Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Ο ποντικός κι ο Σόμπολος.

Δεν ξέρω αν έχετε δει ποντικό πιασμένο στη φάκα να προσπαθεί να δραπετεύσει;
Ύστερα από λίγη ώρα στέκει ακίνητος και τρομαγμένος αφού οι προσπάθειες να ξεφύγει έχουν αποβεί άκαρπες.
Η καρδιά του χτυπάει με τρελό ρυθμό και σε κάθε θόρυβο που ακούει κάνει μια ακόμα άκαρπη προσπάθεια να ξεφύγει.
Ανέπαφο και το τυρί, που τράβηξε την προσοχή του να μπει στην φάκα προκαλώντας τον να χορτάσει την πείνα του, μένει ανέπαφο κρεμασμένο στο αγκίστρι.
Καμιά όρεξη για φαγητό, αυτή τη στιγμή προέχει η απόδραση, προέχει η ελευθερία.
Αν και ποντικός έχει καταλάβει ότι από την ώρα που πιάστηκε στη φάκα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος.Ο νοικοκύρης που έστησε τη φάκα αν δεν τον πνίξει σε ένα κουβά νερό θα τον αφήσει να ψοφήσει από ασιτία.
Μόνο ο πρόεδρος των δημοσιογράφων ο Πάνος Σόμπολος και η πλειοψηφία του δ.σ της ΕΣΗΕΑ δεν καταλαβαίνουν αυτό που καταλαβαίνει και ο τελευταίος ποντικός που θα πιαστεί στη φάκα.
Και όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν αλλά ο Σόμπολος δείχνει και να επιχαίρει με το τυράκι που έβαλε στη φάκα της η Πετραλιά για να στριμώξει και το ταμείο των δημοσιογράφων, το ΤΣΠΕΑΘ, στη φάκα ενιαίου ταμείου.
Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, δήλωσε, «περιέχει θετικές και αρνητικές διατάξεις για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Δημιουργείται ένα ενιαίο Ταμείο ΜΜΕ, χωρίς να θιγούν οι καταστατικές διατάξεις των συγχωνευομένων Ταμείων, διατηρείται η αυτοτέλεια του επικουρικού μας Ταμείου ΕΔΟΕΑΠ και αυξάνεται το πλαφόν στις συντάξεις, ζητήματα που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη μεριά όμως, με την αφαίρεση κάθε χρόνο 10% του αγγελιοσήμου δημιουργούνται σημαντικές απώλειες των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων.»
Δηλαδή βλέπει το τυρί ο Σόμπολος και δεν βλέπει τη φάκα.
Γιατί όσο περισσότερο διαβάζω αυτό το ανοσιούργημα που η κυβέρνηση αποκαλεί ασφαλιστική μεταρρύθμιση τόσο περισσότερο πείθομαι ότι είμαστε στα προκαταρτικά, στο πρώτο πιάτο και το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί αργότερα και τότε θα είναι αργά.
Γιατί πως είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι μπορεί να λειτουργήσει ένα Ταμείο στο οποίο δεν εντάσσονται οργανικά και λειτουργικά τα υφιστάμενα σήμερα αυτοτελή ταμεία αλλά απλά συστεγάζονται το καθένα με το δικό τους οργανισμό, περιουσία και καταστατικό. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε να κάνουμε με ενιαία ταμεία αλλά θνησιγενή σχήματα που για να λειτουργήσουν χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις θα απαιτηθεί στη συνέχεια μια νέα μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική ισοπέδωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην ενημέρωση με τη θέσπιση ενιαίων κανονισμών, προϋποθέσεων και παροχών.
Το παράδειγμα του ΤΕΒΕ που έγινε ΟΑΕΕ και ξεπουλάει, μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, τα περιουσιακά του στοιχεία για να πληρώσει συντάξεις θα έπρεπε να λειτουργήσει αποτρεπτικά αλλά με Σόμπολο – Τσαλαπάτηδες στην ΕΣΗΕΑ και πάλι καλά να λέμε.
Το προδιαγεγραμμένο μέλλον για το σύνολο των ασφαλισμένων άρα και των δημοσιογράφων που οι κυβερνήσεις της Δεξιάς δεν κρύβουν, άλλο που κάποιοι δεν θέλουν να το δουν, οδηγεί μέσω της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, στην Εθνική σύνταξη που θα είναι στα όρια της φτώχειας και φυσικά μόνο για όσους συμπληρώνουν και τα όρια ηλικίας.
Το κράτος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της Εθνικής σύνταξης με τους πόρους που σήμερα διαθέτει για το προνοιακό κομμάτι των κατώτερων συντάξεων και του ΕΚΑΣ, χωρίς περεταίρω συμμετοχή στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος ώστε να μην δημιουργούνται ελλείμματα στον προϋπολογισμό όπως γίνεται σήμερα με τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση.
Με λίγα λόγια σχεδιάζει ένα ξαναμοίρασμα της φτώχειας κι όποιος θέλει κάτι παραπάνω να πάει στους κολητούς της κυβέρνησης τραπεζίτες και ασφαλιστές.
Περισσότερα για τις μεθοδεύσεις και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς εδώ.

7 σχόλια:

Swell είπε...

Εγώ πάντως γνωρίζοντας το επίπεδο των ελληνικών του Σόμπολου, δεν είμαι σίγουρος ότι έχει καταλάβει το νομοσχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Exw tin vasimi pepoithisi pos oute kai i pleionotita twn ellinon dimosiografon einai se thesi na katalavei ta stoixeiwdi, dioti diaforetika, den tha psifize avtous poy psifise stis ekloges tis ESIEA.
Agonistikous xairetismous apo to... xiliotragoudismeno Bangladesh.

monahikoslikos είπε...

@ swell: Κάνει πως δεν καταλαβαίνει γιατί του τα εξήγησε και προφορικά η διευθύντρια του ταμείου.


@ zalmoxis: έφυγες κι άφησες πίσω σου συντρίμια.
Καλά να περνάς και με το καλό πίσω στη γαλέρα.

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Λύκε καλά τα λες. Άσε που τον έχω και συμπάθεια τρελή τον προεδράρα. Αλλά μου λες σε παρακαλώ ποιοι τον ψήφισαν και ξαναβγήκε πρόεδρος; Γιατί εγώ τα μετράω τα κουκιά και μετά μια μουτζώνω εμένα και μια ξέρεις που...

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: οι ιδανικοί αυτόχειρες Δεξιο - Πασόκοι

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Like, ένα είναι γεγονός ότι έχει προ πολλού αρχίσει να γίνεται "ένα ξαναμοίρασμα της φτώχειας" και δεν ξέρω πού θα οδηγηθούμε! Με βλέπω να πηγαίνω κατά τις λαϊκές όταν κλείνουν και να ψάχνω στα σκουπίδια. Είναι γεγονός πάντως ότι ο "πρόεδρος" Πάνος Σ. έχει καταλάβει τι γίνεται αλλά μερικές φορές τον βλέπω "στριμωγμένο" και στεναχωριέμαι. Όσο για τη "μάζα" των μελών της ΕΣΗΕΑ είναι βέβαιο ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε...

Ανώνυμος είπε...

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα που λέει και το τραγούδι, τον Σόμπολο τον ψήφισε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων εξ ου και βγήκε πόεδρος, εκείνο που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως γίνεται και εκ των υστέρων δεν τον γουστάρει ΚΑΝΕΝΑΣ! Όλοι παριστάνουν τους μετά Χριστόν προφήτες μου φαίνεται και με τη σιγουριά της βόλεψης που -ενδεχομένως- εξασφάλισαν μέσω του κομματικού μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

Bella Ciao