Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Παπανδρέου: Πρώτα ο πολίτης… (χα χα χα χα!)

Έρχεται τυφώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα…
Τα κανάλια, ενόψει του δημόσιου διαλόγου που ανοίγει την άλλη εβδομάδα για το ασφαλιστικό και για να στρώσουν το δρόμο της κυβέρνησης ξέθαψαν το Γιαννίτση η πρόταση του οποίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2001 κατέβασε στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους… και σηματοδότησε την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Σημίτη.

Και τι είπε πρωί πρωί ο κύριος καθηγητής στους Οικονομεοκαμπουράκηδες στο Mega… πως δεν πρέπει να αιφνιδιάζονται οι ασφαλισμένοι αλλά οι αλλαγές στο ασφαλιστικό πρέπει να γίνονται σε βάθος χρόνου γιατί αν κάποιος μάθει εγκαίρως, δηλαδή όταν είναι νέος, ότι η σύνταξη που θα πάρει στα 65 του δεν θα φτάνει ούτε για 2 πακέτα τσιγάρα θα λάβει τα μέτρα του…
Θα κανονίσει τι θα αποταμιεύσει… το τι θα δώσει στα παιδιά του… τι είδους ζωή θα κάνει μέχρι τη συνταξιοδότηση κλπ ενώ αν οι αλλαγές γίνουν αιφνιδιαστικά δεν προλαβαίνει να πάρει τα μέτρα του…

Μίλησε κανείς για μεσαίωνα???


.

21 σχόλια:

αντωνης είπε...

Εγω μια ερωτηση εχω μονο να κανω, τι διαφορετικο θα εκανε ο κουρασμενος δλδ για το ασφαλιστικο;

Μηπως τα ιδια;;;

Καλημερα.

D.Angel είπε...

Ρε συ λυκε μη γελάς!Σκιάχτηκα πρωι πρωί με το που άνοιξα το μάτι!
Φιλιά πολλά
Καλημέρααααααα

Swell είπε...

Χθες το πρωί ο Γιαννίτσης είπε στο FLASH και τον Κύρτσο, ότι τα μέτρα που είχε προτείνει ήταν παιχνιδάκι, μπροστά σ' αυτά που πρέπει να πάρει η σημερινή "κυβέρνηση".

Μας βλέπω σύντομα να παίρνουμε τα βουνά και να ερχόμαστε να σου κάνουμε παρέα.

Πάντως αν ο Γιωργάκης θέλει να βγάλει ένα χρόνο, θα 'πρεπε αρχικά να κατασχέσει όλες τις περιουσίες των Αλογογκούφηδων και των συν αυτοίς, που είχαν τη φαεινή ιδέα να "επενδύσουν" τα αποθεματικά των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων.

dyosmaraki είπε...

Το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να φτιαχτεί στον αιώνα τον άπαντα εάν:
- Δεν μειώσουν τις άσκοπες δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων (δεν μιλώ για τις συντάξεις)
- Εάν δεν αυξήσουν την ηλικία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων (δεν μπορεί οι στρατηγοί να συνταξιοδοτούνται στα 45 τους, ούτε να ξεχνάμε πως με το κλείσιμο της Ολυμπιακής μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων συνταξιοδοτήθηκε στα 45!!!! και θα τους πληρώνουμε εμείς και τα δισέγγονά μας)
- Εάν δεν αξιοποιηθεί η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων (δεν μπορεί από τη μια να αφήνουν να ρημάζουν ακίνητα που έχουν στη κατοχή τους τα ταμεία και απο την άλλη να πληρώνουν ενοίκια για τη στέγαση των Υπηρεσιών τους.
- Εάν δεν εξαναγκαστεί το Δημόσιο να καταβάλλει μέσα σε 2 μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία και όχι να πληρώνει όποτε θέλει με αναδρομική ισχύ.

Τα προβλήματα των Ασφαλιστικών δεν απορρέουν από το ύψος των συντάξεων που τώρα θέλουν να μειώσουν αλλά από πολλούς άλλους παράγοντες που προέχουν όπως οι παραπάνω. Αλλος λόγος είναι οι άστοχες κινήσεις των "επενδυτών" των αποθεματικών των ταμείων που αναφέρει ο/η Swell δηλαδή θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που καταχράστηκαν κάποιοι επιτήδειοι. Και φυσικά θα πρέπει να εξαλειφτεί η "μαύρη εργασία" που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον τόπο μας με την εκμετάλλευση των ανασφάλιστων μεταναστών.

Αφού καταφέρουν να βάλουν σε μια τάξη τα παραπάνω μετά μπορεί να παιτήσουν θυσίες από τους υπόλοιπους πολίτες.

ΥΓ. Ας μην ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος οφειλέτης εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το ίδιο το Δημόσιο!!!! Ας εξοφλήσει αυτά που χρωστάει και είμαι βέβαιη πως τα Ταμεία θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν δίχως να μειωθούν οι συντάξεις των μη δημοσίων υπαλλήλων.

agrampelli είπε...

Ασφαλιστικό:η πιό μεγάλη ανασφάλεια...
Την καλησπέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
Από ότι καταλαβαίνω ο λαός ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να εφαρμοστεί η πολιτική της Δεξιάς χωρίς πολλές πολλές αντιδράσεις....

@D.Angel:
Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος αλλά εγώ γελάω προκαταβολικά με τα (επερχόμενα) χάλια μας.

@Swell:
Να συνέλθει πάραυτα και επειγόντος το συμβούλιο των δημογερόντων και γεροντισών (Tzonakos, tsougdw και tsaousa) και να πάρουν θέση επί των τεκταινομένων.

monahikoslikos είπε...

@dyosmaraki:
Είναι πολλά τα εγκλήματα του κράτους σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων αλλά γι αυτά κανείς δεν δίνει λόγο και ουδείς πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί.
Το μάρμαρο θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι αδύναμοι.


@agrampelli:
Έτσι ήταν κι έτσι θα εξακολουθήσει να είναι Ντίνα...
Καλησπέρα.

roula karamitrou είπε...

Αλήθεια βρε είπε ο πρωθυπουργός μας...πρώτα ο πολίτης, μόνο ξέχασε να μας πει από που θαρχίσει, απ τη λυπητερή φυσικά...με 43% και 167 διορθώνετε αν κάνω λάθος κι εγώ από κει θάρχιζα
Γιουνάν ακουλού σόνραντα γκελί που λεν κι οι γειτόνοι...μέτά του ρχεται το μυαλό, του ελληνα

Να τους χαίρονται και να τους ξαναλουστούμε ειδικά αν κάνουν ότι έκαναν πάντα δηλ. καταφέρουν να περάσουν όσα δε μπόρεσε η νδ με λιγότερες αντιδράσεις

tsaousa είπε...

Μπορώ να αποφανθώ;
Συμφωνώ με όσα λέει το dyosmaraki και την πρόταση του Swell.

Ο ΓΑΠ όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι ευθύνη φέρει για το μπουρδελο αυτό και του το φορτώνεις ολόκληρο στην πλάτη;
Βγάζει μάτι και φρύδι μαζί η εμπάθεια σου.

pentanostimi είπε...

πώς να κάνουν οικονομια για να εχουν στα γηρατεια τους οι νεοι σημερινοι εργαζόμενοι;;;;;;;;;;;;
με τα 650,700,800 ευρω ,θα κανουν και αποταμίευση;απαιτω απαντηση απο τους αρμόδιους!!!!!!!!!!!!!!!!!

αντωνης είπε...

@tsaousa

Καλησπερα καταρχας.
Συγνωμη για το θαρρος, αλλά ειναι δυνατον να μην εχει καμια ευθυνη (εστω και την ελαχιστοτατη) για την κατασταση ενας ανθρωπος ο οποιος ειναι βουλευτης απο το 1981 (δλδ 28 ολοκληρα χρονια) και 13 χρονια υπουργος;;;

Δεν εννοω αποκλειστικα ατομικη ευθυνη, αλλά ως μελος του κοινοβουλιου και της κυβερνησης.

tsaousa είπε...

Αντώη καλησπέρα.
Χρέωσε του προβλήματα της παιδείας και του υπ. εξωτερικών.
Αυτο όμως όχι.

Αν και, η θητεία ενός υπουργού, όταν περάσουν χρόνια ¨εξατμίζεται¨εκτός κι αν έχει φέρει κάποια σημαντική τομή που παραμένει.

monahikoslikos είπε...

