Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Η κλοπή δεν είναι ντροπή.

Σκηνή πρώτη (Φυλακές Αίγινας Δεκέμβριος 1967): Ευτραφής ποινικός κατάδικος προσεγγίζει άλλον κατάδικο που βρίσκεται στη φυλακή για πολιτικά αδικήματα και αυτοσυστήνεται.
Ο Monahikoslikos αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς καταγράφει το διάλογο:
- Ιωάννης Μισοκίλης ετών 55 κιλά 105 επάγγελμα διαρρήκτης.
- Χάρηκα πολύ απαντά σαστισμένος ο άλλος και λέει το όνομά του (ας τον πούμε Τάκη).
- Και πως κύριέ μου μ΄ αυτά τα σωματικά προσόντα «τρυπώνετε» στα ξένα σπίτια ρωτά έκπληκτος ο Τάκης.
- Σκαρφαλώνω από τις αποχετεύσεις απαντά γελώντας ο άλλος.
Κάγκελο ο φίλος μου ο Τάκης που τα χρόνια της μεταπολίτευσης χρημάτισε και βουλευτής για κάποιο διάστημα.

Σκηνή δεύτερη (Βουλή των Ελλήνων χρόνια αργότερα): Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο με τις μίζες και τα δομημένα ομόλογα.
Ο monahikoslikos παρακολουθεί από τηλοψίας:
- Γιωργάκης: Γνωρίζατε τα πάντα και δεν κάνατε τίποτα. Να βρείτε και να επιστρέψετε τα λεφτά στο Ταμείο, πριν από τις εκλογές, πριν φύγετε από την κυβέρνηση ρίχνει τους κεραυνούς του και συνεχίζει…
Γιατί κρατάτε τον υπουργό Απασχόλησης κ. Καραμανλή; Τι ξέρει και δεν ομολογεί; Εσείς κρατάτε τους υπουργούς ή εκείνοι εσάς; Τι σας κρατάει και τους κρατάτε;
- Κωστάκης: Το σύνθημά σας γύρισε μπούμερανγκ. Φέρτε πίσω εσείς τα λεφτά κ.Παπανδρέου, αλλιώς σιωπείστε απαντά ο Κωστάκης και ρίχνει στο τραπέζι ένα μάτσο χαρτιά που δείχνουν, όπως λέει, ότι και επί ΠΑΣΟΚ έκαναν πάρτυ οι μιζαδόροι με τα λεφτά των Ταμείων. Μόνο σε μία περίπτωση χάθηκαν 1,4 εκατ. ευρώ μέσα σε 6 μήνες.
Και αναφέρω την περίπτωση αυτή ειδικά, γιατί την επίμαχη περίοδο, διευθύνων σύμβουλος, ήταν προσωπικός σας συνεργάτης συνεχίζει να «σφυροκοπεί» το Γιωργάκη ο Κωστάκης, για να μάθουν οι πολίτες, λέει, ποιοι είναι οι δήθεν κήρυκες διαφάνειας και οι κήνσορες των χρημάτων των ασφαλισμένων.
- Γιωργάκης: Αυτά είναι θεατρινισμοί, επαναλαμβάνω την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να δούμε ποιοι λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων του αντιγυρίζει.
Γιατί δεν θέλετε εξεταστική επιτροπή και να τα δούμε όλα γιατί κρύβεστε;
- Κωστάκης: Καλέ πριτς που θα κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή.
Ξεχάσατε ότι όποτε η ΝΔ ερχόταν με αντίστοιχο αίτημα, εσείς βολευόσασταν στα θολά νερά, στο γκρίζο. Μιλούσατε για γαλάζιους μεσάζοντες. Γαλάζιους; Αν οι αετονύχηδες έχουν χρώμα, αυτό είναι πράσινο και καταπράσινο μάλιστα.

Ο monahikoslikos δεν άντεξε να ακούσει περισσότερα, άλλωστε τα βοθρολύμματα είχαν αρχίσει να ξεχειλίζουν από την τηλεόραση και μια αφόρητη βρόμα να πλημμυρίζει την περιοχή.
Σκέφτηκε να φύγει για το δάσος αλλά, ποιο δάσος, μήπως άφησαν τίποτα άκαυτο….
Και τότε ο likos θυμήθηκε το Γιάννη Καψή.

Σκηνή τρίτη (Σύνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ το 1998 –αν θυμάται καλά ο likos): Η σύγκρουση του παλαιού ΠΑΣΟΚ με τους εκσυγχρονιστές βρίσκεται στον κολοφώνα της και κάποιοι σύντροφοι έχουν αρχίσει να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση άλλων συντρόφων, όταν ακούστηκε ο Καψής να λέει το αμίμητο και με διαχρονική αξία: «σύντροφοι για να μπορείτε να ανοίγετε το στόμα σας πρέπει να έχετε κλειστό τον κώλο σας. Τον έχετε;»

Εσείς κύριοι Γιωργάκη και Κωστάκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: