Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Σκαμνί βλέπει και το μακρύ χέρι του Αλογοσκούφη

Eρευνα με αφορμή βαριές καταγγελίες σε βάρος του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Eθνικής Oικονομίας κ. Nικόλαου Aνδριανόπουλου έχει διατάξει η Δικαιοσύνη. Eιδικότερα, η εισαγγελέας κ. Mαρία Γκανέ έχει παραγγείλει (αριθμός παραγγελίας ABM ΔO7/252) στην 5η πταισματοδίκη κ. Mερόπη Σάμπαλη (υπόθεση EΓ 143-07/38) τη διερεύνηση καταγγελίας του υπαλλήλου του ΣΔOE κ. Kωνσταντίνου Φωτόπουλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Aνδριανόπουλος, όταν ήταν προϊστάμενός του, παρεμπόδισε τις έρευνές του για μια μεγάλη υπόθεση με φούσκες στο Xρηματιστήριο και «πυραμίδες» (τη γνωστή «υπόθεση Tσιτσιρίγκου»).
O κ. Aνδριανόπουλος είναι γενικός γραμματέας Φορολογικών και Tελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών. Eίναι δηλαδή ένας από τους στενούς συνεργάτες του υπουργού κ. Aλογοσκούφη, ο οποίος είναι πλέον υποχρεωμένος να διαπιστώσει ο ίδιος αν αληθεύουν οι σοβαρότατες κατηγορίες που δημοσιεύουμε σήμερα. H ίδια υποχρέωση τίθεται και για το Mαξίμου, επειδή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε και στην περίπτωση αυτή «θέμα ηθικής τάξης», όπως και στην περίπτωση του κ. Eυγένιου Παπαδόπουλου, η εμπλοκή του οποίου σε εισαγγελική έρευνα προκάλεσε την παραίτηση του πολιτικού προϊσταμένου του Σάββα Tσιτουρίδη.

Η αποκάλυψη από το τελευταίο ΑΝΤΙ που συνεχίζει να κυκλοφορεί ασυμβίβαστο.
Περισσότερα για την υπόθεση στο τέυχος 895 του περιοδικού εδώ.

3 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

δυστυχώς, Λύκε μου, τα "θέματα ηθικής τάξης" αφορούν μόνο εμάς και καθόλου αυτούς που απολαμβάνουν κυβερνητικούς θώκους. Η ζωή τους είναι γεμάτη ηθικολογία χωρίς, όμως, ηθικά διλήμματα...

monahikoslikos είπε...

Συμφωνώ Σπύρο αλλά προβάλοντας τις λαμογιές τους ίσως κάποιοι ξυπνήσουν και γίνουμε περισσότεροι οι ενδιαφερόμενοι

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

συμφωνώ. δεν το έγραψα σε σχέση με το αν θα πρέπει να επαναπαφθούμε ή όχι. Σε καμία περίπτωση...