@roula karamitrou:
Νομίζω ότι ναι με πρόσχημα το δημοσιονομικό εκτροχιασμό απ΄ τους προηγούμενους θα περάσουν όσα υποσχότανε ο Καραμανλής με λιγότερες αντιδράσεις.


@tsaousa:
Βρε Τσαούσα μου στην Ελλάδα ζούμε κι εμείς και δεν πάσχουμε από αμνησία...
Όταν ο Καραμανλής μίλαγε για πάγωμα μισθών κι επίδομα στους χαμηλόμισθους ο Γιώργος ξιφουλκούσε από Θεσσαλονίκη ότι δεν πρέπει για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι μισθωτοί το μάρμαρο...
Θυμόμαστε που μας έλεγε πως υπάρχουν λεφτά για όσα υποσχότανε να κάνει... κι αν δεις σήμερα όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μιλούν για πάγωμα μισθών... δηλαδή θα κάνουμε ότι έλεγε ο Καραμανλής και τον βρίζαμε.
Όσο για το άλλοθι με το υψηλό έλλειμμα εγώ τουλάχιστον δεν ξεχνώ ούτε τη συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος ούτε τις επαφές με τον Αλμούνια... αρα ήξερε πολύ καλά τι παραλαμβάνει και άρα η σημερινή κολοτούμπα μόνο με απάτη εξομοιώνεται.
Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα... άσε να ανοίξει το ασφαλιστικό και το φορολογικό και εδώ είμαστε να τα λέμε από κολωτούμπα σε κολωτούμπα θα πηγαίνουμε με τον Παπαλογοσκούφη υπουργό Οικονομικών.


@pentanostimi:
Ναι ρε να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι... άκου πως θα κάνουν οικονομία....
Και τι τους νοιάζει τους χορτάτους πως θα κάνεις εσύ οικονομία βρε pentanostimi.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

χα χα χα . Γεια σου βρε λυκε μεγαλε!

tsaousa είπε...

Λύκε, ακριβώς επειδή ζούμε στην Ελλάδα, καταλαβαίνουμε Ελληνικά.
Τους την έκατσε ο Καραμανλής με το έλλειμμα. Άλλο 6-8 και άλλο 12+.
άλλο και οι ελεγκτές και το ξεχέσιμο και η απαίτηση από Ε.Ε να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Ελληνικά λέμε, επιλεκτικά να μην καταλαβαίνουμε....

Παρόλα αυτά τελικά δεν θα τους παγώσει τους μισθούς.
Έλα, πες μου τώρα ότι θα δώσει 1 Ευρώ αύξηση.
Κάτι θα βρεις να πεις.
Στον αιώνα τον άπαντα θα βρίσκεις να λες κι εγώ να σου απαντάω.

monahikoslikos είπε...

@exoaptonkyklo:
γειά σου φίλε...

@tsaousa:
Αγαπητή μου Τσαούσα είναι βέβαιο ότι με το θίασο του Γιώργου που παριστάνουν την κυβέρνηση σίγουρα θα έχουμε πολλά να λέμε κα να γράφουμε κι εσύ με το πάθος νεοφώτιστης Χριστιανής θα μας εύχεσαι να λιώσουμε στα καζάνια της κόλασης.
Και όχι δεν θα σου πω για το 1 ευρώ την ημέρα γιατί τόσο είχε υποσχεθεί αλλά θα σου πω πως κανείς και ειδικά οι δανειστές μας δεν θα πάρει στα σοβαρά μια κυβέρνηση που κάνει κωλοτούμπες και παίρνει πίσω σε λίγες ώρες κρίσιμες αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου επειδή έβηξε ένας Παπουτσής (που φαίνεται συνεχίζει να φοράει παντελόνια) κι αυτό θα φανεί αμέσως στο κόστος δανεισμού.
Όσο για το περιβόητο έλλειμμα του 12+ αυτό κι αν είναι η μεγάλη απάτη Παπακωνσταντίνου για όσους ξέρουν την αλφαβήτα του προϋπολογισμού... αλλά κι αυτό χλωμό μου φαίνεται αφού κάθε μέρα που περνάει χωρίς να εισπράτει (ακέφαλο το ΣΔΟΕ, ακέφαλες οι εφορίες) το έλλειμμα θα μεγαλώνει αλλά θα το φορτώνουμε στους προηγούμενους ακριβώς όπως έκανε πριν 5 χρόνια ο Αλογοσκούφης.
Έτσι κι αλλιώς όσο κι αν ήταν αυτό το έλλειμμα οι Γιώργηδες (Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου) ήταν απολύτως ενήμεροι τόσο από τον Προβόπουλο που αν τους είχε παραμυθιάσει θα του ζητούσαν σήμερα την παραίτηση (και μην μου πεις τίποτα για ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας γιατί θα βάλω τα γέλια) και από τον Αλμούνια ο οποίος σου θυμίζω πως είχε αντιδράσει μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου στη ΔΕΘ "Οι έλληνες πολιτικοί είναι απολύτως ενήμεροι για την κατάσταση της οικονομίας" είχε πει ο Επίτροπος.

