Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.

Καμιά εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις που στηρίζουν δεν έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα αλλά ανέκαθεν και ανεξάρτητα του ποιο κόμμα είναι στη κυβέρνηση.
Πριν λοιπόν βάλουν την υπογραφή τους για να συνεχιστεί η λιτότητα των εργαζομένων δηλαδή πριν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους οι βουλευτές φροντίζουν να εξασφαλίσουν τις δικές τους αυξήσεις.
Έτσι ο προϋπολογισμός της Βουλής ψηφίζεται ξεχωριστά και με συνοπτικές διαδικασίες πριν από την κατάθεση του γενικού προϋπολογισμού στη Βουλή.
Με λίγα λόγια λένε οι βουλευτές στην κυβέρνηση: Έλα να πούμε τώρα πόσα μας δίνεις και μετά σου ψηφίζουμε τη λιτότητα για τους άλλους.

Διαβάστε την πιο κάτω είδηση από τη χθεσινή καθημερινή και θα καταλάβετε πολλά για το πόσο εμπιστεύονται οι βουλευτές την κυβέρνηση.

«Ψηφίστηκαν ομοφώνως από την ολομέλεια του κοινοβουλίου ο προϋπολογισμός δαπανών της Βουλής οικονομικού έτους 2008
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η προβλεπόμενη αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης κινείται στα όρια της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης για τον δημόσιο τομέα. Ο κ. Σιούφας παρατήρησε ότι το κοινοβούλιο βρέθηκε στο στόχαστρο ιδιαίτερα μεγεθυμένης κριτικής, παρότι αυξημένες πιστώσεις υπάρχουν μόνο υπέρ των υποδομών του κοινοβουλίου και των βουλευτών. Κι αυτό διότι, όπως είπε, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι πολίτες από όποια κοινωνική ομάδα (πρέπει) να μπορούν να γίνονται βουλευτές και ότι δεν θα είναι μόνο για λίγους και για οικονομικά ισχυρούς η έλευση στο κοινοβούλιο.»

3 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Ερώτηση: Η αύξηση του μισθού των βουλευτών δεν αποτελεί ένα αντιλαϊκό μέτρο, αφού επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό; Τα πανακριβα αμάξια των βουλευτών και τα κινητά τους που κοστίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, δεν επιβαρύνουν;
Τι κάνουν γι' αυτό τα κατ' εξοχήν φιλολαϊκά και αντικαπιταλιστικά κόμματα; Τσεπώνουν και οι βουλευτές τους προφανώς...
Λιτότητα και λαϊκισμοί έξω από τη Βουλή ε; Ντροπή τους

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Και οι 300 ειναι εκλεγμενοι απο το λαο και μαλιστα προσφατα...οποτε και ο λαος συμφωνει απολυτα με τετοιες πραξεις...
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η σιωπη των κομματων της Αριστερας...

Ανώνυμος είπε...

Η ξεφτίλα των 300 (ορθότερα, "των 300 παρα κάτι", αφού υπάρχουν και μερικοί αξιοπρεπείς) δεν ήταν τόσο στην ομοφωνία τους για τις αυξήσεις, όσο ήταν στα φραστικά "μαλλιοτραβήγματα" και στις παρ ολίγο (κυριολεκτικά) φάπες που θα έπεφταν στην κλήρωση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Άλλος κλαιγόταν πως με το αυτοκίνητο που του κληρώθηκε ντρέπεται να πάει στην περιφέρειά του, όταν μάλιστα προηγούμενος βουλευτής την επισκεπτόταν με μια κουρσάρα "μάρκας" 10 μέτρα. Άλλος επέστρεφε τη μερσεντές για να μην εκθέσει το κόμμα (αλλά μέσα του τη λιμπιζόταν) άλλος συμφωνούσε με τον Σταθάκη για τα υβριδικά αυτοκίνητα μπας και τσιμπήσει ψήφους οικολόγων, άλλος ρώταγε αν μπορεί να το διαθέτει και στη σύζυγο. Έ, ρε γλέντια οι εθνοπατέρες! Να τους χαιρόμαστε!