Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Και κάποιοι τρομάρα τους πανηγυρίζουν...

Η Πύρρειος Νίκη του ΠΑΣΟΚ, η αποχή, οι νταβατζήδες και οι λοιπές δημο(σ)κοπικές δυνάμεις...
Μια άλλη ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα που δείχνει πως οι νταβατζήδες δούλεψαν με σύστημα και συνέπεια και αυτή τη φορά τα κατάφεραν να ποδηγετήσουν το πολιτικό σύστημα άπαξ δια παντός...
Τα 3 κόμματα του δικομματισμού διατήρησαν υψηλά ποσοστά (πάνω από 70% του εκλογικού σώματος) με το ΛΑΟΣ, 3ο σε δύναμη κόμμα (σε περισσότερους από τους μισούς νομούς της χώρας) να λειτουργεί ως φόβητρο αλλά και υπόστρωμα για τη συγκρότηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή στημένο από τα τηλεκανάλια της διαπλοκής και με τον ίδιο τρόπο που στις τελευταίες εθνικές εκλογές εξασφάλισαν την είσοδο στη Βουλή του ΛΑΟΣ εξασφάλισαν αυτή τη φορά την είσοδο των Πράσινων χθες στην ευρωβουλή και αύριο γιατί όχι και στην ελληνική βουλή και την ενίσχυση της δύναμης του ΛΑΟΣ.
Κοινό στοιχείο στην ανάδειξη του ΛΑΟΣ σε κοινοβουλευτικό κόμμα και των Πράσινων σε κόμμα της ευρωβουλής είναι η παρουσία εκπροσώπων τους σε κάθε πάνελ διαλόγου σε οποιοδήποτε κανάλι, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς που έβρισκαν κλειστές πόρτες.
Παράλληλα οι δημο(σ)κοπικές εταιρίες που από τη διαπλοκή τρώνε ψωμί, από τη μια δημοσκόπηση στην άλλη βρίσκουν ότι όλο και περισσότεροι έλληνες ξετρελαίνονται με την ιδέα να ψηφίσουν ΛΑΟΣ και Πράσινους ή να πάνε για μπάνιο και να μην ψηφίσουν για να τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα που είναι βουτηγμένα στη διαφθορά.
Μόνο οι στραβοί δεν έβλεπαν ότι η αποχή θα εκτιναχτεί στα ύψη όταν ενημερωτικές ή ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να προβάλουν την ευκαιρία του τριήμερου για σύντομες διακοπές .
Και η τελευταία ζαριά που πήρε όλο το χαρτί παίχτηκε αμέσως με το κλείσιμο της κάλπης όταν όλα τα (ομοιόμορφα) Exit Polls έπεσαν έξω κι έδιναν αρχικά στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα μέχρι και 8 μονάδες.
Η στρεβλή εικόνα που δημιουργήθηκε με τους χαροκαμένους νεοδημοκράτες και τους πανηγυρίζοντες Πασόκους έδωσε τον αναγκαίο χρόνο στον πράσινο ευνοούμενο της διαπλοκής να βγει και να τοποθετήσει ψηλά τον πήχη για τις εθνικές εκλογές βάζοντας στην ουσία ξανά θέμα ηγεσίας.
Και αυτή τη φορά ο Βενιζέλος δεν κινήθηκε άγαρμπα όπως το βράδυ των εκλογών του 2007 αλλά ήταν απόλυτα εντός των κομματικών πλαισίων.
Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε πως: «Πρόκειται για μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, όπως και αν διαβάσει κανείς τα αριθμητικά δεδομένα. Πρόκειται για μία νίκη που προοιωνίζεται αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές…»
Ξαναδιαβάστε τη δήλωση και βγάλτε συμπέρασμα για το τι πρόκειται να συμβεί τη βραδιά των εθνικών εκλογών αν το ΠΑΣΟΚ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία που εδώ που τα λέμε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο (του ΠΑΣΟΚ) και 6 κόμματα στη βουλή ( αν μπουν και οι Πράσινοι) δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.
Πέρα όμως από τις δηλώσεις, τις βλέψεις και τις φιλοδοξίες Βενιζέλου το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ ένα μόνο μήνυμα μπορεί να εμπεριέχει: «ο Αρχηγός δεν τραβάει…».
Γιατί όταν σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία δίνεις Δημοψηφιστικό χαρακτήρα και απέναντι σε μια πλήρως εξευτελισμένη Δεξιά, χωμένη στο βούρκο των σκανδάλων και της διαφθοράς που καταρρέει καταφέρνεις να αυξήσεις τις δυνάμεις σου μόλις κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των ευρωεκλογών του 2004 που ήσουνα με την πλάτη στο καναβάτσο δεν υπάρχει άλλο μήνυμα: «ο αρχηγός δεν τραβάει».


Υ.Γ: Τα υπόλοιπα εν ευθέτω γιατί αυτή η κολωπνευμονία που με βρήκε καλοκαιριάτικα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για δουλειά.

.

30 σχόλια:

αντωνης είπε...

Περαστικα καταρχας !!!

Θα επανελθω για σχολιο αργοτερα.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ! [Μα είναι δυνατόν καλοκαιριάτικα - πώς την πάτησες;]
Όσο για τις εκτιμήσεις σου, δεν τις βρίσκω και πολύ σωστές. Γιατί ο αρχηγός νομίζω ότι έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να επιβάλει το δικό του [ας το πω] ύφος και εν πολλοίς το έχει καταφέρει. Βέβαια, πρέπει να κρίνουμε το αποτέλεσμα σε σχέση με άλλες ευρωεκλογές - έτσι πιστεύω. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είχε απέναντί του... θεούς και δαίμονες. Όλοι απέναντί του βρίσκονταν και πρώτα-πρώτα τα μέσα ενημέρωσης. Δεν ήταν γενναίος λόγος όταν έλεγε πως ΔΕΝ χρωστάει σε κανέναν;
Θα συνεχίσουμε άλλη στιγμή γιατί τώρα φεύγω.

marianaonice είπε...

Ναι δεν τραβάει, έχεις δίκιο, όμως εγώ στο πρόσωπό του βλέπω τουλάχιστον καλές προθέσεις!
Και το ότι δεν χρωστάει πουθενά, που είπε, το βρίσκω ειλικρινές!
Γι' αυτό θέλω να ελπίζω...

Όμως η τόση μεγάλη αποχή από τη μία και η μικρή διαφορά για μένα, μέσα σ' αυτό τον ορυμαγδό των σκανδάλων και της διαφθοράς των "κουρασμένων", με κάνουν να ανησυχώ πολύ για το μέλλον μας ως λαού!!

Μάλλον κατάφεραν σιγά σιγά να μας κάνουν να επιζητάμε μία αναίμακτη χούντα, παραιτούμενοι, έναντι μίας παραλίας, από βασικά και θεμελιώδη δικαιώματά μας!!!
Κρίμααα!!!

Περαστικά σου και πάλι!!!
Υπομονή!! Η πνευμονία δεν είναι εύκολο πράγμα!!
:)))

blogger είπε...

Αν ο Γιώργος δεν τραβάει όπως λες επειδή αύξησε έστω και λίγο τα ποσοστά του, κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις ο ίδιος πιο πάνω...
τότε τι κάνει ο Καραμανλής που κατάφερε να ισοφαρίσει τα ποσοστά του Έβερτ?

Μην είμαστε αφελείς. Το βαθύ κράτος της Δεξιάς είναι εδώ. Παρόλα αυτά έφαγαν ηχηρή σφαλιάρα και το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου έδειξε ότι ξέρει να παλεύει.

Swell είπε...

Ρε Λύκε τα λυκάκια παθαίνουν πνευμονία... Περαστικά σου! Και να σε ρωτήσω κάτι: Είσαι σίγουρος ότι ο ΓΑΠ καταλαβαίνει την έννοια της φράσης "ο αρχηγός δεν τραβάει";

marianaonice είπε...