Σε καλημερίζω φιλενάδα και ραντεβού στην επόμενη κωλοτούμπα της κυβέρνησης.

tsaousa είπε...

Τι σου είπα;...
Και λίγα έγραψες.


Ξέρεις , γνωρίζουμε κι εμείς λιγάκι αρφαβήτα...


Νεοφώτιστη Χριστιανή στο ΠΑΣΟΚ εγώ;
Στην πολιτική;
Δεν κατάλαβα;

Με συγχωρείς που δεν ενστερνίζομαι τα λόγια του Τσίπρα..ε...συγνώμη, τα λόγια σου.

monahikoslikos είπε...

@tsaousa:

Πραγματικά και λίγα έγραψα εδώ τουλάχιστον συμφωνούμε... θα μπορούσα να έχω γράψει περισσότερα.
Το νεοφώτιστη Χριστιανή φυσικά και δεν αφορά το χρόνο ένταξής σου στο ΠΑΣΟΚ ή στην πολιτική γιατί δεν μπορώ να ξέρω αν είσαι παλαιότερη από μένα είτε στο ΠΑΣΟΚ (τώρα φυσικά δεν είμαι) είτε στην πολιτική που αποκλείεται να είσαι παλαιότερη αλλά λέμε τώρα...
Το νεοφώτιστη Χριστιανή πάει στο πάθος σου να στηρίζεις άκριτα -κατά τη γνώμη μου- ο,τι λέει και πράττει ο αρχηγός και το κόμμα... κάτι που έκανα κι εγώ πριν από κάποιες δεκαετίες...
Κατάλαβες ...Αλέκα μου ...ε...συγνώμη, τσαούσα μου, ο δογματισμός ποτέ δεν ωφέλησε κανένα.

Υ.Γ και κάτι ακόμα για το έλλειμμα... όταν εκτός από την αρφαβήτα μάθεις και την αλφαβήτα των δημοσιονομικών θα καταλάβεις που είναι η απάτη του Παπακωνσταντίνου που δείχνει να αγνοεί πως "όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στ΄ αλάτι"... θα του το μάθουν όμως -δυστυχώς για μας- οι δανειστές μας κι ο Αλμούνιας.

tsaousa είπε...

Και πώς είναι δυνατόν να ξέρεις εσύ ότι δέχομαι ΑΚΡΙΤΑ ό,τι λέει ο ΓΑΠ;
Αποκλείεις να ευθυγραμμίζομαι απόλυτα με το σκεπτικό τους; Και γι αυτό τον ψήφισα;
Δεν ξέρω αν κρίνεις εξ΄ιδίων από τότε που ήσουν Πασόκος και με θεωρείς πρόβατο.
Εγώ πάλι δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και δεν έχω εξάρτηση από κανέναν πλην της σκέψης μου.
Τώρα, αν δεν σου αρέσει αυτό που σκέφτομαι για τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ μην περιμένεις να σου ζητήσω και συγγνώμη...


Ευχαριστώ που μου έμαθες τη λέξη αλφαβήτα Ελπίζω να σου έμαθα κι εγώ το χιούμορ.

monahikoslikos είπε...

@tsaousa:
Να βρίσω ή να γελάσω... σοβαρά τα λες ή κάνεις χιούμορ...
Λοιπόν αυτή τη φορά θα χαμογελάσω... άντε χαλάλι σου.

tsaousa είπε...

Όχι, πλάκα δεν κάνω για το ΠΑΣΟΚ, για την αρφαβήτα που μου διευκρίνησες πώς γράφεται, έκανα...
Μη βρίσεις...