Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Κεφαλοκυνηγοί στο Αιγαίο

«Καταδίωξη με έναν νεκρό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή Ερμιόνη, μεταξύ Χίου και Τουρκίας. Σκάφος του λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον φουσκωτού στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χίου, όπου και λίγο αργότερα κατέληξε».
Η είδηση που «παίζει» από το πρωί με συγκλόνισε.
Έχω ένα φίλο που συχνά πυκνά ταξιδεύει στην Ικαρία με το φουσκωτό ενός φίλου του γιατρού και μόλις άκουσα την είδηση το μυαλό μου πήγε σ΄ αυτόν.
Ευτυχώς γι αυτόν είναι καλά, δυστυχώς για τον άλλο που βρέθηκε στο δρόμο των κεφαλοκυνηγών του Αιγαίου ήταν το τελευταίο του ταξίδι.

Οι δικαιολογίες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι αστείες και στο μόνο που αποσκοπούν είναι στη συγκάλυψη και την απαλλαγή των λιμενικών από κάθε ευθύνη.
Τα σκάφη του λιμενικού που υποτίθεται ότι περιπολούν στη μεθόριο έχουν γίνει, σε πολλές περιπτώσεις προσοδοφόρα μαγαζιά για τα πληρώματα που πουλάνε ακόμα και το πετρέλαιο των σκαφών, στους ψαράδες, για να δικαιολογήσουν τα μίλια που δεν έκαναν.

Τους γνώρισα πέρυσι που έκανα διακοπές στο Αγαθονήσι.
Δυο μέρες την εβδομάδα το πλωτό του λιμενικού δένει στο νησί και το πλήρωμα υποτίθεται ότι διαμένει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ τη «βγάζει» στο σκάφος.
Η μόνη σχέση που έχουν με το δωμάτιο που υποτίθεται ότι διαμένουν είναι η απόδειξη παροχής των ανύπαρκτων υπηρεσιών για το εξοδολόγιο τους.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι αντί να βγούνε περιπολία αράζουν στον ήλιο και παραμυθιάζουν τους προϊσταμένους τους
«Μόλις γυρίσαμε» ακούω ένα απόγευμα τον επικεφαλής να ενημερώνει την προϊσταμένη αρχή από το ραδιοτηλέφωνο, «Κατεβήκαμε μέχρι τα Ίμια, είχε λίγο καιρό, τίποτα σοβαρό», συνέχισε την ενημέρωση και εγώ άκουγα σαν μαλάκας.
Πότε πήγαν στα Ίμια, που τον είδαν τον καιρό αφού το σκάφος δεν κινήθηκε ούτε μέτρο από χθες το απόγευμα που έδεσε;

Με λίγα λόγια τους πληρώνουμε, και τους πληρώνουμε καλά, με εκτός έδρας, επικίνδυνα και ανθυγιεινά για να κάνουν τους σερίφηδες στο Αιγαίο, κοπροσκυλάνε στις παραλίες όπως φαίνεται και από το πόσοι λαθρομετανάστες φτάνουν στα νησιά με σαπιοκάραβα και όταν αποφασίζουν να κινηθούν για να δικαιολογήσουν και τη θέση τους συμπεριφέροντε ως κεφαλοκυνηγοί όπως χθες βράδυ.

4 σχόλια:

Dr Jekyll είπε...

Λούφα και παραλλαγή το λένε αυτό αγαπητέ. Η νοοτροπία αυτή έχει διαβρώσει όλο τον δημόσιο τομέα, γιαυτό ταλαιπωρείται ο κοσμάκης στις ουρές των γραφείων και των νοσοκομείων, αναγκαζόμενος να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα (δωράκια και φακελάκια κατω απ' το τραπέζι κ.τ.λ.). Ευτυχώς όμως μετά τις νέες εκλογές μας υπόσχονται ακόμη μια φορά επανίδρυση του κράτους....!!!

monahikoslikos είπε...

Ναι dr jekyll θα κάνουν επανίδρυση του κράτους με τους αγροφύλακες που σύντομα θα τους αναφέρουμε ως μια ακόμα εστία διαφθοράς.
Και μετά θα επανιδρύσουν και τα ΤΕΑ για την προστασία της υπαίθρου από τους λαθρομετανάστες.
Σκέψου να ζούσε και ο Παπάγος να δεις επανίδρυση που θα κάνανε.

Alexandros είπε...

Τώρα που έκαναν την δουλειά τους είναι πάλι κατηγορούμενοι. Λουφάρουν; τους βρίζουμε. Περιπολούν; Είναι φονιάδες.
Μπερδεύτικα...

monahikoslikos είπε...

Δουλειά τους είναι να σκοτώνουν τον κόσμο; Δεν νομίζω alexandre
Που ακούστηκε προειδοποιητικές βολές στο ψαχνό.