Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Ο "Αναν" έτοιμος να διαδεχτεί το Χριστόφια στην Κύπρο

Προπαγάνδα* είναι "η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς".
Έτσι όταν διαβάζω, στο Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, τις δηλώσεις του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο και ότι για πολλά χρόνια οι συγκυρίες δεν υπήρξαν ευνοϊκότερες όσον αφορά τις δυνατότητες επίτευξης λύσης», αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι οι αμερικανοί που λυσσιάξανε να ανατρέψουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον Πρόεδρο Χριστόφια.
Κι όταν οι αμερικανοί εμφανίζονται ευχαριστημένοι από την πολιτική ενός σοσιαλιστή (για να μην πω κομμουνιστή) Προέδρου αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι ο Χριστόφιας βαδίζει σταθερά στο δρόμο που χάραξε ο …Γκορμπατσόφ πριν γίνει delivery πίτσας Hut.

Και να η επιβεβαίωση από τον ίδιο το Φριντ που, ολοκληρώνοντας τη σύντομη επίσκεψη του στο νησί, χαρακτήρισε τις επαφές του παραγωγικές και χρήσιμες, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων (σ.ml: εκπρόσωπος κοινότητας ο Πρόεδρος της Κύπρου- τι ξεφτίλα αλήθεια) θα μπορέσουν να κάνουν πρόοδο και να αρχίσουν πλήρεις διαπραγματεύσεις σύντομα, επισημαίνοντας ότι «οι ΗΠΑ επιθυμούν να βοηθήσουν αλλά δεν έχουν δικό τους σχέδιο να προτείνουν, αφού η λύση δεν μπορεί να επιβληθεί από τρίτους».
Να και περιστέρι ο εκπρόσωπος των γερακιών της Ουάσιγκτον –δεν μπορούμε λέει να επιβάλουμε λύση- όταν, όπως γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην Ημερησία, για να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις οι αμερικανοί διοχέτευσαν στην Kύπρο με τη μορφή δικοινοτικών προγραμμάτων μέχρι τον Aπρίλιο του 2004, περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια.
Το γιατί δόθηκαν αυτά τα χρήματα το αποκάλυψε πρόσφατα, με μία δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου (8/6/2008) ο επικεφαλής του Τμήματος Δημοσίων Yποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, Tομ Mίλερ, που μετατέθηκε στην Αθήνα: «Αν δεν ήταν και τα δικοινοτικά προγράμματα -δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος- το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 θα ήταν 90% υπέρ του ΟΧΙ».
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Φριντ είπε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του στο νησί ήταν να εκφράσει «την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες των δύο ηγετών, του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για πρόοδο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να φθάσουν στο σημείο όπου μπορούν να αρχίσουν συνολικές διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού».
«Οι ΗΠΑ επιθυμούν ένα επανενωμένο νησί. Υποστηρίζουν μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ένα έθνος, μία ιθαγένεια, μιαν αδιαίρετη χώρα, και έχουμε εντυπωσιαστεί από την πρόσφατη δουλειά των δύο ηγετών, του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως εκφράστηκε στις δηλώσεις της 21ης Μαρτίου, της 23ης Μαΐου και της 1ης Ιουλίου».
Όλα τα είπε μέχρι και ότι οι Τούρκοι όχι μόνο δεν θα φέρουν προσκόμματα στη λύση που επιδιώκουν Χριστόφιας και Ταλάτ αλλά δήλωσε και «βέβαιος ότι η τουρκική κυβέρνηση στηρίζει τη λύση του Κυπριακού».
Τι άλλο δηλαδή να πει ο άνθρωπος για να καταλάβουμε ότι μέσα στο χρόνο το φάντασμα του Ανάν θα εγκατασταθεί μόνιμα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου…

*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

2 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Αυτά παθαίνει όποιος ψηφίζει τον εκλεκτό των Αμερικανών. Καλά τα λέει η Παπαρήγα για γιαλαντζί κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου. Είναι δυνατόν οι ΗΠΑ και η Μπακογιάννη να χαιρόντουσαν ποτέ για την εκλογή ενός κομμουνιστή;
Α και επίσης, ποιός χ@@@ηκε τι επιθυμούν οι ΗΠΑ;

monahikoslikos είπε...

Όταν σε χειροκροτεί ο εχθρός είναι σίγουρο πως κάπου έχεις κάνει λάθος.
Εκτός και αν...