Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ.

Αναδημοσιεύω ένα παλιό κείμενο που γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο (?) στις 20 Ιουνίου 2008...

Ο Σημίτης, με την καρατόμηση του Καστανίδη, έστρωσε το χαλί στη Siemens


Αν θέλει κανείς να βρει το μίτο της Αριάδνης για την εμπλοκή των Τσουκάτου και Μαντέλη στην υπόθεση με τις μίζες της Siemens θα πρέπει να γυρίσει το χρόνο πίσω στο 1997 και να διερευνήσει πως μεθοδεύτηκε από τους στενότερους συνεργάτες του Σημίτη η εκπαραθύρωση του Χάρη Καστανίδη από το υπουργείο Μεταφορών.
Και επειδή κάποιοι κοντοί νομίζουν ότι έχουμε κοντή μνήμη και μας δουλεύουν ψιλό γαζί να τους θυμίσουμε συνοπτικά την υπόθεση.
Χωρίς βέβαια καμιά ελπίδα ότι ο κύριος Σημίτης, θα αρθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβει τις ευθύνες του, άλλωστε το μόνο που ξέρει να κάνει όταν δεν ευχαριστεί τους Αμερικάνους είναι να "νίπτει τας χείρας του" και να εκφράζει τη λύπη του.

«Aισθάνομαι ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία μου στο υπουργείο ως εμπόδιο στην ελεύθερη άσκηση των παιγνίων τους» θα γράψει ο Καστανίδης στην επιστολή παραίτησής του που έστειλε στον κ. Σημίτη και κάνει λόγο για συγκεκριμένα κέντρα που με μεθοδευμένο τρόπο και προφανή επιδίωξη επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του.
Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Καστανίδης θα κατηγορήσει ευθέως τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Πασχαλίδη και το μέλος του Eκτελεστικού Γραφείου Θ. Tσουκάτο ότι βρίσκονται πίσω από τις μεθοδεύσεις εναντίον του.
Ο Σημίτης δεν δέχεται τις αιτιάσεις του υπουργού του για υπονόμευσή του από Πασχαλίδη και Τσουκάτο - δηλαδή το δεξί και το αριστερό του χέρι – κάνει δεκτή την παραίτηση και βάζει στη θέση του τον άλλο στενό του συνεργάτη Τάσο Μαντέλη
Τι είχε ενοχλήσει τους Πασχαλίδη και Τσουκάτο και ποια παιχνίδια τους χαλούσε ο Καστανίδης δεν έγιναν ποτέ γνωστά όμως να θυμίσουμε ότι , μεταξύ άλλων ο Καστανίδης ως υπουργός Μεταφορών:
Πάγωσε τις προγραμματικές συμφωνίες για προμήθειες τηλεπικοινωνιακού υλικού από τους εγχώριους προμηθευτές και
• Διέκοψε τη διαδικασία προεπιλογής αναδόχου για το έργο της σήραγγας Kαλλιδρόμου, με αιχμές εναντίον στελεχών του ΟΣE..
• Aπομάκρυνε με κατηγορίες την διοίκηση Δογάνη από την Ολυμπιακή Aεροπορία και συγκρούστηκε με τη Bάσω Παπανδρέου, που κατηγορούσε την «Ολυμπιακή» για χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών.
Εισηγήθηκε τη συγκρότηση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, που θα είχε την εποπτεία των προμηθειών του Δημοσίου που απορρίφθηκε από τον Σημίτη.

Υπό το φως των σημερινών εξελίξεων βέβαια δεν νομίζω να είναι πολλοί που να έχουν πλέον αμφιβολίες γιατί φαγώθηκε τότε ο Καστανίδης και ποιος ο ρόλος του ίδιου του Σημίτη και των στενών του συνεργατών στο πάρτυ με τις μίζες της Siemens που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Περισσότερα για το τι έγραφε τότε ο τύπος εδώ


5 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ομορφος κοσμος σοσιαλιστικος, κινεζικά πλασμενος...

Αυτος ο Μαντελης που παραδεχθηκε δημοσια οτι πηρε τα φραγκα, ειναι δυνατον να κυκλοφορει ελευθερος;;;

Δικαιοσυνη υπαρχει ή να παρουμε οτι βρουμε μπροστα μας και να αρχισουμε το ξυλικι;;;

* Καρφι δεν μου καιγεται αν εχουν ή οχι παραγραφει τα αδικηματα.

Swell είπε...

Αντώνη, ο Μαντέλης έπρεπε να συλληφθεί κατ' αρχήν για ψευδορκία, γιατί πριν δύο χρόνια είχε καταθέσει ότι δεν ήξερε τίποτα για τις μίζες. Και στη συνέχεια έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα το ΣΔΟΕ, γιατί αυτά τα χρήματα δεν δηλώθηκαν ποτέ και πουθενά, ούτε πληρώθηκε κάποιος φόρος γι΄ αυτά. Το πρόστιμο γι' αυτή την περίπτωση είναι το 100% του ποσού που απεκρύβει. Τώρα ο Μαντέλης βρίσκεται στο εξωτερικό. Την κοπάνησε χωρίς τη βοήθεια της Ντόρας αυτός, αλλά του ΠΑΣΟΚ.

Τσούγδω είπε...

Αυτή η βρωμομαιμού μας πουλάει και τρέλα τώρα. Θλίβεται και εξοργίζεται λέει! Δεν είχε ιδέα!!!! Όλα έγιναν χωρίς να έχει καταλάβει τίποτα.

Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι με τη δήλωσή του. Και ειδικά αυτό το "οργισμένη απάντηση" που συνόδευε το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τα κανάλια, ήταν για πολλά γέλια.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
Να δεις που κάποτε θα μας που πούνε και μαλάκες... (τι κάποτε δηλαδή μας είπανε!!!)

@Swell:
Η Δικαιοσύνη ως γνωστόν είναι τυφλή όχι όμως και κουφή... και μόλις άκουσε να απογειώνεται το αεροπλάνο για Μπακού έσπευσε να του απαγορεύσει την έξοδο.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
Ο Σημίτης θεωρούσε πάντα όπως και τώρα ανόητους τους έλληνες και ως ένα βαθμό δεν είχε άδικο αφού με την ψήφο μας κυβέρνησε περισσότερο από 8 χρόνια.
Θυμάμαι τότε με το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» που πήρε στον υγρό τάφο 80 ψυχές αλλά ούτε και τότε θεώρησε πως η κυβέρνησή του είχε την παραμικρή ευθύνη.
Δειλός όπως πάντα όταν τον ζόρισαν στη Βουλή είπε το αμίμητο "Αυτή είναι η Ελλάδα, δεν το ξέρατε".
Την Ελλάδα κύριε την ξέραμε τη συμμορία σου, το Ρόκο και τα αδερφοξαδερφοκούμπαρά του δεν ξέραμε τότε.