Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Τα καλά και συμφέροντα ή όποιος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι…

Δυο ειδήσεις που δείχνουν ότι οι υπουργοί νομοθετούν όχι με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά με το τι εξυπηρετεί όχι μόνο το στενό κομματικό συμφέρον αλλά ακόμα χειρότερα το προσωπικό, το ατομικό τους συμφέρον εντοπίσαμε στο χθεσινό «ΠΑΡΟΝ».

Πάμε να δούμε την πρώτη είδηση που αφορά τη νομοθετική παρέμβαση που έγινε από τον πρώην υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη, για την αλλαγή του νόμου για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ώστε τα «πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα», οι συνεργάτες τους και οι συγγενείς τους να αντιμετωπίζονται ως πρόσωπα υψηλού κινδύνου, την περίοδο που η χώρα συγκλονιζόταν από αλλεπάλληλα σκάνδαλα (δομημένα, Βατοπέδι, Σήμενς κλπ) και πήγαιναν κι έρχονταν οι πληροφορίες κυρίως μέσα από τα blogs για μίζες και μαύρες σακούλες.
Για τα πρόσωπα αυτά προβλέπεται η εφαρμογή «αυξημένων μέτρων δέουσας επιμέλειας» και η υποχρέωση να λαμβάνονται επαρκή μέτρα, από τις τράπεζες και όλους τους άλλους φορείς, που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τον νόμο για το ξέπλυμα, για να διαπιστώνεται η πηγή του πλούτου τους και η προέλευση των κεφαλαίων, πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή.
Μάλιστα στο σχετικό άρθρο με τον τίτλο «Πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα» αναφέρονται διεξοδικά όλα τα πρόσωπα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία υψηλού κινδύνου:
Από αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και υπουργούς, μέχρι ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, κεντρικούς τραπεζίτες και διπλωμάτες. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα συγγενικά πρόσωπα, αλλά ακόμη και στενοί συνεργάτες των κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων, ενώ διευκρινίζεται ότι η ιδιότητα του «πολιτικώς εκτεθειμένου προσώπου» ισχύει μέχρι και έναν χρόνο μετά τη λήξη της θητείας κάθε αξιωματούχου.

Έτσι αν καταφθάσει ένας υπουργός από τη Ζουανζιλάνδη, το Τιμπουχτού ή την Ουζουμπούρου και θέλει να αγοράσει ένα πολυτελές διαμέρισμα 300 τ.μ αξίας 3 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι, τράπεζες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι θα ξετινάξουν τους λογαριασμούς του για να βρουν αν νόμιμα διαθέτει το χρήμα για την αγορά.

Όταν όμως ένας ντόπιος υπουργός πήγε και αγόρασε ένα τέτοιο διαμέρισμα στην ίδια περιοχή, τράπεζες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι δεν έδειξαν την ίδια επιμέλεια αφού ο πονηρός Αλογοσκούφης είχε φροντίσει να εξαιρέσει τους ημέτερους υπουργούς (άρα και τον εαυτό του) και λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους από τα «αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας» που ισχύουν στην Ελλάδα για τα «πολιτικώς εκτεθειμένα» πρόσωπα της …Γης του Πυρός.
Με την παράγραφο 8 του άρθρου 22, ορίζεται ότι «Στα πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα, δεν περιλαμβάνονται τα πρόσωπα τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα για τα οποία εφαρμόζονται μέτρα συνήθους επιμέλειας». Δηλαδή, οι Έλληνες κατέχοντες θέσεις εξουσίας θα ελέγχονται για ξέπλυμα με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για κάθε κοινό θνητό!

