Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Μας κυβερνούν μαφιόζοι

Όταν το κράτος βρίσκεται στον ασφυκτικό έλεγχο οργανωμένων ομάδων που λειτουργούν με τους νόμους της μαφίας και οι ομάδες αυτές διαπλέκονται μεταξύ τους αλληλοϋποστηριζόμενες κάποιοι αφελείς περιμένουν τις εκλογές ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει.
Το τελευταίο κρούσμα μαφιόζικης συγκάλυψης των ενεχόμενων στα σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη αποκαλύπτει ότι το πλέγμα των ανεξάρτητων αρχών που συστήθηκαν υποτίθεται για να προστατευτούν τα ατομικά δικαιώματα στην πραγματικότητα συστήθηκαν για να μένουν στο σκοτάδι τα σκάνδαλα των μαφιόζων.
Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη που επελήφθη πρώτη του σκανδάλου για τα δομημένα ομόλογα δεν βρήκε λέει ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων αλλά, επειδή το κόκαλο ήταν χοντρό για να το καταπιούν με την πρώτη, άσκησε δίωξη σε καμιά 30ριά πρόσωπα που όμως δεν έγιναν γνωστά για να μην παραβιαστούν τα προσωπικά του δεδομένα και μπλέξουν οι δικαστές με την άλλη ανεξάρτητη αρχή της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Οι 2 λοιπόν ανεξάρτητες αρχές έκριναν ότι ο ελληνικός λαός δεν δικαιούται να μάθει ποιοι βάλανε χέρι στα αποθεματικά των ταμείων του, στις συντάξεις όλων μας.
Τη σκυτάλη πήρε η άλλη ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση ξεπλύματος του μαύρου χρήματος με επικεφαλής τον πρώην εισαγγελέα Ζορμπά που αφού ερεύνησε την υπόθεση για 5 μήνες έστειλε προχθές στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμά του με το οποίο καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς και ποινικές ευθύνες για δωροληψία, δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κακουργηματικού χαρακτήρα φοροδιαφυγή σε άγνωστο αριθμό ατόμων.
Από μόνο του το πόρισμα Ζορμπά αν δημοσιοποιηθεί αλλάζει το πολιτικό σκηνικό καθώς είμαστε στο παραπέντε της εκλογικής αναμέτρησης.
Προσέξτε τώρα μαφιόζικη συγκάλυψη.
Ο Ζορμπάς αντιστέκεται στις κυβερνητικές πιέσεις να κάνει γαργάρα τα ευρήματα του ελέγχου αλλά μέχρι εδώ οι παλικαριές καθώς άγνωστο για πιο λόγο ο πρώην εισαγγελέας δέχεται και συμμετέχει στην επιχείρηση συγκάλυψης που έχουν σχεδιάσει οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Έτσι ο Ζορμπάς αρνείται να εμφανιστεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για να δώσει εξηγήσεις γιατί καθυστερούν οι έρευνες και υπόσχεται να το πράξει μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και τη σύνταξη του πορίσματος.
Η νέα συνάντηση του κ. Ζορμπά με τους βουλευτές προσδιορίζεται για τις 21 Αυγούστου που ανοίγει μετά τις διακοπές της η βουλή.
Λίγο πριν κλείσει η βουλή για καλοκαίρι ο Αλογοσκούφης καταθέτει διάταξη για να πάρουν οι δικαστικοί (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) 900 εκατ. ευρώ για μισθολογικές διαφορές 10ετίας και μόλις η βουλή κατεβάζει ρολά ο «αδέκαστος» δικαστικός καταθέτει το πόρισμά τους στον αρμόδιο σύμφωνα με το νόμο εισαγγελέα το οποίο πλέον αποτελεί στοιχείο της διενεργούμενης ανάκρισης και ως εκ τούτου απόρρητο.
Αυτό ακριβώς το απόρρητο θα επικαλεστεί ο κ. εισαγγελέας για να μην απαντήσει ούτε αυτή τη φορά στους βουλευτές για τα αποτελέσματα των ερευνών του.

Ο λαός θα φτάσει έτσι στις κάλπες χωρίς να μάθει ποιοι ήταν οι κλέφτες.
Μετά τις εκλογές η ανεξάρτητη δικαιοσύνη που μελετά τώρα το πόρισμα Ζορμπά προκειμένου να προσωποποιήσει τις ευθύνες για να ασκήσει διώξεις, θα συνεχίσει να το μελετά μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή για να το βάλει στο αρχείο όπως έπραξε με τα άλλα μείζονα σκάνδαλα των υποκλοπών και της απαγωγής των Πακιστανών και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Οι κλέφτες ατιμώρητοι θα αποθρασυνθούν και θα συνεχίσουν να κλέβουν την περιουσία του ελληνικού λαού.
Και καλά ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει σημαία το σκάνδαλο ελπίζοντας να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επανέλθουν στην εξουσία έτσι θα το αφήσει να περάσει;
Δεν θα κάνει τίποτα;
Ακριβώς δεν θα κάνει τίποτα!
Το μήνυμα του Καραμανλή στην βουλή ήταν σαφές. Κάτσε καλά Γιωργάκη γιατί θα στείλω φυλακή τον κολλητό σου τον Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των ομολόγων του Ταμείο Οδοποιίας.
Και αν προσέξατε ο Γιωργάκης μετά την προειδοποίηση Καραμανλή έκατσε φρόνιμα και έδωσε εντολή να διπλωθούν οι σημαίες.
Άλλωστε για να κάνει κάτι σπουδαίο θα έπρεπε να λέγεται Γιώργος και όχι Γιωργάκης.
Ένας Γιώργος Παπανδρέου, γιος και εγγονός πρωθυπουργών, δεν θα περίμενε το σκάνδαλο των ομολόγων για να ανατρέψει την κυβέρνηση.
Θα το είχε κάνει από την εποχή των υποκλοπών αλλά είπαμε.
Άλλο Γιώργος κι άλλο Γιωργάκης.
Άντε και καλή ψήφο.

