση φάση.
Βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στα σκατά κι εκβιαζόμενος, όπως είπε και ο Αλαβάνος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρχίζει να γίνεται και επικίνδυνος τραβώντας στα άκρα υποθέσεις όπως το ασφαλιστικό που θα καθορίσει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τα ασυγκάλυπτα.
Και εμείς βουβοί μοιραίοι
κι άβουλοι αντάμα
προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα…

Αντί να του δείξουμε την έξοδο και το δρόμο για το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Κάλιο πέντε και στο χέρι

Δυο δρόμοι τη χωρίζουνε την κοινωνία τούτη
και φέρνουν μαύρη συμφορά, η φτώχεια και τα πλούτη
Της κοινωνίας η διαφορά – φέρνει στον κόσμο μεγάλη συμφορά
από παλαιόν άσμα του Βασίλη Τσιτσάνη

Απεργούμε αύριο με αίτημα η κυβέρνηση να μας αφήσει ήσυχους στη …φτώχεια μας και να μην μειώσει κι άλλο τις συντάξεις πείνας που δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σαν δεν ντρεπόμαστε…

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί πλέον τους δικαστές;…

Σε προσβολή προσωπικότητας μετατράπηκαν με βούλευμα τα κακουργήματα του βασανισμού στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο πέρυσι τον Ιούνιο όταν στο διαδύκτιο ανέβηκε το βίντεο με το βασανισμό των 2 αλλοδαπών.
Στον "επόμενο τόνο" δεν αποκλείεται ο βασανιστής αστυνομικός Νίκος Τσίντζας να παρασημοφορηθεί …επ΄ ανδραγαθία.
Βέβαια η μετατροπή του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα δεν έγινε για να την σκαπουλάρει ο μπάτσος, στα παλιά τους παπούτσια τον έχουν γραμμένο άλλωστε.
Η μετατροπή του αδικήματος έγινε για να συγκαλυφτούν οι ευθύνες των από πάνω δηλαδή του αρχηγού της ΕΛΑΣ Δημοσχάκη, του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Πολύδωρα και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι και καλύπτουν τα εγκλήματα που γίνονται ακόμα και σήμερα στα αστυνομικά τμήματα σε βάρος, κυρίως αλλά όχι μόνο, αλλοδαπών.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Τρέμει το Θέμο το Μαξίμου

Ώστε έτσι απλά γίνανε τα πράγματα και εμείς που άλλα νομίζαμε… ότι ο Θέμος συνεχίζει να εκβιάζει χοντρά και το Μαξίμου τρέχει και δεν φτάνει να τον ξεπλύνει από τις πομπές του.
Για να τα πάρουμε όμως με τη σειρά.
Πως ακριβώς τα είπε ο κύριος Αδριανός στον ανακριτή;
Ο Θέμος λέει μου είπε στο τηλέφωνο ότι κάποια κοπέλα διαδίδει διάφορα για το Ζαχόπουλο και υπάρχει και ένα dvd με προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα με την κοπέλα το οποίο μου παρέδωσε 2 μέρες αργότερα.
Όχι, ο Θέμος δεν ζήτησε κανένα αντάλλαγμα για την παράδοση του dvd, έτσι για την ψυχή της μανούλας του το έκανε.
Προφανώς όσα οι υπόλοιποι υποθέσαμε μάλλον οφείλονται στο διεστραμμένο μας νου γι αυτό μας παίζουν κοντά 2 μήνες τώρα το κρυφτούλι και κοντεύει να πέσει η κυβέρνηση.
Έτσι απλά!!!!!
Κι αν και ο ανακριτής «φάει» το παραμύθι του Αδριανού και πέσει ο Θέμος στα μαλακά μας πέφτει λόγος, δεν μας πέφτει.

