Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Η αλάνθαστη συνταγή …Αλογοσκούφη


Όταν έσκασε το σκάνδαλο της ληστείας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με τα αμαρτωλά δομημένα ομόλογα, ο «τσάρος» της Οικονομίας, αρχικά προσπάθησε να ενοχοποιήσει τις ανίδεες διοικήσεις των ταμείων που παραπλανήθηκαν από άπληστους Χρηματιστές και στην προηγούμενη κυβέρνηση που τα «εφεύρε» άσχετο αν πριν το 2004 δεν είχαν εκδοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τέτοια ομόλογα.
Για τις μίζες που πήραν τα golden boys (η γνωστή παρέα του Λονδίνου) για να τις μοιράσουν στην υπόλοιπη συμμορία ούτε «είδε», ούτε «άκουσε» και σίγουρα δεν είπε λέξη ο υπουργός μας.
Όταν η επιχειρηματολογία του υπουργού έπεσε στο κενό και το κόστος για την κυβέρνηση, από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, απειλούσε τη σταθερότητα της κυβέρνησης ο Αλογοσκούφης είπε τη μαγική φράση ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.
Να επιστρέψουν δηλαδή τα Ταμεία τα αμαρτωλά ομόλογα στις τράπεζες που τους τα προμήθευσαν και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους και την όποια διαφορά απόδοσης είχαν να πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Και ω του θαύματος χωρίς να έχουν καμιά υποχρέωση βρέθηκαν πρόθυμες τράπεζες να επιστρέψουν θεωρητικά (άλλο τι έγινε στην πράξη), ενώ τις ποινικές ευθύνες για τις μίζες ανέλαβε να διερευνήσει και θα συνεχίζει να διερευνά μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα η ανεξάρτητη …Δικαιοσύνη.
Μόνο που από τα δεκάδες αμαρτωλά ομόλογα που είχαν πάρει τα ταμεία μόλις 2 επιστράφηκαν στις τράπεζες που τα εξέδωσαν.
Εκτονώθηκε έτσι η λαϊκή δυσαρέσκεια και τα λαμόγια ανενόχλητα ξεκοκαλίζουν τα μερίδια της μίζας που πήραν για τη συμμετοχή τους στο δομημένο σκάνδαλο του υπουργείου Οικονομικών.

Με την ίδια συνταγή ο Αλογοσκούφης επιχειρεί από την Παρασκευή να εκτονώσει τις αντιδράσεις που απειλούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και της ανταλλαγής των υδάτων της λίμνης Βιστωνίδας με οικοπεδικές εκτάσεις φιλέτα και χρυσοφόρα ακίνητα του δημοσίου.
Με μια υπουργική απόφαση, που υπογράφει ο υφυπουργός του Αντώνης Μπάζας, ανακαλεί τις αποφάσεις των υφυπουργών Δρυ και Φωτιάδη της προηγούμενης κυβέρνησης που είχαν αναγνωρίσει δικαιώματα ιδιοκτησίας της Μονής στη λίμνη Βιστωνίδα και το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής της λίμνης μεταθέτοντας την ευθύνη του σκανδάλου στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Για άλλη μια φορά ο «τυφλός» υπουργός δεν είδε την παρέμβαση, που με εντολή του έκανε ο υφυπουργός του Πέτρος Δούκας να σταματήσει η δίκη που είχε ξεκινήσει επί ΠΑΣΟΚ και αν δεν τη σταματούσε ο Δούκας θα έχανε η Μονή όχι μόνο όχι μόνο τη Βιστωνίδα αλλά και τα αυγά με τα καλάθια.
Και φυσικά ο «κουφός» Αλογοσκούφης δεν είχε ακούσει τις μέχρι και την περασμένη εβδομάδα διαβεβαιώσεις του Ρουσόπουλου ότι όλα έγιναν νόμιμα και οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ενήργησαν με διαφάνεια στα πλαίσια των καθηκόντων τους.
Τι μέλλει γενέσθαι μετά την υπουργική απόφαση;
Μα ότι έγινε και με τα δομημένα ομόλογα. Η κυβέρνηση θα λέει ότι πήρε πίσω τα ακίνητα του δημοσίου που είχαν δοθεί στη Μονή και μαζί και τη λίμνη Βιστωνίδα, οι ιδιώτες που αγόρασαν από τη Μονή ακίνητα θα τα αξιοποιήσουν όπως νομίζουν καλύτερα και όσοι πήραν ότι πήραν για τη μεσολάβησή τους στο μεγάλο φαγοπότι της περιουσίας του δημοσίου θα σουλατσάρουν με τα σκάφη τους στο Αιγαίο.
Α, ξέχασα και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα διερευνά μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα τις ευθύνες κάποιων καλογέρων του Αγίου Όρους που παραπλάνησαν τους …ανίδεους υπουργός και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ετοιμάζεται (μέχρι πότε) να παρέμβει και να βάλει στη θέση του τον ηγούμενο Εφραίμ.
Υ.Γ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η συνταγή πιάνει μόνο όταν «μαγειρεύουν» υπουργοί αν επιχειρήσετε να την εφαρμόσετε για να ξελασπώσετε από δικά σας αδικήματα θα καείτε και θα βρεθείτε στον Κορυδαλλό.


