Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Από την αρχή στα σκατά?Wikileaks: «Η 17 Νοέμβρη είχε άτομο στην πρεσβεία των ΗΠΑ;»...

Από το ekriktiko.gr

Σε αλληλογραφία του Stratfor που διέρρευσε στην ιστοσελίδα και δημοσιεύει η...
εφημερίδα «Τα Νέα», θεωρείται πιθανό να υπήρχε βοήθεια εκ των έσω στη «17 Νοέμβρη» για τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, παραμονές του 1975.
Ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της «σκιώδους CIA», αναφέρει το δημοσίευμα, έστειλε προ ενδεκαμήνου μήνυμα σε αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Παραλήπτης είναι το πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ.
«Άκουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (CIA), ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;» αναφέρει ο Μπάρτον στο e-mail του.
Η απάντηση του πρώην αφεντικού
Μόλις μισή ημέρα μετά, ο Μπάρτον δέχθηκε την απάντηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Ο παραλήπτης έγραφε:
«Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πώς μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην κυβέρνηση (την ελληνική) και όπως καλά γνωρίζεις, οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας, ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωρισθεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την 17 Νοέμβρη».
Το πρώην αφεντικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές απειλές, την ίδια ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ανίκανη να συλλάβει μέλη της «17Ν».
Καίτοι παραδέχεται ότι δεν θυμάται πολλά για το φάκελο Γουελς, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρει ότι δεν θα εκπλησσόταν αν ένας υπάλληλος είχε κάποιο ρόλο στην υπόθεση.
Ειρωνεία για τις ελληνικές αρχές
Σε άλλο μήνυμά του, τον Ιούνιο του 2010, ο αντιπρόεδρος της Stratfor, αναφερόμενος στο χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, αμφισβητεί την ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να ταυτίσει το ρουκετοβόλο.
«Οι πιθανότητες οι Έλληνες να το έκαναν από μόνοι τους είναι λίγες. Εμείς πιθανότατα το κάναμε και τους αφήσαμε να εισπράξουν τα εύσημα», έγραψε σε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

8 σχόλια:

Swell είπε...

Ξαναζεσταμένα σκατά...

iLiAs είπε...

απ' οπου και να το πιασεις, βρωμαει...αλλιμονο στον κοσμακη, που μια ζωη πληρωνει..

καλημερα Λυκε, καλη Ανοιξη :)

Λαμπηδονα είπε...

τιποτε πια δεν κανει εντυπωση....
Καλημερα!!

monahikoslikos είπε...

Swell: Ξαναζεσταμένα ή κρύα φαίνεται πως κάποια στιγμή θα μάθουμε τους ...γονείς.

monahikoslikos είπε...

@ilias: Βρώμαγε εξαρχής Ηλία άλλο που κάποιοι δεν θέλουν ακόμα να το μυρίσουν.

monahikoslikos είπε...

@Λαμπηδόνα, Συνηθίσαμε λες το τέρας?

miss little sunshine είπε...

Γεια σου μοναχικέ Λύκε! Εγώ μπερδεύτηκα πολύ. Και δεν ξέρω τι να πιστέψω και τί όχι. Επίσης δε μου αρέσουν τα σκατά. Βρωμάνε. Προτιμώ τις τουλίπες! Καλημέρες!!

monahikoslikos είπε...

@miss litle synshine:
καλημέρα ούτε κι εγώ ξέρω τι να πιστέψω.