Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Ιδού η ασύμμετρος απειλή

“Ου γαρ η γνώμη των πολλών, αλλά των επαϊόντων” δηλαδή η τεκμηριωμένη γνώμη των ειδικών έχει αξία και όχι του δήμου και του όχλου έλεγε ο Σωκράτης, αν δεν κάνω λάθος στο όνομα του αρχαίου φιλόσοφου.
Από την περασμένη Πέμπτη που ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα και τα κανάλια της TV είχαν 24ωρη κάλυψη από τις πληγείσες περιοχές είδα και άκουσα τον πρωθυπουργό να απορεί για το πώς ξέσπασαν τόσες πολλές πυρκαγιές η μια δίπλα στην άλλη και να υπαινίσσεται ότι κάποιο σχέδιο εχθρών της χώρας βάζουν τις φωτιές.
Είδα και άκουσα τον ανεκδιήγητο Πολύδωρα να μιλάει για ασύμμετρες απειλές και την Ντόρα να εξειδικεύει την απειλή δείχνοντας τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Είδα, άκουσα και διάβασα για εμπρηστές που πιάστηκαν και που είναι υποκινούμενοι και πληρωμένοι να καταστρέψουν τη χώρα.
Είδα και διάβασα έγκριτες δημοσιογραφικές πέννες να λένε ευθέως ότι τις φωτιές τις βάζουν οι Αμερικανοί για να κάνουν ζημιά στον Καραμανλή…
Είδα και άκουσα ειδικούς εκλογολόγους, δημοσκόπους και λοιπούς παπαρολόγους τύπου Τράγκα, Βαρεμένου, Τριανταφυλλόπουλου να λένε ότι πάει ψόφησε ο δικομματισμός, οι εκλογές δεν βγάζουν αυτοδυναμία υπαινισσόμενοι ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού από τις 17 Σεπτέμβρη.
Ακόμα και νεοσσοί της δημοσιογραφίας που ακόμα δυσκολεύονται να ταιριάξουν 10 λέξεις τη μια δίπλα στην άλλη, είχαν άποψη για το πώς και γιατί φούντωσαν οι πυρκαγιές, για τα συμφέροντα που επωφελούνται, για την Ιόνια Οδό που θα περάσει πλέον ανεμπόδιστη από τα καμένα και άλλες τόσες αηδίες.
Τι δεν είδα όλες αυτές τις μέρες στην TV και τις εφημερίδες;
Δεν είδα κανέναν και δεν διάβασα καμία άποψη κανενός «επαϊοντος», ειδικού δηλαδή για τα δάση και τη δασοπυρόσβεση λες και όλοι τους «κάηκαν» στις φωτιές και δεν μπορούσαν να μιλήσουν.
Τηλεοπτικοί παρουσιαστές και διευθυντές ειδήσεων που σου ξετρυπώνουν στο «πιτς φυτίλι» που λένε, ειδικό να σου εξηγήσει τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες της μύγας ή του κουνουπιού αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε έναν ειδικό.
Δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν;
Μήπως για όλους αυτούς και τους υπόλοιπους που βγήκαν στα «παράθυρα» της TV αυτό που προέχει είναι να αξιοποιήσουν την εθνική συμφορά για την επίτευξη άλλων επιδιώξεων;
Και ενώ αυτά σκεπτόμουν έπεσε το μάτι στο πολύ καλό blog, «θεαμαπάτες & δικτυώματα» εδώ και κατάλαβα από που προέρχεται η ασύμμετρη απειλή.
«ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας, διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πως αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις»
Αυτό ήταν το κύριο άρθρο του Βήματος στις 29 Ιουνίου 2007. Κι όπως λέει ο ιδιοκτήτης του blog Χ. Μόρφος: 60 λέξεις αρκούσαν !!!
Και κατάλαβα γιατί χάθηκαν ξαφνικά οι επαΐοντες από τα ΜΜΕ. Οι καταστροφικές πυρκαγιές μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ήταν σαν το «μάννα εξ ουρανού» για τα άνομα σχέδια ντόπιων και ξένων νταβατζίδων να ξαναμοιράσουν την πολιτική τράπουλα.
Και για να θυμηθούμε την ελληνική ταινία «Λόλα» και παραφράζοντας λίγο την ατάκα του Καλογήρου θα πούμε πως προφανώς: «Είναι πολλά τα δολάρια Άρη κι εδώ και στην Κύπρο».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα:
Επαΐοντες δεν υπήρξαν στα κανάλια, γιατί - απ' όσο μπορώ να γνωρίζω - δεν ζήτησε κανείς την άποψη τους.
Προτίμησαν τον "βολικό" δρόμο ή τον πιο... γραμμίσιο ανά κανάλι και ιδιοκτήτη.
Κοινώς: παιδάκι - μαρκουτσάκι - γκαρίκλες Μάκη / Κακάουνάκη και τα συναφή.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Λύκε μου, φαίνεται πως δεν πρόλαβες να δεις αυτό ή το πέρασες λίγο βιαστικά:

http://ametanohtodance.blogspot.com/2007/08/blog-post_1668.html

monahikoslikos είπε...

Είναι αλήθεια, αμετανόητε, ότι δεν είχα δει το ποστ που με παραπέμπεις.
Ήμουνα βέβαιος πάντως ότι ως αμετανόητος δεν μπορεί παρά να έβλεπες συνομοσία της CIA πίσω από τις φωτιές.
Έτσι γιατί για όλα πρέπει κάποιος ξένος να φταίει, να υπάρχει ξένος δάχτυλος.
Όμως κανείς δεν αμφισβητεί ότι η πρώτη φωτιά στην Αρεόπολη μπήκε από αμέλεια συνεργείου Ρουμάνων υλοτόμων και στην Ηλεία από τη γριά που έβραζε τα κόλυβα του άντρα της.
Για το πως μπήκαν οι υπόλοιπες, γιατί δεν μπορούσαν να τις αντιμετωπίσουν και γιατί κάηκαν άνθρωποι θα βρεις ενδιαφέροντα στοιχεία εδώ

monahikoslikos είπε...

Επαΐοντες, ασφαλώς και υπάρχουν koptoraptou μου κι αν τους καλούσαν θα πήγαιναν.
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ: Δεν ενδιαφέρονταν όμως για τις φωτιές αλλά για το πως θα τις αξιοποιούσαν για τα παιχνίδια τους.

arammos είπε...

Συμφωνώ ότι έχουν εξαφανιστεί... γιατί άραγε; Θα διαφωνήσω όμως και θα πω ότι η γνώμη του όχλου είναι σημαντικότερη από των ειδικών, υπό προϋποθέσεις πάντα.