Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008

Ο Θεός να μας φυλάει από την …τυφλή!


Λένε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή και έτσι εξηγείται ότι ο ανακριτής δεν είδε και δεν κατάσχεσε τα τιμολόγια στο όνομα του γιου του ακατονόμαστου που ήταν παρκαρισμένα στο παραλογιστήριο της Siemens.
Στις μέρες μας βέβαια η ιατρική έχει κάνει θαύματα και έτσι η δικαιοσύνη και μάλιστα η κορυφή της είδε ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στα λαδώματα της γερμανικής εταιρίας και δεν συντρέχει λόγος να σταλεί η δικογραφία στη βουλή.
Είδε όμως κι άλλα μελλούμενα να συμβούν όπως ότι το τσουνάμι που αναμένεται από τα αλληλοκαρφώματα των πρώην συνδαιτυμόνων των μαύρων ταμείων, δύσκολα θα μπορούσε να ελεγχθεί και να καναλιζαριστεί εκτός …βουλής.
Είδε επίσης ότι η επίκληση της δικονομικής διάταξης για χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας μια φορά το μήνα, δεν είναι και τόσο αποτελεσματική για να φρενάρει τις αποκαλύψεις όπως αποδείχτηκε και με την υπόθεση του κομιστή του dvd που χρησιμοποιήθηκε.
Ένας μήνας είναι λίγος χρόνος και περνάει γρήγορα κι εδώ χρειαζόταν κάτι πιο δραστικό για να μην δει η κοινή γνώμη και φρίξει, να περάσει κι ο καιρός….
Να γίνουν οι δέουσες διευθετήσεις, να ξεχάσει ο κόσμος ονόματα και ντοκουμέντα και να αρχειοθετηθεί η υπόθεση δίπλα στις υποκλοπές, τους Πακιστανούς, τα ομόλογα και τις άλλες ακατάλληλες για την κοινή γνώμη υποθέσεις που σαπίζουν στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου.
Και εκεί στην τούρλα της Παρασκευής πριν φύγουν για σαββατοκύριακο οι αδέκαστοι άκουσαν φωνή κυρίου να τους λέει, σε εφέτη… σε εφέτη… και ανέβλεψαν αίφνης και είδαν ότι η διερεύνηση του σκανδάλου πρέπει να γίνει από έμπειρο ανακριτή και αποφάσισαν να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.
Που θα επιλεγεί από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου μετά από κανα μήνα, θα χρειαστεί άλλο ένα μήνα για να ενημερωθεί, να περάσουν και οι διακοπές του Αυγούστου, να φτιαχτεί ο κατάλογος, να αρχίσει να καλεί μάρτυρες από την αρχή και ζήσε Μάη μου στο καταχείμωνο και αν για να ξαναδούμε τιμολόγια χορηγιών εκ των μαύρων ταμείων της Siemens.
Μας πλάκωσε κι ο σεισμός της Ανδραβίδας που κάποιοι λένε πως τον προκάλεσε η οργή του γκαντέμη για όσα λέγονται για τα παιδιά του και τις σχέσεις τους με τη Siemens, βρήκαν θέμα τα κανάλια να ασχοληθούν και έτσι πέρασε στο ντούκου η απόφαση για τον ορισμό εφέτη
Α, ξέχασα να σας πω η Τσέκου είναι ακόμα στο κελί μαζί με το δικηγόρο της…
γιατί η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν κάνει …διακρίσεις.

