Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Πόσο κοντά είμαστε;


Νέα καθίζηση σήμερα στα χρηματιστήρια της Ασίας υπό τον πανικό της μεγάλης πτώσης στην Γουόλ Στριτ. Με τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων 21 χρόνων έκλεισε και το Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Με απώλειες 5,8% αυτή την ώρα και η Σοφοκλέους…

21 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Να τονίσω μόνο και να προσθέσω ότι κανονικά εμείς θα έπρεπε κάτι τέτοιες μέρες να πέφτουμε από 12% και πάνω (όταν οι μεγάλοι πέφτουν 7% και 8%). Απλά η αγορά μας δεν έχει βάθος όπως οι ξένες. Ή με απλά λόγια τα έχουν ξεπουλήσει όλα όλοι και έμειναν μόνο το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και κάτι τζογαδόροι...

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λύση για να σταματήσει η κρίση είναι να καταργηθούν με νόμο τα παράγωγα και τα ομόλογα πλην του Δημοσίου, και φυσικά να μπει λουκέτο για ένα τουλάχιστον χρόνο σε όλα τα (μπουρδέλα) Χρηματιστήρια! Επίσης πρέπει με νόμο να απαγορευθεί το τζογάρισμα στις ισοτιμίες!

monahikoslikos είπε...

@Greek Rider: Μείνανε οι συνήθεις ύποπτοι με τα χαρτιά στο χέρι...

@: Πως να καταργηθούν αφού από αυτά βγαίνει το αεριτζίδικο χρήμα που ταϊζει όλους χαραμοδάηδες πολιτικούς;

Βλαχοκυριλές είπε...

ίσως δεν απέχουμε πολύ όσο κι αν φαίνεται απίστευτο!

κάκος είπε...

Θυμάσαι Λύκε το εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ με τον περίφημο ΟΑΕ ?
Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων .
Τότε που κάθε ξεπουπουλιασμένη από τους μετόχους επιχείρηση εντασσόταν για εξυγίανση ?
Μήπως να τον "νεκραναστήσουν" ?

zalmoxis είπε...

Ειδική προσευχή της Εκκλησίας της Αγγλίας για την κρίση των αγορών. Μετά τις κρατικοποιήσεις, τα “golden boys” των αγορών χρήματος και κεφαλαίων, μικροεπενδυτές και καταθέτες στην “φυσική πατρίδα” του καπιταλισμού, ανακάλυψαν και τον Θεό! Να είναι άραγε αυτό το “αόρατο χέρι” του Adam Smith?

Alex είπε...

Το κακό για εμάς είναι ότι ο πανικός, δικαιολογημένος ίσως, θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ότι έκαναν όλοι οι νεοφιλελεύθεροι αλήτες κοινώς λαμόγια που βρήκαν την ευκαιρία λόγω Μπους, εγώ θα έλεγα, να τα κάνουν μπάχαλο.

monahikoslikos είπε...

@βλαχοκυριλές: Τι ανάγκη έχεις εσύ, ...θα έχεις να τρως

κάκος@: Θυμάμαι, βεβαίως θυμάμαι όπως θυμάμαι και ότι κανένα από τα λαμόγια που έριξαν έξω τις επιχειρήσεις τους δεν πήγε φυλακή.
Απλά φόρτωσαν τα θαλασσοδάνεια στον ΟΑΕ και ξελάσπωσαν.

@Zalmoxis: Ξέρω ότι οι εκκλησίες και οι λοταρίες κάνουν πιένες κάθε φορά που η κρίση δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης.
Το αν έβαλε το χεράκι του και ο Αδάμ δεν το ξέρω δεν επιβεβαιώνεται από κανένα ...πρακτορείο παραπληροφόρησης.

monahikoslikos είπε...

@Alex: Τη μεγαλύτερη ζημιά νομίζω πως κάνουν τα μέτρα προστασίας των λαμογιών που πήρε ο Μπους χρεώνοντας τρεις γενιές Αμερικανών φορολογουμένων με 1 τρις δολάρια (επί του παρόντος).

