Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Αλλού η μίζα σκοτώνει εδώ ...καρδαμώνει

Η είδηση από τα ΝΕΑ: Εκτελέστηκε ο πρώην επικεφαλής του κρατικού οργανισμού ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων της Κίνας, καταδικασθείς σε θάνατο για δωροληψία και παράλειψη καθήκοντος με φόντο την έγκριση μη ασφαλών φαρμακευτικών σκευασμάτων που ενοχοποιήθηκαν για θανάτους.
Ο Ζενγκ Χιάου κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Μάιο για την αποδοχή 850.000 δολαρίων σε δωροδοκίες και για παράλειψη καθήκοντος.
Ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της θανατικής καταδίκης, επιχειρηματολογώντας ότι ποινή του είναι «πολύ αυστηρή» δεδομένου ότι ομολόγησε και συνεργάστηκε με την αστυνομία στην υπόθεση (κάτι σαν τη JP Morgan που θα πάρει πίσω το δομημένο). Όμως, η έφεσή του απορρίφθηκε άμεσα.
Λίγο καιρό πριν είχε αυτοκτονήσει ο Ιάπωνας υπουργός Γεωργίας, Τοσικάτσου Ματσουόκα μετά τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί εναντίον του για διαφθορά. Ο 62χρονος Ματσουόκα βρέθηκε από συνεργάτη του κρεμασμένος στο σαλόνι του διαμερίσματός του.
Στην Αθήνα όμως, του γενικού ξεπουλήματος, των δομημένων ομολόγων και του χορού των μιζαδόρων ευτυχώς, μέχρι τώρα δεν είχαμε αυτοκτονίες και αυτό όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει τσίπα όπως λέει ο Παπανδρέου αλλά και γιατί οι εισαγγελείς που τολμούν να ψάξουν στην αυλή του Αλογοσκούφη διατάσσονται να αποχωρήσουν και να ζητήσουν και συγγνώμη για την ενόχληση.
Στην Ανατολή του ατελούς καπιταλισμού η μίζα σκοτώνει στην πολιτισμένη Δύση του ολοκληρωμένου καπιταλισμού η μίζα καρδαμώνει λογαριασμούς και μέλλοντες αρχηγοπρωθυπουργούς

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η θανατικη ποινη ομως δεν ειναι η λυση...
Θα βρεθουν αλλοι εξυπνοτεροι με μεγαλυτερες ακρες που θα κανουν την ιδια δουλεια...

monahikoslikos είπε...

Συμφωνώ ότι η θανατική ποινή δεν είναι λύση ωστόσο η ατιμωρησία είναι χειρότερη λύση.
Δεν συμφωνείς πρέζα;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

καλά να είναι να τρώνε. Όποιος δεν τρώει στην Ελλάδα δεν είναι αξιοσέβαστος, λύκε μου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Τους λενε να παραιτηθούν και αυτοί ρωτάνε γιατί;Παροιμιώδης είναι η έκφραση" Ακόμα δεν ολοκλήρωσα το έργο μου!!!".Ποιός πολιτικός έχει αυτοκτονήσει στην Ελλάδα;Ξαναρωτάω:Υπάρχει κανείς;

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

monahikelike, αυτά που αναφέρεις ότι έγιναν με τον Κινέζο και τον Ιάπωνα, εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να συμβούν στον αιώνα τον άπαντα! Αφού ξέρεις πολύ καλά την ποιότητα των ανθρώπων που σταδιοδρομούν στην πολιτική (οι εξαιρέσεις πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Είναι οι φιλόδοξοι, οι ψωμόλυσσες, εκείνοι που θέλουν να εκδικηθούν τη φτώχεια τους, οι κληρονόμοι των "ονομάτων" και κάποιοι ακόμη που έχουν την αυταπάτη ότι ο Θεός τους έχει παραγγείλει να σώσουν το έθνος και το λαό!