.

15 σχόλια:

κάκος είπε...

Καλημέρα ,
και με το Ολυμπιακό ακίνητο τι θα γίνει ? Φαντάζομαι ότι ενώ για την κατασκευή του ακόμη πληρώνουμε , αυτό ήδη έχει πουληθεί , έτσι δεν είναι ?

σ.σ. Τόσο η ανεξάρτητη (?) δικαιοσύνη , όσο και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος , θέλουν ττο χρόνό τους !

monahikoslikos είπε...

@κάκος: Κάκο μην γίνεσαι κακός, αυτό πουλήθηκε πάει, το πολύ πολύ να ζητήσουμε από το Εφραίμ να μας δώσει τα 41 εκατ. ευρώ που λέει ότι πούλησε ένα ακίνητο που μόνο η κατασκευή του κτιρίου πρέπει να κόστισε κοντά στα ...56 εκατ.
Τα μαύρα που πέσαν κάτω από το τραπέζι ούτε φαίνονται ούτε και μπορούν να αναζητηθούν.
Και ναι, τόσο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη όσο κι ο Πατριάρχης θέλουν το χρόνο τους που βλέπεις το κακό.
Δεν έχεις ακούσει πως αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι;
Αν δεν ξυνίσει στο μεταξύ....

agrampelli είπε...

Αν κάτι μισώ στην γενιά αυτή ειναι που μας κατήργησαν το όνειρο και την ελπίδα και μας κατάντησαν χωρίς ελπίδα,ανήμπορους να αντιδράσουμε.Καλά κάνετε και τα γράφετε και καλο έίναι να επανέρχεστε στο θέμα για να μην ξεχνιέται...αλλά...με τι να πορευτούν τα παιδιά μας;Πώς να αντέξουν αυτόν τον κόσμο που τους παραδίδεται;Καλο μεσημέρι...

monahikoslikos είπε...

@agrampelli: Έχουμε κι εμείς ευθύνες γι αυτό τον κόσμο που θα βρουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Ας μην τα φορτώνουμε όλα στους άλλους.
Φταίμε κι εμείς κι όσο νωρίτερα το καταλάβουμε όλο και κάτι μπορούμε να βελτιώσουμε.

marianaonice είπε...

