Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Για να μην μας πιάνουν κορόιδα


Στα 2,5 ευρώ δηλαδή κάπου 1.000 παλιές καλές δραχμούλες ορίστηκε για φέτος η τιμή της λαγάνας.
Και να πεις ότι θα είναι η λαγάνα των παλιών χρόνων, η τρυφερή και κριτσανιστή συνοδός του χαλβά πάει στο διάολο που λένε.
Η λαγάνα όμως που πουλάνε τα τελευταία χρόνια οι φούρνοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά το καθημερινό ψωμί πατημένο και πασπαλισμένο με λίγο σουσάμι και επομένως γιατί θα πρέπει να σκάσω 2,5 ευροπουλάκια για να την αγοράσω.
Παίρνοντας λοιπόν τη σκυτάλη από την agrampeli που μας χάρισε τη συνταγή της για νηστίσιμο παστέλι είπα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή που φτιάχνω τη λαγάνα μου από τότε που πήρα διαζύγιο από …τους φουρναραίους.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1 κιλό αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή και μισό μισό*.
2 φακελάκια μαγιά ξηρή ή 50 γραμμάρια νωπή,
1 ποτηράκι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 πρέζες γλυκάνισο για άρωμα (προαιρετικά)
Σουσάμι


Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 2 ποτήρια νερό μέχρι περίπου τους 40 βαθμούς (να μην καίει γιατί θα καταστρέψει τη μαγιά). Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι (και το γλυκάνισο προαιρετικά) και ανοίγουμε στο κέντρο του μια γουβίτσα. Εκεί μέσα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη νωπή μαγιά θρυμματισμένη και λίγο χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε καλά τη μαγιά με λίγο αλεύρι, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και αφήνουμε τη μαγιά να λειτουργήσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δούμε το αλεύρι που έχουμε σκεπάσει το μίγμα της μαγιάς να σκάει σαν απότιστο χωράφι.
Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρή μαγιά μπορούμε είτε να την ανακατέψουμε ως έχει με το αλεύρι είτε να τη διαλύσουμε σε ένα ποτήρι νερό.
Μόλις γίνει η μαγιά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και όσο πάρει χλιαρό νερό και ζυμώνουμε, και ζυμώνουμε και ζυμώνουμε …μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιογενής, ελαστική, όχι πολύ σφιχτή και να μην κολλά στα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπωλ με καθαρή πετσέτα κι αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό μέρος για μισή ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αν η μέρα είναι ψυχρή μπορούμε να προθερμάνουμε το ηλεκτρικό φούρνο στους 40 βαθμούς και να βάλουμε εκεί το ζυμάρι να φουσκώσει.
Ξαναζυμώνουμε το ζυμάρι μας για 2-3 λεφτά κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και πάλι μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις ετοιμαστεί ζυμώνουμε ελαφρά και μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 – 3 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που έχουμε).
Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι καλά και μετά, πάνω σε καθαρή επιφάνεια που έχουμε ρίξει μπόλικο σουσάμι, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε σχήμα λαγάνας.
Βάζουμε τις λαγάνες στα ταψιά, τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να φουσκώσουν και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μόλις φουσκώσουν οι λαγάνες τις πατάμε με τα δάχτυλά μας να κάνουν γουβίτσες, τις τρυπάμε που και που με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

* προσωπικά χρησιμοποιώ 3/6 αλεύρι για τσουρέκια των Μύλων Αγίου Γεωργίου, 1/6 σκληρό αλεύρι της ίδιας εταιρίας και 2/6 αλεύρι χωριάτικο Λήμνου.

51 σχόλια:

Swell είπε...

Πρώτη φορά μένω άφωνος από ανάρτηση του Λύκου. Κομπλεξαρίστηκα με που συνειδητοποίησα ότι ένας λύκος ξέρει να φτιάχνει μέχρι και λαγάνα, όταν εγώ ξέρω μόνο μακαρόνια και αυγά.

Τσούγδω είπε...

"Συνταγές για κόρες ακαμάτρες", μετά τη Μαλβίνα Κάραλη, εσύ λύκε μου. Πραγματικά με εντυπωσίασε η σημερινή σου ανάρτηση! Τελείως αναπάντεχη!

iLiAs είπε...

..μαζι σου Λυκε...αλλωστε εχει και χαβαλε να μαγειρευεις στην κουζινα, κανεις και τις πλακες σου με το αλευρι...ψαχνουν τα θυματα-κοροιδα...καλο τριημερο να έχεις :)

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Όλοι από κάπου ξεκινάμε...
Το μέλλον είναι μπροστά σου, μπορείς να τα καταφέρεις.

@tsougdw:
Μου έδωσες μια ιδέα, να καθιερώσω τη "συνταγή του μήνα
για ακαμάτρες και ακαμάτηδες".
Τι λες θα πιάσει?

@iLias:
Έτσι είναι Ηλία μου, κάνεις την πλάκα σου, πουλάς και μούρη ότι η λαγάνα σου είναι πιο νόστιμη από του φούρναρη και οποσδήποτε πιο ...φθηνή.
Καλό τριήμερο και με ρέγουλα τις τσικουδιές

Τσούγδω είπε...

Σίγουρα θα πιάσει, τουλάχιστον για εμένα θα είσαι ο online Τσελεμεντές.

marianaonice είπε...

Σ' ευχαριστούμε πολύ Μοναχικέ Λύκε!
Θα τη δώσω στον άνδρα μου να τη ζυμώσει, μια και εγώ από χρόνο είμαι άστα βράστααα!!
χαχαχα!!
Καλές Απόκριες!!!
:))

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Η αμαρτία στον λαιμό σου για το βρισίδι που θα μου ρίξει ο άντρας σου...
Καλές αποκριές επίσης.

monahikoslikos είπε...

@tsoygdw:
Λόγω σαρακοστής λέω να ξεκινήσω με λαδερά. Τι θα έλεγες για σουπιές με σπανάκι.
Σ΄ αρέσουν ή να δημοσιεύσω μενού να διαλέξεις?

Ανώνυμος είπε...

κορυφαια συνταγη για λαγανα, λυκε, την φτιαξαμε ηδη !

Sissi Soko είπε...

Στο καλαθάκι της κοκκινοσκουφίτσας λοιπόν και η λαγάνα...

agrampelli είπε...

...."να σκάει σαν απότιστο χωράφι."
Καλά Λύκε μου "έγραψες!"

Στ'αλήθεια μου έλειπε συνταγή "δοκιμασμένη" για λαγάνα....

Οπωσδήποτε θα δοκιμάσω...

Φιλί και αγκαλιά!

monahikoslikos είπε...

@Άνεργοι Δημοσιογράφοι:
Καλά είπαμε πως οι δημοσιογράφοι είναι ψεύτες αλλά όχι τόσο καραμπινάτοι?
Πότε προλάβατε?

@Σύσσι... το καλητεχνικό μου:
Ναι πρώτα την καλοπιάνουμε και μετά ...τα υπόλοιπα (ανάλογα με το ανέκδοτο)

@agrampeli:
Σκέπτομαι πριν από σένα για να προλαβαίνω τις επιθυμίες σου.
Δοκίμασέ τη κα θα μου πεις.
Φιλιά και καλό τριήμερο αν δεν τα πούμε στο ενδιάμεσο.

Λαμπηδονα είπε...

Oτι θα αντεγραφα συνταγη απο το μπλοκ σου ουτε που το φανταζομουνα.
Παρολα αυτα την κρατησα για αλλη
Καθαροδευτερα μια και αυτη δουλευω
Φιλια πολλα και καλη επιτυχια στην
λαγανα σου.Σου ευχομε να περασεις
καλα!
Φιλια πολλα.

monahikoslikos είπε...

@Λαμπηδόνα:
Είδες, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί όταν συναντάς ένα μοναχικό λύκο...
Καλημέρα και καλό τριήμερο έστω και δουλεύοντας.

Meropi είπε...

Ε, λοιπόν να σε δω Μοναχικέ μου Λύκε να φτιάχνεις λαγάνα κι ας ....τη φάω. Να δούμε θα αξίζει???

pentanostimi είπε...

΄στον ουρανο τη γύρευα και στο Λυκο τη βρήκα τη συνταγή για λαγάνα!
ΘΑ τη φτιάξω[το αποτελεσμα δεν ξερω]

Βλαχοκυριλές είπε...

Πράγματι, από πότε ο λύκος τρώει λαγάνα?? :-) ευχαριστούμε για τη συνταγή πάντως!

monahikoslikos είπε...

@Meropi:
Οτι θα αξίζει είναι βέβαιο, την φτάχνω πάντα με επιτυχία τα τελευταία χρόνια...

@pentanostimi:
Προσεχώς υποκατάστημα και στον ουρανό ...για να μην ψάχνεις.