Πάμε τώρα στην άλλη νομοθετική παρέμβαση τη σύνταξη της οποίας έχει αναλάβει προσωπικώς ο νεόκοπος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας για να απαλλαγεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από τα ενοχλητικά blogs.
Μπερδεύοντας τη βούρτσα με την π… (ας μην το πω καλύτερα) και την παιδοφιλία με την ενημέρωση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη δίωξη των παιδόφιλων ακόμα κι αν δεν εντάσσονται σε κύκλωμα με το οποίο θα ζητάει από τα blogs που έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή μεταφέρουν ειδήσεις να αναρτούν ποιος είναι ο υπεύθυνος καθιστώντας τον υπεύθυνο και για τα τυχόν δυσφημιστικά σχόλια αν δεν φροντίζει εγκαίρως να απαλειφθούν.
Σε απλά ελληνικά δηλαδή ο κύριος Δένδιας χωρίς να το λέει ευθέως επιδιώκει να επιβάλλει λογοκρισία στο διαδίκτυο για να περιορίσει τις αποκαλύψεις των blogs για τις ημέρες και τα έργα των ανθρώπων της εξουσίας.
Θαυμάστε τους εφευρετικούς υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή που σεμνά και ταπεινά μας θεωρούν ιθαγενείς της εξωτικής Ουζουμπούρου… διαβάζοντας περισσότερα εδώ και εδώ.

.

6 σχόλια:

Swell είπε...

Και την ίδια στιγμή ο κόσμος προκρίνει το ΠΑΣΟΚ και τον Καραμανλή. Αρχίζω να σκέφτομαι ότι έχουν ρίξει κάτι στον αέρα που αναπνέουμε και πάθαμε όλοι μαλάκυνση.

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Δεν φταίει ο αέρας, αν και δεν το αποκλείω με τόσα χημικά που ρίχνουν κάθε τόσο τα ΜΑΤ.
Φταίει τα κακό το ριζικό μας κι ο θεός που μας μισεί...
Ξεχνάς ότι πριν το 2004 προκρίνανε κυβέρνηση Ν.Δ με πρωθυπουργός Σημίτη? (μπρρρ)

ΡF είπε...

Πιστεύω ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις του κ. Δένδια οφείλονται καθαρά σε προσωπικό ζήλο και φιλοτιμία. Γιατί ανέλαβε ένα υπουργείο στο οποίο οι προηγούμενοι υπουργοί έκαναν τεράστιο έργο, έλυσαν όλα τα προβλήματα της δικαιοσύνης και εξασφάλισαν την ανεξαρτησία και την σωστή λειτουργία της. Επομένως δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει, και δείχνει υπερβάλοντα ζήλο στο να νομοθετήσει σώνει και καλά, από φιλότιμο για τον μισθό που του πληρώνουμε. Όσοι γνωρίζουν ανθρώπους εντός του υπουργείου θα ξέρουν ότι τον έχουν δει να τριγυρνά στους διαδρόμους φωνάζοντας με λυγμούς "δώστε μου κάτι να κάνω, θέλω να δουλέψω για τα λεφτά που μου δίνουν"!!!

monahikoslikos είπε...

@ΡαφαηλίδηςFan:
Απεδείχθη άνευ εντέρων ο Κερκυραίος, τα πήρε πίσω όσα διέρρεε την περασμένη εβδομάδα για τα blogs.
Άνεργο τον βλέπω τον Δένδια...

marianaonice είπε...

Eίμαστε για κλάματα!
Και να ήταν μόνον αυτές οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους κυβερνώντες τούτη δω την Μπανανία, καλά θα ήταν!
Από πουθενά δεν ελέγχονται αυτοί, ακόμη κι αν υπάρχουν νόμοι ξέρεις που τους γράφουν και πώς τους καταπίνουν αμάσητους!!
Άστα Λύκε, δεν αντέχονται πια!!!
Εγώ τα έχω ...φτύσει!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Μα έτσι στην ψύχρα την ώρα που βοούν οι πάντες για μίζες με βαλίτσες να θεσπίζουν την εξαίρεσή τους από το νόμο για το ξέπλυμα...
Παραγίνανε ξετσίπωτοι οι σεμνοί και ταπεινοί του Καραμανλή.
Άσε που οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνανε πως δεν είδανε την πονηρή διάταξη Αλογοσκούφη.
Χέρι χέρι οι υπόπτοι και οι δυνάμει ύποπτοι δηλαδή...