Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Δεν υπάρχει ελπίς, στάχτη και μπούρμπερη θα τα κάνουν όλα




Και οι 2 αυτές βίλες που βλέπεται βρίσκονται σε καταπατημένες δασικές εκτάσεις και ανήκουν...
Ναι, καλά το καταλάβατε σε δικαστικούς...
Για να ξέρουμε δηλαδή μέχρι που φτάνουν οι πλάτες των καταπατητών που έχουν βαλθεί να κάψουν και το τελευταίο δασύλιο.
Φυσικά δεν είναι μόνο οι δικαστικοί που με το αζημίωτο ανάβουν πράσινο στους καταπατητές εμπρηστές είναι και μεγαλοδικηγόροι, υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, δασάρχες, υποθηκοφύλακες κλπ που συμμετέχουν στις σπείρες που τεμαχίζουν τις καμμένες εκτάσεις και τις πουλάνε ως οικόπεδα φιλέτα.
Πρωτίστως είναι οι πολιτικοί που ανάβουν τους δαυλούς των εμπρηστών με τις αποφάσεις τους.
Πράσινοι και μπλέ πολιτικοί χέρι χέρι συναινούν στις παρανομίες των οικονομικών συμφερόντων.
Για παράδειγμα επισημαίνω ότι το Δεκέμβριο του 2003 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο νόμος 3208 που η Ν.Δ ως αντιπολίτευση χαρακτήρισε - και έτσι είναι- δασοκτόνο.
Μόλις η Ν.Δ γίνεται κυβέρνηση όχι μόνο θα εφαρμόσει το δασοκτόνο νόμο αλλά με τη εφαρμοστική εγκύκλιο που υπογράφει τον Οκτώβριο του 2004 ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (τρομάρα του) Βαγγέλης Μπασιάκος κάνει ακόμα περισσότερο δασοκτόνο τον νόμο του ΠΑΣΟΚ (περισσότερα εδώ)
Και επειδή τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμίζουν μετά από κάθε πυρκαγιά από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατηγορηματικά διαβεβαιώνουν ότι τα καμένα θα αναδασωθούν ας δούμε και τη δική τους συμμετοχή στην οικοπεδοποίηση των καμένων δασών.
Είχαν δεν είχαν περάσει 2-3 μήνες από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε την Πεντέλη όταν ρεπόρτερ τηλεοπτικού καναλιού (ή του παλιού σκαι ή του αλφα) εντοπίζει μπολντόζα να ανοίγει δρόμο στα καμένα.
Μεταδίδεται το ρεπορτάζ στις βραδινές ειδήσεις και καλείται ο εκπρόσωπος του Δήμου να δικαιολογήσει την ενέργεια.
Ψύχραιμος αυτός αντιλέγει ότι δεν πρόκειται για διάνοιξη δρόμου αλλά για τοποθέτηση αποχετευτικού αγωγού. Μετά η περιοχή θα αναδασωθεί συνεχίζει να λέει θρασύτατα ο τοπάραχης.
Καταλάβατε; Αποχετευτικός αγωγός στα καμένα για να αποχετεύονται τι; οι φωλιές των πουλιών; ή οι βίλες που φύτρωσαν στη θέση των καμένων πεύκων.
Τα γράφω όλα αυτά για να το συνηδητοποιήσουμε μια ώρα αρχήτερα ότι αν περιμένουμε από τις αρχές, πολιτικές, δικαστικές, τοπικές και κάθε άλλου είδους αρχές και εξουσίες το μόνο πράσινο που θα απομείνει στο τέλος στην Αττική θα είναι στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ αν δεν τον καταργήσει κι αυτόν ο Γιώργος με καμιά κατσαρή μαργαρίτα.

3 σχόλια:

Sting είπε...

Σχόλιο επί του τίτλου:
" Πώς δεν υπάρχει ελπίς;
Ξεχάσατε ότι εκ της τέφρας του αναγεννάται ο μυθικός φοίνιξ;
Εν άλλοις λόγοις ,ήτοι: εκεί που φθάσαμε τι μας απομένει;
Μα μία νέα εθνοσωτήριος επανάστασις!
Και φτου ξανά απ' την αρχή, μοναχικέ...
Και άντε πάλι να γεμίζουν τα νησιά, οι φυλακές και τα κρατητήρια...".

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

από "αυτούς" δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

monahikelike η κατάσταση είναι πράγματι ανεξέλεγκτη. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ζούμε σ' ένα τόπο που καταστρέφεται και περιμένουμε κάτι! Κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό το κάτι. Κάποιοι πολιτικοί μιλάνε, άλλοι φωνάζουν, άλλοι έχουν έτοιμες ατάκες δήθεν χιουμοριστικές, κάτι θέλουν όλοι τους να πουν, ο κόσμος είναι ανήσυχος, έκανα βόλτα χθες στη λαϊκή με τη γυναίκα μου και είδα ότι ήταν άδεια, οι "παραγωγοί" βαράγαν μύγες όταν δεν διαλαλούσαν, την πραμάτεια τους, διαβάζω συνεχώς για σκάνδαλα που δεν δημοσιοποιούνται, τα κανάλια και δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ζουν στον δικό τους κόσμο, βλέπουμε τις θλιβερές εικόνες της πυρπολημένης γης και μας πιάνει πανικός! Ήθελα να φύγω από χθες για το χωριό αλλά θα άκουσες ότι είναι κλεισμένος ο δρόμος Κορίνθου-Τρίπολης λόγω της πυρκαγιάς. Λέω να φύγω αύριο πρωί. Για τις διακοπές. Λοιπόν, επειδή θα δυσκολευτώ λόγω ελλείψεως ίντερνετ, θα τα ξαναπούμε τέλος Αυγούστου. (Α, ξέχασα, καλό είναι που έβαλες και Παπακωνσταντίνου, μ' αρέσει. ΚΙ ακόμα, διάβασα το σχόλιό σου σον gerontako ότι άκουσες "την είδηση για τον τραυματισμό και τη σύλληψη του αείμνηστου Σάκη στην απομόνωση της Ασφάλειας, από το τρανζιστοράκι του χωροφύλακα φρουρού". Μένω σιωπηλός...) Καλό καλοκαίρι!