Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η μεγάλη απάτη με τις αποδείξεις…


Τη σύνδεση του αφορολόγητου με το ύψος των αποδείξεων καταναλωτικής δαπάνης που θα προσκομίζει ο φορολογούμενος υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Πιασμένος από τα μαλλιά του σαν τον κολυμβητή που πνίγεται ο αρμόδιος υπουργός σάλπισε σαφάρι συλλογής αποδείξεων πάσης φύσεως που με κάποιο τρόπο όπως λέει θα μετράνε για να χτίσουμε το αφορολόγητό μας ενώ σήμερα αυτό είναι σταθερό και κυμαίνεται από 10.500 για τους μη μισθωτούς έως 12.000 για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Αν πραγματικά επιμείνει η κυβέρνηση σ΄ αυτή την ακατανόητη πρόταση σύνδεσης του αφορολόγητου με αποδείξεις θα έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή απάτη και ληστεία με ρεσάλτο στις τσέπες των χαμηλόμισθων μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και λοιπών φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα.
Ενώ δηλαδή η κυβέρνηση μας προτρέπει να ζητάμε και να φυλάμε τις αποδείξεις για συμβάλουμε στην πάταξη της φοροδιαφυγής εκείνων που κλέβουν κι εμάς και το κράτος μη εκδίδοντας αποδείξεις στην πράξη αυτό που θα συμβεί είναι να υπερφορολογηθούν τα χαμηλά εισοδήματα.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε δια γυμνού οφθαλμού πως μας εξαπατούν αυτή τη στιγμή οι υπουργοί που μας υποχρεώνουν να κυνηγάμε τα μαγικά χαρτάκια κι από κοντά τους οι παντός καιρού απατεώνες, οσφυοκάμπτες και αγράμματοι μικρο και μεγαλο-δημοσιογράφοι που ανακάλυψαν τον τροχό και με υποδεικνύουν ακόμα και τρόπους διαχείρισης αυτού του όγκου των αποδείξεων.
Από το σαφάρι των αποδείξεων ο υπουργός εξαιρεί τις αποδείξεις για δαπάνες ΔΕΚΟ δηλαδή αυτά που πληρώνουμε κάθε μήνα για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ που έτσι κι αλλιώς εκδίδονται αποδείξεις.
Έτσι ένας φορολογούμενος, ας πούμε ένας μισθωτός με το ισχύον φορολογικό καθεστώς έχει στάνταρ αφορολόγητο 12.000 ευρώ και από τις υπόλοιπες δαπάνες που πραγματοποιεί πολλές αναγνωρίζονται από την εφορία για περαιτέρω μείωση του φορολογητέου του εισοδήματος (έμμεση αύξηση του αφορολόγητου) ή για έκπτωση κάποιου ποσοστού από το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα.
Τέτοιες δαπάνες που αυξάνουν το αφορολόγητο ή μειώνει τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματα του υπόχρεου είναι μεταξύ άλλων:
Η δαπάνη για το ενοίκιο του υπόχρεου και των παιδιών του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για δίδακτρα σε φροντιστήρια μαθημάτων ή ξένων γλωσσών ή ιδιαίτερα μαθήματα, για ασφάλιστρα ζωής, για αλλαγή εγκατάστασης χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή την τοποθέτηση νέας εγκατάστασης φυσικού αερίου, ηλιοθερμικών συστημάτων και για τόκους στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία.
Περαιτέρω αναγνωρίζεται και εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα ποσοστό 40% για δαπάνες παροχής υπηρεσιών που κάνει ο φορολογούμενος για τη διενέργεια δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων, ανεξάρτητα από τον χώρο που πραγματοποιούνται (π.χ. σε αίθουσες ξενοδοχείων, κοσμικές ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, υπαίθριους χώρους, κτήματα κ.α.), καθώς και αυτές που καταβάλλονται σε κάθε είδους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και ειδικότερα σε κέντρα διασκέδασης (κοσμικές ταβέρνες, καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, μπουάτ, χορευτικά κέντρα), σε εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες με ή χωρίς ζωντανή μουσική, σε πιτσαρίες, ψητοπωλεία, σουβλατζίδικα, μεζεδοπωλεία, ουζερί, ζυθοπωλεία και σνακ μπαρ.
- Εκπίπτουν επίσης δαπάνες σε μεσίτες (για την ενοικίαση ή την αγοραπωλησία ακινήτων), σε ωδεία, σχολές χορού, ρυθμικής και μπαλέτου, σχολές πολεμικών τεχνών, πάλης και παρόμοιων αθλημάτων (καράτε, τζούντο, τάε κβον ντο κτλ.), γυμναστήρια (ενόργανης ή μη γυμναστικής), κολυμβητήρια, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής (για αδυνάτισμα, αισθητική προσώπου και σώματος, μακιγιάζ, αποτρίχωση, σάουνα και λοιπές υπηρεσίες καλλωπισμού), κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές, μασέρ.
- Για παροχή υπηρεσιών για την επισκευή και συντήρηση της εγκατάστασης και των συσκευών κλιματισμού (ψύξη - θέρμανση), καθώς και εξαερισμού χώρων.
- Για παροχή υπηρεσιών σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπούς επαγγελματίες που ασχολούνται με την επισκευή και συντήρηση οικοδομών, όπως ξυλουργούς, επαγγελματίες τοποθέτησης πλακιδίων, υαλοπινάκων και μεταλλικών κουφωμάτων, συντηρητές καλοριφέρ, ασανσέρ κτλ.