* από Ελεύθερο Τύπο.
,

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

εξηγήσεις για τη τύφλα της ανοιχτομάτας δικαιοσύνης ζητά το ΠΑΣΟΚ, σιγά μη σκίσουν το καλτσόν του Χατζηγάκη.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σύμφωνα με πληροφορίες, που ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός, ο οποίος εκτός των άλλων υποθέσεων Κυβερνητικού ενδιαφέροντος, που έχει αναλάβει, διερευνά και την υπόθεση της Siemens, φέρεται να συνέπραξε σε απόπειρα συγκάλυψης της διάστασης και του πραγματικού εύρους της υπόθεσης των απλήρωτων τιμολογίων προς πολιτικούς που αποκαλύπτεται ότι φυλάσσονταν στα γραφεία της Siemens Ελλάς.
Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Αθανασίου, έκανε αιφνίδια επιτόπια έρευνα στα γραφεία της Siemens Ελλάς και όπως, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η έρευνα είχε ως στόχο την εύρεση των εγγράφων (τιμολογίων, παραστατικών κλπ) που βρίσκονταν στο «παραλογιστήριο» της Εταιρείας σε χώρο, που είχε υποδειχθεί στις δικαστικές αρχές από μάρτυρα της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατά την έρευνά του, ενημερώθηκε για όσα πρόσφατα αποκαλύφθηκαν, όμως περιέργως, δεν συγκέντρωσε και δεν περιέλαβε άμεσα στη δικογραφία τα κρίσιμα έγγραφα του «παραλογιστηρίου», μεταξύ των οποίων και τα διαβόητα απλήρωτα τιμολόγια που εκδόθηκαν πριν ένα ολόκληρο χρόνο για αγορά υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος από βουλευτή της Κυβερνώσας παράταξης.
Κατά σατανική σύμπτωση, σαν να το ήξερε, ο εμπλεκόμενος βουλευτής προχώρησε στην πλήρη εξόφληση των εν λόγω τιμολογίων την Δευτέρα 2/6/08, ώστε, στις συμπληρωματικές μαρτυρικές καταθέσεις που επακολούθησαν, κατά τις οποίες φέρεται να κατονομάστηκαν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και να παραδόθηκαν στη δικογραφία τα επίμαχα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και τα συγκεκριμένα τιμολόγια, τυπικά να έχει εξοφληθεί το χρέος. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από τα πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αιτιάσεις περί «προφορικών διακανονισμών» και άλλων ιδιαίτερα ασυνήθιστων πρακτικών στις συναλλαγές, υπάρχει πλέον η επιθυμητή για τους εμπλεκόμενους νομιμοφάνεια στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Τις υποψίες για αντιθεσμικές μεθοδεύσεις του αρμοδίου Εισαγγελέα κ. Αθανασίου, με σκοπό την προστασία των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αυτή, ενισχύουν οι δημοσιογραφικές καταγγελίες, που αναφέρουν ότι κατά την εξέταση των μαρτύρων την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή πριν από την πλήρη εξόφληση του ποσού, οι μάρτυρες δεν ρωτήθηκαν και δεν κατονόμασαν πολιτικά πρόσωπα, ενώ ΜΟΝΟ μετά την οριστική εξόφληση κλήθηκαν σε συμπληρωματική κατάθεση ως προς την υπόθεση των τιμολογίων οι σχετικοί μάρτυρες. Επιπλέον, ξαφνικά διεκόπη η πληροφόρηση των συνηγόρων από τον Εισαγγελέα!!!

