Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Τρεις του Σεπτέμβρη να θυμάσαι και να …ξεχνάς

Το 1843... στην Ελλάδα, ξεσπά η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου, που ανάγκασε το βασιλιά Όθωνα να παραχωρήσει στον ελληνικό λαό Σύνταγμα.
Έτσι η 3η του Σεπτέμβρη γίνεται ορόσημο στην ελληνική ιστορία.

Το 1974... ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).
Άλλο ένα ιστορικό ορόσημο καθώς η ίδρυσή του έθρεψε ελπίδες για μια σοσιαλιστική Ελλάδα και μπήκαν οι βάσεις για μια ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Στην πορεία βέβαια το κίνημα εκφυλίστηκε κι αντί ελπίδων για σοσιαλιστική Ελλάδα έτρεφε μόνο τα λαμόγια και τους σπεκουλαδόρους που μετώκησαν στα βόρεια προάστια, τα κοσμικά νησιά και τα πολυτελή γιοτ.

Ο «αρχηγός» Γιώργος για άλλη μια φορά ξέχασε φέτος τα γενέθλια του κινήματος που «αρχηγεύει» και εδώ που τα λέμε αν ο «αρχηγός» και υποψήφιος πρωθυπουργός (τρομάρα του) θέλει να ξεχνάει τι λόγο έχω εγώ να θυμάμαι την 3η του Σεπτέμβρη;

Ο monahikoslikos, όμως, έχει τους δικούς του λόγους να θυμάται την 3η του Σεπτέμβρη καθώς απόψε κλείνουν 40 χρόνια που έπεσε για πρώτη φορά στα χέρια της χουντικής ασφάλειας όταν μαζί με άλλους συντρόφους έλεγε το μεγάλο Όχι στην κατάλυση της δημοκρατίας από τη χούντα των συνταγματαρχών.
Κι αυτή η ημερομηνία δύσκολα ξεχνιέται.
Γι αυτό και απόψε θα ξαναβρεθούμε με τους παλιούς συντρόφους, να πιούμε ένα κρασί και να αναπολήσουμε τα …λόγια και τα χρόνια τα χαμένα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύκε, πιες ένα κρασί και για 'μας που τότε ήμασταν ακόμη στην σπονδυλική στήλη του πατρός μας, αλλά σήμερα ζούμε άλλου είδους... Χούντες!
Καλημέρες!

Garfield είπε...

Πω Πωωω τι θυμήθηκες τώραααα.
Το Κίνημα πού έφτιαξε ο Ανδρέας και πέθανε μαζί του.
Κανείς φυσικά δε το θυμάται γιατί ο επόμενος αρχηγός για κακή τύχη του Κινήματος ήταν ο χειρότερος εσωκομματικός εχθρός του (Του Ανδρέα), και τώρα ο υιός του Giorgos ή κατά πολλούς Μάγκυ(ς) έκανε στη θέση του τη ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ (κατά το ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Ανώνυμος είπε...

RE paidia , gia ligh hremia
apo pote to pasok .....aspilo ..agno..kathario laiko kinhma ..kai apo pote o papandreou agnos laikos igetis ...
gia na mhn ksexniomastE
EFOPLISTIS .....tade
crouasiera sto kotero tou efoplisti tade
MIMI
avriani
kouris
koskotas
koutsogiorgas