Για ξαναρίξτε μια ματιά στη λίστα των δαπανών που ήδη αναγνωρίζονται και προσαυξάνουν το αφορολόγητο ή μειώνουν το φόρο και ρωτήστε μετά όποιον υπουργό θέλετε ή μεγαλο-μικρο-δημοσιογράφο να σας εξηγήσει με ποιο τρόπο θα μαζέψετε 3 ή 6 χιλιάδες ευρώ σε αποδείξεις από τις υπόλοιπες δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται σήμερα (σούπερ μάρκετ, ένδυση, υπόδηση, χασάπηδες κλπ) και μετά …φτύστε τον ή γιαουρτώστε τον και κρατείστε τη απόδειξη του γιαουρτιού.
Και κλείνω εδώ γιατί αν προχωρήσω να ρωτήσω πως θα «χτίσουν» το αφορολόγητο ένα ζευγάρι έγγαμων μισθωτών τα εισοδήματα των οποίων φορολογούνται χωριστά και άρα θα πρέπει να προσκομίσουν το ελάχιστο ύψος αποδείξεων επί 2 γιατί φοβάμαι πως θα φτύσετε κι εμένα.

Πιστεύω λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει στη σύνδεση αφορολόγητου με αποδείξεις γιατί αυτό είναι απάτη και οδηγεί σε υπερφορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων και οι προτροπές να ζητάμε αποδείξεις γίνεται μόνο για την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης κάτι που είναι σωστό.
Όχι όμως και να τρελάνουν τον κόσμο υπουργοί και δημοσιογράφοι… με το σαφάρι των αποδείξεων.

24 σχόλια:

Swell είπε...

Δεν ήξερα ότι αφαιρούνται οι δαπάνες για αποτρίχωση. Eκλεισα ήδη ραντεβού για την Πέρσα.

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Ναι αλλά πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις τη ...γονική επιμέλεια!!!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλημέρα ....
Δεν σχολιάζω!!! Χε! Χε!Χε!
Να παρακολουθήσω ήρθα...
Ξανά χέ! χέ!!

(μόλις βγάλαμε το χιόνι χάλασε ο καιρός)
Πού..πααααααάμε Ρε που πάμε ρέ!!!
(κόψε μου τώρα μια απόδειξη για το σχόλιο που σου έκανα!!)
χαχαχαχαχχχ

monahikoslikos είπε...

@ελίτσα:
Απόδειξη θες ή τιμολόγιο?
Αν θες τιμολόγιο να μου στείλεις τον ΑΦΟΥΜΟΥ σου, διεύθυνση, ΤΚ κλπ

Stazybο Hοrn είπε...

Το Δεκέμβρη και το Γενάρη κουτσά στραβά τον βγάζουμε με τα τέλη κυκλοφορίας και το δάνειο. Να μην μαζέψουμε όσο ΦΠΑ γίνεται για Μάρτιο - Απρίλιο;

Μετά, έχει ο Θεός, κάποια καινούρια «διαβούλευση» θα σκεφτούμε...

monahikoslikos είπε...

