Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Αποχή, λευκό και άκυρο στηρίζουν το δικομματισμό

Η δικαιολογημένη οργή όλων μας για την ανικανότητα της κυβέρνησης και η απόρριψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως εναλλακτικής επιλογής στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου πυκνώνει τις τάξεις όσων σκέπτονται την λύση του λευκού ή του άκυρου.
Το να γυρίσουμε όμως την πλάτη στις κάλπες θα είναι θείο δώρο για τα κάθε λογής κατεστημένα και βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής παράταξης αφού η φυγομαχία μας είναι πιθανόν να της εξασφαλίσει μια δεύτερη τετραετία.
Αυτό που φοβούνται δεν είναι το σνομπάρισμα των εκλογών είναι η θετική μας ψήφος.
Κατά τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη ο άνθρωπος εκτός από «φύσει ζώον πολιτικόν» είναι και «ζώον λόγον έχον» δηλαδή είναι ζώον που διαβιεί κοινωνικά και έχει την ικανότητα να σκέπτεται.
Ως σκεπτόμενο ζώον και ο monahikoslikos θα προτείνει αντί να γυρίσουμε την πλάτη στις κάλπες να γυρίσουμε και να τους αντιμετωπίσουμε κατάμουτρα, να παίξουμε με τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ όρους στο δικό τους γήπεδο και να τους χαλάσουμε το παιχνίδι.
Ας δούμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε όλοι τι εννοώ.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι σε ένα εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι 1.000 εκλογείς.
Από τους 1.000 εκλογείς την ημέρα των εκλογών προσέρχονται να ψηφίσουν οι 900 ενώ οι 100 επιλέγουν την αποχή ως αντίδραση.
Από τους 900 που ψηφίζουν οι 800 εκφράζοντας την αγανάκτησή τους ρίχνουν στην κάλπη λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ από τους υπόλοιπους 100 οι 42 ψηφίζουν Ν.Δ, οι 41 ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, 7 ψηφίζουν ΚΚΕ, 3 ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, 3 ψηφίζουν ΛΑΟΣ, 1 ψηφίζει Παπαθεμελή και 3 ψηφίζουν άλλα μικρότερα κόμματα.
Τα αποτελέσματα σ΄ αυτή την περίπτωση θα είναι:
Ν.Δ 42%
ΠΑΣΟΚ 41%
ΚΚΕ 7%
ΣΥΡΙΖΑ 3%
ΛΑΟΣ 3%
ΔΗΑΝΑ 1%
ΛΟΙΠΟΙ 3%

Και τώρα πέστε μου που θα καταγραφεί η οργή και η αγανάκτηση των 900 εκλογέων που επέλεξαν την αποχή, το λευκό ή το άκυρο.
Πουθενά! Εκείνοι βέβαια θα μας …γράψουν και ξέρετε που.

Για να σκεφτούμε τώρα πως χαλάει το παιχνίδι αν επιλέξουμε να παίξουμε στο δικό τους γήπεδο, τις εκλογές, αλλά αντί για αποχή, λευκό ή άκυρο ψηφίσουμε κάποιο από τα μικρά ή μικρότερα κόμματα.
Αν εξαιρέσουμε τους 2 μεγάλους υπάρχουν 27 μικρά κόμματα και κομματίδια που όλο και κάποιο θα βρούμε του γούστου μας για να κάνουμε τη ζημιά.
Αυτό ακριβώς είναι που τρέμουν οι μεγάλοι και γι αυτό θα πρέπει να είναι η επιλογή μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο "καφες" σου ωραιοτατος και απλουστευμενα κατατοπιστικος.
Λοιπον,
ΟΧΙ ΛΕΥΚΑ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΑ,ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ
Ας φτιαξουμε ενα κινημα με αυτο
το συνθημα!!

Ανώνυμος είπε...

Etsi akrivws...

Ανώνυμος είπε...

Σωστό! "ότι αποχή-λευκό άκυρο στηρίζουν το δικοματισμό"!
Λάθος! "ότι ψηφίζοντας ένα οποιοδήοτε από τα μικρά ή μικρότερα κόμματα (τα 27 μάλιστα που κατεβαίνουν στις εκλογές)θα τους κάνουμε τη ζημιά"
Αυτό θα γίνει μόνο αν η ψήφος μας πάει σε κόμμα (μικρό ή μικρότερο), που εκτιμούμε ότι μπορεί να ξεπεράσει το 3%.
Διαφορετικά, πάλι πάει χαμένη, και έτσι (πάλι) στηρίζουμε το δικοματισμό αφού τα υπόλοιπα πάνε στο 1ο κόμμα.
Συμπέρασμα: Κατά την άποψη μου, μέχρι αυτή τη στιγμή, μόνο τα 3 μικρά κόμματα, και με μικρές πιθανότητες (Παπαθεμελής-Οικολόγοι) μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Και απ'αυτά θα πρέπει να επιλέξουμε.