@Βλαχοκυριλές:
Τρώει και λαγάνα ο λύκος μια μέρα το χρόνο...
Τις υπόλοιπες προτιμά κάτι πιο Gourmet από κοτέτσι, σταύλο ή θάλασσα.

alterego είπε...

Oλα καλα μοναχικε λυκε αλλα ξερεις τι σκεφτομαι; Ποιος καθετααι πρωι πρωι Καθαρης Δευτερας να ζυμωνει και να ψηνει λαγανα. Οποτε και τα σκαμε τα ευρωπουλακια και με την γευση συμβιβαζομαστε Καλη Καθαρη Δευτερα

monahikoslikos είπε...

@altrego:
Είναι κι αυτή μια άποψη, αλλά καθώς λέει ο λαός άμα δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως...

Alex είπε...

Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται κάτι τέτοια θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμα, δεν θέλω να χαλάσω τις αποκριές σας αλλά φοβάμαι πως ο Λύκος κάτι σχετικό είχε στο μυαλό του...
Άντε και καλή σαρακοστή.......

monahikoslikos είπε...

@Alex:
Στην Αμερική ήδη ο κόσμος πηγαίνει σε σεμινάρια κηπουρικής για να παράγει ο καθένας τα λαχανικά τους.
Εδώ ας αρχίσουμε σιγά σιγά από τα εύκολα... Θα μας χρειαστούν!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μπράβο σου!!!!@
Κι' εγώ δεν τις πάω τις έτοιμες.
Φτιάχνω σπιτική
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ λοιπόν!!!!
ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

monahikoslikos είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ:
Έχω να μπω σε φούρνο περισσότερα από 3 χρόνια...
Φτάχνω κάθε Σάββατο το ψωμί της εβδομάδας και ξέρω τι τρώω...
Καλημέρα, καλά κούλουμα και καλό μήνα.

Unknown είπε...

... καλημέρα και καλό μήνα!
έμεινα άναυδη! κι ακόμα γελάω!
μου φάνηκε τόσο παράξενη, τόσο νοικοκύρικη η παρουσίαση της συνταγής, που αφού διάβασα τα υλικά, μετά είδα το κατεβατό της εκτέλεσης, και δεν πίστευα στα μάτια μου!
είσαι σίγουρος ότι είσαι 'μοναχικός λύκος'; μήπως είσαι 'νοικοκύρης από σπίτι';
όπως και να'ναι, καλοφάγωτη, καλά κούλουμα, κι άμα σου περισσέψει καμία, πέτα μας και μας κανα κομμάτι!

μαριάννα είπε...

Εντυπωσιακότατη η συνταγή σου! Το πορτοκάλι πολύ με παραξένεψε. Είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για λαγάνα; :)))))
Καλή επιτυχία! Καλή Σαρακοστή και καλό μήνα σε όλους!

monahikoslikos είπε...

@-:
Όλοι από κάπου ξεκινάμε κι ο μοναχικός λύκος δεν ήταν πάντα μοναχικός γι αυτό και κουβαλάει μαζί του έθιμα και παραδόσεις.
Καλά κούλουμα και καλή σαρακοστή!

@Μαριάννα:
Τα τελευταία 2-3 χρόνια που τη φτιάχνω λαγάνα μου βγαίνει, λες φέτος να αλλάξει ...γνώμη.
Όσο για το πορτοκάλι ...αυτό είναι ένα μικρό μυστικό κλεμένο από μεγάλους σεφ...
Καλό μήνα και καλά κούλουμα.

o geros είπε...

Λύκεεεεεε....
συγχαρητήρια, φίλε!
Μου πήρε δύο ώρες και 45 λεπτά να τη φτιάξω! Είναι υπέροχη! Πάω να φτιάξω και δεύτερη δόση, γιατί τα παιδιά, οι γονείς και ο... γέρος την τσάκισαν!
Εδώ έχω και τη σχετική φωτό: http://ogeros2.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

monahikoslikos είπε...

@o geros:
Καλοφάγωτη φίλε και καλά κούλουμα όσο για αυτούς που αμφιβάλουν όπως η Μαριάννα πιο πάνω ας φάνε από το φούρναρη.
Στο επόμενο μάθημα: μύδια αχνιστά πικάντικα.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Ο Λύκος ο Μοναχικός
μας δίνει συνταγές,
δεν θα το φανταζόμουνα
αυτό παιδιά ποτές.

Χρόνια στα όρη μόνος του
ρυθμίζει τη ζωή του
με γνώσεις πατρογονικές
και την παράδοση του.

