Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Μεθαύριο το ΔΝΤ στην Αθήνα…

...έρχονται χρόνια δύσκολα



…εδώ είναι Αττική φαιό νταμάρι
κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό
που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι
!!!
ή
…τούτη την άνοιξη αν δεν την πηδήξουμε,
για σαράντα χρόνια πάει τη γαμήσαμε!!!


Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα βρεθούν στην Ελλάδα για «τεχνική βοήθεια» δηλαδή σε απλά ελληνικά για να προετοιμάσουν την βήμα βήμα και μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης διολίσθηση της χώρας στην αγκαλιά του ΔΝΤ.
Έτσι θεωρείται βέβαιο πως θα κάνουν φύλο και φτερό το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί την Πέμπτη από τη Βουλή, τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο καθώς και το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (άνοιγμα, κλειστών επαγγελμάτων, Καλλικράτης, Ασφαλιστικό κλπ).
Στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα και το μικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου που είναι η ημερομηνία σταθμός για το πότε και αν η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών και από ανεξάρτητη χώρα θα γίνει προτεκτοράτο των δανειστών της που θα κάνουν κουμάντο μέσω των τεχνοκρατών του ΔΝΤ.
Τη Μ. Πέμπτη, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ ενημερώθηκαν, σε αλλεπάλληλες έκτακτες συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι τελικά η χώρα δεν θα προσφύγει στη διεθνή βοήθεια και ότι θα προσπαθήσει μόνη της να επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα.

Ωστόσο το ΔΝΤ γνωρίζει καλά το βαθμό αξιοπιστίας που μπορούν να έχουν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης όταν οι διεθνείς αγορές με ποσοστό 25,89%, θεωρούν και στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η 8η πιθανότερη χώρα στον κόσμο για πτώχευση, πίσω από τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, το Πακιστάν, την Ουκρανία και το Ιράκ, και πριν από την Ισλανδία και τη Λετονία.

Για το τι σημαίνει η προσφυγή στο ΔΝΤ η έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge, σε 21 χώρες που δέχτηκαν τη «βοήθεια» του Ταμείου από το 1989 μέχρι το 2010 είναι εξόχως αποκαλυπτική.
Σύμφωνα με την έρευνα λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων του ΔΝΤ για περικοπές των δημοσίων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στη δημόσια υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οδήγησαν σε υποβάθμιση του συστήματος υγείας και συντέλεσαν ακόμη και στην κατακόρυφη αύξηση των θανάτων από ορισμένες ασθένειες.

Για το πόσο κοντά είμαστε στο «δυστυχώς επτωχεύσαμε» αρκεί η επισήμανση ότι τα 7ετή ομόλογα που η Ελλάδα πούλησε στις 29 Μαρτίου έχουν, ήδη, καταγράψει πτώση κατά 2,2% με το επιτόκιο τους να έχει ανέβει στο 6,37% από το 5,9% που ήταν την ημέρα της πώλησης.
Αυτό σημαίνει στις επόμενες εκδόσεις ομολόγων τα επιτόκια που θα ζητηθούν θα είναι σημαντικά υψηλότερα αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού για τη χώρα που μόνο για φέτος υπολογίζεται πως θα πληρώσει σε τόκους 13 δις ευρώ, παραπάνω, σε σχέση με τους τόκους που θα πλήρωνε αν δανείζονταν με τα επιτόκια, που δανειζόταν μέχρι και τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Αυτό θα επιδεινώσει το δημοσιονομικό πρόβλημα και θα απαιτήσει νέα πιο σκληρά μέτρα υποβαθμίζοντας έτι περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων….


στην Ελλάδα πια δεν έχουμε ζωή



Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α!!!!

12 σχόλια:

D.Angel είπε...

O Xριστός ανέστη, εμείς πότε;;;;
Φιλιά πολλά λύκε
Ελπίζω να περασες καλά!

monahikoslikos είπε...

@D.Angel:
ΝΑ ΠΟΤΕ!!!
"…τούτη την άνοιξη αν δεν την πηδήξουμε,
για σαράντα χρόνια πάει τη γαμήσαμε!!!"

Γύρισες κιόλας?
Ελπίζω να πέρασες καλά για ξεκούραση δεν ρωτώ...

Unknown είπε...

Χρονια Πολλα!!
@@@
Διαβαζω...'ειπε στο Υπουργικο Συμβ.η Λουκα....ΜΥΘΟΣ πως θα πεσουν τα σπρεντ με την σφιχτη δημοσιονμικη Πολιτικη' ......κατι παραπανω απ' ολους τους νεοκοπους γνωριζει η γυναικα.Ασε που πιστεψε πως συμμετεχει σε Σοσιαλιστικη Κυβερνηση.!!! Βαθμολογησθε με 0 αποφαινεται ο Οινοποιος!!!!
Το μυστικο μας τοπε σημερα, δηλα-δηλα ,μη το θεωρησουμε και ΒΙΑΣΜΟ!!!
Μαλλον-ισως-ενδεχεται-δεν αποκλειεται να προστρεξουμε στο πως το λενε τωρα, το ΔΝΤ;;;
Οχι τζαμπα συνεδριαζαν.
@@@@
'Μες τη ζωη δρομοι ανοιγονται σωρο.........μα ειναι κι ενα μονοπατι πονηρο,που παει ντουγρου στην κατηφορα την μεγαλη.....'
Παει λαλησα!!!!

katerina είπε...

