Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Δημοκρατία της Μακεδονίας με τις ευλογίες …όλων τα Σκόπια.

Σύνθετη ονομασία με την οποία θα αποκαλεί η Ελλάδα την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αναζητεί αγωνιωδώς η κυβέρνηση ενόψει του τρίτου και τελευταίου γύρου συνομιλιών στα ΗΕ υπό το Μάθιου Νίμιτς, ενώ φαίνεται πως έχει ήδη αποδεχτεί το γεγονός της αναγνώρισης της γειτονικής χώρας με το συνταγματικό της όνομα: «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τα υπόλοιπα κράτη.
Το πραγματικά ζητούμενο για το οποίο έγινε και η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ποια σύνθετη ονομασία θα δεχτεί η Ελλάδα στις συνομιλίες με τον Νίμιτς αλλά αν θα συμφωνήσουν σ΄ αυτό και τα Σκόπια.
Με λίγα λόγια η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με την κυβέρνηση να εκλιπαρεί τα Σκόπια «να τα βρούμε ρε παιδιά», καθώς δεν έχει τα κότσια να πάει κόντρα στις αμερικανικές επιθυμίες και να θέσει veto για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Έτσι παρά την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, τη κοινή απόφαση των πολιτικών αρχηγών στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992 και το διαφαινόμενο πολιτικό κόστος, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να διευθετήσει μέχρι τον Απρίλιο το θέμα.
Κάτι τέτοιο φυσικά θα ήταν αδιανόητο για όποια κυβέρνηση και πολύ περισσότερο για την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τις άμετρες φιλοδοξίες, αν προηγουμένως δεν είχε εξασφαλιστεί όχι η ανοχή αλλά η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεξαρτήτως τους ποιος θα εκλεγεί αρχηγός στις 11 Νοέμβρη.
Και όπως φαίνεται από τις χθεσινές εξελίξεις και τις δηλώσεις των κομμάτων η συναίνεση του πολιτικού κόσμου είναι κατά πολύ ευρύτερη δες εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ.

Μόνο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού και χέρι χέρι με τον Άνθιμο της Θεσσαλονίκης να αντιδρούν στην αποδοχή ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του.

Ευθυγραμμισμένοι με τη νέα εθνική γραμμή είναι από χθες και όλα τα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών καναλιών με τους βαρύγδουπους τίτλους του παρουσιαστή, πολιτικού αναλυτή, σχολιαστή κλπ που έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο το πέρασμα της γραμμής στο πόπολο όπως έκαναν με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, το σχέδιο Ανάν κλπ.
Μάλιστα η νεόκοπη πολιτική αναλύτρια του ΑLTER, και καινούργια στο «σπορ» της παραπληροφόρησης Κάτια Μακρή κοντράροντας χθες βράδυ τον Καρατζαφέρη αποκάλυψε άθελά της ότι και ο Βαγγέλης και ο Γιωργάκης συμφωνούν με τη σύνθετη ονομασία και έτσι η κυβέρνηση δεν θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος.
Βέβαια για να μην γίνουν ρόμπα κυβέρνηση και αντιπολίτευση και για να ισομοιραστεί το κόστος από τη δουλοπρεπή υποταγή στα κελεύσματα των Αμερικανών και να «ξεπλυθούν» τα λερωμένα, πριν η κυβέρνηση πει το τελικό ναι θα κληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για καφέ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί θα αλλάξει και τυπικά η απόφαση του 1992.
Και επειδή ίσως αναρωτηθεί κανείς ποια θέση παίρνω επί του θέματος θα πω ότι ποσώς με ενδιαφέρει πως θέλουν να ονομάζονται οι γείτονες και ούτε φυσικά πιστεύω ότι ως Δημοκρατία της Μακεδονίας θα μας απειλεί περισσότερο από ότι αν την πούμε Σλαβομακεδονική, η Βόρεια Μακεδονία, ή όπως αλλιώς καταλήξει η Ντόρα με τον Νίμιτς.
Πιστεύω ότι είναι δικαίωμά τους να επιλέξουν την ονομασία που τους εκφράζει.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ο τρόπος που οι ελληνικές κυβερνήσεις αυτοεξευτελίζονται τα τελευταία 15 χρόνια μέχρι να πούνε αυτό που θα τους υποδείξει ο διεθνής παράγοντας όπως αποκαλούν τις ΗΠΑ τελευταία.
Κι αυτό που με εξοργίζει είναι οι εξωνημένοι δημοσιογράφοι που αντί να ελέγχουν την εξουσία ελέγχονται και σιτίζονται απ΄ αυτή για να κάνουν το άσπρο μαύρο.

