Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μη περιμένεις να σε ξύσουν

Στην Καλαμπάκα ένας 57χρονος πατέρας δυο παιδιών έθεσε τέρμα στην ζωή του με τον πιο φρικιαστικό τρόπο πέφτοντας πάνω σε ηλεκτρικό τροχό.

Στην Ιταλία η Ελουάνα Εγκλάρο, μια 37χρονη κοπέλα που βρίσκεται σε κώμα από το 1992, μετά από τροχαίο ατύχημα, χωρίς την παραμικρή ελπίδα ανάνηψης, δεν έχει τη δυνατότητα να θέσει από μόνη της τέρμα στη ζωή της ενώ η δικαστική απόφαση για ευθανασία της που κατάφερε να πάρει ο πατέρας της μετά από 10ετή δικαστικό αγώνα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής και θρησκευτικής εκμετάλλευσης.
Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι επιχειρεί να αλλάξει το νόμο για να αποτρέψει την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που θα λυτρώσει την 37χρονη κοπέλα και την οικογένειά της παρά την κατηγορηματική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν θα υπογράψει τέτοιο νόμο.
Στο θέμα παρενέβη την περασμένη Κυριακή και ο πάπας Βενέδικτος 16ος, χαρακτηρίζοντας την ευθανασία “ψευδολύση στο δράμα του ανθρώπινου πόνου” και πράξη “ανάξια για έναν άνθρωπο”.
Λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά από τα δελτία ειδήσεων και αναμενόμενα σε μια χώρα που οι σκοταδιστές της Καθολικής εκκλησίας έχουν το πάνω χέρι και δεν συναινούν ούτε στη διάλυση του γάμου πόσο μάλλον σε υπόθεση ευθανασίας.

Αυτό ωστόσο που είναι εξοργιστικό είναι η ίδια η δικαστική απόφαση που ενώ αποδέχτηκε το αίτημα της οικογένειας για ευθανασία της άτυχης κοπέλας επέλεξε ως μέσο ευθανασίας την αποσύνδεσή της από τα μηχανήματα και τη διακοπή της παροχής τροφής και νερού στην ασθενή.
Όπως δήλωσαν οι γιατροί ο θάνατος της θα επέλθει σε 15 - 20 μέρες από την ημέρα διακοπής της σίτισης.

Δεν φτάνουν δηλαδή τα 17 χρόνια του Γολγοθά της ίδιας και της οικογένειά της το μαρτύριο πρέπει να συμπληρωθεί και με το βασανιστήριο της πείνας και τη δίψας για την ασθενή και της οδύνης των γονιών να την βλέπουν να λιώνει σαν το κερί.

Κι αυτό το λένε ευθανασία οι άθλιοι!!!

.

10 σχόλια:

zalmoxis είπε...

Ωραίοι δικαστές! Ε, ρε ευθανασία που τους χρειάζεται!
Όσο για τον Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ (τον πάπα όπως τον αποκαλούν) εδώ το άτομα είναι εναντίον της χρήσης των προφυλακτικών ακόμη και ως μέσου πρόληψης του AIDS.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Καλησπέρα.
Πήγαινε σε παρακαλώ να παραλάβεις ένα βραβείο εδώ:
http://agapiaxies.blogspot.com/2009/02/dream-on.html
Καλή δύναμη!

pentanostimi είπε...

τι περιμενεις,να σεβαστει ο πάπας και ο μπερλουσκόνι το ανθρωπινο δικαιωμα να πεθάνει κανεις οπως θέλει

marianaonice είπε...

ΈΤσι είναι!
Ούτε το θάνατό σου δεν μπορείς να ζητήσεις αξιοπρεπώς!
Ούτε αυτό δεν σου αναγνωρίζουν ως δικαίωμα!
Γι' αυτό τυχεροί όσοι μπορούν μόνοι τους να δίνουν λύτρωση στο μαρτύριό τους!!

Όλοι αυτοί οι υποκριτές είναι έτοιμοι να σκοτώσουν άμαχους και υγιείς ανθρώπους στους άνομους πολέμους τους, αλλά υποκρίνονται ότι σέβονται το θαύμα της ζωής, όταν πρόκειται να λυτρώσουν ένα ανθρώπινο πλάσμα από την ανίατη και βασανιστική ασθένειά του!

monahikoslikos είπε...

@Zalmoxis:
Θα αγιάσει κι αυτός μια μέρα, θα του αναγνωριστεί η προσφορά του στην αποβλάκωση των πιστών.
Όσο για τους δικαστές με 5 μέρες χωρίς φαϊ και νερό θα έρχονταν στα ίσια τους και θα κοβαν τις μαλακίες.



@agapi:
ευχαριστώ για το βραβείο... να δω που θα το κρεμάσω γιατί γεμίσε η φωλιά.

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi:
Δυστυχώς εκτός από τους συνήθεις υπόπτους Μπερλουσκόνι, Πάπα και λοιπό παπαδαριό υπάρχουν και γιατροί όπως και απλοί άνθρωποι που αντιδρούν...
Δυστυχώς.