@swell
!!!! χαχαχαχαχαχα!!
Άσε μωρέεε να ελπίσουμε λιγάκι...
Δεν μπορεί θα έχει και διερμηνείς να κάνουν τη ...μετάφραση όσων δεν καταλαβαίνει ο ΓΑΠ!!!
χαχαχαχαχα!!!
Είσαι απίστευτος!!!!
:))))

Unknown είπε...

Πρωτα περιστικά,πριν 2 χρονια ,Αυγουστο μήνα ειχα μια πνευμονία που μου βγηκε σε καλό .Λογω πυρετού εχασα σε 6ημέρες 6 κιλά.χαχα.
Τωρα αν ο ΓΑΠ καταλαβαίνει!!!δεν χρειάζεται να τα καταλάβει αμέσως,αφου τα γραφει ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,μη μου πείς πως δεν διέγνωσες μεγα ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ υφος,στην συνέχεια εχει οσο χρόνο χρειάζεται να τα εμπαιδώσει.Οσο για τον ΣΥΝ ,για να μη κατηγορηθώ απο κάποιους πως δεν βλεπω τα του οικου μου,σε παραπέμπω στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

D.Angel είπε...

Περαστικά σου λύκε και να μην κάθεσαι στα ρεύματα!Χα χα χα
Οσο για τ άλλα
................
Φιλιά πολλά

αντωνης είπε...

Συμφωνω σε αρκετα σημεια του κειμενου Λυκε.
Εχεις απολυτο δικιο οταν αναφερεσαι στις εταιρειες δημοσκοπησεων και τα παιχνιδια που παιζουν σε συνεργασια με τη διαπλοκη.

Και ισως για το Βενιζελο ειναι οπως τα λες. Αλλά νομιζω οτι δεν τον παιρνει πια να κανει μαγκιες.

Οσο για το αν τραβαει ο Παπανδρεου, ολα ειναι σχετικα.
Θεωρω οτι αυτο που δεν τραβαει ειναι το ΠΑΣΟΚ ως αποστεωμενος μηχανισμος εξουσιας, το οποιο δεν ξερει τι να κανει στην αντιπολιτευση. Θεωρω οτι το μεγαλυτερο μερος του ΠΑΣΟΚ ειναι βαριδι για τον Παπανδρεου και οχι το αντιθετο.

Και παλι περαστικα!

Τσούγδω είπε...

Καλημέρα Λύκε και περαστικά σου!
Αρχικά συγχαρητήρια στους κυνηγούς! 7ο κόμμα!

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ είναι βαρίδι. Αλλά τι να κάνει ο Παπανδρέου, γι' αυτό, να διαγράψει το μισό ΠΑΣΟΚ;
Όσο για τον Μπένυ, τώρα μαθαίνω για τις νέες του δηλώσεις, έλεος!

Ο Παπανδρέου κατά την άποψή μου, τραβάει, αλλά υπάρχει μία συντονισμένη επίθεση προς το πρόσωπό του, από τους γνωστούς κύκλους για να μας αποδείξουν ότι δεν τραβάει.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
ευχαριστώ για τις ευχές σου