Καλό μήνα και καλή σαρακοστή

monahikoslikos είπε...

@Ξημεράκης Φάνης:
Γι αυτό ο λύκος έχει
το σβέρκο του χοντρό.
Kάνει όλες τις δουλειές
μοναχός.

Υ.Γ: Λύκος και σαρακοστή ένοιες ασύμβατες, έχεις ξανακούσει λύκο να τρώει ...χορτάρι?

D.Angel είπε...

Χμ...
τώρα να πω ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ανήκω στην κατηγορία αυτών που τόσο πολύ μισείς;;;Καλύτερα όχι
Συνταγή φυσικά δεν θα σου δώσω αλλά θα σου πω ότι στην περιοχή μου δεν φτιάχνει άλλος κανείς τη λαγάνα μου!Οσο για την τιμή κάτι δεν κατάλαβες σωστά!Φέτος όπως και πέρυσι πουλάμε 3ευρώ τα 750gr
Καλό θα ήταν όσοι πιστοί αγοράσουν λαγάνα και όχι απομίμηση λαγάνας αν την βρουν φθηνότερη να τη ζυγίσουν!Εγώ ξέρω ότι 1 δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να
την αγοράσει
2 ακόμα και το δικό μας επάγγελμα περνάει κρίση
3 όταν εσύ λύκε μου θα κοιμάσαι εγώ θα δουλεύω δλδ στις 2 το βράδυ μέχρι τις 2 το μεσημέρι 360 μέρες το χρόνο
4 πέρυσι στην ίδια γειτονιά άλλα μαγαζιά πουλάγανε 3,20 ευρω
Τα φιλιά μου και δεν με νοιάζει ότι κ αν λες γιατί σε λίγους μήνες εξαφανίζομαι και αλλάζω και δουλειά επιτέλους!!!
Καλή σαρακοστή καλέ μου σαρκοφάγε λύκε!!!γκρρρρ

monahikoslikos είπε...

@dreamer-angel:
Καλέ μου φίλε καλημέρα, χρόνια πολλά και καλά κουράγια.
Κατ΄ αρχή θα πω πως δεν μισώ κανέναν παρά μόνο αυτούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους... και με ενοχλεί να παίρνω ένα ψωμί που μόλις κρυώσει δεν τρώγεται.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η τιμή 3 ευρώ τα 750 γραμμάρια δεν είναι υπερβολική αν μιλάμε για πραγματική λαγάνα, τη λαγάνα του παλιού καιρού.
Για το πατημένο ψωμί όμως με σουσάμι που μα σερβίρει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σου ναι είναι υπερβολική.
2. Καταλαβαίνω τι υπαινίσεσαι όταν λες συνταγή φυσικά δεν θα δώσω αλλά αν γράψω τη σωστή συνταγή ποιος θα κάτσει να τη φτιάξει?
3. Τις δύσκολες συνθήκες της δουλειάς σας τις ξέρω και τις κατανοώ αλλά αν εξαφανιστείτε όπως μια σειρά άλλοι παραδοσιακοί μάστορες δεν θα φταίει ο λύκος και οι συνταγές του αλλά οι πολυεθνικές με τα καταψυγμένα ζυμάρια...
Σ΄αφήνω τώρα γιατί πρέπει να ...ζυμώσω.
Καλή σαρακοστή φίλε μου.

D.Angel είπε...

