Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Πεινάω και …παραμιλώ


Η εξεύρεση της καθημερινής διατροφής ενοχοποιείται για πλείστες όσες κακοδαιμονίες που κατατρύχουν το ανθρώπινο είδος, τα φυτά και τα ζώα.
Χωρίς αυτή την καταραμένη συνήθεια πόσα και πόσα προβλήματα δεν θα είχαν τεθεί ή θα είχαν βρει λύση.
Το ύψος του μεροκάματου και της σύνταξης, το αν φτάνουν ή δεν φτάνουν τα λεφτά για να τη βγάλεις, τα έξοδα των διακοπών αποκτούν άλλη διάσταση αν αντιμετωπιστεί το γουργουρητό του στομάχου.
Και τα μεν φυτά, διακατεχόμενα από μεταφυσικές ανατάσεις εναποθέτουν την καθημερινή τους διατροφή σε μια ανώτερη δύναμη αγνοώντας ότι πολλές φορές αυτή η υπέρτερη δύναμη τα συντηρεί για να αναπτυχθούν και να τα μετατρέψει σε τροφή.
Τα ζώα πάλι λύνουν το δικό τους πρόβλημα δια της βοσκής των φυτών, που δεν έχουν καμία τύχη αν βρεθούν στο διάβα τους ή αποδεκατίζοντας τους πληθυσμούς άλλων ζώων του βασιλείου τους μη εξαιρουμένου και του ανθρώπου.
Αυτό που διαχωρίζει τα ζώα από τον άνθρωπο είναι ότι ποτέ δεν τρέφονται με τις σάρκες των ομοίων τους όπως δυστυχώς συμβαίνει με τον άνθρωπο που δεν γνωρίζει φραγμούς προκειμένου να γεμίσει την κοιλιά του.
Φαινόμενα κανιβαλισμού σπάνια θα συναντήσεις στο ζωικό βασίλειο όπως συμβαίνει στο βασίλειο του ανθρώπου.
Και μη μου πει κανείς ότι ο άνθρωπος μόνο κατ΄ ανάγκη καταφεύγει πλέον στον κανιβαλισμό γιατί θα του πω ότι λανθάνει.
Κι αυτό γιατί ο καθημερινός κανιβαλισμός είναι κατά πολύ χειρότερος.
Για ρίξτε μια ματιά γύρω σας, στο χώρο της εργασίας σας να δείτε πως σας κοιτούν οι ρουφιάνοι.
Ψάχνουν να βρουν το παραμικρό ψεγάδι για να το καρφώσουν στο αφεντικό.
Κι αν δεν βρουν το δημιουργούν με τη φαντασία τους.
Σας πουλάνε με το κιλό για να εξασφαλίσουν τα δικά τους προνόμια, να ανέβουν ιεραρχικά ή μισθολογικά για να γεμίζουν με περισσότερη άνεση την κοιλιά τους, να περισσεύουν και για διακοπές.
Για σκεφτείτε πόσο σας πόνεσε όταν μάθατε ότι ο ρουφιάνος δεν ήταν ένας απλός ρουφιάνος αλλά ήταν και φίλος σας.
Για σκεφτείτε πόσο αηδιάσατε με τις δικαιολογίες του και τότε ξαναπέστε μου ότι δεν υπάρχει κανιβαλισμός στη σύγχρονη κοινωνία.
Αλήθεια το πιστεύετε;

Κι αν απορείτε τι έπιασε το λύκο πρωί πρωί και παραμιλάει, θα σας πω ότι οι πιο πάνω αμπελοφιλοσοφίες συνδέονται άμεσα με την κακοδαιμονία της καθημερινής διατροφής που γράφω στη αρχή.
Γιατί όταν κοιτάς το ψυγείο και το ράφι σου και είναι άδεια και όταν δεν είσαι απλός λύκος αλλά monahikoslikos θα πρέπει να βγεις κυνήγι στη ζούγκλα του σούπερ μάρκετ για να εξασφαλίσεις τα απαραίτητα για την καθημερινή σου συνήθεια.
Κι αυτό είναι που βαριέμαι όσο τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: