Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Εκπληκτικο Βίντεο...

Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση.

Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις
ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο,ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό,απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.

Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός
απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία έχασε πρίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.

Η σκηνή στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια,έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.

Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο
χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ


10 σχόλια:

Swell είπε...

Οντως εκπληκτικό Λύκε.

Κούκος είπε...

Απίστευτο!!
Σε ευχαριστώ πολύ Λύκε που χάρη σε σένα γνώρισα αυτό το καταπληκτικό έργο τέχνης.

Τσούγδω είπε...

Πωπω έχω μείνει άφωνη... Καταπληκτικό. Ακόμη κι εγώ που δεν έχω ιδέα για την ιστορία της Ουκρανίας συγκινήθηκα...

D.Angel είπε...

Το έχω δει και έχω μείνει άφωνη!
Υπέροχη, καταπληκτική!
Μπράβο της

Φιλιά πολλά λύκε

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα πιο εκπληκτική είναι η ηχητική επένδυση και οι στίχοι των τραγουδιών.Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ακούγεται και γράφεται είναι στη ρωσική,ενώ η κοπέλα αναφέρεται στην ιστορία της ΕΣΣΔ του πολέμου και όχι μόνο της Ουκρανίας.
Δεν σβήνονται εύκολα οι μνήμες, ιδιαίτερα απ' την τέχνη και την αισθητική των λαών...Σ' ευχαριστούμε Λύκε
δ.π.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτη τεχνική αλλά και περιεχόμενο εξίσου καταπληκτικό!
Φαντάσου –λέει- να έρθει η κοπέλα στην Ελλάδα προς αναζήτηση καλύτερης τύχης και να καταλήξει ( ως είθισται για πολλές συμπατριώτες της),οικιακή βοηθός σε κάνα σπίτι αστοιχείωτου μεγαλέμπορα…

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Καταπληκτικό, σε καθηλώνει.
Φίλε να είσαι καλά.

z.p. είπε...

Όλο αυτό γίνεται με άμμο;

Aνεμος είπε...

είναι εκπληκτικό το έχουμε βάλει και εμείς κάπου η τέχνη με την ευαισθησία που σε αφήνει άφωνο

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό. Σε ευχαριστώ για την προβολή.