Καλησπέρα και πάλι!!!Δεν είμαι φίλος αλλά φίλη!!!Χα χα χα
Ευχαριστώ για τις ευχές και συνεχίζω γρήγορα γρήγορα στο θέμα μας γιατί με προβλημάτισες!!!
Η δουλειά ευτυχώς πήγε καλύτερα απ ότι περίμενα παρ όλη την κρίση!
Σήμερα σκέφτηκα πολύ καλά όσα διάβασα στο blog σου χτες και ξέρεις τι αναρωτήθηκα;;;Δεν είναι άσχημο να φτιάξει κάποιος λαγάνα στο σπίτι του αν δεν τον ικανοποιεί η ποιότητα του κάθε άσχετου φούρναρη που θέλει μόνο να εκμεταλλευτεί και να τα οικονομήσει!!!Δεν ανήκω σ αυτήν την κατηγορία αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας!Ομως έκανα έναν γρήγορο υπολογισμό της συνταγής σου
δηλ.1.40 περιπου το κιλό το αλεύρι
1 ευρώ ο χυμός πορτοκάλι και 60 λεπτά πες τα υπόλοιπα μαζί με το ρεύμα
Βάλε και τον κόπο και το χαος της κουζίνας σου μετα και πες μου...
Αν υπάρχουν αρτοποιοί καλοί αξίζει να τη φτιάξεις μόνος σου;;;;
Απλή ερώτηση σου κάνω!!!
Επίσης να προσθέσω πως το δικό μας επάγγελμα δεν κινδυνεύει από τα κατεψυγμένα ζυμάρια τα super market και όλα αυτά αλλά από τους δυνατούς αρτοποιούς με τα μαγαζιά αλυσίδες (3 -4 οικογένειες στη συντεχνεία)οι οποίοι πουλάνε όνομα και όχι ποιότητα τώρα πια!!!Δεν θέλω να αναφερθώ στους άσχετους αρτεργάτες που βάζουν μέσα να δουλέψουν!!!Χαίρομαι που δεν ανήκω σ αυτήν την κατηγορία!Αλλά μετά από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς αποφάσισα να κάνω αποκέντρωση και να ησυχάσω λίγο κι εγώ και η οικογένεια μου!!!Ασε που αν συνεχίσω ετσι σε λίγα χρόνια θα κυκλοφορώ με αναπηρικό καροτσάκι γιατί η μέση δεν αντέχει άλλο!Τα φιλιά μου και καλή σαρακοστή!
Ελπίζω να είχες επιτυχία στη λαγάνα σου!Τα φιλιά μου!!!

monahikoslikos είπε...

@dreamer-angel:
Πρώτα πρώτα ζητώ συγνώμη που σου άλλαξα ...φύλο.
Το κόστος δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή μου να πάρω διαζύγιο με το συνάφι σου.
Ο λόγος ήταν κυρίως η ποιότητα και η διατήρισή του ψωμιού που φτιάχνω για τουλάχιστο μια εβδομάδα, άλλωστε και έναν αρτοπαρασκευαστή που αγόρασα κάποια στιγμή τον συνταξιοδότησα σύντομα γιατί δεν με ικανοποιούσε η ποιότητα του ψωμιού που έφτιαχνε. Έχω βέβαια ένα πρόβλημα όταν θέλω να φτιάξω κεφτέδες που να βρεθεί ξερό ψωμί σπίτι μου (χαχαχα!) αλλά κι αυτό το έλυσα με την τριμένη φρυγανιά.
Όπως πάντως κατάλαβα δεν διαφωνείς ότι αν πέσουμε σε άσχετους είναι προτιμότερη η ταλαιπωρία για το ζύμωμα.
Για το κόστος ένας συν-bloger (δες εδώ) που μπήκε στο κόπο να την κοστολογήσει το έβγαλε 1,8 ευρώ το κιλό αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι αυτό το θέμα.
Τα φιλιά μου, καλή σαρακοστή και καλή επιτυχία στα όποια σχέδιά σου για το μέλλον.

D.Angel είπε...

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου ακόμα και για την συνταξιοδότηση του αρτοπαρασκευαστή (μεγάλη πατάτα)
Το 1.80 δεν υπάρχει!!!Δεν ξέρω πως έβγαλε αυτό το κοστολόγιο ο συγκεκριμένος bloger (είδα την ανάρτησή του)Ενας απλός υπολογισμός πάντως για τα υλικά που μας είπες είναι στα 3 ευρώ!Δεν ξέρω πόσο πουλάνε το κίτρινο αλεύρι του Λούλη (Αγ.Γεωργίου) έξω αλλά ο φούρνος πουλάει 1.40 το κιλό!!!Πως το έβγαλε 1.80;;;
Τέλος πάντων θα συμφωνήσω μαζί σου πως αν θες να φας κάτι ωραίο δεν θα κολλήσεις στην τιμή!!!Επίσης να προσθέσω πως συνήθως αλάτι ζαχαρη είναι 30 50gr στις δόσεις του 1 κιλού!Αμα φτιάξω τη συνταγη σου θα σου πω εντυπώσεις!!!Αααα και για όσους δεν θέλουν δυνατή γεύση γλυκανισου ας δοκιμάσουν να βρασουν μια πρεζα και να ρίξουν το νεράκι με το άρωμα και όχι τον σπόρο!!!!Τα φιλιά μου και πάλι κυπριακό το έκανα το θέμα!!!

monahikoslikos είπε...