@Νίκος Λαγκαδινός:
Η σύγκριση των αποτελεσμάτων πράγματι πρέπει να γίνεται σε σχέση με άλλες ευρωεκλογές γι αυτό και σύγκρινα το αποτέλεσμα με τις ευρωεκλογές του 2004.
Νίκο το "δεν χρωστάω σε κανέναν" αποπνέει πολιτική μαγκιά αλλά για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να υποστηρίζεται επό ένα μαζικό κίνημα και όχι από καρεκλοκένταυρους δημοσιοσχεσίτες.
Είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να επιβάλει το δικό του ύφος και τους δικούς του ανθρώπους όμως αυτό κατά τη γνώμη μου γίνεται σε λάθος κατεύθυνση.
Σου θυμίζω ότι στην κορύφωση του σκανδάλου με τα δομημένα ομόλογα που η κυβέρνηση καταλήστευσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ο Γιώργος υποχρεώθηκε να φάει το Γιάννη Παπακωνσταντίνου που εμπλέκονταν σε κάποιο ανάλογο σκάνδαλο διευκολύνοντας έτσι το συμψηφισμό των σκανδάλων.
Τώρα πάλι με τη Ζήμενς βάλλεται άλλος στενός του συνεργάτης ο και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Παπακωνσταντίνου που αρέσκεται να λέει ότι στο ΠΑΣΟΚ τον έφερε ο Σημίτης.
Μέ τέτοιους Πασόκους Νίκο ξεθώριασε το ΠΑΣΟΚ της νιότης μας και δεν έχει μέλλον είτε τραβάει είτε όχι ο αρχηγός.

@marianaonice:
Ο δρόμος για την Κόλαση Μαριάννα μου είναι στρωμένος με καλές προθέσεις...
Βλέπεις ότι ενώ θέλεις να ελπίζεις φοβάσαι για πολύ σοβαρότερη εκτροπή και μάλιστα με τη συναίνεσή μας.
Έχεις αλήθεια σκεφτεί ότι μπορεί σε λίγα λόγια να έχουμε τόσο μεταλαχτεί που σαν τα σκυλάκια του Παυλόφ θα εκδηλώνουμε προκαθορισμένες συμπεριφορές ανάλογα με το άν στο "γυαλί" θα βλέπουμε τη φάτσα του Χατζηνικολάου ή της Τρέμη?
Καμιά χούντα δεν τους χρειάζεται όταν έλέγχουν τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης οι νταβατζήδες.

monahikoslikos είπε...

@Krogias:
Γιώργο σε καταλαβαίνω πολύ καλά όμως αυτή είναι η αλήθεια.
Ο Αρχηγός που έχει τη μαγκιά να πετάξει στα μούτρα των νταβατζήδων το "δεν χρωστάω σε κανέναν" πρέπει να έχει τη μαγκιά και τα μέσα να χαλάει τα σχέδια των νταβατζήδων και να κάνει περίπατο στις ευρωεκλογές όταν ο αντίπαλος είναι τελείως εξευτελισμένος.
Μάθαμε Γιώργο να δίνουμε τις μάχες πόρτα πόρτα, καφενείο το καφενείο με τις τοπικές οργανώσεις κοινωνικές και πολιτιστικές εστίες.
Τώρα πας στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσεις και τους εκλογικούς αντιπροσώπους του κινήματος ούτε τους ξέρεις ούτε σε ξέρουν....
Πως στο διάολο να επηρεάσουν αυτούς που φτάνουν αναποφάσιστοι στην κάλπη.
Κλείνοντας θα σου επισημάνω ότι πράγματι ο Παπανδρέου έδειξε πως ξέρει να παλεύει αλλά το αποτέλεσμα δεν προεξοφλεί αυτοδύναμη νίκη στις εθνικές εκλογές και τότε ή θα τον ξεσκίσουν ή θα τον υποχρεώσουν σε ταπείνωση.
Διάλεξε όποια εκδοχή νομίζεις αλλά τρίτη εκδοχή δεν βλέπω.

@Swell:
Φίλε μαου δεν ξέρω για τα λυκάκια αλλά τους γερόλυκους τους ξετινάζει...
Όσο για την οξύνεια του ΓΑΠ να αντιληφθεί το νόημα της φράσης "ο αρχηγός δεν τραβάει", νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται το ζητούμενο όμως είναι αν καταλαβαίνει και για ποιον αρχηγό γίνεται λόγος.

@marianaonice:
Αυτοί οι μεταφραστές, οι διερμηνείς και οι λοιποί γραμματοκομιστές είναι που πάνε το ΓΑΠ από το κακό στο χειρότερο.

monahikoslikos είπε...