7 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Δηλαδή θέλετε να πείτε υποθετικά αν εγώ αντι για Διόνυσος έβγαινα σαν Μοναχικός λύκος και διεκδικούσα λίγη από την δόξα....του παρωνυμίου σας στην μπλογκόσφαιρα δεν έτρεχε κάστανο;;;

monahikoslikos είπε...

@ dionysos: Οι Σκοπιανοί -απ΄όσο ξέρω- δεν έχουν διεκδικήσει την ονομασία Ελλάς.
Οπότε άνετα μπορείς να μετονομαστείς σε λύκο ή σε μοναχικό.
Αν επιμείνεις στο μοναχικός λύκος τότε ούτε εσύ ούτε εγώ θα είμαστε monahikoslikos γιατί μοναχικός με παρέα δεν νοείτε

Ανώνυμος είπε...

Δεν συναινει μονον ο πολιτκος κοσμος αλλα και ο ελληνικος λαος. Πραγματι δεν τρεχει καστανο (ποτε δεν ετρεχε), φτανει να τσουλαει η μπαλλα.

makis είπε...

Αγαπητοι συμπατριώτες Ελληναράδες
Αγαπητέ κύριε Ανθιμε
κοιταξτε οποιοδηποτε ΛΕΞΙΚΟ
(ξερετε αυτο το εντυπο , βιβλίο ντε, πού εχει λήμματα βαλμενα σέ αλφαβητική σειρά)
οποιασδήποτε ευρωπαικης η αλλης χωρας και κοιταξτε το λημμα Ματσεντόνια ή Μακεντόνια ή Μασεντουάν η Μακεντονιεν
θα δειτε οτι γιά ολον τον κοσμο το ονομα του εν λογω κρατιδιου
εχει απο καιρο ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ

ΠΑΙΞΑΜΕ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ,........\
ΠΙΝΕΙΡΟ μ΄ακούς ώρέ

τωρα γιατι ορισμενοι επιμενουν να
αναγαγουν σε εθνικη τραγωδια, μια απλη διπλωματικη ήττα αυτό ΄ναι άλλη δουλειά
ά !!!!! απίκου
στή σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
τό κύριο άρθρο

Εκατό πρόσφυγες, σε ηχογραφημένες συνεντεύξεις τους, καταγγέλλουν βασανισμούς, ξυλοδαρμούς, εικονικές εκτελέσεις, απόπειρες πνιγμού σε κουβάδες και απειλές σε ευρεία κλίμα- κα από άνδρες του Λιμενικού

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

" Ρωμαίϊκο νά !!!!! με γεια σου με χαρα σου "

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ.κ. Καρατζαφέρη, Άνθιμε, Σαμαρά, κ.λπ. κ.λπ., οι ΗΠΑ δεν έχουν κηρύξει ακόμη μπάργκο στο Μεξικό για τις ονομασίες "Bahia California" και "Nuevo Laredo"; Δε συνιστά αλυτρωτισμό για εδάφη που έχασαν στον αμερικανομεξικανικό πόλεμο οι Μεξικανοί;
Γιατί οι Τούρκοι δε διαμαρτύρονται για τις ονομασίες Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Κρήνη, κ.λπ.; δε συνιστούν συντήρηση της "Μεγάλης Ιδέας";
Θεία Δίκη είναι που θα δικαιωθούν οι Σκοπιανοί - Μακεδόνες, πως λέγονται... Όχι επειδή έχουν δίκιο, άδικο έχουν ιστορικά (μόνο τυπικά έχουν δίκιο) αλλά επειδή ήταν θρασυδειλία πρώτου μεγέθους και διπλωματική αλητεία ο "πλούσιος" (τρομάρα του...) της περιοχής να κηρύξει εμπάργκο στον πιο φτωχό της περιοχής, όταν ξέρουμε πως εμπάργκο σημαίνει κατά κανόνα 3 πράγματα:
1. Ανεργία.
2, Πορνεία.
3. Μαύρη Αγορά.
Τί καταφεραμε πριν 15 χρόνια; Να δημιουργήσουμε στο κράτος αυτό (και όχι κρατίδιο όπως υποτιμητικά το αποκαλούν ακόμη οι Ελληνάρες) ανέργους, πόρνες και μαυραγορίτες.
Μπράβο πολίτες και πολιτικοί της Ε.Ε. και του ευρώ!

plants VS anunaki είπε...

H MAKEDONIA DEN EINAI (mono) ELLHNIKH

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ !

Μηπως αλαβανιζεσθαι περισσοτερο του πρεποντος τελευταιως ?