@Stazybο Hοrn:
Θαρρώ πως ξέρεις τι λένε για τον ψεύτη και τον κλέφτη....
Τον πρώτο χρόνο χαίρονται αν και τουτοι δω δεν βλέπω να κλείνουν ...εξάμηνο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε και λέμε:

Συνταξιούχος που λαμβάνει 1.000 ευρώ το μήνα ήτοι 14.000 ευρώ το χρόνο θα καλείται να καλύψει με αποδείξεις 1.000-2.000 ευρώ από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.
Το ποσό αυτό καλύπτεται άνετα με αποδείξεις από το καφενείο της γειτονιάς (όπου συνήθως πηγαίνει κάθε μέρα),το αρτοποιείο της γειτονιάς, όπου σχεδόν κάθε διήμερο αγοράζει ψωμί, από τον κρεοπώλη της γειτονιάς, όπου ανά τρεις με τέσσερις μέρες ψωνίζει, από μίνι μάρκετ της γειτονιάς, όπου σχεδόν κάθε μέρα αγοράζει εφημερίδα, τσιγάρα κ.λπ., από το σούπερ μάρκετ ή το μπακάλικο, όπου ψωνίζει τακτικά τρόφιμα και άλλα είδη, από το κουρείο της γειτονιάς, στο οποίο πηγαίνει τουλάχιστον 5-6 φορές το χρόνο, από το οπωροπωλείο που τυχόν υπάρχει στη γειτονιά, όπου ψωνίζει συχνά φρούτα και λαχανικά και από οποιονδήποτε επιτηδευματία έλθει στο σπίτι του για οποιαδήποτε επισκευή.
ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Η ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ (10%, 25% ΚΛΠ) ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 1000-2000 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ!!!!!!

Αν μάλιστα - όπως ακούγεται - υποχρεωθούν εντός του 2010 να κόβουν αποδείξεις και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές, καί οι βενζινάδες και οι ταξιτζήδες και οι περιπτεράδες εε τότε θα μπορεί και να υπερκαλύψει το ποσό των 2.000 ευρώ με αποδείξεις κι από αυτούς τους επιτηδευματίες.
Επιπλέον, εάν ο συνταξιούχος πληρώνει ενοίκιο κύριας κατοικίας, αυτό θα εξακολουθεί κανονικά να εκπίπτει από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος.
Όπως καταλαβαίνεις λύκε μου ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θα είναι και πάλι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ!!!
Η διαφορά όμως θα είναι ότι ο καφετζής, ο κρεοπώλης, ο αρτοποιός, ο κουρέας, ο οπωροπώλης και άλλοι επιτηδευματίες της γειτονιάς του που μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ! ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΦΕΥΓΑΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗς ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ (ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ, ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ)!

Τσούγδω είπε...

Τώρα εγώ πειράζει που δεν κατάλαβα από που προκύπτει πως θα υπερφορολογηθούν τα χαμηλά εισοδήματα?

monahikoslikos είπε...

@ανώνυμος:
Δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι τα κυβερνητικά παπαγαλάκια καλυπτόμενα μάλιστα πίσω από τη σιγουριά της ανωνυμίας θα δημιουργούσαν μοντέλα διάφορα για να στηρίξουν την απάτη που ακούει στο όνομα σύνδεση αφορολόγητου με αποδείξεις.
Έτσι κι εσύ ανώνυμε χρησιμοποιείς ένα παράδειγμα που δεν προκύπτει από πουθενά για να υποστηρίξεις το αλα κάρτ φορολογικό σύστημα που ονειρεύονται κάποιοι και προωθούν συγκεκριμένοι κύκλοι.
Δεν θα σ΄ακολουθήσω στο γλυστερό μονοπάτι περιμένοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις πάνω στις οποίες θα μας δοθεί ευκαιρία να τα πούμε αλλά θα ρωτήσω ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ.
Αλλα είπαμε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια θα κάνουν την τρίχα τριχιά για να μας πείσουν ότι για τη φοροδιαφυγή δεν φταίνε συγκεκριμένες κυβερνητικές πολιτικές και πρακτικές αλλά φταίνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και πρέπει να τιμωρηθούν αν δεν μαζεύουν αποδείξεις για να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή.

Βρε ουστ κυβερνητικοί παπαγάλοι...

@tsougdw:
Τσούγδω μου αν ξαναδείς το κείμενό μου υποστηρίζω ότι τελικά η κυβέρνηση δεν θα αποτολμήσει κάτι τέτοιο...
Αν ομως, παρ΄ ελπίδα (δική μου) το αποτολμήσει να είσαι σίγουρη πως θα το καταλάβεις είτε ανήκεις στα χαμηλά κλιμάκια είτε στα ψηλότερα.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν λύκε μου να απαντάς με επιχειρήματα πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και όχι με χαρακτηρισμούς ... αχαρακτήριστους που αδικούν κατάφορα ανθρώπους.
Και δεν μπορώ να θεωρήσω σε καμία περίπτωση "επιχείρημα" αυτό που αναφέρεις, χρησιμοποιώντας υποθέσεις του τύπου "ΑΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...."! Αν πιστεύεις πράγματι ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνταξιούχος που πηγαίνει σχεδόν κάθε μέρα στο καφενείο της γειτονιάς, που ψωνίζει σχεδόν κάθε μέρα ψωμί και άλλα τρόφιμα και που αγοράζει συχνά φάρμακα, τότε ... τί να πω! Πάντως δεν πρόκειται να σε βρίσω, ούτε να σε συκοφαντήσω, όπως δυστυχώς κάνεις εσύ. Απλά θα σεβαστώ την άποψή σου έστω κι αν μού φαίνεται ... παράξενη!!!

monahikoslikos είπε...

