Καλά ποτέ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία πως η επικοινωνία στην πέραν του Ατλαντικού ηγέτιδα δύναμη αποτελεί επιστήμη που διδάσκεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια και οι εκεί επικοινωνιολόγοι είναι καθηγητάδες στην παραπλάνηση και, μπροστά τους, δεν πιάνουν χαρτωσιά οι ημέτεροι μαθητευόμενοι μάγοι με τις στημένες, καθ΄ υπαγόρευση, δημοσκοπήσεις βάσει των οποίων τα θύματα ζητωκραυγάζουν υπέρ των θυτών τους επιζητώντας οικειοθελώς την ηδονή του αυτομαστιγώματος.
Αλλά όπως αναφέρεται και στην Ιστορία της επικοινωνίας σ΄ αυτή την κοινωνία ότι πληρώνεις αγοράζεις ή αλλιώς πως ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις εσύ ή οι φίλοι σου μπορείς να αναδειχτείς μέχρι και πρόεδρος της Αμερικής πόσο μάλλον πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής μπανανίας.
Αρκεί μόνο κάποιοι να βάλουν τα λεφτά για να δεις τις μετοχές σου να εκτοξεύονται στο ανεξερεύνητο χάος του σύμπαντος έστω κι αν το χάος του μυαλού σου είναι πιο ανεξερεύνητο από αυτό του σύμπαντος.
Ξαφνικά και από τη μια στιγμή στην άλλη, μόλις πέσει το παραδάκι, όλες οι δημοσκοπήσεις σε υποδεικνύουν ως τον καταλληλότερο στη θέση των άλλων προηγηθέντων καταλληλότερων που είδαν εν μια νυκτί να τους ξερνάει η Ιστορία και να εξαφανίζονται άλλος κατά Κορακοχώρι μεριά κι άλλος κατά Ραφήνα.
Έτσι όταν στις 23 Απριλίου ανήμερα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου είδα τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ την οποία, ειρήσθω εν παρόδω (που λέει κι ο Τζανετάκος) είχε αποκλείσει ρητώς και κατηγορηματικώς 24 ώρες νωρίτερα στο υπουργικό Συμβούλιο, με ζώσανε τα φίδια.
Την προοπτική οικονομικής υποδούλωσης της χώρας για άγνωστο αριθμό ετών στο ΔΝΤ είχα ήδη διαισθανθεί από το φθινόπωρο και παρακολουθούσα με ενδιαφέρον την επικοινωνιακή κατατρομοκράτηση του λαού για να αποδεχτεί το μονόδρομο της κατεδάφισης των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων 60 ετών και την προσφυγή στο ΔΝΤ με την πρόθυμη αν και όχι πάντα και ανιδιοτελή συνεισφορά των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.
Οι συνειρμοί όμως που προκαλούσε η τοποθέτηση του Καστελόριζου μέσα στο κάδρο της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης δημιουργούσαν μια αφόρητη κατάσταση που επιζητούσε εδώ και τώρα ερμηνεία ενώ ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας και την επόμενη κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα της περιοχής έβαζε το πορτοκαλί μαγιό του και έπεφτε να χαλαρώσει στα ελληνικά (επί του παρόντος τουλάχιστον) νερά του νησιού.
Η ανακοίνωση λίγες ώρες αργότερα της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα επικεφαλής του μισού υπουργικού Συμβουλίου και με τη συνοδεία των επιφανέστερων Τούρκων επιχειρηματιών άρχισε να περιπλέκει τα πράγματα, ιδιαιτέρως μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση που έχει αναγορεύσει σε μείζον θέμα την διαφάνεια είχε επεξεργαστεί με τους γείτονες στο « απόλυτο σκοτάδι» 21 διακρατικές συμφωνίες που περίμεναν υπογραφή.
Η εικόνα με την καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα να διαπραγματεύεται με την ισχυρή Τουρκία μόνο ρίγη ανατριχίλας για την έκβαση μπορεί να προκαλέσει.
Για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και όσο η στιγμή της επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη πλησιάζει τόσο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα Ελληνικά και Τουρκικά ΜΜΕ για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και για ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των 2 κρατών…
Δυστυχώς όμως για τους επικοινωνιολόγους αυτό δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη καθώς στο Αιγαίο τα Τούρκικα μαχητικά αεροπλάνα αλωνίζουν κυριολεκτικά πάνω από τα ελληνικά νησιά φθάνοντας ανενόχλητα μέχρι τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Λίγο πριν μπεί ο Ερντογάν Εφέντης στο αεροπλάνο που θα τον φέρει στην Αθήνα αρχίζουν να σκάνε οι μπόμπες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς έτερα θέματα της επικαιρότητας συσκοτίζονται όσα λέγονται και γίνονται και ακούγονται στις επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, λέει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (γνώριμος των Τούρκων αξιωματούχων από τα Ιμια και την παράδοση του Οτσαλάν) στο ελληνοτουρκικό φόρουμ , ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μας μπορεί να ξεπεραστεί, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές, όπως την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας και το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών κάθε χώρας ενώ όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση θα πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Επιστρέφουμε δηλαδή στη διπλωματία του non paper της Μαδρίτης για τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη συμφωνία του Ελσίνκι για την επίλυση των διασυνοριακών διαφορών και αναβαθμίζουμε τη διαφορά μας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε διαφορά καθορισμού εδαφικών λεπτομερειών (sic) ή γεωγραφικών ιδιομορφιών (ξανά sic).
Λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας της πολιτικής σύσφιγξης των σχέσεων με τη γείτονα θα κουβαλήσει νερό στο μύλο της Τουρκικής λέγοντας πως όπως εμείς φοβόμαστε μην μας αρπάξουν κάποιο νησί οι Τούρκοι μπορεί και οι Τούρκοι να φοβούνται μήπως τους επιτεθεί η Ελλάδα έστω κι αν δεν υπάρχει τα τελευταία 80 περίπου χρόνια καμιά ένδειξη αμφισβήτησης των συνόρων του Τουρκικού κράτους από την Ελλάδα σε αντίθεση με τις αμφισβητήσεις που εγείρει η Τουρκία για τα ελληνικά εδάφη, ύδατα και αέρα.
Αντίθετα με την Ελληνική υποχωρητικότητα ο Ερντογάν δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του και δεν έκανε βήμα πίσω στα μεγάλα ζητήματα του casus belli, του Κυπριακού, του Πατριαρχείου αλλά και των παραβιάσεων στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα και η Τουρκία, τόνισε, πρέπει να διευθετήσουν μόνες τους τα προβλήματα του Αιγαίου θέτοντας σε δεύτερο πλάνο την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και μάλιστα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Επανέλαβε την πρόταση του για πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, του ΟΗΕ και της ΕΕ, ώστε να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της νήσου ως τα τέλη του 2010.
Ζήτησε εκλογή των μουφτήδων της μειονότητας, άοπλες πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και τόνισε πως το casus belli δεν πρόκειται να αρθεί προτού λυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο.
Ζήτησε δηλαδή συνολική ρύθμιση των διαφορών και αξιώσεων που η Τουρκία έχει κατά καιρούς εγείρει σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο χωρίς να βρεθεί κάποιος από την Ελληνική πλευρά να το στείλει από εκεί που ήρθε.
Οι δηλώσεις των κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων των 2 χωρών που ουσιαστικά στρώνουν το χαλί για συνολική ρύθμιση των αμφισβητήσεων που έχει εγείρει κατά καιρούς η Άγκυρα και των αξιώσεών της για Αιγαίο και Θράκη περνούν στα «ψιλά» της ενημέρωσης που έχει απορροφηθεί από ήσσονος σημασίας πλην όμως «πιασάρικα» -κατά τη δημοσιογραφική διάλεκτο- θέματα.
Η επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ερντογάν ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης με την έκρηξη «αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού» μέτριας ισχύος που τοποθέτησε ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου τροφοδοτώντας τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με πλούσιο υλικό για τη φοροδιαφυγή των γιατρών.
Το ίδιο βράδυ κάποια από τις γνωστές – άγνωστες τρομοκρατικές οργανώσεις θα τοποθετήσει έναν ακόμα ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στον εξωτερικό τοίχο των παλαιών γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού που θα ακουστεί μέχρι και την Ερυθραία.
Η Παρασκευή ημέρα άφιξης του Τούρκου πρωθυπουργού ξημερώνει με τα πρωτοσέλιδα του τύπου να ασχολούνται είτε με τη φοροδιαφυγή των γιατρών είτε με το νέο τρομοκρατικό χτύπημα ενώ ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά το μεσημέρι θα διατηρίσει το ενδιαφέρον των διαστρεβλωτών της κοινής γνώμης σε αλλότρια θέματα περιορίζοντας την ενημέρωση για τις επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις Ελλήνων και Τούρκων σε πλάνα από τα τραπεζώματα των 2 πρωθυπουργών και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων.
Το βράδυ της ίδια μέρας όμως θα σκάσει η επικοινωνιακή βόμβα μεγατόνων με την επίσκεψη των 2 πρωθυπουργών στον υπέργηρο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που κατουρημένος από την «τιμή» που του γίνεται θα χαιρετίσει τη νέα περίοδο της ελληνοτουρκικής φιλίας αντί να τους τρίψει στα μούτρα όσα μόλις πριν λίγες μέρες έλεγε ο ίδιος ότι η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογάν ενδέχεται να υποκρύπτουν την αμερικανική πολιτική και τα ύποπτα σχέδιά της, για τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας κλπ.
Αλλά είπαμε οι επικοινωνιολόγοι που χρυσοπληρώνει το γκουβέρνο είναι αετοί δεν είναι σπουργίτια εγχώριας εκτροφής.
Μαρινάκης: Δεν νομίζω να φτάσουμε σε σημείο διαγραφής Καραμανλή,
τοποθετείται πάντα με ευπρέπεια
-
[image: Μαρινάκης: Δεν νομίζω να φτάσουμε σε σημείο διαγραφής Καραμανλή,
τοποθετείται πάντα με ευπρέπεια] [image: Μαρινάκης: Δεν νομίζω να φτάσουμε
σε σημε...
Πριν από 18 ώρες
18 σχόλια:
Mπράβο Λύκε, και αφού κάνεις κριτική στους επικοινωνιολόγους, ντόπιους και ξένους, για πες μου πώς συνδέεται η ευρύστερνη μπρούμητη κυρία της φωτό με την ανάρτηση;
Ο Μίκης έκανε γαργάρα όσα έλεγε προσφάτως γιατί απλά τα ξέχασε, δεν τα θυμάται πλέον. Βοήθησε σ' αυτό και η ανάγκη προβολής που είναι ένα σύμπτωμα που συχνά έχουν οι περισσότεροι ασθενείς με αλτσχάιμερ.
@Swell:
Έλα ρε που δεν γνώρισες ποια είναι η κυρία της φωτογραφίας και πως συνδέεται με την ανάρτηση...
Αχ, βρε Λυκε, αργείς να γραψεις αλλά ...γραφεις. Και έγραψες τόσα πολλά , που ...που να αρχισω και που να τελειωσω.
Πρωτα απο όλα, όποιος δεν γνωριζει την ιστορία της διπλωματίας της... Πυλης, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με ένα φρεσκαρισμα. Τωρα ο Κυβερνητης, δεν γωνριζει τη γλώσα, σιγά μην μάθει ιστορία.
Δευτερον, συζητηθηκαν ...όλα (λέμε και καμμια μαλακία!) εκτός απο αυτά που καινε. Όσον αφορά τις θαλασσιες ερευνες για πετρελαιο στο Αιγαίο, ισχυει φανταζομαι εκεινη η συμφωνία του 76-77 μεταξυ Καραμανλή και Ετσεβιτ; Ή όχι; Αλλά το καλυτερο είναι , για να μην ξεχνιομαστε επίσης, όταν ο Μικης Θοδωράκης ήταν υπουργός του Μητσοτακη(τι έχουμε ζησει Θεε μου σαν χωρα!!!), συμφωνησε ότι η εκμεταλευση των κοιτασμάτων θα γινει συμφωνα με την αναλογια έκτασης ή/και πληθυσμού των δυο χωρών. Συνολικής έκτασης και συνολικου πληθισμου, όχι βέβαια παραλιων. Και ο νοών νοητω.
