Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΜΥΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ξεκάθαρο μύνημα στις αγορές έστειλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λίγες ώρες μετά το δάνειο των 5 δις με επταετή ομόλογα και επιτόκιο 5,9% με άμεση συνέπεια να εκτιναχτούν και πάλι τα σπρέντ και να πατώσει η προσπάθεια δανεισμού 1 δις ευρώ με την επανέκδοση 20ετούς ομολόγου λήξες 2022 που συγκέντρωσε τελικά κάτι λιγότερα από 400 εκατ. ευρώ.
Το πρωθυπουργικό μύνημα στις αγορές ήταν σαφές κι έλεγε πως η Ελλάδα αντί για κυβέρνηση έχει μια παιδική χαρά ανεπίδεκτη μαθήσεως και επομένως όποιοι επιμένουν να μας δανείζουν έστω και με τοκογλυφικά επιτόκια είναι τελείως μαλάκες.

Όλα άρχισαν προχθές το βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους που ο πρωθυπουργός είχε οργανώσει «φροντιστήριο» για τους υπουργούς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος με θέμα τη διαχείριση κρίσεων διάρκειας τεσσάρων ωρών και δάσκαλο τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόναλντ Χάιφετζ, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αμείφθηκε για τον κόπο του με το ποσό των 250.000 ευρώ (για τους εκλεκτούς φίλους και λοιπούς συγγενείς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού μας δεν προβλέπονται περικοπές).
Στο σεμινάριο είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και οι κορυφαίοι υπουργοί αλλά τελικά το απουσιολόγιο γέμισε με απουσίες αφού ελάχιστοι έδειξαν να συμμερίζονται τις ανησυχίες του ηγέτη.
Ο Πρωθυπουργός, αφού προλόγισε τον προσκεκλημένο του, θυμωμένος από τις πολλές απουσίες, δήλωσε προς τους παρόντες ότι: «Πολλοί μπορεί να προβληματίζονται από αυτή τη διαδικασία διαρκούς επιμόρφωσης επειδή νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ή ότι έπειτα από κάποια ηλικία ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει. Η γνώση όμως εξελίσσεται».

Έτσι ύστερα από τη δημόσια παραδοχή του Πρωθυπουργού πως η κυβέρνησή του δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει την κρίση και χρειάζεται να κάνει πολυδάπανα φροντιστήρια (τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα) δεν είναι να απορεί κανείς που τα σπρέντ του δεκαετούς ομολόγου εκτινάχτηκαν πάλι πάνω από της 335 μονάδες βάσης ούτε που επενδυτές και κερδοσκόποι κράτησαν στο σεντούκι τα λεφτά τους αντί να τα τοποθετήσουν στο 20ετές ομόλογο που τους προσφέραμε με το τοκογλυφικό επιτόκιο 5,9%.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εν ψυχρώ εκτέλεση ήταν ο θάνατος του 15χρονου Αφγανού.

Αν αληθεύει η πληροφορία ότι στη γειτονιά υπάρχουν στη σειρά καμιά 10ριά κάδοι σκουπιδιών που κάθε βράδυ μεταξύ 9 και 11 πεινασμένοι Αφγανοί ψάχνουν για κάτι χρήσιμο και ότι η μάνα με το 15χρονο αγόρι και τη 10χρονη κόρη της πέσαν πάνω στη βόμβα ψάχνοντας τον κάδο σκουπιδιών όπως διαπίστωσε η αστυνομία μετά από συζήτηση με τη μάνα στο νοσοκομείο.
Και αν η βόμβα έσκασε μόλις ο πιτσιρικάς άνοιξε το σάκο, νομίζω ότι η βόμβα δεν είχε ωρολογιακό μηχανισμό αλλά ήταν παγιδευμένη να σκάσει στα χέρια του πρώτου μετανάστη που θα εντόπιζε το σάκο.
Έτσι νομίζω πως συμπληρώνεται το πάζλ με την έκρηξη της βόμβας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (για απενοχοποίηση) και το "αντιρατσιστικό" χτύπημα στον πρόεδρο των μεταναστών και τώρα με την εν ψυχρώ εκτέλεση του 15χρονου Αφγανού.
Το αυγού του φιδιού φαίνεται πως έσκασε και τα φιδάκια του φασισμού άρχισαν να δαγκώνουν...

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Με αναμένα όλα τα φώτα γιορτάζουμε απόψε την ώρα της γης!!!

Στις 8.30 το βράδυ ανάβουμε όλα τα φώτα του σπιτιού μας και τους προβολείς των αυτοκινήτων μας για να μην μπορούν να κρυφτούν στο σκοτάδι όλοι εκείνοι που τόσα χρόνια ασελγούν στο περιβάλλον και απόψε θα γιορτάσουν την ώρα της γης με σβηστά τα φώτα για να μην φαίνονται οι πληγές που τις έχουν προξενήσει, παρασύροντας και κάποιους αφελείς που νομίζουν πως συμμετέχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για τη Γη.

Ουστ κοπρίτες!!!!


Περισσότερα εδώ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κύριε Βενιζέλο μας....

...Αν αυτό θεωρείται αβλαβής διέλευση εγώ είμαι ο Αθανάσιος Διάκος στη σούβλα.




foto by P. MICHALOPOULOS

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Απατεώνες με ονοματεπώνυμο!!!

Επειδή το γέλιο μακραίνει το ζωή....