Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Ικέτης στην αυλή των συμφερόντων ο Γιώργος

Δεν έχουν κλείσει καλά καλά 2 μήνες από την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι ο απόλυτος έλεγχος του κόμματος έστω κι αν μείνουν 3 κι ο κούκος αρκεί κούκος να είναι ο ίδιος.
Ο πανίσχυρος στο κόμμα του Γιώργος - κούκος διαπιστώνει ότι μόνος ο έλεγχος του κόμματος δεν αρκεί για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, να γίνει πρωθυπουργός.
Κάθε μέρα και περισσότερο διαπιστώνει ότι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από μια αλυσίδα σκανδάλων με φίλους και κουμπάρους του πρωθυπουργού που πρωταγωνιστούν σε αρπαχτές και ροζ ιστορίες, ο Καραμανλής εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος και ο ίδιος κολλημένος στη δεύτερη θέση και μάλιστα με ικανή απόσταση από τον πρώτο.
Και τι κάνει ο «αχειραγώγητος» αρχηγός;

Σπεύδει ικέτης στην αυλή των εκδοτικών συμφερόντων τα οποία πολεμούσε προ διμήνου.
Έτσι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο διάλογος του αρχηγού Γιώργου με τον συγκροτηματάρχη της Μιχαλακοπούλου Σταύρο Ψυχάρη που γίνεται μέσα από τη συνέντευξη Παπανδρέου στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και τη προσωπική στήλη του εκδότη στην πρώτη σελίδα του Βήματος.
Ας την παρακολουθήσουμε.

Γιώργος: «Περιμένω από τα εκδοτικά συμφέροντα να αποδεχτούν το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου. Σήμερα, δύναμη έχει η βάση και νομιμοποίηση η ηγεσία του κινήματος απ' αυτήν κι από κανέναν άλλον».
Ψυχάρης: «Τα Μέσα Ενημερώσεως κάνουν τη δουλειά τους, είτε αυτή αρέσει είτε δεν αρέσει - καθώς επισημαίνουν τις επανειλημμένες αποτυχίες εκείνων που δίνουν εξετάσεις διαδοχικώς αποτυγχάνοντες.»
Γιώργος: «Περιμένουμε απ' όλους να τύχει δίκαιης αντιμετώπισης η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η συστηματική αντιπολιτευτική και πολιτική μας δράση. Διαβάζουμε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση όταν αποσιωπάται η συστηματική και υπεύθυνη δράση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.»
Ψυχάρης: «Ένας κούκκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ούτε δύο τηλεφωνήματα αρκούν για να βγάλουν τη Δημοκρατική Παράταξη από το ολισθηρό έδαφος της εσωστρέφειας».

Με λίγα λόγια ο συγκροτηματάρχης της Μιχαλακοπούλου και τον καρφώνει ότι προσπαθεί να βρει διαύλους επικοινωνίας με τα συμφέροντα (2 τηλεφωνήματα δεν αρκούν) και του υποδεικνύει ότι αν θέλει να δει προκοπή θα πρέπει να υποταχτεί στα συμφέροντα άνευ εταίρου.
«Η εξήγηση γιατί τα σκάνδαλα αυτά δεν θίγουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας (όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές και όπως εμφανίζεται στις εν συνεχεία δημοσκοπήσεις)» - γράφει ο Ψυχάρης – «είναι ότι οι πολίτες σήμερα, ώριμοι όσο ποτέ άλλοτε, παρακολουθούν μεν τις ροζ ιστορίες (μετά ή άνευ χρημάτων...), αλλά ταυτοχρόνως βλέπουν μπροστά τα ζέοντα προβλήματα του τόπου και έτσι καθορίζουν τη στάση τους.
Δηλαδή το Ασφαλιστικό, η αύξηση των τιμών, η ανεργία, η χωλή Εκπαίδευση, η Ανάπτυξη που καθυστερεί, οι Μεταρρυθμίσεις που βαλτώνουν, αυτά είναι τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τους Ελληνες και τις Ελληνίδες.
Στα ανοιχτά αυτά προβλήματα οι ψηφοφόροι βλέπουν την αδυναμία της σημερινής κυβερνήσεως να δώσει λύσεις, αλλά διαπιστώνουν και την προφανή αδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να αρθρώσει λόγον πολιτικόν και συνάμα πειστικόν. Ετσι οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις έχουν τα αποτελέσματα που μπορούσε εύκολα να προδικάσει οιοσδήποτε κοινός νους».

Κι επειδή ενδεχομένως ο Γιώργος να μην διαθέτει τον κοινό νου να καταλάβει τα μηνύματα του τα επεξηγεί περαιτέρω τονίζοντας: «Δεν είναι δουλειά των εφημερίδων να προτείνουν (ελλείψει άλλων...;) πρόγραμμα πολιτικό».
Το κατάλαβες Γιώργο και πολιτικό πρόγραμμα διαθέτουμε αλλά δεν είναι δική μας δουλειά να το διατυπώσουμε κι αν το θέλεις για να γίνεις πρωθυπουργός θα πρέπει να μας παραδοθείς άνευ όρων.
Θα παραδοθεί ο Γιώργος;
Ο χρόνος θα δείξει.

2 σχόλια:

iLiAs είπε...

...έχω να τον δω από το Νοέμβριο που τελείωσε το "πανηγύρι"...της πλάκας αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

lyke-lyke,den eisai edw... george papandreou,yios tou ellhno-polonou ebraiou, andrea papandreou kai ths amerikano-boulgaras ebraias,margaret tsant, einai topothrhths tou diethnous sionismou sthn perioxh ellada-mesh anatolh.an kai otan,erthei h wra tou na ginei prwthypourgos,tote ws dia mageias,tha alaksh to profil tou,apo vlakas se asteri ! REMEMBER .....1