Καλά αυτό το "Χρόνια Πολλά" στο τέλος του ποστ ήταν όλα τα λεφτά Λυκε μου.

Πολλά φιλιά!!!

dyosmaraki είπε...

Καλησπέρα

Πάντως κάποιοι οικονομικοί κύκλοι επιμένουν πως δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης της χώρας και πως όλα αυτά γίνονται για να δικαιολογηθεί η επιβολή πρόσθετων μέτρων μέχρι τον Ιούνιο (παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις).

Η αλήθεια είναι πως δίχως δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών προκοπή δεν πρόκειται να δούμε. Βέβαια όταν λέμε μείωση δημοσίων δαπανών καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει.

Αλλος μπορεί να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών στη Βουλή και άλλος μπορεί να αποφασίσει να μειώσει τις παροχές για τη δημόσια υγεία του λαού.

Οσο όμως εξακολουθούμε να δανειζόμαστε για να καλύψουμε τις δαπάνες (αφού δεν μας φτάνουν τα έσοδα) τόσο θα μεγαλώνουν οι μαύρες τρύπες και θα βαθαίνουν...

Εδώ είναι τα λάχανα εδώ είναι και τα παραπούλια...

Χρόνια Πολλά είπα????

Thalassenia είπε...

Κυριακή κοντή γιορτή.
Όχι του Πάσχα, αυτή πάει πέρασε.
Το δικό μας σούβλισμα τώρα αρχίζει.
Καλό κουράγιο.

monahikoslikos είπε...

@taspa:
Όλοι θα λαλήσουμε μ΄ αυτά που βλέπουμε κι ακούμε... κουράγιο.

@Katerina:
Είναι αλήθεια πως ταλαντεύτηκα ανάμεσα στο χρόνια Πολλά, το Χριστός Ανέστη και το καλό κουράγιο που ας ευχήθηκε κι Όλι Ρεν...
Προτίμησα το πρώτο ως το πιο αθώο.

monahikoslikos είπε...

@dyosmaraki:
Δεν υπάρχει λένε περίπτωση πτώχευσης της χώρας... ίσως γιατί έχει πτωχεύσει και μας το κρύβουνε.
Όσο για τις περικοπές δαπανών που μας ζητάνε και βλέπω πως κι εσύ συμφωνείς έχω να σου πω πως οι κρατικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι όσο και ο μέσος όρος των χωρών της ευρωζώνης που σημαίνει πως δεν είμαστε μια σπάταλη χώρα.
Εκεί που υστερούμε κατά 6-7 ποσοστιαίες μονάδες από το μέσο όρο είναι στα έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες χώρες που σημαίνει ότι το πρόβλημά μας είναι πρόβλημα εσόδων....
Αλλά επειδή δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους λίγους που τα έχουν και δεν πληρώνουν μία, τα βάζουμε με τη φτωχολογιά μειώνοντας επιδόματα και άδεις-δώρα μια πολιτική που είναι λάθος και που θα φέρει και νέα σκληρότερα μέτρα οδηγώντας σε πτώχευση ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

@Thalassenia:
Κάποιοι ελπίζω να γλυτώσουν από το σούβλισμα για να μην χαθεί το ...γένος των ελλήνων....
χαχαχαχα..
Καλό κουράγιο!!!

αντωνης είπε...

Πως το ελεγε ο Καραγκιοζης;
"Θα φαμε, θα πιουμε και νηστικοι θα κοιμηθουμε..."

Χρονια καλα λυκε!
:)

D.Angel είπε...

Ετσι είμαι εγώ!
Φεύγω κι έρχομαι σαν την παλίρροια
Χα χα χα χα
Καλά πέρασα, το διασκέδασα!
Είμαι ένα πτώμα και σήμερα δούλευα μιας κ έδωσα ρεπό στο ξεφτέρι! Από αύριο ξεκούραση!Εσύ;

Φιλιά πολλά

hackaday είπε...

Πάμε κατά διαόλου και η πλειοψηφία ακόμη κοιμάται τον ύονο του δικαίου.

the elf at bay είπε...

Έρχεται το ΔΝΤ; Ωραία. Το θέμα είναι να αγοράσω βαζελίνη ή γενικά λιπαντικό; Στα φαρμακεία πωλείται ένα το οποίο είναι γαμάτο αλλά δεν θυμάμαι τη μάρκα ρε πούστη μου.