@taspa@:
Νομίζω θα έχει όσο χρόνο χρειαστεί για να εμπαιδώσει τα μηνύματα.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου

@dreamer-angel:
Αγγελικούλα ζάχαρη, Αγγελικούλα μέλι, ευχαριστώ για τις ευχές και όσο για τα άλλα...
..............
πολλά φιλιά.

αντώνης:
Νομίζω Αντώνη πως αν το ΠΑΣΟΚ 5,5 χρόνια μετά την ανάληψη της αρχηγίας από το Γιώργο εξακολουθεί να είναι ένας αποστεωμενος μηχανισμος εξουσιας, που δεν ξερει τι να κανει στην αντιπολιτευση αυτό είναι ευθύνη του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας.
Και τα εκλογικά αποτελέσματα τις ικανότητες του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας αντανακλούν και όχι της διάθεσης και της βούλησης των απλών μελών που αποσβολωμένοι παρακολουθούν την υποκατάσταση των Τ.Ο από τα ...λάπτοπ.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
αγαπημένη μου Τσούγδω πρώτα να σου διευκρινίσω ότι δεν ανήκω στους γνωστούς κύκλους που συντονισμένα προσπαθούν να βγάλουν άχρηστο το Γιώργο.
Ανήκω στους άλλους κύκλους τους άγνωστους που συντονισμένα μόχθησαν κάποτε να κάνουν το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και δυνατό χωρίς να ζητήσουν θέσεις και ανταλλάγματα και ενοχλούνται να το βλέπουν σήμερα μπεγλέρι στα χέρια της Δαμανάκη, του Ανδρουλάκη και τινων άλλων αστέρων της ηγετικής ομάδας.
Όσο για τ΄ άλλα δες την απάντησή μου στον Αντώνη, τον Κρόγια και τον Λαγκαδινό.

Υ.Γ: Με το καλό στις εθνικές εκλογές να μπουνε και οι καραμπίνες στο ναό της Δημοκρατίας.
Εκεί μας κατάντησαν.

Meropi είπε...

Να μαι κι εμένα από δω, έτοιμη να κάνω τις αναλύσεις μου (ο Θεός να τις κάνει αναλύσεις χα χα χα!!!).
Λοιπόν δύο πράγματα με ανησύχησαν σ’ αυτές τις εκλογές. α) Η άνοδος του ΛΑΟΣ. Για φαντάσου ότι θα στείλουμε τον Πλεύρη στην Ευρωβουλή!!! και β) Η καθήλωση ή μάλλον η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλήρωσε, κατά τη γνώμη μου την αποδόμηση της παράδοση της Ανανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Δείγμα αυτής της αποδόμησης αποτελεί η απαξίωση και υποτίμηση του Παπαδημούλη, ενός πετυχημένου Ευρωβουλευτή για χάριν… (αλήθεια για χάριν ποιού ή καλύτερα ποιας??????).

monahikoslikos είπε...

@Meropi:
Πιο ανησυχητικό κι από την κάθοδο του Πλεύρη στα Στρασβούργο είναι νομίζω ότι το ΛΑΟΣ αναδείχτηκε σε τρίτη δύναμη σε περισσότερους από τους μισούς νομούς της χώρας.
Τα αποτελέσματα για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναμενόμενα γιατί δεν μπορείς να στέλνεις αντιφατικά μηνύματα χωρίς κόστος.
Ασφαλώς και πλήρωσε και την απαξιώση του Παπαδημούλη που κατά κοινή παραδοχή ήταν από τους καλύτερους ευρωβουλευτές και των 27 χωρών, όπως και τη αλλαζωνική ανάδειξη του Αλέξη στην ηγεσία...
Στο ΚΚΕ νεκρανάστησαν το Στάλιν επισήμως ενώ στο ΣΥΝ εφάρμοσαν το Σταλισνισμό ανεπισήμως μέσα από τις "δημοκρατικές" διαδικασίες με τα προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα.

Δυστυχώς Μερόπη τα δύσκολα σε λίγο τελειώνουν και θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Τσούγδω είπε...