8 σχόλια:

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Δεν υπάρχει διέξοδος,μοναχικέ λύκε! Το ξέρουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα :)Για να αντισταθείς έμπρακτα στη μαφιόζικη νοοτροπία των πολιτικών μας, δεν αρκεί η ανά 4ετία
ψήφος μας. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητά μας. Και για κοίταξε γύρω σου...τι βλέπεις; :)

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ μας - τρόπος του λέγειν - δεν θέλω να πιστέψω ότι είσαι τόσο ρομαντικός. Τι περίμενες δηλαδή ότι θα γίνει; Αχ, Λύκε μου οι... κακοί ξεμπροστιάζονται μόνο στις ταινίες. Αν και τώρα τελευταία, κι εκεί στο παρασκήνιο μένουν...

monahikoslikos είπε...

@ η ψυχή μου το ξέρει:
Συμφωνώ ότι με την ψήφο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και δυστυχώς γύρω μου βλέπω αδιαφορία και ωχαδερφισμό.
Κι άλλωστε αν δεν λερώσεις τα χέρια σου σπίτι δεν χτίζεις.
Το θέμα είναι πόσοι είναι διατεθειμένοι να λερώσουν τα χέρια τους. Και δεν βλέπω πολλούς...

monahikoslikos είπε...

Αγαπητή Κοπτοραπτού ποτέ δεν υπήρξα ρομαντικός στην πολιτική.
Μου τη σπάει όμως ο τουπές με τον οποίο προβάλουν τις ανεξάρτητες αρχές ως υπέρτατους προστάτες των δικαιωμάτων μου και φοβάμαι όλα αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα για να παραφράσω τον Β.Π.

Matrix είπε...

*Επιπλέον (αν δεν κάνω λάθος) σύμφωνα με μια εφημερίδα η κόρη του Ζορμπά έχει διοριστεί στην ΕΥΠ...

*Όσο για τον Παπανδρέου... τον αν είναι Γιώργος ή Γιωργάκης, είναι σχετικά νωρίς για να το κρίνουμε νομίζω...
Από προθέσεις και ιδέες (πλην τις παιδείας που είμαι αντίθετος) καλά πάει...

monahikoslikos είπε...

@ matrix:
Από προθέσεις και ιδέες καλά πάει λές φίλε/η matrix όμως για ποιές ιδέες ακριβώς λές τις επιλογές τύπου Λιάγκα και Ματσούκα;
Πέρα από αυτό όμως δεν αρκούν οι προθέσεις αν δεν έχεις το τσαγανό να φέρεις τα πάνω κάτω.
Και την ευκαιρία την είχε και την κλώτσησε

Dr Jekyll είπε...

Λύκε ξεκαθάρισέ μας κάτι: όταν λες "πόσοι είναι διατεθειμένοι να λερώσουν τα χέρια τους" τι εννοείς; Εγώ π.χ. είμαι διατεθειμένος να λερώσω τα χέρια μου. Τι πρέπει να κάνω; Να αρχίσω να βάζω φωτιές ή να ρίχνω βόμβες μολότωφ; Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου μία επιλογή έχουμε όλο: Αποχή από τις εκλογές ή ψήφο στο ΚΚΕ!! Δηλώνω δε ευθαρσώς, ότι δεν είμαι κομμουνιστής, αλλά ένα 25% στην Αλέκα ίσως κάτι να αλλάξει στη πολιτική μας ζωή).

monahikoslikos είπε...

dr jekyll λερώνω τα χέρια μου δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη να πετάς μολότοφ και να βάζεις φωτιές άλλωστε έτσι κι αλλιώς δεν είναι αποτελεσματικά μέσα.
Αλλά ακόμα και το να ψηφίσεις ΚΚΕ και μάλιστα όταν δεν είσαι κομμουνιστής είναι κι αυτό μια πρώτη ένδειξη ότι μπορείς να πιάσεις φτυάρι και να λερώσεις τα χέρια σου.
Για την αποχή δεν συμφωνώ καθόλου αφού έτσι βουλιάζουμε περισσότερο στον καναπέ μας και αφήνοντας το σύστημα στην ησυχία του.