Επειδή, η φερόμενη παράλειψη του συγκεκριμένου Εισαγγελέα να συλλέξει και να συμπεριλάβει στη δικογραφία κατά την επιτόπια έρευνά του την περασμένη εβδομάδα κρίσιμα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και τα διαβόητα τιμολόγια, αλλά και η παράλειψή του να ζητήσει από τους μάρτυρες να κατονομάσουν τυχόν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όσο ακόμα έμενε απλήρωτο το διαβόητο χρέος συγκεκριμένου βουλευτή της παράταξής σας, αποτελεί – τουλάχιστον – αμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί σημαντικά, μετά την παρεμβολή της αποπληρωμής, η νομική αξιολόγηση της συναλλαγής που αποτύπωναν τα συγκεκριμένα τιμολόγια προς προφανές όφελος των εμπλεκομένων και πρέπει να ελεγχθεί ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ.
Επειδή, η συγκεκριμένη παράλειψη σε συνδυασμό με την «ξαφνική» πρωτοβουλία για αποπληρωμή ενός εδώ και ένα χρόνο ληξιπρόθεσμου χρέους, δημιουργεί εύλογες υποψίες για αντιθεσμική πληροφόρηση συγκεκριμένου Βουλευτή για τα επιβαρυντικά για αυτόν ευρήματα της ανακριτικής έρευνας, που όμως έμειναν, μέχρι τακτοποιήσεως, εκτός δικογραφίας, όπως εκτός δικογραφίας παρέμενε, λόγω μη διατύπωσης σχετικής ερώτησης στους μάρτυρες, και η ταυτότητα τυχόν εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.
Επειδή, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας, κατά περίεργο τρόπο, αναλαμβάνει αρκετές υποθέσεις μείζονος Κυβερνητικού ενδιαφέροντος.
Επειδή, η διορισμένη από την Κυβέρνησή σας ηγεσία της δικαιοσύνης διακρίνεται για το ζήλο που επιδεικνύει στην αρχειοθέτηση Κυβερνητικών σκανδάλων και στην απονομή δικαιοσύνης δύο ταχυτήτων ανάλογα με τις Κυβερνητικές ανάγκες και επιδιώξεις.
Επειδή, είναι ανεπίτρεπτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης να προκαταλαμβάνει με δημόσιες δηλώσεις του το πόρισμα ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ της εισαγγελικής έρευνας, την ίδια στιγμή που αρνείται πεισματικά να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ασκώντας πειθαρχικό έλεγχο, όπως το Σύνταγμα ορίζει στο αρ. 91 αυτού, στην «σε πολλές αμαρτίας περιπεσούσας» ηγεσία της, που η Κυβέρνηση Καραμανλή διόρισε.
Και, επειδή, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ευτελίζονται τόσο προκλητικά οι θεσμοί!

Ερωτάστε:

• Αντί να παρεμβαίνετε έμμεσα και αντιθεσμικά στη Δικαιοσύνη προκαταλαμβάνοντας τα πορίσματά της ποινικής διερεύνησης μίας μείζονος σημασίας και για την αξιοπιστία της πολιτικής υπόθεσης, γιατί δεν εκπληρώνετε τη βασική συνταγματική σας υποχρέωση να διασφαλίζετε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να θέτετε, κατά τα οριζόμενα στο Σύνταγμα, ζήτημα πειθαρχικών ευθυνών της ηγεσίας της, όταν επιτρέπει «ακρωβατισμούς» σαν αυτούς που φέρονται να έλαβαν χώρα στην συγκεκριμένη υπόθεση;
• Θα ζητήσετε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να ελεγχθούν οι συνθήκες, οι λόγοι και τα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα που τυχόν διαπράχθηκαν σε σχέση
a. με την φερόμενη παράλειψη του αρμοδίου Εισαγγελέα κ. Αθανασίου να προχωρήσει σε άμεση κατάσχεση και περίληψη στη δικογραφία των απλήρωτων τιμολογίων συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, βουλευτών και συγγενών τους την περασμένη εβδομάδα;
b. με την φερόμενη παράλειψη του αρμόδιου Εισαγγελέα κ. Αθανασίου κατά την αρχική εξέταση μαρτύρων και πριν παρεμβληθεί η αποπληρωμή του διαβόητου χρέους, να ζητήσει να κατανομαστούν τυχόν εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα;
• Γιατί, ο σε άλλες υποθέσεις λαλίστατος κ. Σανιδάς, κωφεύει μπροστά σε μια τέτοια εξόφθαλμη «ακροβασία» της ανακριτικής διαδικασίας, που μάλιστα αλλοίωσε το νομικό περιεχόμενο και κατ’ επέκταση τη δικαστική αξιολόγηση των ευρημάτων της; Γιατί δεν ασκεί πειθαρχικό έλεγχο στον συγκεκριμένο εισαγγελέα, αλλά αντίθετα κωφεύει, όπως κωφεύει και στην περίπτωση της εισαγγελέως, που διερευνά τις οικονομικές πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης Ζαχόπουλου, αποκρύπτοντας σοβαρούς λόγους εξαίρεσης που συντρέχουν στο πρόσωπό της, ως φίλης του βασικού εμπλεκόμενου;
• Γιατί, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, διεκόπη αιφνίδια η ενημέρωση των συνηγόρων από τον Εισαγγελέα για την πορεία της δικαστικής έρευνας;
• Αντιλαμβάνεσθε την αλγεινή εντύπωση που δημιουργείται στην κοινή γνώμη σε σχέση με την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης, όταν εύλογα μπορεί να ερμηνευθεί η τυχαία και ξαφνική πρωτοβουλία εξόφλησης ενός εδώ και ένα χρόνο ληξιπρόθεσμου χρέους του, μία μέρα πριν τελικά παραδοθούν τα τιμολόγια στον Εισαγγελέα, ως πράξη η οποία προκλήθηκε μετά από αντιθεσμική προειδοποίηση από τον συγκεκριμένο Εισαγγελέα για την εύρεση των επίμαχων τιμολογίων, που τελικά έμειναν τυπικά… εκτός δικογραφίας μέχρι την, έστω και καθυστερημένη, «τακτοποίηση τους;
• Αντιλαμβάνεσθε ότι η προκλητική διαχείριση ΚΑΙ αυτής της υπόθεσης Κυβερνητικού ενδιαφέροντος από συγκεκριμένους δικαστές, επιφέρει πολύ μεγαλύτερο πλήγμα στους θεσμούς και στη δημοκρατία μας, από την ίδια την υπόθεση που διερευνάτε;
• Αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος του κράτους αυθαιρεσίας που η Κυβέρνηση σας, πνιγμένη στις σκοτεινές υποθέσεις και αγχωμένη να τις συγκαλύψει, εγκαθιδρύει εις βάρος αυτού του τόπου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης

Μάρκος Μπόλαρης

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Μιχάλης Τιμοσίδης

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Μιχάλης Παντούλας

Γιάννης Σκουλάς

katerina είπε...

Εμένα τώρα που μου χαλασε το πλυντηριο, και ψηφίζω στην Β' Αθηνας τον Κυριακο, να πάρω στο γραφειο του να μου κάνουν μια εκπτωση στην Siemens;;;

Και θα ξερει η γραμματέας του αν είναι καλα και στιβουν στις 1000 στροφές ή να πάρω απευθείας την Μαρίκα;;;

Και Λυκε, αν μάθεις να μιζώνεται κανεις και απο την Henkel, ενα 10λιτρο απορρυπαντικο θα το παιρνα.
Εγω μπορω να μεταφέρω τα εκλογικα μου δικαιωματα όπου ναναι. Προτίμηση ...Κυκλάδες.

Ανώνυμος είπε...

Laws are like spider's webs: if some poor weak creature come up against them, it is caught; but a bigger one can break through and get away." - Solon

Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης τα μικρά και φτωχά πλάσματα συλλαμβανονται ενω τα μεγαλύτερα σπανε τον ιστο και φεύγουν μακριά.

Σόλων

για την αντιγραφή Bella Ciao

monahikoslikos είπε...

@ Κατερίνα: κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες;
Μάθατε πως ...πλάκωσες κι εσύ, τι θα το κάνουμε δηλαδή αμέρικαν μπαρ...


@ Bella Ciao: Έτσι εξηγείται γιατί τους αποκαλούν μεγαλοκαρχαρίες...

zalmoxis είπε...

Και βέβαια είναι τυφλή η δικαιοσύνη. Το είπε και ο Χατζηγάκης στη βουλή. Τα ειδικά δικαστήρια (λέγε με Σανιδά) που θεσμοθετεί με τροπολογία η κυβέρνηση για τη... "νομιμότητα των απεργιών" (ναι, το είδαμε και αυτό σε δημοκρατική χώρα) μπορεί να είναι είπε ο Χατζηγάκης εναντίον των εργοδοτών και υπέρ των εργαζομένων!!!

monahikoslikos είπε...

@ Zalmoxis: Αυτό είναι που λένε δικαιοσύνη στα μέτρα μας. Φτιάξανε τα ειδικά τριμελή με επιλεγμένους δικαστές για την 17Ν θα φτιάξουν τώρα και τα ειδικά μονομελή για τις απεργίες κι αύριο -ποιος ξέρει - τα ειδικά διμελή για τη νομιμότητα των διαδηλώσεων.