Επίσης ο συγκηβερνητης και συνεργατης του ΓΑΠ, ο κ. Καρατζαφέρης, δεν κινητοποιηθηκε, -λίγο, ελάχιστά μόνο η φασιστική οργανωση «στόχος» που ελεγχεται απο τη πλευρά Πλευρη, πατρός υιου και αγίου πνευματος- αλλά είπε στον Κυβερνητη, Γωργο μου ας περιμενες 2-3 μήνες, μην μας φερνεις και εμας σε δυσκολη θέση. Αλλά τι να πει και αυτός, προεχει η ...πατρίδα.
Τέλος αυτή την φωτό με την Εμινέ, την Αντα τοςυ συζυγους και το χουσαλο, δεν υπάρχει καμια τρομοκρατική οργανωση καλου γουστου να βάλει «βομβα». Και μετά ας στειλει την προκηρυξη στο Vogue, στο Elle, κάπου βρε παιδί μου.
Είναι αυτή που νομίζω; Μα πως τη φωτογράφισες; Εχετε σχέσεις και με παραμυθιάζετε ε; Α ρε θεομπαίχτες...
Λύκε μου,
να σε ρωτήσω κάτι καλοπροαίρετα. Εσύ, έτσι, όπως τον είδες το Μ. Θεοδωράκη στο σχετικό βίντεο, σου φάνηκε ότι ήταν σε πνευματική κατάσταση να γράφει επιστολές σαν κι αυτή που έγραψε (υποτίθεται) πριν λίγες μέρες??? Προφανώς κάποιος τον εκμεταλλεύεται το γέροντα και θέλει να περάσει τις απόψεις του, ως δήθεν απόψεις του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.
Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα ζητήματα με τη γείτονα μόνο με συνεννόηση μπορούν να λυθούν και όχι με λεονταρισμούς, ένθεν και ένθεν.
@Katerina μου,
Είναι αλήθεια πως ότι και όσα να γράψεις τούτη την ώρα που δεν έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός κινδυνεύεις να πέσεις τραγικά έξω γι αυτό κι εγώ περιορίστηκα μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά των συνατήσεων, που όμως κι αυτά είναι αρκετά για να συμπεράνει κανείς ότι ως κράτος "ηττήθημεν κατακράτος".
@Swell:
Όχι ρε φίλε δεν είναι η ακατονόμαστη, η καθημαγμένη Ελλάς είναι σε στάση διαπραγμάτευσης με τους, (θιασώτες του Οθωμανικού) Τούρκους Πασσάδες...
@Meropi:
Εδώ αγαπητή Μερόπη σφάλεις, οι πληροφορίες μου και μάλιστα από καλές πηγές λένε ότι το κείμενο είναι απολύτως δικό του.
Άλλωστε είναι γνωστή η διαμάχη του μουσικοσυνθέτη και με την Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Θάλεια Δραγώνα που θεωρείται εκ των αρχιτεκτόνων της Κοινής Διακήρυξης για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης,που υπογράφτηκε προχθές ενώ μετέχει σε ελληνοτουρκική επιτροπή για την απάλλειψη από την Ιστορία όσων μας διχάζουν και είναι αυτό ακριβώς που έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΜΘ.
Όσο για τις απόψεις σου περί επίλυσης των προβλημάτων με τη γείτονα μόνο με συνεννόηση, αν και διαφωνώ ριζικά θεωρώ ότι αποτελούν καταστάλαγμα εσωτερικών διαβουλεύσεων και εμπειριών πολλών ετών και ως εκ τούτου είναι απόλυτα σεβαστές.
ΥΓ 1: Η εικόνα του Μίκη στο σχετικό βίντεο οφείλεται κατά την γνώμη μου στην ακράτεια ούρων που του προκάλεσε η "τιμητική" επίσκεψη των 2 πρωθυπουργών...