@Λύκε,
φυσικά και δεν ανήκεις στους γνωστούς κύκλους!
Δεν είναι ότι διαφωνώ μαζί σου, απλά "φοβάμαι" να συμφωνήσω!
Πάντως σίγουρα, παρά τη νίκη, δεν είναι όλα ρόδινα.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
Φαντάζεσαι Τσούγδω μου τι θα γίνει το βράδυ των εθνικών εκλογών αν το ΠΑΣΟΚ που, φυσιολογικά, θα είναι ο νικητής δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση?
Φαντάζεσαι πόσο συντηριτικά θα πορευτεί η χώρα με τις επιλογές των νταβατζήδων που θα έχουν το πάνω χέρι στο σχηματισμό πολυκομματικών κυβερνήσεων?
Αυτή την αγωνία θέλησα να εκφράσω με το "δεν τραβάει ο αρχηγός".

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε περαστικα αν και κακο λυκι ψοφο δεν εχει..(με την καλη εννοια φυσικα)
Τωρα, συμφωνω απολυτως για τα περι ΛΑΟΣ. Ειναι ενα θεμα που με ποναει πολυ. Αν οντως που ετσι φαινεται, ειναι το σχεδιο τους να κρατησουν το Λαος μεσα στη βουλη και αναλογως να "ρυθμιζουν" τις εξελιξεις, για τους οικολογους πιστευω αλλα. Το σκοπο τους σε πρωτη φαση να ξετιναξουν το Συριζα τον καταφεραν. Αλλα κι ενα μεγαλο ποσοστο δε νομιζω οτι ευκολα θα τους το χαρισουν των οικολογων πρασινων. Μολις εξασφαλισουν οτι ο ενοχλητικος Συριζα θα εχει πεταχτει εκτος βουλης πολυ απλα τοτε θα πεταξουν κι αυτους σα στυμμενες λεμονοκουπες. Η αν τους εξυπηρετει στην καλυτερη θα τους κρατανε ομηρους σ ενα ποσοστο της ταξης του 3%.
Γι αυτο ο Συριζα πρεπει να δωσει πολυ σκληρο αγωνα με τα δικα του εσωτερικα. Να συγκεκριμενοποιησει την πολιτικη του προταση, να την αναδειξει πλατια και αταλαντευτα μεσα στο λαο και τοτε να ελπιζει σε μαχες με καλυτερους ορους και προοπτικες.
Τα σεβη μου και παλι περαστικα.

Sting είπε...

Φίλε Λύκο, ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ , ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ.

Όσο για την εκτίμηση του αποτελέσματος που έκανες,
έχω την εντύπωση ότι προσπαθείς
να δώσεις μια λογική εξήγηση
σε στάσεις που δεν εκτιμώνται πια με τη λογική.
Γιατί; Μα για τον απλούστατο λόγο επειδή στη φάση που περνάμε όλα έχουν ξεφύγει από τον ορθολογισμό.
Όταν ο κόσμος καίγεται και ο λαός ...παραλίζεται , τι περιμένεις πια;

monahikoslikos είπε...

@exoaptonkyklo:
Όσο μένουμε αδρανείς θα μας κάνουν σκυλάκια του Παυλόφ όλους!!!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.

@Sting:
Φίλε μου καλησπέρα και να είσαι πάντα γερός και δυνατός.
Εχεις δίκιο προσπαθώ να ερμηνεύσω τα ανερμήνευτα για να μην χάσω το υπόλοιπο που μου ΄χει απομείνει στο ακατοίκητό μου.
Ακόμα κι αν ξεχάσουμε τους δικούς μας παραλίες κοίτα να δεις τι έγινε σ΄ ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη που επιβραβεύτηκαν οι υπεύθυνοι για την κρίση που διερχόμαστε.
Πως να το ερμηνεύσεις αυτό?

μαριάννα είπε...

Καλέ μου λύκε περαστικά σου από καρδιάς! Εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά και να είσαι πάντα σιδερένιος!