@ανύνυμος:
κάνεις λάθος αν νομίζεις πως όλοι οι συνταξιούχοι ξημεροβραδιάζονται ως τεμπέληδες στα καφενεία και καπνίζουν αρειμανίως ακριβά (που θα γίνουν ακριβότερα) τσιγάρα αλλά από που σου προκύπτει ότι οι αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσει θα είναι 2.000 και όχι 6.000 κυβερνητικέ προπαγανδιστή?

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή...
Όταν θα έλθει η ώρα της ανακοίνωσης του ακριβούς τρόπου εφαρμογής του μέτρου τότε θα δεις αν ο χαμηλοσυνταξιούχος θα χρειάζεται να καλύπτει 2.000 ή 6.000 ευρώ με αποδείξεις. Μη στηρίζεις σε λανθασμένη ενημέρωση τα επιχειρήματά σου.
Όσο για το χαρακτηρισμό που μου αποδίδεις θα σου πω μόνο το εξής: Είναι τόσο ... "σωστός" όσο ... "σωστό" είναι και το επιχείρημά σου ότι... δεν υπάρχει συνταξιούχος που να πηγαίνει στο καφενείο, να να αγοράζει τρόφιμα και φάρμακα!!!

monahikoslikos είπε...

@ανώνυμος:
Τρία πουλάκια (μπας κι είσαστε παπαγαλάκια) κάθονται και πλέκουνε παγίδες για συνταξιούχους.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Βρε! Λύκε! βρέ Λύκε!
Καλά δεν τά έμαθες;
Αρχισε η Επανάσταση!!
Κάτω ο μπαρμπέρης!! Κάτω ο Μανάβης!
Σσσσσσσας φτιάξου ιγώ!

amourat είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

μαριάννα είπε...

Άλλη μια γκάφα που δείχνει προχειρότητα και μελέτη του ποδαριού.
Αντί να γίνει προσπάθεια να διορθωθεί η διάβρωση του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού ή να περιοριστεί η ανικανότητά του, μεταθέτουν την ευθύνη στον κόσμο με ανόητα μέτρα. Πού στον κόσμο κρατούν το τσουβάλι με τις αποδείξεις των καταστημάτων κτλ;
Κι όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις, θα γράφουν αναλυτικά το ποσό και το ΑΦΜ της κάθε απόδειξης. Μιλάμε τώρα για χιλιάδες αποδείξεις...
Θα τα πάρουν πάλι πίσω τα ηλίθια μέτρα. Έλεος πια... νιώθει κανείς τόση ντροπή για την ανοησία που εισπράττει από παντού. Και πίκρα. Και απογοήτευση. Και καταλήγεις στο αναπόφευκτο: Να φύγω! Να φύγω να μην τα βλέπω και να μην τα μαθαίνω αυτά που γίνονται.

Καλημέρα Λύκε!

monahikoslikos είπε...

@ελίτσα:
τέτοιες επαναστάσεις 3 στο δίευρω.


@amourat:
Καλως ήρθες από δω και καλή χρονιά να έχεις.... αλλά για πες μου στις πόσες συγνώμες πάει ο υπουργός σπίτι του?


@μαριάνα:
Μαριάννα μου ξέρεις ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και για την πορεία αυτού του τόπου και την πορεία αυτού του κινήματος.

Τα είπες όλα μ΄ αυτό το "νιώθει κανείς τόση ντροπή για την ανοησία που εισπράττει από παντού."

Καλή χρονιά Μαριάννα μου.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δεν το πιστεύω πως έβαλες τη φωτό μου, πάνω-πάνω..εκθέτεις και τις φιλενάδες μου;

monahikoslikos είπε...

@ελίτσα:
Αυτή με το λάπτοπ δεν είσαι εσύ?
Τρόμαξα να σε γνωρίσω έτσι που ...ξανάνιωσες!!!

katerina είπε...

Εμένα τώρα που μου έφερε μια λαδωμένη αποδειξη απο τη μαγιονέζα της σαλάτας ο πιτσαδόρος, μπορείτε να μου πειτε τι φόρο θα πληρώσω.

