Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Μιχαλης Λιάπης: Αν έχεις λεφτά δεν χρειάζεται να μάθεις να οδηγείς

Από τις 2 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ που με υπέρογκα πρόστιμα θέλει λέει να συνετίσει τους απείθαρχους οδηγούς για να μειωθούν τα τροχαία.
Κανείς φαίνεται σ΄ αυτή τη χώρα δεν έχει σκεφτεί ότι τα τροχαία θα μειωθούν μόνο όταν αυτοί που πιάνουν τιμόνι ξέρουν να οδηγούν και δεν έχουν απλώς δίπλωμα.
Και επειδή αυξάνονται τα πρόστιμα θα μάθουν οι Έλληνες, που έχουν αγοράσει δίπλωμα οδήγησης, να οδηγούν, μην τρελαθούμε όλοι ξαφνικά δηλαδή.
Μήπως λοιπόν τα υψηλά πρόστιμα με πρόσχημα τη μείωση των ατυχημάτων δεν είναι παρά πρόσχημα για να μας τα πάρουν άλλη μια φορά, για το καλό μας και με τη συναίνεσή μας…
Γιατί όταν το υπουργείο Μεταφορών βγάζει στους δρόμους κοινούς δολοφόνους με τον τρόπο που χορηγεί τα διπλώματα είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί θα μάθουν να οδηγούν και δεν θα προξενούν ατυχήματα επειδή εμένα θα με πιάσει το αλκοτέστ να οδηγώ έχοντας πιει προηγουμένως 5 μπύρες ή 1 καραφάκι ούζο και θα πληρώσω μεγάλο πρόστιμο;.
Και ας μην έχουμε αυταπάτες ότι στην κατανάλωση του αλκόολ και τη ζώνη ασφαλείας θα εστιάσουν τις παρεμβάσεις τους όλοι οι ειδικοί, με τις σχολές οδηγών για …οδηγούς που ψάχνουν για πελάτες και θα εμφανιστούν με την ευκαιρία που αρχίζει η εφαρμογή του νέου ΚΟΚ στα διάφορα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών.
Έτσι δηλαδή και φοράς ζώνη και είσαι και στεγνός πάει τέλειωσε είσαι ο καλύτερος οδηγός.
Σαν δεν ντρέπονται δηλαδή όλοι τους.
Έχει περάσει από κανενός το μυαλό πόσο πιο επικίνδυνο είναι να οδηγείς νυσταγμένος.
Σας έχει συμβεί να κοιμηθείτε στο τιμόνι.
Εμένα ναι και τρόμαξα.
Όσο για το αλκόολ προσωπικά αν και έχω οδηγήσει λιώμα στο μεθύσι και όχι μόνο μία φορά δεν έχει χρειαστεί ως τώρα, στα 40 χρόνια που οδηγώ, να κάνω δήλωση ατυχήματος και οι μόνες επαφές που έχω με ασφαλιστικές εταιρίες είναι να πληρώνω τα ασφάλιστρα και κάποιες φορές να εισπράξω αποζημίωση από ατύχημα που μου προκάλεσαν κάποιοι ξεμέθυστοι οδηγοί.
Γιατί αν ξέρεις να οδηγείς ξέρεις να οδηγείς και μεθυσμένος και με φθαρμένα ελαστικά, σε βρεγμένο ή χιονισμένο δρόμο, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, σε χωριά ή έξω από σχολεία, με καρούλι που έχει πάρει διαζύγιο με το σύστημα ανάρτησης ή τα φρένα του είναι άθλια κλπ.
Κι αυτά δεν πρόκειται, πιστέψτε με, να τα μάθει κάποιος επειδή ο κ. Μισέλ αύξησε τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

2 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

λεπτομέρειες, είπε ο Μισέλ ντε λιαπίς και έπεσε για ύπνο...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Είναι φανερό ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν υπάρχει λογική σ' αυτή την ιστορία με τα πρόστιμα. Ας δεχτούμε ότι ο νέος ΚΟΚ με τα τσουχτερά πρόστιμα έχει κάποια βάση. ΟΜΩΣ, οι κύριοι που θέσπισαν αυτά τα μέτρα, ξέρουν σε ποιους δρόμους κυκλοφορούμε καθημερινά; Όσο και να το λιανίσει κανείς το θέμα, οι ελληνικοί δρόμοι σκοτώνουν! Monaxikelike, εάν έχεις ταξιδέψει από Αθήνα προς Πάτρα, που είναι "έξοδος" προς Ιταλία, Ευρώπη κ.λπ. θα καταλάβεις. Είναι δυνατόν να είναι δρόμος (υπερ)εθνικός με μια λωρίδα, να μην έχει φωτισμό, σε πολλά σημεία χαλασμένος, να μην έχει στη μέση διαχωριστικό τείχος, να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά σα διόδια κ.λπ.; Τόσα χρόνια όλοι οι απατεώνες δεν εδέησαν να φτιάξουν ένα δρόμο της προκοπής. Είναι να τρελαίνεσαι. Κι εδώ στην Αθήνα η κατάσταση κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. ΑΛΛΑ, δεν κυκλοφορούν οι άνθρωποι για να δουν τα χάλια των δρόμων. Άσε που μου τη δίνουν και κάποιοι δήμαρχοι που κλείνουν τις περιοχές τους και είσαι αναγκασμένος να κινείσαι σττις λεωφόρους με όλα τα συνακόλουθα! Ο Λιάπης ας πάψει να κάνει τον "κύριο" γιατί προσφάτως κατάφερε μέσω του δημάρχου Χαλανδρίου να μας αλλάξει τα φώτα, κι εξηγούμαι: Μένω σην οδό Ζαν Μωρεάς (Χαλάνδρι), όπου (Ζαν Μωρεάς και Σερρών) έχει μια πολυκατοικία ο Λιάπης. Έγινε αλλαγή της κυκλοφοριακής ρύθμισης ώστε γύρω από την πολυκατοικία να γίνουν πεζόδρομοι κι έχουμε γίνει μπάχαλο στην περιοχή, με συνέπεια την κυκλοφοριακή επιβάρυνση ορισμένων οδών και αρκετά αυχήματα. Μάλιστα προ ημερών έγινε ένα αύχημα έξω από το σπίτι μου, και ο ένας εκ των δυο οδηγών που τραυματίστηκε σοβαρά ήταν ο αδελφός του Λιάπη! Αυτά και συγγνώμη για την πολυλογία. Αλλά με τις παπάρες τους θα τρελαθούμε...