Ναι αλλά… να μας περνάνε όλοι για μαλάκες πάει πολύ, δεν πάει;

Για σταθείτε ρε λεβέντες του Μαξίμου που ξεπλύνατε το Θέμο με τη μαρτυρία σας στον ανακριτή και εξηγείστε μας που στο διάολο βρήκε ο Θέμος το DVD;
Ο ίδιος ακόμα και σήμερα λέει πως δεν είδε dvd και δεν σας παρέδωσε κανένα dvd και δεν το λέει μόνο αυτός αλλά και ο συνεργάτης του ο Μακρυγιάννης που πήγε και κατέθεσε πως ήταν μπροστά στη συνάντηση Θέμου – Τσέκου και η συμβασιούχος δεν είχε και δεν τους έδειξε κανένα dvd όπως δεν είδαν κανένα dvd και στο MEGA,
Πως λοιπόν ένα ανύπαρκτο dvd που ο Θέμος ακόμα και τώρα αρνείται ότι το κουβάλησε στο Μαξίμου και ο συνεργάτης του Μακρυγιάννης ορκίζεται ότι δεν υπάρχει dvd παραδίδεται από το Θέμο στον Αδριανό;
Αν δεν ψεύδεται ασύστολα ο Θέμος και ο συνεργάτης του ο Μακρυγιάννης τότε ψεύδεται ο Αδριανός.
Αν πάλι δεν ψεύδεται ο πρωθυπουργικός σύμβουλος τότε ψεύδονται ο Θέμος και ο Μακρυγιάννης…
Κι αν δεν ψεύδεται ο Αδριανός ότι ο Θέμος του παρέδωσε το dvd, που σ΄ αυτό μάλλον δεν ψεύδεται, που βρήκε ο Θέμος το dvd που παρέδωσε στον Αδριανό αφού δεν το πήρε από την Τσέκου;
Το προμηθεύτηκε εκ των υστέρων και από πού;
Του το χάρισαν ή το πλήρωσε κι αν το πλήρωσε γιατί το έκανε για να εξυπηρετήσει τον πρωθυπουργό που τον πολεμούσε από την εφημερίδα του, ή για κάποιον άλλο λόγο που δεν μας είπε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος;
Τι ακριβώς ζήτησε ο Θέμος;
Τι του υποσχέθηκε ως αντάλλαγμα ο Αδριανός;
Το ξέπλυμα των 5,5 εκατομμυρίων; Για ποιο λόγο;
Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι ψεύδονται άπαντες γιατί όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, άλλος γιατί εκβίασε και κινδυνεύει να σαπίσει στη φυλακή αν αυτό αποδειχτεί κι άλλος γιατί δέχτηκε να συναλλαχτεί κι αν αυτό φανεί δεν τη σώζει τίποτα την κυβέρνηση του σεμνά και ταπεινά που συναλλάσσεται με κοινούς απατεώνες.
Έτσι αναμένουμε την αντίδραση του ανακριτή στα παραμύθια της Χαλιμάς που του αράδιασαν οι 4 ένοχοι (Θέμος- Μακρυγιάννης, Αδριανός, Αγγέλου) για να καταλάβουμε πόσο χοντρός είναι ο εκβιασμός του εκδότη στον πρωθυπουργό.

Το νόημα της ψήφου των δεσποτάδων.

Τα φώτα άναψαν: έχουμε αρχιεπίσκοπο αναμένουμε το όνομα, μόλις το μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λίγο νωρίτερα έφεραν προηγούμενο για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Λιβαδειάς Ιερώνυμο με 33 ψήφους και τον Σπάρτης να μένει πίσω στους 26.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα και εκλεγεί ο Ιερώνυμος τότε η ερμηνεία της ψήφου των δεσποτάδων είναι μονοσήμαντη.
Φοβήθηκαν ότι ο Σπάρτης θα τους πάρει τα στρίγκ και ψήφισαν μαζικά τον αντίπαλο.
Υ.γ Ναι επιβεβαιώθηκε νέος αρχιεπίσκοπος εξελέγη ο Ιερώνυμος, γλυτώνουν τα στρίγκ των δεσποτάδων

Ενός κακού μύρια έπονται

Η Μαριέτα Γιαννάκου που πρωταγωνίστησε πέρυσι στις πολιτικές εξελίξεις και ήταν ο μόνιμος στόχος στα συλλαλητήρια καθηγητών, φοιτητών και μαθητών ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθούσε για την παιδεία μέσα σε 6 μήνες έχασε τα πάντα…
Έχασε τη βουλευτική έδρα...
Έχασε το υπουργείο…
Έχασε το δεξί της πόδι…

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Η φίλη μου abbtha

Το μήνυμα στο κινητό μου λιτό: «μπες έχω νέο»
Υπογραφή Ελένη Κ. μια φίλη που γνώρισα τώρα τελευταία μέσα από το abttha το blog της.
Ξέρει ότι τη διαβάζω και συχνά σχολιάζω τα γραφόμενα και δεν καταλάβαινα τι νέο είχε και επείγονταν τόσο να το διαβάσω.

