Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΩ!!!



Το PSI πέτυχε τη διάσωση των τραπεζών και των τοκογλύφων και άναψε το πράσινο φως για τη χρεοκοπία.
Μόλις πέσουν τα φώτα απ’ τους πανηγυρισμούς για την επιτυχία του PSI τα επόμενα βήματα είναι προκαθορισμένα από τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής.
Πρώτο στη σειρά η δημιουργία του κλειστού λογαριασμού στον οποίο θα μεταφέρονται τα δάνεια της τρόικας και τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από κάθε πηγή (φόρους, επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιωτικοποιήσεις κλπ), ώστε να διασφαλίζεται η κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων, υποχρέωση που θα υπάρχει δέσμευση να περιβληθεί με Συνταγματική ισχύ.
Από το περίσσευμα του λογαριασμού που θα απομένει μετά την εξόφληση των τοκοχρεολυσίων θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και λοιπές κρατικές δαπάνες για Άμυνα, Υγεία, Παιδεία κλπ.
Με δεδομένη τη βαθειά ύφεση που οδήγησαν τα «σωτήρια» μέτρα της τρόικας είναι προφανές πως τα έσοδα που θα απομένουν μετά την πληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων δεν θα επαρκούν θα αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω από μήνα σε μήνα μισθοί,, συντάξεις και κοινωνικές παροχές μέχρις ότου οι μισθοί να πέσουν κάτω απ’ τα 200-300 ευρώ.
Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι πως τώρα που διασφαλίστηκε η αποπληρωμή των δανείων με όρους Αγγλικού Δικαίου οι εταίροι μας στην ΕΕ με πρόσχημα τις συνεχείς αστοχίες στους στόχους θα μας κόψουν τη ρευστότητα υποχρεώνοντάς μας να εκδώσουμε νέο εθνικό νόμισμα.
Σε κάθε δηλαδή περίπτωση η εσωτερική Χρεοκοπία και η εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών είναι δεδομένη.

6 σχόλια:

Swell είπε...

Καλημέρα Λύκε,
τί κάνεις τώρα, θέλεις να στεναχωρήσεις αυτούς που αλαλάζουν από χαρά;

iLiAs είπε...

σωθηκαν οι τραπεζες-τοκογλυφοι, πεθαινει η κοινωνια μας..

να μην ξεχασω, να βγω να πανηγυρισω

καλο σαβ/κο Λυκε :)

Λαμπηδονα είπε...

Toτε? θα εχουμε πιασει πατο?
Γιατι εαν δεν πιασουμε ο λαος ποτε δεν θα εξεγερθει...πρεπει να πεινασουμε πολυ...κι ισως κατι γινει!

iLiAs είπε...

καλο μηνα Λυκε :)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑ είπε...

Καλημερα Λυκε
Μα αυτος ειναι και ο σκοπος τους Να διαφυλαξουν τα δικα τους οχι τον λαο...Ευελπιστω να το καταλαβουμε επιτελους Δεν υπαρχουν σωτηρες μοναχα καρεκλοκενταυροι

iLiAs είπε...

καλο μηνα Λυκε..καλο καλοκαιρι να 'χουμε :)