Alex είπε...

Δεν νομίζω ότι αυτό με στεναχωρεί και ούτε πιστεύω ότι αυτή η κίνηση έγινε για τις αγορές άπλα και μόνο, άλλα με στεναχωρεί που δεν βλέπει ο κόσμος που το πάει ο μεγάλος αδελφός τα πάντα θα ελέγχονται από ένα κέντρο, είναι η δεύτερη φάση μετά την παγκοσμιοποίηση νομίζω, δεν μπορεί να βυθίζονται οι αγορές και ο χρυσός ίσα που ανεβαίνει, κάτι δεν πάει καλά εδώ.

marianaonice είπε...

Η εικόνα που πόσταρες νομίζω ότι σε λίγο θα είναι το μέλλον μας!
Καλό Σ/Κ!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Μαριάννα μου αυτή η εικόνα είναι σήμερα το μέλλον μας, σε λίγο θα είναι η καθημερινότητά μας.
Καλημέρα.

tzonakos είπε...

Απο τη στιγμή που τα περισσότερα χρήματα στο Χρηματιστήριο εχουν επενδυθεί σε αέρα, δηλ. σε παράγωγα ειναι σαφώς επόμενο να σκάσει η φούσκα και να καταρρεύσουν όλα.
Χάρτινος πύργος.
Χρήμα : Μια αξία που έχασε την αξία της.

ioannis_the_great είπε...

Σκέψου οτι εμείς αργήσαμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος. Ακόμα και τον Ιούλιο που εμφανίστηκε το ΄πρόβλημα όλοι μιλούσαν για τις επένδυσεις που πρόβλεπεται να γίνουν. Όσο για το πόσο κοντά είμαστε. Θεωρώ οτι οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι καταλυτικές για όλο τον κόσμο.
Είδα ενα βιβλίο με τον Τιτλο Κραχ απο τις εκδόσεις Κέδρος που τα περιγ΄ραφει εφιαλτικά ακριβή αν σκεφτείς οτι αυτό έχει γραφτεί το 60

Alex είπε...

@ioannis_the_great
Συμφωνώ, αν και εγώ νομίζω ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι η κρίσιμη,
το σύστημα έχει φτάσει σε όρια τέτοια που ακόμα μια βουτιά όμοια με τής προηγούμενης εβδομάδος θα μιλάμε πλέον για κραχ πολύ μεγάλης διάρκειας με εικόνες που εμείς οι παλιοί τις έχουμε ξαναζήσει άλλα για τις ηλικίες κάτω από 40 μόνο στα βιβλία.

Unknown είπε...

φοβάμαι πως για πολλούς από μας η διαφορά με την εικόνα είναι ότι απλώς,
... ντρεπόμαστε.

φοβάμαι πως σε λίγο, όσο και να ντρεπόμαστε, μπορεί να είμαστε εκεί.

προσωπικά, νιώθω πολύ κοντά!
(σκέπτομαι να πουλήσω τη βίλα μου στην εκάλη και στη ραφήνα, και να πάρω ένα μικρό διαμερισματάκι σε μια ανηφόρα κοντά στο λυκαβητό βρε παιδί μου...)

Τσούγδω είπε...

Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς μάλλον θα πρέπει ο καθένας να έχει τα χρηματάκια του σπίτι του. Δεν είναι μόνο το χρηματιστήριο, το πρόβλημα είναι οι τράπεζες.
Αλήθεια το μέτρο που εξήγγειλε ο Αλογοσκούφης για τα 100.000 ευρώ, έχει περάσει σα τροπολογία ή είναι λόγια του αέρα;

Την καλησπέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@tzonakos: Αφού δεν το ξεφούσκωσαν ελεγχόμενα όπως συνιστούσαν εδώ και χρόνια οι νουνεχείς οικονομολόγοι ήταν αναπόφευκτο το ...κλατάρισμα.