«έτσι δεν είναι;
ο άλλος έκανε ό,τι έκανε, κι εσύ λες 'φχαριστώ'
εμ; φτάνει;
δε φτάνει! αλλά, τι να πεις; ανοίγεις το στόμα σου και λες: ...μμμ, ννν... ναι, όχι, ευχαριστώ!
τι να πείς; ανοίγεις το στόμα σου και σφηνώνεις»,
διάβασα τις πρώτες γραμμές.
Πάει τα ΄παιξε η φίλη σκέφτηκα, παιδιά, οικογένεια, δουλειά, μπλογκάρισμα κάθε μέρα, πάει τη χάσαμε…
Συνέχισα να διαβάζω κι όσο προχωρούσα τόσο περισσότερο μπερδευόμουνα μ΄ αυτά που διάβαζα.
Καημένη abbtha σκεπτόμουνα ως εδώ ήταν λοιπόν…
Και να εκεί στο τέλος το είδα το νέο, αυτό που βιαζόταν να μοιραστεί με τους φίλους της, έστω κι αν δεν τους έχει συναντήσει ποτέ, εικονικούς φίλους που γνώρισε στο διαδίκτυο, που τους αγαπά και την αγαπούν.

Και τι νέο: μόλις είχε λάβει ένα e-mail που την ενημέρωνε ότι η Ακαδημία του Βελγίου της απένειμε το «βραβείο σημιτικών σπουδών» για το 2007.
Και το γραφε έτσι, απλά, σεμνά και ταπεινά, εκεί στον πάτο, του σημειώματος, το μεγάλο νέο της βράβευσης.
Μμ, ναι, συγχαριτήρια, μμ ναι, σε ευχαριστώ που με μετράς στους φίλους σου.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Καημένε Άλεξ… ως εδώ ήταν


Έκλεισαν χθες 2 χρόνια από την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια και η μέρα πέρασε απαρατήρητη, καμία αναφορά σε κανένα blog για την υπόθεση που συγκλόνισε πριν 2 χρόνια το πανελλήνιο, ούτε και σ΄ αυτό της ίδιας του της μητέρας που έχει να ανανεωθεί από τις 9 Ιανουαρίου.
Ακούστηκαν τόσα πολλά και έγιναν άλλα τόσα και περισσότερα τον πρώτο χρόνο και ως πέρυσι το καλοκαίρι που η σημερινή εκκωφαντική σιωπή τρομάζει περισσότερο από το ίδιο το γεγονός της εξαφάνισης του ανήλικου οικονομικού μετανάστη.
Αδυνατώ να δεχτώ ότι η Νατέλα, η μάνα που συγκλόνισε με τη στάση της και την αξιοπρέπειά της αποδέχτηκε την υπόδειξη του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα ότι θα δει το γιό της στον ουρανό.
Αδυνατώ να παραδεχτώ ότι δεν βρήκε 1 λεπτό χθες να μας θυμίσει μέσα από το blog της τη θλιβερή επέτειο, να βγάλει μια ακόμα κραυγή απαιτώντας να λάμψει η αλήθεια εδώ και τώρα.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως απομακρύνθηκαν από κοντά της όλα εκείνα τα πρόσωπα που ανιδιοτελώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με τελευταίο το δικηγόρο της Πυθαγόρα Ιερόθεο.
Δεν το χωράει το μυαλό μου πως με τόσα που αποκαλύφτηκαν η μάνα, μοιάζει να, είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που υιοθετεί την εκδοχή για τους 5 ανήλικους δολοφόνους που η ίδια είχε καταγγείλει αρχικά ως κατευθυνόμενη από αυτούς που ήθελαν να συγκαλύψουν το έγκλημα.
Την εχθρότητα που έδειξε απέναντι στη Χριστίνα Αντωνοπούλου και το βιβλίο της που τεκμηριωμένα υποστηρίζει και παραθέτει συγκεκριμένες μαρτυρίες από τη δικογραφία, ότι ο Άλεξ δεν υπήρξε θύμα των 5 ανήλικων αλλά απήχθη από συγκεκριμένα κυκλώματα παιδεραστών.
Θα σταματήσω όμως εδώ…
Δυστυχώς τα κυκλώματα είναι πολύ ισχυρά στην περιοχή και είναι πολύ δύσκολο να τα παλέψει μια οικονομική μετανάστρια και πραγματικά μου είναι οδυνηρό να αναζητήσω στα γραπτά της Νατέλας τους λόγους της μεγάλης στροφής και τη σιωπής που ακολούθησε.
Η μοίρα και οι άνθρωποι στάθηκαν πολύ σκληροί μαζί της ας μην την επιβαρύνουμε άλλο.
Της αρκεί ο εφιάλτης, να μην τον κάνουμε πιο οδυνηρό.
Καημένε Άλεξ… ως εδώ ήταν.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Το άγιο πνεύμα βγάζει αρχιεπίσκοπο στο express του μεσονυκτίου