ΥΓ 2: Πάντως και παρά τα κατευθυνόμενα από ημερών δημοσιεύματα ούτε νύξη δεν έγινε από πλευράς Τουρκίας για μείωση των εξοπλισμών ενώ και οι λεονταρισμοί ήταν όπως συνηθίζεται τα πολλά τελευταία χρόνια και πάλι μόνο από την πλευρά της Τουρκίας.
Λύκε, νομιζω ότι στο είχα γραψει και στο buzz. Πως στα φέρνει η ..Ιστορία, ε;
Όλοι οι τηλεφωνικοι συνομιλητές του Κολιν Πάουελ επι σκηνής και στις ...θεσεις τους.Ερντογαν, Παπανδρεου(τότε σαν ΥΠΕΞ), Χριστοφιας.
Ναι, με τον Ντενκτας δεν τα πηγαινε καλά ο Παουελ, όχι γιατί διαφωνουσαν στις θέσεις αλλά στο στυλ. Πολυ εριστικός ο Ντενκτάς, χαλαγε τη σουπα, το ήπιο το κλιμα. Ο Ταλατ, είχε το σωστό προφιλ. Για να δουμε ο Ερρογλου... Αν και η εγκυητρια δυναμη ειναι η Τουρκία, το τονισε ο Εμιρης στον...κακομοιρη.
Θυμαμαι τον Τασο Παπαδόπουλο που είπε, Κράτος παρελαβα και Κρατος θα παραδωσω. Εγω δεν παραλαμβανω Κρατος για να παραδωσω Κοινοτητα.
Γιατί κανείς δεν τολμησε να υπένθυμισει στον Ερντογαν (που εκεινος καλά κανει, τα συμφεροντα της Πατρίδας του προασπιζει και υποστηριζεται) για το ποσοστό που πηρε το σχεδιο Αναν, στο Κυπριακό δημοψηφισμα. Αλλά ποιος Κακομοιρης να ψελισει, τι;
@Katerina:
Πολύ σωστά το επισημαίνεις Κατερίνα μου... όλοι οι συνομιλητές του Πάουελ επί σκηνής κι αυτό ανεξάρτητα από την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ κάτι που σημαίνει ότι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής όπως και της Τουρκίας δεν παρακολουθεί τις κυβερνητικές αλλαγές αλλά έχει συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο και επιβραβεύει όσους την εξυπηρετούν.
Να σου θυμίσω επίσης τις αποκαλύψεις (από Ιγνατίου κλπ) για τους ποταμούς εκκατομμυρίων δολαρίων που έρρευσαν στη Μεγαλόνησο προς τους προσκείμενους στο σχέδιο Ανάν πολιτικούς και δημοσιογράφους όπως και το μεγάλο ντήλ που έγινε για την εκλογή του -κατ΄ αρχή- ενδοτικού Χριστόφια στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.
Και πως αλήθεια Κατερίνα μου περίμενες ο Κακομοίρης υπέμαχος του σχεδίου Αναν να θυμίσει στον Εμίρη το ποσοστό του δημοψηφίσματος αφού ούτε ο ίδιος δεν θέλει να θυμάται.
Ο Ερντογάν το συμφέρον της πατρίδας του βέβαια εξυπηρετεί. Το συμφέρον της δικής μας πατρίδας ποιό είναι? Να ανταγωνιζόμαστε στους εξοπλισμούς την Τουρκία??? Αυτή τουλάχιστον έχει τις οικονομικές δυνατότητες να το κάνει. Εμείς, τι λέτε, την έχουμε??? Αλήθεια πιστεύετε ότι αν μειώσουμε τους εξοπλισμούς κινδυνεύουμε???? Κατά τη γνώμη μου αυτά είναι κόλπα των εμπόρων όπλων και έχουμε πέσει στην παγίδα τους. Πιστεύω ότι η εθνική μας κυριαρχία κινδυνεύει πολύ περισσότερο από την οικονομική αιμορραγία των εξοπλισμών, παρά το αντίθετο.
Όσο για τον Τάσσο Παπαδόπουλο που θαυμάζετε, εγώ αντίθετα πιστεύω ότι ήταν μια από τις άτυχες στιγμές της Κύπρου να έχει αυτόν ως Πρόεδρο, όταν η ευκαιρία μας κτυπούσε την πόρτα. Ακόμα και ο Χριστόφιας ομολόγησε ότι ήταν λάθος του (του Τάσσου) που δεν διαπραγματεύτηκε τη βελτίωση του σχεδίου Ανάν και άφησε την ευκαιρία να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας. Ας χαιρόμαστε τώρα τον Έρογλου, τη διχοτόμηση και ακόμα μια χαμένη ευκαιρία. Μας έμεινε το (δήθεν) δάκρυ του Τάσσου, τον οποίο, ας σημειωθεί, κυνηγούσαν οι Σέρβοι, για να τους επιστρέψει τα κεφάλαια του πελάτη του του Μιλόσεβιτς που είχαν κάνει φτερά.
Μερόπη μου ασφαλώς δεν είναι προς το συμφέρον μας ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών είτε μας περισεύουν χρήματα είτε όχι αλλά και ο μονομερής αφοπλισμός δεν οδηγεί σε εδραίωση της ειρήνης.
Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει... και γι αυτό η απάντησή μου είναι ΝΑΙ.
Ο Τούρκικος επεκτατισμός δεν θα καμφθεί ενόψει του μονομερούς αφοπλισμού κι εδώ θα θυμήσω πως ενδεχομένως η κατάληψη της Κύπρου θα ήταν αδιανόητη αν δεν είχε απομακρυνθεί το Φθινόπωρο του 1967 η ελληνική στρατιωτική μεραρχία από 10.000 ετοιμοπόλεμους αξιωματικούς και στρατιώτες.
Όσο για τις διαφορετικές μας εκτιμήσεις για την προσωπικότητα του Τάσσου, το Χριστόφια και το σχέδιο Ανάν θεωρώ ότι έχουν ειπωθεί όλα ότι η περαιτέρω ανμόχλευση δεν οδηγεί πουθενά.
θα ηθελα να ευχαριστησω πολυ τον αντιεξουσιαστικο χωρο και τον μεγαλο ποιητη Σωτηρη Παστακα, τον Α.Παπαχελα για τα υπεροχα ντοκιμαντερ, τον Αλτερ κυριως την εκπομπη του χαρδαβελα τα ουφο και οι τετζερεδες τελος ενα μεγαλο ευχαριστω στον μεγαλο δημοσιογραφο Μακη τριανταφυλοπουλο και στο κοινωνικο του εργο.
mporeite na rtheite sta blog mas, ta blog ths voylhs, sthn enet kai ston dol.
perastikos
giorgos mixos-o hrwdhs
mantalena parianos-e-e-e
apo to star channel eimaste eyxaristoyme poly ton giwrgo mixo kai tis esmeralntes toy. to ionio panepistimio to tv zapping toy koskwtades toy swthrh pastaka.
Ellhnida eisai thea.
τελικα ο Γιωργος Μιχος κανει τις υποκλοπες τους εκβιασμους και τις κατασκοπιες.
κριμα μεχρι τα τωρα ολοι ειχαμε την εντυπωση οτι τα λεφτα τα τρωνε η μαγισσα κιρκη και τα γουρουνια της αντε το πολυ και η μανταλενα παριανος
εδω φανηκε οτι η ελληνιδα ειναι ο βγενοπουλος και ο ανεμος ο λιακοπουλος!
για τα κονδυλια που τρωει ο παστακας με τα τοσα πειραματα που μας κανουν παρεα με τον κρεμμυδα δε βλεπω αναφορα.
μηπως δουλευεις στον δολ και συ;
Επειδή κάποιοι θυμούνται ακόμη, δείτε και ακούστε αυτό:
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_8039.html
Άντε, μέρες που είναι, που ο ουρανός μαύρισε κι έβρεχε αλεξίπτωτα με εχθρούς κρεμασμένους... 20 Μαίου, σαν και τώρα ήτανε.
Συγνώμη, λάθος διεύθυνση!!!
Η σωστή:
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_9893.html
Καληνύχτα
Δημοσίευση σχολίου