Laskarina είπε...

Περαστικά, γρήγορα να είσαι καλά και να ξεχάσεις ότι υπήρξες καπνιστής για πάντα.
Πρόσεξα και εγώ τη δήλωση Βενιζέλου αλλά και τη θέση Πάγκαλου, που ήταν ότι αν το ΠΑΣΟΚ έρθει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, υπάρχει κίνδυνος να σχηματίσει κυβέρνηση η Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ. Το ΠΑΣΟΚ αν έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης μάλλον θα επιλέξει Πάγκαλο αντι Βενιζέλου.
Θα φοβίσει δηλαδή τον κόσμο με το δίλημμα ή ΠΑΣΟΚ ή συμμαχία δεξιάς-ακροδεξιάς.
Πάντως σε ότι αφορά τα "δε χρωστάω" ή τα "νταβατζήδες" δεν είμαι απλώς επιφυλακτική. Τα θεωρώ απροκάλυπτη εξαπάτηση γιατί γνωρίζω- όπως και σεις- ότι βεβαίως και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στηρίζονται στα οικονομικά συμφέροντα εντός και εκτός χώρας. Ουδείς εκ των δύο (Παπανδρέου-Καραμανλής) έχουν μηδενικές εξαρτήσεις. Το αντίθετο.

monahikoslikos είπε...

@Laskarina:
Λασκαρίνα μου χαίρομαι που πέρασες και είναι περριτό να επαναλάβω ότι τα όσα χρόνια σε γνωρίζω (δεν λέω πόσα για να μην αποκαλύψω ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα) είχες πάντα κρυστάλινες απόψεις.
Συμφωνώ μαζί σου ότι και τα δύο κόμματα έχουν τις εξαρτήσεις τους εντός και εκτός χώρας εξαρτήσεις που θα γίνονται εντονότερες όσο οι κομματικές οργανώσεις υποκαθίστανται από τις πολυδάπανες τηλεοπτικές εξορμήσεις.
Δεν ξέρω αν ο Πάγκαλος και λόγω ηλικίας μπορεί να είναι λύση στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν εξασφαλίσει ποσοστά αυτοδυναμίας αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να διερευνήσουμε και την αντίδραση της εκσυγχρονιστικής συνιστώσας.

Ευχαριστώ και για τις ευχές σου.

@marianna:
Που θα πάει θα τη γονατίσω και την πνευμονία που βρήκε απροστάτευτα από νικοτίνη τα πνευμόνια και μπούκαρε...
Μαριάννα μου σ΄ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

tzonakos είπε...

Καλά, έκοψες το τσιγάρο κι έπιασες πνευμονία ; απίστευτο.
Λοιπόν πρώτον ο αρχηγός τραβάει μια χαρά και πες του Swell οτι αμα συνεχίσει να λέει κακά λόγια για τον ΓΑΠ θα πάω να του κάνω τρύπα στη βάρκα !
Εαν στα λόγια του χοντρού υπάρχουν υπονοούμενα, ας τα βάλει εκει που ξέρει.
Δικηγόρος ειναι και ειναι γνωστό το τι είδους φάρα ειναι οι δικηγορονομικοί, όσοι απο αυτούς χρησιμοποιούν νομικίστικες εκφράσεις που μπορούν να ερμηνευτούν όπως βολέψει.
Κι όπως λες, ειναι ο ευνοούμενος της διαπλοκής πιθανότατα.
Ο ΓΑΠ μια χαρά τραβάει.
Εμεις ειναι το θεμα τι πρέπει να δούμε και να κάνουμε και να εξελιχθούμε σε αυτο που πρέπει γιατι η δεξιά δεν υπέστη ήττα ηχηρή και αυτο πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.
Αντι να εστιάζουμε σε ενα πρόσωπο, και αυτο να γίνεται στόχος, ο ΓΑΠ δηλαδη, μήπως πρέπει να δούμε το δάσος ;
Μήπως ειναι κοντόφθαλμη και πολύ πρόχειρη η λογική του " ο αρχηγός δεν τραβάει " ;
Δεν καταλαβαίνω γιατι εστιάζουμε σε αυτον ... υπάρχουν τόσα άλλα πιο σημαντικά.

katerina είπε...

