Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά…

και από δω και πέρα και όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση της ΝΔ από την εξουσία θα μας το θυμίζουν καθημερινά.



Είναι φανερό ότι η τοποθέτηση του Μαρκογιαννάκη ως πολιτικού προϊσταμένου στον κρίσιμο τομέα της Δημόσιας Τάξης από τον οποίο είχε απομακρυνθεί μετά τους ιταμούς χαρακτηρισμούς του για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Ο Καραμανλής που επιμελώς τόσα χρόνια κρυβόταν πίσω από το προσωπείο του εκφραστή του μεσαίου χώρου τώρα χρειάζεται τους Μακρογιαννάκηδες, τους τραμπούκους, τους Ρέιντζερς και τους Γκοτζαμάνηδες που κληρονόμησε μαζί με το όνομα από το θείο του για να κρατηθεί στην εξουσία.
Κι ακόμα είμαστε στην αρχή, δεν έχει συμπληρωθεί καλά καλά ούτε ένας μήνας από τον ανασχηματισμό…

Τα όσα ζήσαμε χθες στο λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας δεν είναι μόνο απερίγραπτα αλλά είναι και αποκαλυπτικά της Δεξιάς στροφής της κυβέρνησης που συντελέστηκε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό και που πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα να εμφανίζεται δημοκρατική.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χατζηγάκης ενώ κρύβεται ως το απόγευμα στην Αθήνα ψεύδεται ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να αποφύγει τη συνάντηση με τους αγρότες που ήρθαν με τα τρακτέρ τους από την Κρήτη.
Ο υφυπουργός Παπαδόπουλος με πρόσχημα την μετάβαση Χατζηγάκη στις Βρυξέλλες και ενώ ξέρει ότι αυτό είναι ψέμα, εμφανίζεται πρόθυμος να υποδεχτεί αυτός τους αγρότες στο «σπίτι» τους -το υπουργείο Γεωργίας- για να συζητήσουν και τσοντάρει κι αυτός άλλο ένα ψέμα λέγοντας πως ο υπουργός περίμενε προχθές βράδυ τους αγρότες της Κρήτης αλλά αυτοί τον έστησαν στο ραντεβού.
Την ίδια στιγμή που ο Παπαδόπουλος περιφέρει τα κυβερνητικά ψέματα από κανάλι σε κανάλι ο καινούργιος προϊστάμενος των ΜΑΤ αναπληρωτής υπουργός Μαρκογιαννάκης γράφει στα παλιότερα των παπουτσιών του την απόφαση του εισαγγελέα και δίνει εντολή στους κρανοφόρους να μην αφήσουν τα τρακτέρ να βγουν από το λιμάνι, να τσακίσουν στο ξύλο και να πνίξουν με τα χημικά τους συμπατριώτες του αγρότες.
Το γρίφο θα λύσει τις βραδινές ώρες ο εκπρόσωπος Τύπου του Χατζηγάκη που διαψεύδοντας υπουργούς και υφυπουργούς συλλήβδην παραδέχτηκε ότι τουλάχιστον ως το μεσημέρι ο υπουργός ήταν στην Αθήνα και άρα είχε χρόνο να συναντηθεί με τους Κρητικούς αλλά δεν συναντήθηκε μαζί τους γιατί τα αιτήματά των αγροτών της Κρήτης είναι παράνομα.
Για τη βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων στο λιμάνι ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα διαψεύσει όσα είδε από τηλεοράσεως το πανελλήνιο και θα ισχυριστεί ανενδοίαστα ότι τα ΜΑΤ δεν επιτέθηκαν σε κανένα αλλά απλά αμύνθηκαν στις επιθέσεις των αγροτών κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Πιο θρασύς ο Μαρκογιαννάκης θα υποστηρίξει ότι «Τα τρακτέρ πέσανε πάνω στους αστυνομικούς με τις πιρούνες των τρακτέρ τους που κινήθηκαν με... δολοφονικές διαθέσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά στη βουλή.
Είναι ο ίδιος που μια μέρα νωρίτερα, σε κομματικό ακροατήριο στα Χανιά, έλεγε πως «Θα καλοδεχτούμε τους αγρότες στην Αθήνα. Εγώ δε θα δώσω εντολή να σκίσουν τα λάστιχα των τρακτέρ, όπως είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ».
Το σκηνικό τρόμου μεταφέρθηκε το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας και την Πλατεία Κοντζιά έξω από το δημαρχείο με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με χημικά, κλομπ και βόμβες λάμψης κρότου σε απλούς οικογενειάρχες και νοικοκυρές από την Κυψέλη που διαμαρτύρονταν για τον αφανισμό από το Δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη των αιωνόβιων δέντρων από το πάρκο για να το κάνει παρκινγκ.
Σαν κερασάκι στην τούρτα του αυταρχισμού και της κυβερνητικής βαρβαρότητας ήρθε τις πρωινές ώρες η επίθεση με πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού από αγνώστους που με τηλεφώνημα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ φέρονται να ανήκουν στο Επαναστατικό Αγώνα.
Έπιασε πρωί πρωί δουλειά ο Σόμπολος με τα τρομοκρατικά του ρεπορτάζ…


.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημέρα φίλε,πολύ σύμπτωση,δεν νομίζεις,και τόσο γρήγορα τηλεφώνημα......