Βρε Λυκε, αφου το΄είδε η Κυβέρνηση, ότι όλη μερα καθόμαστε και πληττουμε. Ε,μας εδειξε τον δρόμο για ένα hobby να περνάει η ώρα μας. Ασε που τωρα που μπαινουν και οι αποδειξεις των κομματηρίων και των βραζιλιανικών μπικίνι, έχω πολύ καλή συζυγική δικαιολογία για να ...αυξάνω το αφορολογητο μας.

monahikoslikos είπε...

@Κατερίνα:
Το 19% (όσο κι ο ΦΠΑ) από το χιούμορ σου να είχα Κατερίνα μου και όλη μέρα ας γραφοσβήνω αποδείξεις....

marianaonice είπε...

Είχα πνιγεί στις αποδείξεις που πάντα μάζευε ο άνδρας μου, χρήσιμες και άχρηστες!
Τώρα πάει τέλειωσα!
Βουνό με αποδείξεις θα το κάνει το σπίτι μαςςςς!!!!!!!
χαχαχχαχαα!!!!!

monahikoslikos είπε...

@maranaonice:
Ευκαιρία να προσλάβεις κάποιον/α για την ταξινόμηση και καταγραφή... για να μειωθεί και η ανεργία....
χαχαχχα!!!

glam είπε...

Για το ίδιο θέμα αλλά από διαφορετική "σκοπιά" ....

Πέρα από ανεφάρμοστο, ποιος μπορεί να καταγράψει ΧΙΛΙΆΔΕΣ αποδείξεις όλο τον χρόνο;

Είναι και αναποτελεσματικό!

Απλό παράδειγμα:

Το μέτρο έχει στόχο, υποτίθεται, όσους αποκρύπτουν εισοδήματα δλδ κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες, (οι μισθωτοί δεν μπορούν να κρύψουν) ας υποθέσουμε ότι εγώ , ως ελλ. επαγγ. δηλώνω εισόδημα 10.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ βγάζω 40.000, θα μαζεύω από σούπερ μάρκετ, ασφάλειες, και από όσους και σήμερα "κόβουν", θα κρατάω ίσα ίσα για να καλύπτω το ποσό της δήλωσης και τις υπόλοιπες τις πετάω.

Άρα δεν έχω κανένα λόγο να ζητήσω αποδείξεις, ειδικά από ελλ. επαγγελματίες, και για έναν παραπάνω λόγο δλδ τον παρακάτω .......

Όσο για αυτούς που θα μου ζητούν να τους κόψω απόδειξη, θα κάνω ότι έκανα και πριν, "αν θέλετε απόδειξη θα πληρώσετε επιπλέον το ΦΠΑ".......


Το μόνο που χρειάζεται, κατά την γνώμη μου, είναι να κόβουν υποχρεωτικά ΌΛΟΙ αποδείξεις, και όποιοι πιάνονται να μην το κάνουν, να τιμωρούνται για την πρώτη φορά με ένα πρόστιμο πχ 10πλάσιο της αξίας και για τους δύο παρανομούντες ("πωλητές" και "αγοραστές") ενώ για την δεύτερη, να επιβάλετε πχ 3μηνη φυλάκιση άνευ εξαγοράς, και στους δύο !!

Εννοείται ότι όσοι εφοριακοί πιάνονται να τα παίρνουν, ακολουθεί κατάσχεση περιουσίας, απόλυση και φυλάκιση.

Μόνο έτσι κόβετε με το "μαχαίρι" το "σπορ" της φοροδιαφυγής, άλλος τρόπος δεν υπάρχει....

Με διαφημίσεις τύπου " Αν αγαπάς την Ελλάδα: Απόδειξη " είναι μόνο για αφελείς και να λαδώνονται οι καναλάρχες και οι εκδότες.....

Αν πιστεύει κανείς ότι θα πάρει τα λεφτά από την τσέπη του Έλληνα, η κυβέρνηση, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, να μου τον πει και εμένα....

Άσε που πιστεύω ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά "στάχτη στα μάτια" των "κουτόφραγκων", ότι και καλά τώρα έχουμε "σοβαρή κυβέρνηση" και θα στρώσουμε, μπας και μας δώσουν πάλι δανεικά.......

Και ο λόγος, που καμιά κυβέρνηση δεν το κάνει, είναι απλός, πέρα από την δυσκολία του "εγχειρήματος", αν ο Έλληνας αρχίζει να πληρώνει στο κράτος στην συνέχεια θα έχει και απαιτήσεις για το που πάνε τα λεφτά του....πράγμα ενοχλητικό για ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζετε ολοκληρωτικά στην διαπλοκή.

Οπότε Λύκε, μάλλον άδικα ανησυχείς !