Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!

Το Μνημόνιο είχε άλλους στόχους

Από: Τίποτα το σημαντικό

του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την υποψία που είχε ο ελληνικός λαός - ότι δηλαδή η Κομισιόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Έλληνες προτάσσοντας ως πρόσχημα τρομοκράτησης του πληθυσμού το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού προκειμένου να πετύχουν άλλους στόχους, τους οποίους δεν τολμούσαν να ομολογήσουν δημόσια! «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ που προΐσταται της ομάδας των ξένων οικονομικών επικυρίαρχων της πατρίδας μας, ο οποίος περιέφερε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, «αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας».

Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι του Λονδίνου ότι πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό - δηλαδή η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων!

Η ομολογία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική από πολιτική σκοπιά. Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σφαγιασμός των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συντάξεων δεν ήταν μια δυσάρεστη αναπότρεπτη συνέπεια των «τραγικών» δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, μιας κατάστασης που εξανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει δήθεν με «πόνο ψυχής» στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Αντιθέτως, αποκαλύπτει ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν από την αρχή συνειδητός στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ήταν αυτοσκοπός και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Αυτή η αποκάλυψη, πέρα από το γεγονός ότι αναδεικνύει όλο το εύρος της υποκρισίας των θεατρινισμών του Ανδρέα Λοβέρδου στις τηλεοράσεις με τους κλαυθμυρισμούς του για το πόσο δήθεν πονούσε ο ίδιος κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, υποδηλώνει επίσης ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν προτίθεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να ξαναδώσει πίσω σε εργαζομένους και συνταξιούχους τα εισοδήματα που τους λεηλάτησε!

Υπό το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων αντιλαμβάνεται κανείς πολύ καλύτερα τώρα το πραγματικό βάθος της δήλωσης του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, ότι «το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά», δηλαδή από την επομένη των βουλευτικών εκλογών που έφεραν θριαμβευτικά τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία για να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων, στη βάση του θρυλικού πλέον συνθήματός του «λεφτά υπάρχουν!».

Οι ομολογίες του «γκαουλάιτερ» του ΔΝΤ δικαιώνουν όλους τους Έλληνες και ξένους αναλυτές που ευθύς εξαρχής έχουν επισημάνει και επιμένουν ότι το Μνημόνιο έχει στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και ελεγχόμενης από τους ξένους επικυρίαρχους ροής χρημάτων για την εξόφληση των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι ξένες τράπεζες, σχεδόν στο σύνολό τους ευρωπαϊκές. Το Μνημόνιο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη βελτίωση των θεμελιωδών μακροοικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε, η βελτίωση είναι αδύνατη στο πλαίσιο του Μνημονίου για αυτό και με το που θα λήξει τυπικά η τριετής διάρκεια της ισχύος του, όλα τα δημοσιονομικά ελληνικά μεγέθη θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που παρέλαβε, με τη χώρα βυθισμένη ταυτόχρονα σε ύφεση!

Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ της πριν υπαχθεί στο ταπεινωτικό και καταστροφικό καθεστώς του Μνημονίου και με τη λήξη του Μνημονίου θα έχει τουλάχιστον... 145% (!) του ΑΕΠ, υποδηλώνει πόσο άσχετοι είναι οι στόχοι του Μνημονίου με τη μείωση του χρέους. Δικαίως ο κόσμος αναλογίζεται τρομοκρατημένος ότι αν με δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου εφιαλτικά αντιλαϊκά μέτρα που «γδέρνουν» τόσο άγρια τον κοσμάκη, με δημόσιο χρέος 145% που θα αφήσει το ΔΝΤ, τι είδους μέτρα θα επιχειρήσει να πάρει εναντίον του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εξακολουθεί τότε να βρίσκεται στην εξουσία; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα έχει δει κανείς αυτό που θα μας κάνει να ζήσουμε στην πραγματική μας ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του...

12 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Είναι τουλάχιστον αστείο σε μία χώρα που όλοι γνωρίζουμε για τον προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει, για τα σκάνδαλα, για τα ΜΜΕ και τις πέτσινες άδειές τους, να ξεκινάει κανείς από τους μισθούς και τις συντάξεις....

Μία λέξη: περαίωση....

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να έχουν μαζέψει πολλά λεφτά από εκεί που πραγματικά υπάρχουν...

stefanos είπε...

Πολλά μπορεί να αντείπει κανείς γι' αυτά που γράφονται εδώ, αλλά θα σταθώ μόνον σε ένα που βγάζει μάτια...

Πρέπει να διαλέξετε τι σας «πηγαίνει» ως προς το δημόσιο χρέος!

Η άποψη του Πολ Τόμσεν ότι «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος» ή το σενάριο ότι το χρέος για τεχνικούς λόγους θα ανέβει στο 145%;

Αντιφάσκετε λόγω αντιπασοκικού μένους και εκτίθεστε...
(αφήστε που αποκρύπτετε – όχι σκόπιμα ελπίζω – ότι το σενάριο προβλέπει θεαματική πτώση του χρέους μετά το 2013)

monahikoslikos είπε...