@dreamer-angel:
Έλα ντε, που λέει και η διαφήμιση, να μην το κάνουμε θέμα... για μια λαγάνα.
Περιμένω τις ενυπώσεις σου αν μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις.
Καλημέρα σου και καλή εβδομάδα.

D.Angel είπε...

ok μάλλον αύριο που θα ναι χαλαρή η δουλειά θα τη φτιάξω!
υ.γ Γιατί απορείς και μου γράφεις πώς τα προλαβαίνω όλα;;;
Δουλειά -δουλειά και χόμπυ μαζί αν είδες το blog μου και οικογένεια!!!Πολλά είναι;;;

Ανώνυμος είπε...

....καταλαβα....παλι καρβελια ονειρευεσαι...

iLiAs είπε...

..καλο μήνα Λύκε...και φούρναρης απ' οτι βλεπω...αυτός είναι μερακλής! :)

monahikoslikos είπε...

@exofthalmi:
Δεν ονειρεύομαι απλά, απολαμβάνω καρβέλια και λαγάνες φτιαγμένα με τα χεράκια μου

@iLias:
Ναι ρε Ηλία, τι δηλαδή μόνο ο καραγκιόζης θα κάνει το φούρναρη?
Καλό μήνα.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Κάναμε ζυμωτήριο
του λύκου το λιμέρι
μα όσα ξέρει η πεθερά
η νύφη δεν τα ξέρει.

Να φέρετε τα δείγματα
και το μεζέ θα βάλω
ρακή , κρασί χοχλιούς
και ότι θέτε άλλο.

για να κριθούν οι συνταγές
πραγματικά στη πράξη
να ΄χουμε την καλύτερη
μη βρέξει και μη στάξη

monahikoslikos είπε...

@Ξημεράκης Φάνης:
Είμαι έτοιμος να μετρηθώ
στην πράξη να φανεί
πως είναι η καλύτερη
του λύκου η συνταγή

D.Angel είπε...

Xα χα χα ο Φάνης έγραψε αλλά εγώ δεν την έφτιαξα γιατί προέκυψε τσουρέκι σήμερα!!!Αν την κάνω το Πάσχα έτσι όπως πάει πειράζει;;;Χα χα χα

monahikoslikos είπε...

@dreamer-angel:
Αχτύπητος πάντα ο Φάνης...
Από τώρα άρχισες τα τσουρέκια του Πάσχα;
Φυσικά και δεν πειράζει πότε θα τη φτιάξεις... εκτός κι αν βρίσκεις δικαιολογίες γιατί φοβάσαι τη σύγκριση. (χαχαχα...)
Φιλιά

D.Angel είπε...

Xα χα χα
καλέ μου λύκε δεν έχω χρόνο και αν βγάλω από το πρόγραμμα τα παιδιά στο εργαστήριο έστω και για μία λαγάνα θα αρχίσει η γκρίνια!Πόσο μάλλον σήμερα που το τσουρέκι είναι η δυσκολότερη υπόθεση!!!Οχι δεν ετοιμάζω τσουρέκι για το Πάσχα αλλά επειδή το τσουρέκι είναι κορυφαίο, μια δοκιμή θα σε πείσει σ αυτό!!!(καθαρά πολίτικο σπιτικό τσουρέκι)Πουλάω όλο το χρόνο απίστευτες ποσότητες!Είναι η σπεσιαλιτέ μας!!!
Χαιρετώ σε

monahikoslikos είπε...

@dreamer-angel:
Καταλαβαίνω και αν είχα τη διεύθυνση και δεν είσαι πολύ΄μακριά, (μέχρι μια μέρα δρόμο είναι υποφερτό), μπορεί να μ΄ έκανες πελάτη και να γλύτωνα κι από το ζύμωμα.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Χθες πηρα στη λαικη ενα κουνουπιδι 2,90 !!!!!
Τι να λεμε τωρα...

monahikoslikos είπε...

@exoaptonkyklo:

2,90 ένα κουνουπίδι...
δηλαδή 1.000 παλιές καλές δραχμούλες...
Όσο αγόραζες τότε ένα μποστάνι κουνουπίδια...

D.Angel είπε...

Aν είσαι Αθήνα και ειδικά νότια προάστια δώσε μου ένα μεηλ σου
κερνάω καφέ!

monahikoslikos είπε...

@dreamer-angel:
Το μέηλ μου είναι monahikoslikos@gmail.com, δώσε στίγμα, βάλε το μπρίκι στη φωτιά κι έφτασαααααααααααα!