Καλά δεν τα μάθατε τα νέα;;;;
Χαχαχαχα!!!!
Σε λίγο θα κατεβάσουν νομοσχέδιο με νέο άρθρο στον Αστικό Κώδικα, που θα προβλέπει μία τέτοια δικαιοπραξία:
Δηλαδή, "όταν ανακαλύπτεται ότι κάποιοι κάποτε πήραν παράνομα από το ελληνικό δημόσιο περιουσιακά αγαθά (ακίνητα ή ομόλογα ή ο,τιδήποτε άλλο)και έχει αρχίσει το κράξιμο, τότε με μία νέα σύμβαση (συμφωνία) μεταξύ των παρανομούντων, θα συμφωνείται η "επιστροφή" των αρπαχθέντων πάλι
με κοινή συμφωνία!!
Έτσι δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται στην ποινική διαδικασία η δέσμευση των κλαπέντων ως πειστηρίων του εγκλήματος και ως προϊόντων αυτού!!
Οι συμφωνίες έτσι κι αλλοιώς, συμφωνίες είναι και αν θέλουν τις τηρούν οι συμβαλλόμενοι!! Ποιός θα μας ρωτήσει εμάς;;
Χαχαχαχα!!!!
Θεέ μου, (συμβολική η επίκληση, μην παρεξηγηθώ...γιατί ο θεός κι αν υπήρχε ...αυτοκτόνησε μ' αυτά που είδε), τι θα δούμε ακόμηηη!!!!!

agrampelli είπε...

Συμφωνώ,όπως πάντα άλλωστε, μαζί σας Λύκε μου.Όλοι μας ευθυνόμαστε είτε με την ανοχή είτε με την αδιαφορία μας...
Α.. και τα συγχαρητήριά μου για το "υπουργείο" που σας αναθέσανε...Μόνο μην μας γίνετε ακριβοθώρητος τώρα που σας αγαπήσαμε!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Μαριάννα μου "Δεν μπορείς μια ζωή να συγχωρείς" που τραγουδά και η Αλεξίου.
καλό βράδυ

@agrampelli: Κι εμείς σας αγαπήσαμε αγαπητή agrampelli αλλά ως υπουργός Τύπου και Πληροφοριών (κάτι σαν Ρουσόπουλος δηλαδή) - καταλαβαίνετε- θα έχω φόρτο εργασίας με την ενασχόλησή μου με τα κοινά (κόλπα, αρπαχτές, μίζες κλπ).
Ελάτε σε 4 χρόνια στο σκάφος ή τη βίλα μου να σας κεράσω ένα ...τέιον.
Φιλιά και καλό βράδυ

marianaonice είπε...

Ωραίο το τραγουδάκι!
Τι "υπουργείο" σου ανέθεσαν Μοναχικέ μου Λύκε;;
Έχασα κανένα επεισόδιο;;
Όχι δηλαδή να προσέχουμε τι λέμε και που τα ...λέμε!!
Χαχαχα!!

agrampelli είπε...

Επίσης τα φιλιά μου και την καληνύχτα μου...

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Μεγαλεία Μαριάννα μου μεγαλεία ...Ρουσόπουλος έγινα.
Η πλήρης σύνθεση της κυβέρνησης εδώ

marianaonice είπε...

Χαχαχα!! Πιάστηκα αδιάβαστη!!
Συγχαρητήρια λοιπόν!!!
Σιδηροκέφαλος!!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Καλά κέρδη λένε σ΄αυτές τις περιπτώσεις....

Βλαχοκυριλές είπε...

Λύκε η ΑΝΤΙΣΤΡΟ'ΦΗ είναι σχεδόν συνώνυμη με αυτή την κυβέρνηση. Όλα πάνε προς τα πίσω. Οπότε, στο πνέυμα του "Αλογοσκούφη" της φωτογραφίας σου, Καλά Χριστούγεννα.

monahikoslikos είπε...

@βλαχοκυριλές: και καλή Πρωτοχρονιά...

Meropi είπε...

Λύκε μου,
βλέπω ότι έχουμε το ίδιο θέμα. Πράγματι λοιπόν τα λέμε μεταξύ μας. Κι αυτοί στήνουν αγκίστρι για να πιάνουν τους ανίδεους ψηφοφόρους.