Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Το 1989 ψόφησε, σήμερα βρώμισε.

Το ΠΑΣΟΚ όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν όσοι, ακόμα, στοιχίζονται στις γραμμές του είναι, ως κίνημα αλλαγής, πολιτικά νεκρό ήδη από τον Ιούνιο του 1989 και έκτοτε παραμένοντας άταφο κουφάρι μολύνει το αριστερό κίνημα με την παρουσία του.
Τα πρώτα εκφυλιστικά φαινόμενα είχαν φανεί ήδη από το καλοκαίρι του 1985 όταν, τι σύμπτωση, ο Κώστας Σημίτης ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε τη δεύτερη υποτίμηση της δραχμής, το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με το περίφημο άρθρο 4 και το υπόλοιπο πακέτο του «προγράμματος σταθεροποίησης και ανάπτυξης».
Ύστερα ήρθε το σκάνδαλο Κοσκωτά για να του δώσει τη χαριστική βολή και η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Ζολώτα για να ρίξει την ταφόπλακα.
Μεσολάβησε ο οδοστρωτήρας των κοινωνικών κατακτήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που τρόμαξαν το λαό τόσο που 4 χρόνια αργότερα να δώσει στον Ανδρέα μια ακόμα ευκαιρία που ωστόσο ήταν αδύνατο να ανανεώσει τα νεκρωμένα κύτταρα του άλλοτε φιλόδοξου κινήματος της αλλαγής.
Ο ασθενής πρωθυπουργός και η απερήμωση των κομματικών οργανώσεων διευκόλυναν έναν εσμό αριβιστών να καταλάβουν τις θέσεις κλειδιά και να μετατρέψουν το ΠΑΣΟΚ από κίνημα σε εκλογικό μηχανισμό.
Έτσι το κριτήριο που έκρινε την επιλογή του διαδόχου του Ανδρέα ήταν ποιος από τους 3 υποψήφιους, Τσοχατζόπουλο, Αρσένη και Σημίτη μπορεί να κερδίσει στις εκλογές.
Και ομοθυμαδόν σχεδόν στο δεύτερο γύρο ψηφίσαν για πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη που είχε υποδειχθεί από τα ΜΜΕ και ειδικότερα τις εφημερίδες της «παράταξης» ως ο καταλληλότερος, όπως έχρισαν το 2004 καταλληλότερο το Γιώργο Παπανδρέου και υποδεικνύουν σήμερα το Βαγγέλη Βενιζέλο.
Παρακολουθούμε λοιπόν από τα ξημερώματα της Δευτέρας το ίδιο έργο, σε επανάληψη και πραγματικά είναι απορίας άξιο πως οι «κορυφαίοι» που φώναζαν ωσαννά και ζήτω για τους επιλεγόμενους από τους μιντιάρχες αρχηγούς στις προηγούμενες προβολές του έργου το 1996 και το 2004 σήμερα εμφανίζονται ενοχλημένοι.
Το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Σημίτη και των απερίγραπτων καθηγητάδων που μάζεψε στον περίγυρό του δεν πήρε απλώς τον κατήφορο αλλά κυριολεκτικά κουτρουβάλησε στου κακού τη σκάλα.
Η διαφθορά έφτασε στο απόγειό της, τα λαμόγια έγιναν παράγοντες του τόπου, τα εθνικά θέματα βγήκαν στο σφυρί με αποκορύφωμα τη συμφωνία της Μαδρίτης για τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την υιοθέτηση του σχεδίου Ανάν για τη διάλυση της Κύπρου.
Η δημόσια περιουσία βγήκε στο σφυρί με τις περίφημες μετοχοποιήσεις του Γιάννου και του Χριστοδουλάκη, τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο, τις αρπαχτές και τις υπόλοιπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που σε τίποτα δεν είχαν να ζηλέψουν τις πολιτικές του Μάνου και του Μητσοτάκη.
Ποιος δεν θυμάται τα ΜΑΤ να δέρνουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τα τιμημένα γηρατειά και τα σκασμένα λάστιχα των τρακτέρ του Θεσσαλικού κάμπου.
Ποιος δεν θυμάται ότι στις εκλογές του 2000 τη νίκη έδωσε στο ΠΑΣΟΚ η Εκάλη, το Κολωνάκι και το «κόμμα των κωδικών» που ήταν οι νέοι εκλεκτοί της ηγεσίας ενώ οι λαϊκές γειτονιές, ο κάμπος και οι μη προνομιούχοι του γύρισαν την πλάτη.
Την τελευταία τετραετία διαλύσαμε το κράτος είπε σε κάποια κρίση ειλικρίνειας ο Πάγκαλος αποτιμώντας το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη.
Λίγο πριν τη διαφαινόμενη συντριβή, πανικόβλητος ο Σημίτης και για να διασώσει την υστεροφημία του, έσπευσε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής, έξω και πέρα από κάθε καταστατική και δημοκρατική τάξη στο Γιώργο Παπανδρέου φορτώνοντάς του μια ήττα που δεν του ανήκει, ενώ κράτησε πεισματικά την καρέκλα του πρωθυπουργού ως την ύστατη ώρα.
Είχε φροντίσει προηγουμένως να κλείσει όλα τα ψηφοδέλτια με εκσυγχρονιστές έτσι που και μετά την απομάκρυνσή του να έχει τον έλεγχο, αφήνοντας στο Γιώργο μόνο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο ο τελευταίος μάζεψε όλα τα σκουπίδια της Δεξιάς και της Αριστεράς (Μάνο, Ανδριανόπουλο, Ανδρουλάκη, Δαμανάκη) απογοητεύοντας τους εναπομείναντες οπαδούς του «κινήματος».
Ωσαννά φώναξαν πάλι οι «κορυφαίοι» καταπίνοντας αμάσητη την καταστρατήγηση του καταστατικού το οποίο έσπευσαν να προσαρμόσουν στις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων που επέβαλαν οι μιντιάρχες δια του κυρίου Σημίτη.

