Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ

Η αλήθεια δεν πέρασε ούτε από αυτό το δικαστήριο δήλωσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη 17Ν.
Η αλήθεια πέρασε, όση πέρασε και φυλακίστηκε. Η υπόλοιπη ούτε πέρασε ούτε και πρόκειται να περάσει από κανένα δικαστήριο.
Το δικαστήριο μετά από 15 μήνες αποδεικτική διαδικασία εκφώνησε μια απόφαση που θα μπορούσε να εκφωνήσει από τη δεύτερη αν όχι την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το Εφετείο.
15 μήνες διαδικασίας, ανατροπών, ανάκλησης των αναγνωρίσεων από τους στημένους ψευδομάρτυρες της πρώτης δίκης και η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων πήγαν στο βρόντο.
Όπως αναμένονταν η απόφαση του Εφετείου είναι καρμπόν της πρωτόδικης απόφασης με ελάχιστες μη ουσιώδεις διαφοροποιήσεις.
Το δικαστήριο, 5 Εφέτες με τους αναπληρωτές τους και 2 εισαγγελείς έμειναν αμετακίνητοι στο σενάριο που τους και μας σέρβιρε η αντιτρομοκρατική και τα εξωνημένα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας το καλοκαίρι του 2002 και στήριξε νομοτεχνικά το πρώτο δικαστήριο με αρχιμάστορα τον νάρκισσο της δικαιοσύνης Μ. Μαργαρίτη.
Αρνήθηκαν να διερευνήσουν και να αναζητήσουν την αλήθεια. 12 ανώτατοι δικαστές έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να κρατήσουν μακριά από την αίθουσα του δικαστηρίου την αλήθεια.
Έτσι μετά από 24 μήνες αποδεικτικής διαδικασίας και 2 δικαστικές αποφάσεις έμεινε στο σκοτάδι η αλήθεια για τη συγκρότηση και δράση της 17Ν.
Αυτοί που ξέρουν σιώπησαν.
Αυτοί που όφειλαν να διερευνήσουν δεν το έπραξαν.
Χέρι χέρι και οι 2 πλευρές βοήθησαν την αλήθεια να δραπετεύσει.
Ίσως κάποτε στο μέλλον να μάθουμε πως συγκροτήθηκε και έδρασε ανενόχλητη η 17Ν από το βράδυ που εκτέλεσε έξω από το σπίτι του το σταθμάρχη της CIA Ρ. Γουέλς το δεκέμβρη του 1975 μέχρι την έκρηξη του πυροδοτικού μηχανισμού στα χέρια του Σάββα Ξηρού στο λιμάνι του Πειραιά τον Ιούνιο του 2002.
Μέχρι τότε είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όσα η αντιτρομοκρατική, οι δικαστές και ο …Κουφοντίνας επέτρεψαν να πληροφορηθούμε.
Έστω κι αν αυτά βρίσκονται σε διάσταση με τη λογική και την αστική και την επαναστατική λογική.
Αλλά γιαυτά άλλη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: