Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Το απόρρητο κυβερνητικό σχέδιο για την πυρόσβεση

Οργισμένος, θλιμμένος αλλά και αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στις πυρκαγιές εμφανίστηκε στην τελευταία κυβερνητική σύσκεψη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Αφού έφαγε 5 μπουγάτσες και ήπιε 3 καφέδες και 4 πορτοκαλάδες ο κ. Καραμανλής κατσάδιασε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα γιατί με τον τρόπο που συντονίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις εμποδίζει τη φωτιά να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.
Απένειμε εύφημο μνεία στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κρατά καθηλωμένα τα Σινούκ και δεν τα στέλνει για πυρόσβεση αλλά και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη που με τις τσιγκουνιές του άφησε γυμνό το Πυροσβεστικό Σώμα από ανθρώπινο δυναμικό και πυροσβεστικά μέσα.
Ακολούθως ο κ. πρωθυπουργός ξεδίπλωσε το μεγαλόπνοο σχέδιο για την κατάσβεση των πυρκαγιών που θα ανακοινώσει στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καθώς όπως τόνισε με έμφαση, με Πολύδωρα υπουργό αποκλείεται οι φωτιές να σβήσουν μέχρι τότε.
Σύμφωνα με το σχέδιο υπουργοί και λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ξαμοληθούν στις διάφορες περιοχές της χώρας και θα κάνουν λεπτομερή καταμέτρηση των εκτάσεων που δεν έχουν καεί ακόμα.
Τα πορίσματα των υπουργών για τις άκαυτες περιοχές θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή με επικεφαλής την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην οποία ανάθεσε την ευθύνη να προτείνει τις αναγκαίες λύσεις για να καούν οι άκαυτες περιοχές πριν από τις 16 Σεπτέμβρη ενώ ο Γιώργος Αλογοσκούφης θα διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις για έξτρα προμήθεια της βενζίνης super που θα απαιτηθεί.
Παράλληλα σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο σε όλες τις εκκλησίες θα ψαλθούν δοξολογίες για την ολοκλήρωση του καταστροφικού έργου των πυρκαγιών πριν από την ημερομηνία των εκλογών, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών θα δηλώσει ότι δεν προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, από το πόρισμα Ζορμπά, συγνώμη από τις φωτιές ήθελα να πω τόνισε ο πρωθυπουργός και θα ασκήσει δίωξη κατά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη για αδικήματα που θα επινοήσει ο ίδιος.

Η κυρία Μπακογιάννη από τη πλευρά της παρουσίασε τα ευέλικτα πυροσβεστικά μέσα που μας έστειλαν οι ΗΠΑ (βλέπε δίπλα) εκφράζοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και με τα οποία όπως είπε θα εξοπλιστούν όλα τα κομματικά μέλη της Ν.Δ που θα παριστάνουν τους εθελοντές.
Αν προσέξατε καλά τα αμερικάνικα πυροσβεστικά έχουν διπλή λειτουργία καθώς εκτός από νερό μπορούν να φουλάρουν με βενζίνη είπε η Ντόρα κι έλαμψε το πρόσωπό της.
Α, Βύρωνα τώρα που θα βγείς και θα στην πέσουν οι δημοσιογράφοι πέτα τους καμιά μαλακία για ασύμμετρη απειλή ξέρεις εσύ από τέτοια είπε γελώντας ο πρωθυπουργός στον Πολύδωρα.
Κάτι πήγε να πει ο Αλογοσκούφης για το θάψιμο του πορίσματος Ζορμπά στ΄ αποκαϊδια αλλά χτύπησε το τηλέφωνο και ξύπνησα.
Φτου γαμώτο έχασα το καλύτερο…..

2 σχόλια:

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ S.O.S

Η επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων και οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στο νομό Ηλείας απειλούν σοβαρά το δάσος της Στροφυλιάς.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης στα γραφεία του, αποφασίστηκε η λήψη εκτάκτων μέτρων για την περιφρούρηση του δάσους.
Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι και η πραγματοποίηση περιπολιών από ομάδες εθελοντών μέσα στο δάσος τις επόμενες μέρες.

Ο Φορέας Διαχείρισης, ο Δήμος Λαρισσού και η Οικολογική Κίνηση Πάτρας κάνουν έκκληση σε κάθε πολίτη-εθελοντή να συνδράμει το έργο της προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος στελεχώνοντας τις ομάδες περιπολίας.

Το συντονισμό της φύλαξης ανέλαβε ο Δήμος Λαρισσού.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνεί με τα παρακάτω τηλέφωνα:

6932 515417 (κ. Καλαϊτζής Δήμαρχος Λαρισσού)
6947 025363 (κ Νιφόρας Αντιδήμαρχος)
6973 668 089 (κ Κωστόπουλος Αντιδήμαρχος)
6974 746283 (κ Μανουδάκης Αντιδήμαρχος)

Γενικές πληροφορίες:
6936-51.10.13 (Θ. Κουτρούμπας μέλος ΟΙΚΙΠΑ)

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μου δεν έχασες και τίποτα που ξύπνησες! Ασφαλώς αποζημιώθηκες με τις δηλώσεις Πολύδωρα περί ασύμμετρης απειλής. Θα έπεφτε πολύ γέλοιο αν δεν υπήρχε η καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας.