Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ!


Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχει ήδη καθυστερήσει, τονίζει το Bloomberg \σε δημοσίευμα της Τρίτης του Πάσχα.
Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακοινώσει ένα «κούρεμα» χρέους ύψους 50% και να επιβάλει τριετή αναστολή των πληρωμών τόκων για τα δάνεια που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα. Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα επιβάλλει ένα κούρεμα τόσο το καλύτερο για όλους, καθώς η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές χρέους και σε μεγαλύτερο πόνο, καταλήγει το δημοσίευμα.
Ακόμη, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι τιμές στην αγορά κατέδειξαν ότι οι περισσότεροι επενδυτές έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική αναδιάρθρωση είναι τελειωμένη υπόθεση (περισσότερα για το δημοσίευμα εδώ).
Την ίδια ώρα που οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την αναδιάρθρωση η Ελληνική Κυβέρνηση αντί να οργανώσει την αναδιάρθρωση όσο γίνεται περισσότερο επωφελώς για τη χώρα υποκρίνεται ότι η αναδιάρθρωση δεν αποτελεί επιλογή της επιτείνοντας τις κερδοσκοπικές πιέσεις με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να έχουν εκτιναχθεί σε νέα υψηλά επίπεδα και το κόστος της ασφάλισης έναντι κίνδυνου χρεοκοπίας να έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.
Δυστυχώς για όλους μας με την πολιτική που ασκήθηκε την τελευταία 10ετία η χρεοκοπία είναι δεδομένη και δεν θα αποφευχθεί με το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει ο υπουργός Οικονομίας για τον εντοπισμό αυτών που διακίνησαν το e-mail που προεξοφλούσε την αναδιάρθρωση του χρέους για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες αναπόφευκτα ο νους γυρίζει κάποια χρόνια πίσω στο 1994 με τη μεγάλη συναλλαγματική κρίση όταν ο υπουργός Οικονομίας και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αλλά και άλλοι κυβερνητικοί και μη αξιωματούχοι εισηγούνταν υποτίμηση της δραχμής κατά τουλάχιστον 15% για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη κερδοσκοπική επίθεση στο εθνικό νόμισμα που είχε ξεκινήσει από την Άνοιξη ενόψει της απελευθέρωσης της κίνησης κεφαλαίων που είχε προγραμματιστεί να ισχύσει από την 1η Ιουλίου.
Και θα πρέπει να επισημανθεί ότι από ανάλογες κερδοσκοπικές επιθέσεις είχαν γκρεμιστεί νωρίτερα κραταιά νομίσματα όπως η Στερλίνα που δεν άντεξε και υποχώρησε στις πιέσεις.
Κι ενώ η κερδοσκοπική επίθεση κλιμακώνεται με κορυφαίους κερδοσκόπους να παίρνουν θέση σε βάρος της δραχμής ένα τηλεφώνημα στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου στις 13 Μαΐου το μεσημέρι άλλαξε όλα τα δεδομένα αιφνιδιάζοντας τους ανύποπτους κερδοσκόπους που έκαψαν τα δάχτυλά τους στη φωτιά που είχαν οι ίδιοι ανάψει.
Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου έδινε εντολή στον εμβρόντητο υπουργό του να ανακοινώσει αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την άμεση απελευθέρωση της κίνησης των κεφαλαίων.
Θυμάμαι ακόμα τον υπουργό στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για να αναγγείλει την άμεση απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων να προσπαθεί ταραγμένος να βρει επιχειρήματα για να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέσπευσε την απόφαση που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου.

