Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Το πρώτο βήμα έγινε

Ο Τάσος έπρεπε να πεθάνει. Ο θάνατός του και μάλιστα με βίαιο τρόπο θα εξυπηρετούσε πολλαπλώς την Οικογένεια σκέφτηκε ο Νώντας.
Πρώτα πρώτα θα σταματήσουν οι έρευνες για εκείνες τις καταχρήσεις που αν συνεχιστούν θα οδηγήσουν τη μισή Οικογένεια στη φυλακή.
Μετά και δεν είναι λίγο, όλη η περιουσία της Οικογένειας θα περάσει στα χέρια του Νώντα και κανείς δεν θα τον ρωτήσει για την προέλευσή της.
Ναι, όσο το σκεπτόταν, είχε κάνει καλά να αναθέσει στο γέρο να ξεπαστρέψει τον Τάσο. Αρκεί να μην καθυστερούσε πολύ και να έκανε τη δουλειά έτσι που να μπορεί να χρεωθεί στους τρομοκράτες.
Από μικρός ο Τάσος είχε μια τάση επιβολής, ήθελε πάντα να είναι ο αρχηγός. Και τα κατάφερνε. Πόσες φορές δεν είχαν μπλέξει σε καυγάδες με τις άλλες συμμορίες. Παιδιά ήταν αλλά φέρονταν σαν μεγάλοι.
Νάτος τον φέρνουν πάλι καταματωμένο οι φίλοι, ματωμένος χτυπημένος μα τσακισμένα κόκαλα αλλά πάντα νικητής ο Τάσος. Έτσι είχε κερδίσει τη φήμη του. Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε αγαπάνε έλεγε.
Κι η μάνα πόσες φορές δεν κινδύνεψε να πάει από καρδιά μαθαίνοντας τα μπλεξίματά τους με τις άλλες συμμορίες.
Πάντα όμως γύριζαν στο σπίτι αναπολούσε ο Νώντας θυμούμενος τα παιδικά τους χρόνια.
Το κουδούνισμα του τηλεφώνου τον έβγαλε βίαια από τις σκέψεις του. Το σήκωσε με σφιγμένη καρδιά.
Δεν μπορεί να είναι ο γέρος, δεν έχει λόγο να του τηλεφωνήσει.
Ξέρει καλά τη δουλειά του και τι πρέπει να κάνει μετά. Του είχε εμπιστοσύνη.
Τον είχε μαζέψει «ξεβράκωτο» από τα παγκάκια του διπλανού πάρκου, τον φρόντισε και του έδωσε δουλειά και τώρα ο γέρος ήταν περιζήτητος για δύσκολες αποστολές.
Allo, απάντησε στο επίμονο χτύπημα του τηλεφώνου, ποιος είναι.
Κύριε είστε καλά άκουσε τη γραμματέα του να του λέει.
Καλώ πολύ ώρα δεν το ακούγατε. Θα πρέπει αν έρθετε αμέσως στο γραφείο συμβαίνει κάτι τρομερό άκουσε τη γραμματέα του να του λέει.
Δεν ζήτησε να μάθει περισσότερα. Κατάλαβε.
Φόρεσε το σακάκι του και σε λίγα λεπτά ήταν στο γραφείο.
Τι έγινε πως έγινε ρώτησε με προσποιητό ενδιαφέρον.
Μια ομάδα από 4 κουκουλοφόρους βγήκαν από το πουθενά την ώρα που έμπαιναν σπίτι τους και χωρίς να πούνε κουβέντα τον πυροβόλησαν 2 φορές στο στήθος.
Αυτά μας είπε η γυναίκα του, η κυρία Ελένη, λίγο πριν είπε αναστατωμένη η γραμματέας του.
Που είναι η Ελένη ρώτησε σιγά. Την πήραν για κατάθεση στην ασφάλεια απάντησε εκείνη. Όταν τελειώσει θα μάθουμε περισσότερα.
Ο Νώντας κατάλαβε ότι ο γέρος όπως πάντα έκανε παστρικά τη δουλειά του κι όπως η αλεπού κουνώντας πέρα δώθε την ουρά ξεστράτισε από την πρώτη στιγμή την αστυνομική έρευνα.
Φώναξε τον οδηγό του. Γρήγορα στην ασφάλεια είπε κοφτά.
Ζήτησε αμέσως να δει το διοικητή.
Είναι περιττό να σας πως ότι έχετε ευθύνες για το συμβάν. Δεν είναι δυνατόν να σκοτώνονται επιφανείς πολίτες μέρα μεσημέρι στην Αθήνα πρόσθεσε αλλά τώρα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι.
Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλο το λεκανοπέδιο είπε ξέπνοα ο διοικητής σκεπτόμενος ότι χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο ισχυρή Οικογένεια του τόπου κι αυτό θα είχε αρνητικές συνέπειες στην καριέρα του.
Πες στους άντρες σου ότι όποιος βρει τους δολοφόνους θα πάρει μεγάλο πριμ από μένα. Ας πούμε, 1 εκατ. δολάρια και ότι άλλο χρειαστεί είπε ο Νώντας.
Περίμενε λίγο να δει τι εντύπωση προκάλεσε η προσφορά του, κοίταξε το διοικητή που έδειχνε σα χαμένος και γύρισε να φύγει.
Να με κρατάτε διαρκώς ενήμερο για τις έρευνες. Θέλω να ξέρω και την τελευταία λεπτομέρεια είπε και βγήκε από την πόρτα.
Μπήκε στο αυτοκίνητό του και έδωσε εντολή να πάνε στο σπίτι της νύφης του. Έπρεπε να την παρηγορήσει.
Σε λίγες ημέρες ξημέρωνε ένας καινούργιος χρόνος χωρίς τις σκοτούρες του προηγούμενου.
Ένιωθε ανακουφισμένος. Με το θάνατο του Τάσου έκλεινε μια ολόκληρη περίοδος και μια άλλη ξεκίναγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: