Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Τι δεν καταλαβαίνουν ο Γιώργος κι ο Βαγγέλης

Όσοι ψάχνουν το τι έφταιξε για τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ και όσοι αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους στο πρόσωπο του αρχηγού …ευαγγελιζόμενοι καλύτερες μέρες:
«Καλό θα είναι να χαμηλώσουν τα μάτια τους μήπως και δούνε ποιους στην πραγματικότητα προδώσανε με τη στάση και την παρουσία τους τόσα χρόνια. Όταν απαξιώσανε την πολιτική του πεζοδρομίου, όταν απαξιώσανε τα συναισθήματα των ανθρώπων που τους στήριζαν για χρόνια για να υιοθετηθούν από νούμερα και δείκτες που δεν είχαν κανένα αντίκτυπο στο λαό. Αφού έχασε την ανθρωπιά του ως κόμμα για να μπορεί να συνομιλεί με την αλαζονεία με ίσους όρους, τότε θα έρθουν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ. Για όλη την συναισθηματικώς αόριστη αριστερά όπως την αντιλαμβάνομαι και τη ζω χωρίς -ισμούς και δόγματα. Αν κάποιο κόμμα μπορούσε να την εκφράσει με μια κυβέρνηση κάποτε, αυτό χάθηκε πολλές δεκαετίες τώρα και καλό θα είναι να μη ψάχνει κανένας μόνο τα τελευταία χρόνια.»

«Σήμερα αν ζούσε ο παππούς και ο Παντέλος, ο Στέφανος θα μπουκάριζε μαζί τους στο εκλογικό κέντρο και δε θα ακουμπούσαν το ψηφοδέλτιο αυτού του ΠΑΣΟΚ. Ποια διαφορά θα του έκανε αν έβγαινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ στο κάτω κάτω της γραφής; Το πολύ να τσακώνονταν όπως παλιά, ποιό αριστερό κόμμα θα ψήφιζαν. Δεν είναι το δικό τους Πασοκ. Είναι των άλλων πια. Ή καλύτερα, αυτών που γίναν σαν τους άλλους. Όχι τους τότε, ευτυχώς. Της παράλληλης μετεξέλιξής τους
Τα αποσπάσματα από την καλύτερη ανάλυση που βρήκα στο blog kaltsovrako.wordpress.com για τα αίτια της ήττας.
Ολόκληρο το κείμενο εδώ

2 σχόλια:

Swell είπε...

θα πας την Πέμπτη;

http://www.swell-swell.blogspot.com/2007/09/blog-post_6479.html

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε τώρα; Ομολογουμένως, ορθό το κειμενάκι, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν ξέρουν αν το πουκάμισο που τους ταιριάζει είναι πράσινο...πεπονί ή πράσινο...κυπαρισσί.