Το παρασκήνιο αυτής της καθοριστικής για την αξιοπιστία του εθνικού νομίσματος μάχης που αποφάσισε και καθοδήγησε προσωπικά ο Πρωθυπουργός κόντρα σ΄ ολόκληρο το οικονομικό του επιτελείο (υπουργό, Διοικητή της κεντρικής Τράπεζας και τον οικονομικό του σύμβουλο) μαθεύτηκε αργότερα μέσα απ’ το βιβλίο «Η πολιτική της αναδιάταξης 1993-1996. Επιτεύξεις και προοπτικές» του εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της μάχης διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Γ. Μίρκου που ανέλαβε να στηρίξει τη δραχμή με τα διαθέσιμα της τράπεζας αλλά και το βιβλίο της κας Δήμητρας Λιάνη «10 χρόνια και 54 μέρες»..

Τότε όμως ευτυχώς για τη χώρα Πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που πρόλαβε τους κερδοσκόπους αντί να αναλωθεί σε παιχνίδι μαγισσών και υποκριτικές διαψεύσεις ενώ σήμερα δυστυχώς Πρωθυπουργός είναι ο γιος της Μαργαρίτας.

10 σχόλια:

D.Angel είπε...

Τα έμαθα τα νέα αυτά κ δεν ξέρω
που το πάνε...μάλλον θα μας ξεζουμήσουν όσο μπορούνε πρώτα
και μετά!!!!Θα δείξει....
Χριστός Ανέστη λύκεμ...
Δεν γύρισα ακόμα ;)
Φιλιά

Swell είπε...

Είσαι σοβαρός Λύκε; Μας παραθέτεις ως πηγή βιβλίο της Μιμής; Να περιμένουμε και της Χάιδως;

Επί του θέματος: Πιστεύω ότι η "κυβέρνηση" εκπληρώνει υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στα λαμόγια φίλους της.

marianaonice είπε...

Φοβάμαι ότι το παιχνίδι της σημερινής καταστροφής μας ήταν στημένο εδώ και 30 χρόνια και τίποτε δεν έγινε τυχαία... όσο για τον τότε Πρωθυπουργό μπορεί η κίνησή του αυτή να απελευθερώσει απρόβλεπτα την κίνηση των κεφαλαίων να ανέστειλε λίγο το ολίσθημα προς τον κατήφορο, αλλά δυστυχώς δεν το ματαίωσε.

monahikoslikos είπε...

@D.Angel: Πόσο ακόμα να μας ξεζουμήσουν βρε Αγγελική δεν φτάνει τόσα που μας πήραν?

monahikoslikos είπε...

@Swell: Φυσικά και είμαι σοβαρός όσο για τις πηγές σημασία έχει τι γράφουν και όχι ποιοι τα γράφουν άσε που την ύπόθεση την ξέρω από πρώτο χέρι και δεν μου χρειάζεται η συνηγορία της Μιμής και του Μίρκου.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Μαριάννα μου κανένα παιχνίδι δεν κρατάει 30 χρόνια και δεν νομίζω πως ο τότε πρωθυπουργός μπορούσε να αποτρέψει τον κατήφορο μιας και πέθανε 2 χρόνια αργότερα.
Μην μας διαφεύγει ότι ο αλόγιστος δανεισμός που οδήγησε στο ξεχαρβάλωμα του κράτους συνδέεται με την άνοδο των εκσυγχρονιστών στην εξουσία και την εν συνεχεία εγκληματική διακυβέρνηση Καραμανλή που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

iLiAs είπε...

προχθες εβλεπα το αφιερωμα στο Γ.Γεννηματα!
Γιωργο εφυγες νωρις! :(

ξεμειναμε εδω με τα αχρηστα λαμογια!


καλη σου μερα Λυκε! :)

monahikoslikos είπε...

Έτσι είναι Ηλία, έφυγε νωρίς και μας άφησε στο Σημίτη το ΓΑΠ και τη συμμορία των λαμογιών γμτ.

the elf at bay είπε...

Ο Jeffrey με τα κακά ελληνικά και την ανθελληνική του παιδεία. Τι ζούμε ρε πούστη μου.

monahikoslikos είπε...

Μα ζούμε σήμερα ...Νεράιδε μου???