Λυκε καλημερα και περαστικά.
Αρωσταινουν ωρέ οι Λυκοι;;;

Λοιπόν, αν ένα αποδέκτη ειχε αυτο το περιφημο μηνυμα της αποχής, αυτός ειναι ο ΓΑΠ.
Κια κατα την ταπεινή μου άποψη του λεει ένα και μονο. Δεν αρκει να μην χρωστάς στα ...συμφεροντα. Πάνω απο όλα δεν χρωστάς στους ασφυκτικούς κομματικούς εναγκαλισμούς και στα κομματικά ενυδρεια. Τελειωσανε, αστα πισω σου. Γινε αυτό που εισαι. Κάνε τον κοσμο τον λαό να πιστεψει σε εσενα, όχι στην εικονα σου που όλοι αυτοι οι κομματικοί στρατοι διαχειριζονται...για την πάρτη τους.
Ο μεγαλυτερος αντιπαλος του ΓΑΠ, δεν ειναι οι γνωστοί εχθροι, αυτοι ειναι ευκολοι αντιπαλοι. Οι μεγάλοι εχθρόι ειναι αυτό το σάπιο Κομμα, αυτοι οι σάπιοι χειροκροτητες, αυτά τα ανθρωπάκια που του λενε... ο Καραμανλής πουλάει, μοιασε σε αυτόν. Αλλά ο λαός, ο κοσμος, ο τηλεθεατής, το ψευτικο το καταλαβαινει, το εισπρατει, το ...διαχειριζεται.

Αν σε κάποιον δεν χρωσταει ο ΓΑΠ, ειναι στον κομματικό μηχανισμό, στους χειροκροτητές, και στους κολακες του. Θα απεγκλωβιστεί απο όλον αυτόν τον γνωστό συρφετό; Δεν ξέρω....
Τα ξερεις Λυκε...

Laskarina είπε...

Ευχή και κατάρα να έχει κάποιος ένα όνομα σαν το δικό μου. Οταν επικοινωνώ μέσω blog όλοι καταλαβαίνουν ποιά είμαι ενώ εγώ πάλι όχι. Ποιος είσαι λοιπόν μοναχικέ μου λύκε; Αποκαλύψου αν θέλεις στο e-mail μου laskarina_gerasimou@yahoo.gr

agrampelli είπε...

Αδύνατον!εξαφανίζονται τα σχόλιά μου!
Καλησπέρα...

monahikoslikos είπε...

@tzonakos:
Τζονάκο δεν θέλω να σου αλλάξω άποψη αλλά δεν τραβάει κι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό για να συγκροτηθεί μια συλλογική ηγετική ομάδα που θα τραβήξει το κάρο τόσο το καλύτερο...
Διαφορετικά φίλε Τζονάκο μετά τις εθνικές εκλογές αντί ανάλυσης αποτελεσμάτων θα ανεβάζω τα μπινελίκια που θα του ρίχνετε εσείς οι δικοί του.


@Katerina:
Δεν το μπορεί Κατερίνα, δεν μπορεί να ξεφύγει μπροστά, δεν άνθρωπος των ελεύθερων πτήσεων...
Ανδρώθηκε σε πολλαπλά ενυδρεία και για αυτό ως 5 οργιές τα πετάγματά του.
Κατάλαβες γιατί λέω πως δεν τραβάει....



@Laskarina:
Θα αποκαλυφθώ από κοντά σύντομα κυρία μου.

monahikoslikos είπε...

@agrampelli:
Όχι, σχόλια δεν τρώμε, κανά κουνέλι, κανα αρνί ναι αλλά σχόλια όχι... επομένως αναζητήσατε αλλού τον απαγωγέα των σχολίων σας.

Καλό ξημέρωμα καρδιά μου.