Ο Γιώργος ανέλαβε με την προτροπή των οπαδών «Γιώργο άλλαξε τα όλα» και κείνος δεν άλλαξε τίποτα για να μην πούμε για κάτι επιλογές τύπου Ματσούκα και Καραχασάν που ήταν άστα να πάνε.
Ίσως και να μην μπορούσε αφού το έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας είχαν ο Σημίτης και τα ΜΜΕ, ίσως και να μην ήθελε γιατί δεν είναι της κουλτούρας του οι συγκρούσεις…
Τώρα λέει ότι δεν επέτρεψε να γίνει κριτική για την ήττα του 2004 γιατί θα έπρεπε να ειπωθούν πολλά που δεν ειπώθηκαν και πως από εδώ και πέρα «θα τα λέμε όλα».
Τώρα όμως είναι αργά Γιώργο, χάσαμε…
Η ιστορία δεν περιμένει και είναι αμείλικτη στην κρίση της. Ο γιος του Λευτέρη Βενιζέλου έμεινε στην ιστορία γνωστός ως Κλικλής (εκ του Σοφοκλής) και φευ, ο γιος του Ανδρέα θα περάσει ως ο Γιωργάκης της Μάγκυ.

Και τώρα τι;
Βαγγέλης, Γιώργος ή Άννα; Τι σημασία έχει το όνομα και άλλωστε σε τι διαφέρουν από τον Καραμανλή, την Ντόρα ή τον Αλογοσκούφη.
Έτσι κι αλλιώς στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ σιτίζονται άπαντες.

8 σχόλια:

iLiAs είπε...

..αντί να κοιτάξουν ν' ασχοληθούν με τα προβλήματα του κόσμου και να κάνουν αντιπολίτευση..θα είναι απλοί θεατές...
Νομίζουν οτι ο κόσμος νοιάζεται για το ποιος θα είναι πρόεδρος ..μόνο τα κομματόσκυλα νοιάζονται!

Οι πολιτες έχουν πραγματικά προβλήματα!

O MELONDIKOS IGETIS TIS DIMOKRATIKIS PARATAXIS είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ,

ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ. ΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ.

ΑΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ "ΚΑΙΓΟΜΑΙ" ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Όντως το ψοφίμι άργησε να βρωμίσει.
Όσο για τη σίτιση, ας ειν' καλά οι Λέσχες, τα όργανα και οι πράσινες κάστες...

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μου πολύ σωστά όσα αναφέρεις και συμφωνούμε απόλυτα όλοι μαζί σου. Εκείνο που δεν μας είπες όμως καθαρά, είναι το κόμμα ή ο ηγέτης που κατά τη γνώμη σου θα μας βγάλει από το τέλμα. Αλλιώς δεν έχει νόημα η καταγγελία σου!

monahikoslikos είπε...

@ilias: Μην περιμένεις να χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα, πέτα και κανένα γιαούρτι.
Κοινώς συν Αθηνά και χείρα κίνει.

@O MELONDIKOS IGETIS TIS DIMOKRATIKIS PARATAXIS: καίγεσαι να μας εξυπηρετήσεις αλλά φοβάμαι πως μόνο τον κόλο σου έκαψες ως τώρα.

@koptoraptou: Όντως φαϊ υπάρχει πολύ στις διάφορες λέσχες αλλά είναι για λίγους. Δεν για κάτι …αργόσχολες σαν κι εσένα.

@dr Jekyll: Για να γυρίσει ο ήλιος (όχι ο ήλιος του Πασοκ) θέλει δουλειά πολύ, θέλει νεκρούς χιλιάδες να ΄ναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους…
Αν περιμένεις μεσσίες και μηχανισμούς να σε σώσουν λυπάμαι αλλά θα περιμένεις πολύ.
Δεν έχει λοιπόν σημασία τι θα πω εγώ κι εσύ αλλά τι θα κάνουμε εγώ και συ (όχι βέβαια μια φορά στα 4 χρόνια) για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα.

Swell είπε...

Η μόνη ελπίδα που έχει το ΠΑΣΟΚ, είναι να φύγουν όλοι οι παλιοί, να εξαφανιστούν όσοι καθ' οιονδήποτε τρόπο μπλέχτηκαν σε υποθέσεις που αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, σήμερα θα ήταν στη φυλακή. Και να αποφασίσουν τίνος τα συμφέροντα τελικά, θέλουν να υπηρετήσουν. Χορτάσαμε από φούμαρα και λόγια παχιά. Σαν τον Βαγγέλη.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα! Μακράν το καλύτερο κομπλιμάν που μου έχουν κάνει. Θενξ μάι γούλφ!

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μασάς τα λόγια σου. Μιλάς σαν τους πολιτικούς με ξύλινη γλώσσα.
Το ερώτημά μου ήταν σαφές: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το κόμμα και ο ηγέτης που θα μας βγάλει από το τέλμα;

Τί προτείνεις να κάνουμε εμείς οι πολίτες; Να επαναστατήσουμε; Να αρχίσουμε να βάζουμε βόμβες, γκαζάκια κ.τ.λ. ή να βάλουμε κουκούλες και να ρίχνουμε βόμβες μολότωφ στα αυτοκίνητα και τις Τράπεζες;