Swell είπε...

Bρε Λύκε, άφησες την καλύτερη είδηση για την τελευταία πρόταση της ανάρτησης. Ότι ο Σόμπολος (ξανα)πιάνει δουλειά. Ανάσταση!

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

Με θλίβουν αυτές οι καταστάσεις...Πάντως το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν επιτίθενται ποτέ και μονίμως αμύνονται είναι κοινός παρονομαστής οποιουδήποτε κυβερνητικού κλάσματος...Τι να πω...Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ!!!!

Την καλημέρα μου...Γιατί κάνεις εμφανίσεις μόνο εδώ κι εχείς αφήσει το βεραντάκι έρημο;;;Τελοσπάντων...Εύχομαι να είσαι καλά!!!

:-)

Τσούγδω είπε...

Το μήνυμα είναι ένα: Μη κατηγορείτε την αστυνομία, τα ΜΑΤ και το Μαρκογιαννάκη, γιατί κάποιοι τρομοκράτες-τρελοί τα ακούνε και επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα. Μα καλά για τόσο ηλίθιους μας περνάνε;
Πραγματικά είναι πλέον επικίνδυνοι, ούτε τα προσχήματα δε κράτησαν με την έλευση Παπανδρέου στο λιμάνι και τους ψέκασαν όλους.
Λες το Ζωνιανίτικο που προτιμούν να έχει τέτοιες επιπτώσεις στην κρίση τους, ή απλά πάσχουν από χουντική χρωμοσωμική ανωμαλία;

pentanostimi είπε...

επειδη τα ΜΑΤ ψεκάζουν[χωρίς πλάκα,ακρως επικινδυνο για την υγεια]
οι αγρότες αντι για πατάτες να φερνουν μαζί τους φυτοφαρμακα-μαχη ισος προς ίσον

marianaonice είπε...

Θυμάμαι το Σημίτη που έλεγε:

"Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά"!!

Και θυμώνω γιατί και αυτός ευθύνεται που μας έριξε στα νύχια τους!!!

monahikoslikos είπε...

@taspa:
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, δεν νομίζεις?

@Swell:
Τον είδα πρωι πρωί στο γυαλί κι ανησύχησα μην έπαθε κάτι ο Περικλής ή η κυρά Κατερίνα.

@σώμα που χορεύει:
Έτσι είναι ή όπως έλεγε κι ο Πάσαρης τα περίστροφα των αστυνομικών τραυματίζουν θανάσιμα ενώ των κακοποιών σκοτώνουν.
Για το βεραντάκι... ε, να ρθεί η άνοιξη και θα βγούμε για καφέ.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
Σου θυμίζω ότι επί Χούντας διορίστηκε εισαγγελέας ο Μαρκογιαννάκης.
Ε, όσο να ναι κάτι του έχει μείνει
στο dna του από τότε.


@pentanostimi:
Ας τον ψεκάσουν μόλις ξανακατέβει στο νησί και που ξέρεις μπορεί και να ...συνέλθει.

@marianaonice:
Που τον θυμήθηκες τον κινέζο?
Αυτός έλεγε "Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" και αποδείχτηκε πιο δεξιός από τους δεξιούς.

iLiAs είπε...

..δυστυχως το ξεχνουν αυτοι που τους ψηφιζουν...παντως εδω στην Κρητη, στη μπουκα τον εχουν πλεον τα κοπέλια το Μαρκογιανν..

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS.
Όποιος δεν πήρε χαμπάρι χθές το βίντεο που έδειξε το τρωκτικό, που έδειχνε το Γιωργάκη και το Μίχα να κλαίνε και οι γύρω τους όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα στα μάτια αλλά είχαν σκάσει στα γέλια, έχασε.
Το blog τους έδωσε μάλιστα και το Όσκαρ ηθοποιίας και όχι άδικα, ήταν και οι δύο πολύ καλοί.
Ο Γιωργάκης έκλαιγε σαν τη Μάρθα Βούρτση όταν την παράτησε ο Γιακουμής, ο Μίχας κτυπιόταν και οδυρόταν γονατιστός σαν επιληπτικός και οι δυό τους κοιτούσαν την κάμερα με την άκρη του ματιού.
Η πασόκα νομάρχης Ηρακλείου και μερικοί άλλοι γύρω είχαν μείνει άφωνοι και ο υπόλοιπος κόσμος είχε κατουρηθεί στα γέλια.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΑΣΕ!

monahikoslikos είπε...

@iLias:
Δυστυχώς ...έχεις δίκιο.

@ελεύθερος:
Να προσέχεις εκεί που συχνάζεις γιατί σέρνεται πανώλη...