@marianaonice:
Ούτε να ζήσεις ούτε και να πεθάνεις αξιοπρεπώς σου επιτρέπουν...
Θέλεις δεν θέλεις πρέπει να ζήσεις σύμφωνα με τις ντιρεκτίβες τους...
κι αν αντισταθείς κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς τρομοκράτης και τότε αλλοίμονό σου.

Unknown είπε...

καλημέρα. σίγουρα δε συμφωνώ με τη σκληρότητα αυτή.
ποια σκληρότητα; έχει πολλές πλευρές.
είναι τρομερή απόφαση η ευθανασία, μα πιστεύω μερικές φορές γίνεται ακόμη πιο τρομερή από το σκεπτικό της επιστήμης 'κάθε μέρα πιο πέρα'.
δλδ: η ιατρική, ενώ δεν καταφέρνει να κάνει τον άνθρωπο να ζει πλήρως, μερικές φορές του παρατείνει το θάνατο κι όχι τη ζωή.
στέκεται στο επίτευγμα του 'μέχρις εδώ', μα στέκεται στο δικό της επίτευγμα, κι όχι στο 'μέχρις εδώ ενός ανθρώπου που υποφέρει τόσο από την ασθένειά του όσο και από την παροχή τεχνικής υποστήριξης.
στην ίδια ακριβώς θέση στέκεται και το δικαστήριο, όταν, ναι, ευθανασία, αλλά όχι βοήθεια για την επιτάχυνση του επερχόμενου θανάτου! όντως είναι μια φρίκη.
φρίκη για την οικογένεια (ασθενής και λοιποί) και φρίκη για το πορτάκι της αδικίας για φόνο εκ προμελέτης...
ακαμψία. κάτι ξέρω περί αυτού.
ένας παιδίατρος είχε ένα περιστατικό: ένα νεαρό πλάσμα, που προσπαθούσε να φάει τις σάρκες του για να πεθάνει, κι όμως, το έκαναν με το στανιό να ζει, με όλες τις ανεπάρκειες, νεφρικές, εγκεφαλικές, κλπ.
η επιστήμη ναι μεν προχωράει, αλλά πρέπει να σέβεται κάθε περίπτωση ασθενούς, κι όχι να χρησιμοποιεί τον ασθενή σαν πειραματικό σωλήνα.

επειδή δεν μπορώ να κρύβω αυτά που σκε΄φτομαι, θα το πω κι αυτό, κι ας χάσω, ίσως, φίλους: σκληρότητα άδικη νομίζω και τη στάση του μοναχικου λύκου και του ζάλμοξη για το πώς συμπεριλαμβάνουν στο 'παπαδαριό' μόνο αρνητικές θέσεις.

άνθρωποι με άλλοθι και όχι δικιολογίες είμαστε παντού, έτσι δεν είναι;
καλημέρα και καλή εβδομάδα!

monahikoslikos είπε...

-:
Πρώτα να πω καλημέρα και καλή εβδομάδα...
Η ευθανασία είναι ένα μείζον θέμα που ασφαλώς δεν μπορεί να εξαντληθεί στα όρια μιας ανάρτησης.
Είναι θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, του κορυφαίου ίσως δικαιώματος αφού συνδέεται με το δικαίωμα του ανθρώπου σε μια αξιοπρεπή ζωή και έναν αξιοπρεπή θάνατο.
Εδώ στάθηκα μόνο στη σκληρότητα του δικαστηρίου που αφού δέχτηκε το σχετικό αίτημα της οικογένειας κι εσύ ξέρεις πόσο οδυνηρή είναι για την οικογένεια μια τέτοια απόφαση, δίστασε να δώσει την άδεια για ένα ανώδυνο και ήρεμο θάνατο καταδικάζοντας μια ταλαιπωρημένη για 17 χρόνια ανθρώπινη ύπαρξη να φύγει με τον πιο βασανιστικό τρόπο.
Ακόμα και στ΄ αδέσποτα σκυλιά οι κτηνίατροι είναι περισσότερο ευαίσθητοι όταν τους κάνουν ευθανασία.
Όσο για το "παπαδαριό" ειλικρινά μόλις εντοπίσω κάτι θετικό θα το επισημάνω με ξεχωριστή ανάρτηση και φυσικά η διατύπωση της γνώμης σου δεν μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.
Ούτε ο Λύκος ούτε και ο Ζάλμοξης έχουν δείξει ως τώρα να διεκδικούν το αλάθητο του Πάπα.
Και πάλι καλημέρα...

Unknown είπε...

λοιπόν, σχετικά με το θέμα ευθανασία, δεν μπορείς να ξέρεις πόσο καταλαβαίνω αυτούς που το αποφασίζουν μετά από σκέψη. και σέβομαι απολύτως τέτοιες αποφάσεις, εναντίον των οποίων δρα παράλογα και ιατρική και νομικοί, όπως σ'αυτή την περίπτωση.
αν τώρα αναρτήσεις μόλις εντοπίσεις κάτι θετικό για το λεγόμενο 'παπαδαριό', ε, τότε θα πει αφενός ότι θα το κοιτάξεις...
:)
άρα συμφωνούμε σε όλα!
πω πω ευτυχία...)
την καλημέρα μου και πάλι.

monahikoslikos είπε...

@-:
Είμουνα βέβαιος ότι συμφωνούμε σε όλα.
:))