@stefanos:
Στέφανε, όταν μπαίνεις εδώ μέσα να σχολιάσεις θα σε παρακαλέσω να βγάζεις τους πράσινους παραμορφωτικούς φακούς που μονίμως φοράς έτσι ώστε να είσαι κατά το δυνατόν αντικειμενικός.
Και κάτι ακόμα αυτά τα περί αντιπασοκικού μένους άστα στην άκρη δεν αποτελούν καλό επιχειρημα.
Πάμε τώρα να δούμε αν η άποψη πως "το σενάριο ότι το χρέος για τεχνικούς λόγους θα ανέβει στο 145%" δεν αντιφάσκει και δεν αναιρεί τη δήλωση-βόμβα του Τόμσεν ότι «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος».
Κι αυτό γιατί το πραγματικό βάρος της Οικονομίας δηλαδή το εξωτερικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) ήταν όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ ίσο με το 163% του ΑΕΠ μας.
Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο εξωτερικό χρέος της Γερμανίας ήταν ίσο με το 161% του ΑΕΠ τους(!), της κραταιάς Βρετανίας με το 431%, της Ολλανδίας με το 310,5% του ΑΕΠ της, αλλά και του γειτονικού της Βελγίου ίσο με το 275,6% του ΑΕΠ του.
Ακόμη και η… Δανία (Θυμάσαι που έλεγε ο ΓΑΠ πως θα μας κάνει Δανία του νότου?) έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από την Ελλάδα (197% του ΑΕΠ) όπως και η Γαλλία (190,6%).

Τι λες τώρα Στέφανε εμείς διακατεχόμαστε από αντιπασοκικό μένος ή τα πράσινα γυαλιά σου δεν σ΄ αφήνουν να δεις και να κατανοήσεις πόσο εγκληματική πολιτική άσκησε και εξακολουθεί να ασκεί ο Παπανδρέου και η παρέα του σε βάρος της Ελλάδας και των φτωχότερων ελλήνων, μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων?

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
Έχεις δίκιο αγαπητή Τσούγδω όπως είχε δίκιο κι ο Παπανδρέου όταν έλεγε προεκλογικά ότι "λεφτά υπάρχουν"...
Μόνο που μετά τις εκλογές με μπαμπούλα το, υποτίθεται, μεγάλο δημόσιο χρέος και τη συνεργασία των καλοπληρωμένων ΜΜΕ και μεγαλοδημοσιογράφων προτίμησε να κάνει ρεσάλτο στις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων, να σπρώξει σε αδιέξοδο του μικρομεσαίους ενώ την ίδια ώρα χαϊδεύει και χαρίζει δις ευρώ στους απατεώνες και τους μεγαλοφοροφυγάδες με τα πλαστά και εικονικά τιμολογία.

Swell είπε...

Ετσι είναι Λύκε. Η τρόικα Παπανδρέου, παππούς-πατέρας-εγγονός, είχαν ο καθένας συγκεκριμένη αποστολή, από τα αφεντικά τους. Και τα τρία μέλη της τρόικας Παπανδρέου, έκαναν τεράστια ζημιά στη χώρα και τον Ελληνα. Καταστρέφοντας την πρώτη και καλλιεργώντας στο δεύτερο μια αλήτικη και παρασιτική νοοτροπία. Ο ΓΑΠ, ως άνθρωπος της άμιλας, έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει τους προγόνους του. Κι εμείς καθόμαστε και περιμένουμε να δούμε αν θα τα καταφέρει. Να μας εξαφανίσει.

monahikoslikos είπε...

@@Swell:
Πω, πω τι λέει ο στόμας σου πρωϊ πρωί...
Πες, πες κατέστρεψες και κείνο το καλό παιδί που έχασε το 2008 112.000 δολάρια από την κατάρρευση της Lehmann Βrothers και αναγκάστηκε να εκποιήσει την ίδια χρονιά χρηματοοικονομικά προϊόντα 154.195 δολ. ξεμένοντας με χαρτοφυλάκιο (μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια) αξίας μόλις 5.400 ευρώ.
Παρόλα αυτά και για να "σκάσεις" το εισόδημά του το 2008 ήταν 129.674 ευρώ και της συζύγου του,80.000 ευρώ ενώ διαθέτουν ακόμα από κοινού ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, στην Κηφισιά και στον Χολαργό.

Ανώνυμος είπε...

Swell,πρωτον επικροτω και επαυξανω τα σχετικα με την ΤΡΟΙΚΑ των ΠΠΠ.
Και κατι ακομη, δεν καταλαβα ποτε εκεινο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ''ΚΕΝΤΡΟ''.
Ισως οι ψηφοφοροι διεπονταν απο αλλες ιδεολογικες αντιληψεις οχι ομως οι Αρχηγοι -πλην ελαχιστων-[αναφερω ενδεικτικα τον Ζιγδη.]....οχι βεβαια τον ''Γερο της Δημοκρατιας''...........
Οσο για τον Εγγονο εζηλωσε μαλλον και επιδιωκει την δοξα του ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ....λογω ελλειψης ιστορικης γνωσης μαλλον αγνωει το ΒΑΤΕΡΛΟ.........

αντωνης είπε...

Kαι μεις καθομαστε και τους κοιταμε...
Ως πότε;;;

Swell είπε...

Mην ανησυχείς Λύκε, τα καλά παιδιά δεν έχουν ανάγκη, θα τη βρουν την άκρη. Ο λύκος άλλωστε στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

monahikoslikos είπε...

@taspa:
Δεν νομίζω πως θα μείνει να ζήσει το Βατερλώ του, τους παρακατιανούς θα αφήσει μόλις η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη κι αυτός θα οδεύσει για τα σπουδαία και τα μεγάλα που τον προορίζουν τα διάφορα λόμπυς της πατρίδας του (καμιά σχέση με την Ελλάδα έτσι?).

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
Και μην δεις και τους επιβραβευσουμε κιόλας στις περιφερειακές εκλογές.
Μόνο για ζήτω και για κλωτσιές είμαστε Αντώνη.

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Σου είπε κανείς πως με είδε να χαίρομαι ή λες ότι σου 'ρθει?