@ioannis_the_great: σε βρίσκω εξαιρετικά αισιόδοξο, καθώς εκτιμώ ότι τα όποια ευχάριστα ή πολύ πιθανόν δυσάρεστα θα τα πληροφορηθούμε ξημερώματα Δευτέρας
από τη χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου.
Γιατί αν μετά τις συνεδριάσεις του G7 και των 15 του eurogroup δεν σταματήσει η κατρακύλα ο πάτος του βαρελιού που θα σπάσουμε τα μούτρα μας θα είναι πλέον πολύ κοντά.

@abttha: Εμας τους πλούσιους δεν μας κλαίω γιατί μπορεί να περιορίσουμε λίγο το χαβιάρι και να στερηθούμε -προσωρινά ελπίζω- τις βίλες και τις πισίνες μας αλλά δεν θα στηθούμε και στην ουρά...
Πάντως σου συνιστώ να αποφύγεις τις ανηφόρες του Λυκαβητού γιατί αν τραβήξει χρόνια η κρίση θα είναι δύσκολο να σκαρφαλώνεις.
Μην κοιτάς τώρα που είσαι 23χρονο κοριτσόπουλο...

@tsougdw: Ασφαλώς και πρόβλημα υπάρχει -όχι μεγάλο πιστεύω- και με τις τράπεζες αλλά μήπως το σπίτι είναι ασφαλές;
Πιστεύω να άκουσες για το γέροντα που έσπευσε από τους πρώτους να "σηκώσει" από την τράπεζα και να ασφαλίσει στο σπίτι τα 80 χιλιαρικάκια του (οικονομίες μιας ζωής) και μπήκαν το βράδυ και του τα "σήκωσαν"...
Οσο για την εγγύηση του Αλογοσκούφη, εντάξει πέρασε στο νόμο μονο που...
...αν δεις στο νόμο το πότε θα πάρεις τα εγγυημένα θα ανησυχήσεις περισσότερο.

Unknown είπε...

α, μοναχικέ λύκε, ενίσταμαι! θυμώνω.
όταν κάποιος είναι 23 ετών, είναι τόσο. είναι θέμα ταυτότητας!
που θα μου πεις εσύ, να βρω στο ίσωμα, σε κανέναν κήπο, σε καμιά πεδιάδα, σε κανα ισόγειο, γιατί λες θα γεράσω!
ο άνθρωπος αγαπητέ λύκε, δεν αλλάζει!
δεν αλλάζει περπατηισιά, όπως λες κι εσύ ώρες-ω΄ρες, χε χε...
νέα είμαι, νέα θα μείνω!
λοιπόν, εκεί που γυρνάς στα βουνά, αν δεις κανα ωραίο διαμερισμάτάκι που να μην κοστίζει ακριβά, που να είναι μακριά απ'όλα, που να έχει ένα κήπο για να φυτρώνουν βρούβες να τρώω, θα είναι καλά, ειδοποίησέ με!
(μεταξύ μας, και κουτόχορτο να φυτρώνει, θα το φάω, διότι επειδή είμαι διανοούμενη, κι είναι κι αυτό θέμα ταυτότητας, δε νομίζω να αλλάξω!....)

κυριακάτικες καλημέρες και χαμόγελο σε όλους, και σε μένα παρακαλώ!

monahikoslikos είπε...

abttha: Μην θυμώνεις γιατί δεν αμφισβήτισα τα νιάτα σου και την τσαχπινιά σου αλλά απλά αναλογίζομαι μήπως η κρίση κρατήσει ...χρόνια και για να συνεχίσεις να είσαι νέα τότε φοβάμαι πως δεν φτάνουν αυτά που θα πα΄ρεις από την πώληση της βίλας και ίσως χρεαστεί να πουλήσεις (ξέρεις εσύ) και τίποτα άλλο (ξέρεις σε ποιον).
Καλημέρα και να τα πούμε από Δευτέρας.

Unknown είπε...

εντάξει, εντάξει!
παραιτούμαι! δεν τα βγάζω πέρα μαζί σου, έληξε!
:)