Λίγες ώρες πριν το άγιο πνεύμα, την Πέμπτη το μεσημέρι, επικαθήσει επί των κεφαλών των αγ(ρ)ίων αρχιπαπάδων για να τους υποδείξει ποιον πρέπει να βάλουν στην καρέκλα του Χριστόδουλου δέχτηκε να εμφανιστεί κατ΄ αποκλειστικότητα, στο κανάλι EXTRA, στην εκπομπή express του μεσονυκτίου τα …μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Εκεί το άγιο πνεύμα, υπό μορφή περιστεράς για να διακρίνεται από τα άλλα πουλιά του πάνελ (Σπίνους, μπεκάτσες, τσαλαπετεινούς) θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και απόψεις με τον παρουσιαστή της εκπομπής κύριο Σπύρο ο οποίος ως γνωστόν διαθέτει την πληρέστερη συλλογή ροζ DVD με δεσποτάδες.
Αφού δει, με όλη του την άνεση τα DVD που με πολύ περίσκεψη έχει επιλέξει, για την περίσταση, η παλιά αλεπού Σπύρος, το άγιο πνεύμα θα πάρει και την τελική του απόφαση για το όνομα του νέου αρχιεπισκόπου που θα υπαγορεύσει λίγες ώρες αργότερα στους εκλέκτορες που έχουν κληθεί στη μητρόπολη για καφέ.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η προτίμηση του αγίου πνεύματος στον κύριο Σπύρο έχει εξοργίσει τον παναγ(ρ)ιώτατο Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να υποδείξει στο άγιο πνεύμα ότι ο εκλεκτός που οφείλει να υποδείξει για τη θέση του αρχιεπισκόπου είναι ο εκλεκτός που εκείνος αποφάσισε δηλαδή ο άγ(ρ)ιος Σπάρτης. Ήδη ο άγ(ρ)ιος Καλαβρύτων έχει ανοίξει το δικό του αρχείο και μοιράζει φωτογραφικό και άλλο υλικό σε εφημερίδες της επαρχίας για να σφίγγουν οι κώλοι των απείθαρχων ενώ για να προλαβαίνει τη δουλειά που έπεσε μαζεμένη έφτιαξε και δικό του blog (η δύναμη του διαδικτύου που λένε).
Αν νομίζει το άγιο πνεύμα ότι θα μας πει ο κύριος Σπύρος ποιον θα βάλουμε στη θέση του Χριστόδουλου κάνει λάθος ακούστηκε να λέει ο άγ(ρ)ιος Καλαβρύτων.
Τι διάολο, θεέ μου συγχώραμε, υπηρετήσαμε τόσα χρόνια τη χωροφυλακή πριν μας κερδίσει το ράσο μουρμούριζε, ψέλνοντας διάφορα τροπάρια…

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Καλό μήνα...



" Δεν µε πειράζει να πηγαίνω δουλειά…αλλά αυτή η 8ωρη αναµονή για να πάω σπίτι…

…. µε σκοτώνει!!!!!!!