Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΕΔΩ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ (μισο) ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ!!!

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Μαυρίκος, σε σχέση με το ζήτημα του καθορισμού της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου που έγιναν στις 21/7/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real fm”, ανακύπτει σοβαρότατο πρόβλημα σχετικά με τον καθορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διένειμε ο σταθμός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει για το θέμα της υφαλοκρηπίδας πως: “Το πρόβλημα είναι αν θα κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα είναι το μικρότερο βάθος, ο βυθός της θαλάσσης σε βάθος μικρότερο από τα 200 μέτρα που είναι προέκταση των ακτών. Εκεί που σταματάνε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει βυθός πιο ρηχός από τα 200 μέτρα κι αυτό συγκροτεί υφαλοκρηπίδα. Αυτή την υφαλοκρηπίδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιμένει ότι πρέπει να τη διευθετήσουμε ακριβώς για να μη δημιουργούνται συγχύσεις – παρεξηγήσεις και ζητήματα και ο καθένας να μπορεί ελεύθερα πλέον να κάνει τις έρευνές του, ή τις εκμεταλλεύσεις του”.

Από τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες δεν έχουν επίσημα διορθωθεί, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για τον καθορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με βάση τη διεθνή σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, που έχει κυρώσει με το νόμο υπ’ αριθ. 2321 της 23 Ιουνίου 1995 (ΦΕΚ Α΄ 136) Κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Συμφωνίας που αφορά την εφαρμογή του μέρους ΧΙ της Σύμβασης. Η ως άνω Σύμβαση μπήκε σε ισχύ την 19 Αυγούστου 1995.

Επειδή αποδεδειγμένα έχει διαπιστωθεί πως η νατοποίηση του Αιγαίου οδηγεί στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, οι ανησυχίες για τις εξελίξεις μεγαλώνουν. Πολύ περισσότερο αν πάρουμε υπόψη ότι το θέμα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, των χωρικών υδάτων συνδέεται άμεσα με τη διαμόρφωση συνυποσχετικού για την προσφυγή στη Χάγη.

Ερωτάται η κυβέρνηση, αν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνιστούν νέα προσέγγιση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας κατά τις διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση κατά παρέκκλιση και απεμπόληση των όσων προβλέπονται από το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 στα άρθρα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα (άρθρο 76-Ορισμός της υφαλοκρηπίδος και άρθρο 77-Δικαιώματα του παράκτιου κράτους στην υφαλοκρηπίδα).

Καλείται επίσης η κυβέρνηση να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα ή τα πρακτικά των συνομιλιών μεταξύ της ελληνοτουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας».




Στο γράφημα (από το Ριζοσπάστη) με έντονο σκούρο χρώμα οι περιοχές των διεθνών υδάτων του Αιγαίου όπου το βάθος ξεπερνάει τα 200 μέτρα και επομένως σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο δεν τίθεται θέμα υφαλοκρηπίδας και όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες

4 σχόλια:

D.Angel είπε...

Καλό μήνα λύκε μου
Φεύγω για διακοπές
Φιλιά πολλά και να περνάς όμορφα

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου μοναχικέ.Τούτους εδώ δεν τους σταματά τίποτα. Βουλιάζουν,παλεύουν να κρατηθούν.Η νομοτέλεια του τέλους τους,τους είναι ορατή.Το κακό είναι ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμας, από τι κινδυνεύουν.Το λένε το φωνάζουν και εμεις δεν το καταλαβαίνουμε.Λένε:ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Για να δούμε θα βρούμε τους ρυθμούς μας;
Καλό σου βράδυ.

hackaday είπε...

Καλά να περάσεις το δεκαπενταύγουστο.

D.Angel είπε...

Καλησπέρα λύκε μου!
Φιλιά πολλά απ το μεγάλο κάστρο!