Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 14 Αυγούστου 2007

Νέφτι στον κώλο

Νέφτι στον κώλο της κυβέρνησης φαίνεται πως έβαλε το πόρισμα Ζορμπά αφού παρά τη μεθόδευση για συγκάλυψη τα βασικά συμπεράσματα βγήκαν στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες αρχικά και στις τηλεοράσεις στη συνέχεια.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι εκλογές πάνε για τέλος Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη αιφνιδίως πήραν φωτιά τα μπατζάκια της κυβέρνησης, και ο πρωθυπουργός σαν να του βάλαν νέφτι στον κώλο εγκαταλείπει άρον άρον ανήμερα της Παναγιάς την Τήνο και σπεύδει στην Αθήνα για να προλάβει να διαλύσει τη βουλή μέχρι την Δευτέρα.
Και μαζί με τον πρωθυπουργό μαζεύονται από τις πέριξ παραλίες οι λοιποί λουόμενοι κορυφαίοι του κυβερνητικού θιάσου κάποιοι από τους οποίους έχουν αρχίσει να αισθάνονται στο σβέρκο τους την ανάσα της δικαιοσύνης.
Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων με τις μίζες των 40 εκατ. ευρώ επανάκαμψε ορμητικά στην πολιτική σκηνή όταν την Παρασκευή το πρωί στην ιστοσελίδα κεντρί, βλέπουν το φως αποκλειστικές πληροφορίες ότι το πόρισμα Ζορμπά επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες σε 2 τουλάχιστον υπουργούς.
Από το κεντρί, έστω κι αν δεν το αναφέρει (καημένη δεοντολογία) πήρε τη σκυτάλη η εφημερίδα Εθνος που ανακάλυψε το «ψητό» έτοιμο και διανθίζοντας τις πληροφορίες από το κεντρί με την απαραίτητη σάλτσα κάνει τα δομημένα ομόλογα πρώτο θέμα το Σάββατο.
Το ΠΑΣΟΚ κρατάει αρχικά χαμηλούς τόνους φοβούμενο ότι μπορεί να είναι παγίδα οι πληροφορίες και όταν πια οι πληροφορίες για το περιεχόμενο του πορίσματος επιβεβαιώνονται από τα κυριακάτικα δημοσιεύματα ζητάει εδώ και τώρα την κατάθεση του πορίσματος στη Βουλή.
Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι ο υπερήλιξ δικαστικός θα περάσει δύσκολες ώρες από τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αν εμφανιστεί την Τρίτη, όπως είναι προγραμματισμένο, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τις απαντήσεις επικαλούμενος το απόρρητο της ανάκρισης.
Γι αυτό τρέχει και δεν φτάνει ο Καραμανλής να προλάβει να διαλύσει τη βουλή πριν από την Τρίτη ανατρέποντας όλο τον προγραμματισμό του.
Αν όμως αυτό δεν είναι τρανή απόδειξη της ενοχής των υπουργών και της κυβέρνησης στη λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων τι είναι;

7 σχόλια:

Swell είπε...

Λύκε να μη σε απογοητεύσω, αλλά με την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη που απολαμβάνουμε, φοβάμαι ότι δεν θα γίνει τίποτα. Εκτός του νεφτιού και της κωλοπιλάλας που προκάλεσε παροδικά.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν περίσσευμα ΘΡΑΣΣΟΥΣ και δεν ανησυχούν... άλλωστε την επανεκλογή τους απο τους γνωστούς -αγνώστους την έχουν διασφαλισμένη !!!

Dr Jekyll είπε...

Λύκε μου, άκουσα τον Απ. Κακλαμάνη να λέει χθες στα κανάλια ότι ο Ζορμπάς μπορεί να είναι πρόρδρος Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά είναι διορισμένος από την κυβέρνηση και όχι από τη Βουλή όπως προέβλεπε ο νόμος, γιατί το νόμο αυτόν φρόντισε η Ν.Δ. να τον τροποποιήσει. Επομένως μην περιμένεις να αποδώσει ευθύνες με το αναμενόμενο πόρισμά του, σε υπουργούς, εκτός αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Βουλής, θα έχουν προκυρηχθεί εκλογές.....(!)

monahikoslikos είπε...

Ασφαλώς και δεν αναμένω τίποτα από τη ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Αλλωστε το γράφω πεντακάθαρα στο προηγούμνο σημείωμά μου.
Αυτά για τον sweel.

Στη Χαρά θα πω ότι πολλές φορές πάει το σταμνί στη βρύση... και μην ξεχνά ότι και οι προηγούμενοι διακρίθηκαν για θράσος και αλαζωνία μέχρι που έπεσαν.

dr jekyll το πόρισμα του Ζορμπά έχει ήδη κατατεθεί στον εισαγγελέα και από αυτό προκύπτουν σαφώς πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσο το Ζορμπά το ΑΝΤΙ μας θυμίζει ότι πάντα προεκλογικά βάζει το χεράκι του από το 1993 και δώθε, ρίξε μια ματιά εδώ.

Matrix είπε...

monahikoslikos έγραψε "....Αν όμως αυτό δεν είναι τρανή απόδειξη της ενοχής των υπουργών και της κυβέρνησης στη λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων τι είναι;...."

Ακριβώς, άρα είτε καταδικαστούν τώρα προεκλογικά , είτε αργότερα, είτε ποτέ, θεωρώ ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματα του και ξέρει...

iLiAs είπε...

Η ενοχή τους είναι δεδομένη, όχι μόνο αυτών, αλλά και των προηγούμενων.

Οπως δεδομένος είναι και ο βαθύς ύπνος του Έλληνα, που επιμένει να ψηφίζει τα λαμόγια, ξεπουλώντας την υπόληψη του, προς τέρψιν βολέματος, αντί να τους μουντζώσει.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Μα υπάρχει καλύτερος τρόπος συγκάλυψης από τις εκλογές; Θα τα ρίχνει ο ένας στον άλλο, θα γίνουν εκλογές και μετά με κανένα απαλλακτικό βούλευμα θα πάνε γι' άλλα.
Το σύστημα ξέρει να προστατεύει τον εαυτό του.