Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Εγκάθετοι δικαστές; Καλέ σώπααααα… ή «άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων» …την Δημοκρατία.

Εδώ και 25 ημέρες η ταυτότητα του ρουφιάνου – δημοσιογράφου (αν τελικά υπάρχει δημοσιογράφος DVDκομιστής) καλύπτεται από το ανύπαρκτο δημοσιογραφικό απόρρητο του συμβούλου του πρωθυπουργού Γιάννη Αδριανού με συνέπεια ο χώρος της δημοσιογραφίας να έχει καταντήσει σούργελο.
Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και ο Αδριανός υποχρεώνεται (έτσι τουλάχιστο διαρρέεται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον) να πει στον ανακριτή το όνομα του DVDκομιστή επιστρατεύεται το απόρρητο της ανάκρισης για να συνεχιστεί η συσκότιση γύρω από το ποιος και γιατί πήγε το περιβόητο DVD στο Μαξίμου.
Χαρακτηριστικό της πρεμούρας που έχει το Μέγαρο Μαξίμου, με την αρωγή ένιων δικαστών, να μην δει το φως της δημοσιότητας το όνομα του ρουφιάνου είναι ότι πριν ακόμα προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος, που έφερνε τον κ. Αδριανό από το Ν. Δελχί, ο ανακριτής έσπευσε να ενημερώσει ότι θα κάνει χρήση του άρθρου 101 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Αυτό σημαίνει ότι οι διάδικοι θα μπορούν να παίρνουν αντίγραφα της δικογραφίας μία φορά το μήνα και άρα η κατάθεση του Αδριανού (είτε αποκαλύψει είτε όχι το όνομα του DVDκομιστή) θα μείνει στο σκοτάδι για τουλάχιστον 1 μήνα ακόμα.
Βέβαια η επίκληση του 101 από τον ανακριτή, είναι παράνομη καθώς όπως ορίζει το ίδιο το άρθρο αυτό εφαρμόζεται εφόσον η ανάκριση έχει τουλάχιστον κλείσει μήνα από την πρώτη απολογία και φυσικά δεν έχει παρέλθει μήνας από την παραμονή των Χριστουγέννων που απολογήθηκε η κυρία Τσέκου.
Συγκεκριμένα το άρθρο 101 του ΚΠΔ ορίζει ότι: «Αν όμως η ανάκριση εξακολούθησε περισσότερο από μήνα μετά την πρώτη ή κάθε μεταγενέστερη απολογία, δικαιούται ο κατηγορούμενος να ασκεί τα δικαιώματά του μια φορά το μήνα, και κάθε φορά ο ανακριτής συντάσσει σχετική έκθεση κάτω από την απολογία του κατηγορουμένου».
Σιγά όμως μην είναι η πρώτη παρανομία και σιγά μην είναι η τελευταία την οποία διαπράττουν οι δικαστές εκείνοι που πρόθυμα παρέδωσαν την τήβεννό τους στη πολιτική εξουσία.
Μάλιστα για να μπορέσουν να εφαρμόσουν το 101 του ΚΠΔ και να κρατήσουν μυστική την νέα κατάθεση Αδριανού θα πρέπει να παγώσει για ένα μήνα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, να μην απαγγελθεί κατηγορία σε κανένα νέο κατηγορούμενο (κάτι λέγανε για κάποιους δικηγόρους αν θυμόμαστε καλά) ούτε και να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία η προφυλακισμένη «πέτρα του σκανδάλου».

Το πάγωμα όμως της δικαστικής διερεύνησης μιας υπόθεσης που απειλεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό και μάλιστα με πρωτοβουλία δικαστών είναι πρωτίστως θέμα λειτουργίας του Πολιτεύματος και επ΄ αυτού θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απόψεις των Δικαστικών Ενώσεων που πριν λίγες μέρες ήταν λαλίστατες στην αντιπαράθεσή τους με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα μιλήσουν όμως ή για να παραφράσουμε το εκκλησιαστικό τροπάριο «άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων» …την Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: