Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 …κλέφτες


Κοίταζα το πρωί τα …πρωϊνάδικα της TV…
Το εγκληματικό λάθος των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης που οδήγησε στο θάνατο ενός αθώου, οδηγού λεωφορείου, από τη σφαίρα ενός δραπέτη που πυροβόλησε στον πανικό του να ξεφύγει ήταν το αποκλειστικό σχεδόν θέμα ενημέρωσης που προσέφεραν στους ιθαγενείς τηλεθεατές τους…
Κοίταζα και πάνω στο τραπέζι την πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ και μελαγχόλησα άλλη μια φορά για το επίπεδο του «λειτουργήματος» της Δημοσιογραφίας.
Μείζον θέμα το εγκληματικό λάθος κάποιων μπάτσων, έλασσον έως εξαφανίσεως το ΜΕΙΖΟΝ θέμα της εγκληματικής συμπεριφοράς του θεσμού της Δικαιοσύνης, δια των ταγών της, από την οποία ο απλός πολίτης αναμένει προστασία.
Ξανακοίταξα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας….

«Το Πόρισμα βόμβα για τα Ταμεία
ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ σε «βαριά» ονόματα!
Ο αντεισαγγελέας Εφετών ΓΡ. ΠΕΠΟΝΗΣ ΖΗΤΑΕΙ:
* Να διερευνηθούν από τη Βουλή ευθύνες υπουργών της Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ
* Να διωχθούν: Marfin – Βγενόπουλος (για σούπερ προμήθειες σε βαθμό κακουργήματος), ο υποδιοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Π. Θωμόπουλος και άλλα τραπεζικά στελέχη. Οι Σοφοκλής Πρινιωτάκης, ο Γ. Αποστολίδης και μέλη Δ.Σ Ταμείων!»

Το πόρισμα του αντεισαγγελέα Πεπόνη θαμμένο στα συρτάρια της «αδέκαστης» από πέρυσι το καλοκαίρι, πριν δηλαδή την κατάθεση του πορίσματος του πρώην αντεισαγγελέα Ζορμπά για τις μίζες από τα δομημένα ομόλογα που εντοπίστηκαν σε γαλάζια κομματικά ταμεία. Καλά αυτό θάφτηκε επίσημα και με τη βούλα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κυρίου Σανιδά.

Δυο πορίσματα βόμβες που κατατέθηκαν πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και θάφτηκαν από την μισό-«τυφλη» δικαιοσύνη.
Και έτσι μου λύθηκαν με μιας όλες μου οι απορίες που είχα για τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες.
Ηλίου φαεινότερο, σκέφτηκα, ότι είχε στη δούλεψή του δικαστές και δημοσιογράφους.
Σήμερα βέβαια οι 40 έχουν γίνει 150 αλλά είναι βλέπεις και ο πληθωρισμός που πυροδοτεί τις ….αυξήσεις.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

150 τσε βάλε, Λύκε μου. Διότι οι κατσικοκλέφτες αναπαράγονται με ρυθμούς κουνέλας. Τα φιλιά και την καλημέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Για τους 150 βασικούς λέω οι άλλοι τόσοι είναι αναπληρωματικοί για εφεδρεία
καλημέρα και πιες κι έναν σκέτο για μένα
χα,χα

Ανώνυμος είπε...

151 είναι! Μετρημένοι! Ήταν 152, αλλά κάποιος ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κλεφτουριά (ίσως επιστρέψει οσονούπω...)!

Το δημοσίευμα γράφει κάτι και για κάποιον κύριο Γκαργκάνα! Παραγγέλλει λέει ο κ. Πεπόνης κύρια ανάκριση για τον απερχόμενο -στις 14/6- διοικητή της Τ.Ε. προκειμένου να διερευνηυθούν και ποινικές ευθύνες του (και για την ανενεργό επιτρπή και για την καθυστέρησή του κατά 4,5 χρόνια να θέσει σε λειτουργία το ειδικό τμήμα παρακολούθησης επενδύσεων των ταμείων και όχι μόνο αυτά...).

Καλού κακού, ας διαβάσουμε και αυτά που έγραφαν την ίδια ημέρα που βγήκε το ρεπορτάζ του "ΠΑΡΟΝ" οι κονδυλοφόροι που λιβάνιζαν τον Γκαργκάνα. Χρήσιμο θα είναι, έτσι για να μάθουμε ποιοι μας ενημερώνουν...

Unknown είπε...

Εγώ την τηλεόραση την χρησιμοποιώ για να ακουμπάω τη συκευή του ADSL.Και παλιά κορόιδευα τη μαμά μου που την είχε για να βάζει το καινούριο της σεμεδάκι.Κάτι ήξερε παλιά γυναίκα.Η Δικαιοσύνη παραμένει ο πιο αντιδραστικός θεσμός στην ελληνική κοινωνία. Χωρίς επαφές με την καθημερινή ζωή.Μόνο με τη διαπλοκή. Το θέμα δεν είναι νομίζω τι κάνουν αυτοί,αλλά εμείς.Τι;

Ανώνυμος είπε...

@monahikoslikos έχει πολύ βρώμα στα δομημένα...Παλιά ιστορία..Ισως και πιο παλιά απ ότι ακούστηκε
@koptoraptou μου νάταν με ρυ8μούς κουνέλας 8άταν καλά! Σαν ακρίδα πολλαπλασιάζονται τελεταία

Swell είπε...

Καλησπέρα Λύκε, κράτα μικρό καλάθι για όσα γράφει το ΠΑΡΟΝ. Ο Μ.Κουρής είναι εγνωσμένου ήθους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό της οικογένειας.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω, απολύτως, με το σχόλιο του Swell, για το ήθος και την ποιότητα ενημέρωσης της εν λόγω εφημερίδος. Μέρες τώρα προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο εκδότης της χτυπάει τον νέο αρχιεπίσκοπο αλλά απάντηση δεν βρίσκω. Επίσης μήνες προσπαθώ να καταλάβω γιατί τόσο μίσος με τον Θεμιστοκλή Αναστασίαδη και δεν μπορώ να βρώ την άκρη του νήματος.
Επειδή όμως έμαθα σε τούτη τη ζωή οτι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται διερωτώμαι γιατί δεν είδα καμία αναφορά για την ...έπαυλη στο Πόρτο Γερμενό

και ο νοών νοείτω!

Bella Ciao

monahikoslikos είπε...

@ Zalmoxis: Να μην με διορθώνεις 150 είναι κι ο Αλη μπαμπάς 151.
Το ζητούμενο φίλε δεν είναι ο Πεπόνης ζητά δίωξη και του Γκαργκάνα, το ζητούμενο και το πρόβλημα είναι γιατί η "αδέκαστη" έθαψε το πόρισμα.
Εκεί είναι το μείζον σκάνδαλο μεγαλύτερο ακόμα κι από την ίδια τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

@ Ιωάννα: στο θέμα της τηλεόρασης δεν διαφωνούμε απλά εγώ είμαι λίγο βιτσιόζος και με πολλά απωθημένα ως φαίνεται
Ομοίως συμφωνούμε στις εκτιμήσεις για το ρόλο της "αδέκαστης" κι όσο για το ερώτημά σου εμείς τι κάνουμε η απάντηση είναι σαφής: ΤΙΠΟΤΑ αλλά νομίζω ότι τελικά θα υποχρεωθούμε θέλοντας και μη κάτι να κάνουμε

@ xeimwniatikhliakada: Μόνο βρώμα; μας πνίξανε τα βοθρολύματα δεν λες καλύτερα.


@ swell: γνωστός γνωστότατος ο εκδότης όπως και η οικογένεια αλλά αν πρόσεξες δεν βγήκε κανείς να το διαψεύσει.

@ Bella Ciao: Για τον Κουρή ισχύει η ίδια απάντηση που έδωσα στο swell στο γιατί χτυπάει το νέο αρχιεπίσκοπο δεν νομίζω πως δεν έχεις καταλάβει αλλά να βοηθήσω: επειδή ο Ιερώνυμος δεν τα έχει σκάσει ακόμα όπως ο Μακαριστός Χριστόδουλος, για το Θέμο η κόντρα έχει να κάνει με τις κόντρες υπουργών.
Όσο για το Πόρτο Γερμανό δεν είναι μόνο ο Σανιδάς που έχει βίλα σε δάσος είναι κι άλλοι για δες κι εδώ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Λύκε!

Αν ο Αλή Μπαμπάς ήταν χειρόγραφο, μπορεί να βλέπαμε και τίποτε σκίτσο με... 40 κρεμάλες (ή... 40 δαγκωματιές)! Γι αυτό, αν δεν έχεις ξεχάσει την "υψηλή τέχνη" του χειρόγραφου, η πρόταση - πρόσκληση
του Allu Fun Marx (και δική μου πρόσκληση προφανώς) για να αναρτήσεις ένα χειρόγραφο (με σκανάρισμα, φωτογραφία, κ.λπ.) -αν συμφωνείς βεβαίως- θα μας έλυνε απορίες για το πώς γράφουν οι λύκοι...
Ά! και ειδοποιώντας στο
http://autographcollectors.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Λύκε έμεινα μ@λ@κ@ς δεν το είχα δει το θεμα που μου υπεδειξες, φτώχια καταραμένη και τα δυο "φτωχικα" ε;

Bella Ciao

monahikoslikos είπε...

@ Zalmoxis: Πριτς που θα σου υπογράψω αυτόγραφο. Μια φορά υπέγραψα τέτοιο αυτόγραφο στη Σήμανση της Ασφάλειας εννοείς τι εννοώ νομίζω.
Άλλωστε ο λύκος και δη ο monahikoslikos για να μην αφήνει ίχνη και πέσει σε καμιά παγάνα, αποφεύγει να πατά στο χιόνι και σε ξερόκλαδα πόσο μάλλον να υπογράφει αυτόγραφα.


@ Bella Ciao: με το μισθό τους και τον ιδρώτα τους, πετραδάκι πετραδάκι τα χτίσανε τα κωλόσπιτα που θα έλεγε κι ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος.

Betty είπε...

Μ΄ αρέσεις.

Λωτοφάγος είπε...

Βρε παιδιά, κάτι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον νέο αρχιεπίσκοπο! Θα τον φάνε τον άνθρωπο! Ήδη έσπασε τον αστράγαλό του.
Καλά, δεν το πιστεύω ότι ξεστόμισα τέτοιο πράγμα, άθεος άνθρωπος! Πάω να κάνω την αυτοκριτική μου. Την καλημέρα μου.

monahikoslikos είπε...

@ miaarkoudapouthneleganbetty: Αμοιβαία η εκτίμηση, καλημέρα


@ λωτοφάγος: Κόψε τους λωτούς από το βραδινό σου, δημιουργούν παραισθήσεις και σε βλέπω να ζητάς από τον Ιερώνυμο να σε χειροτονήσει διάκονο.

Unknown είπε...

πρώτον: όποιος μίλησε για αστράγαλο να πάρει το λόγο του πίσω!
κάτι ξέρω εγώ!
δεύτερον: πρώτη φορά έχω δει κακό λύκο να διηγείται παραμύθια με τον αλή μπαμπά! λύκε μου, τέλος πάντων, για ποιους μας περνάς και μας λες παραμύθια; για τη γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας για να κοιμηθούμε πιο εύκολα;
εμάς λύκε μου, μας έχουνε κοιμήσει από μικρά! βλέπεις σε κάθε οικογένεια επικρατεί μια ιδεολογία, τα παραμύθια είναι ανάλογα, και υπάρχει σε όλους μας ένα ρεφραίν, όταν μας λενε παραμύθια: το ρεφραίν λέει: 'είμαστε δυο, ειμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς' (τι εκατονπενήντα και εκατονπενηνταένα κλπ, μυριάδες!)...
ων ουκ έστιν αριθμός!
διότι φαίνονται κάθε φορά σε συγκεκριμένους αριθμούς κάποιοι που είναι ντυμένοι δικαστες, εθνοσωτήρες, ταγοί, παλιάτσι, παπαράτσι και δε συμμαζεύεται, αλλά για να φτάσει ο καθένας απ'αυτούς να ανακηρυχτεί κλέφτης, ξέρεις εσύ κι εγώ πόσους έχει στη συνοδεία του, πόσους ταίζει κάθε φορά για να μη χαλάει η δική του γραμμή...
έτσι, σχεδόν όλα στην πατρίδα μας έχουν καταντήσει...
συμ-βολικά.
πολύ βολικά για μερικούς,
και ιδιαίτερα άβολα σε μερικές στιγμές της ζωής μας, είτε δημόσιας, είτε προσωπικής...

καλημέρα λυκάκι μου σε σένα και σ'όλη την παρέα...

monahikoslikos είπε...

@ abttha: Abttha μου καλημέρα μου έφτιαξες το κέφι μ΄ αυτό το "καλός λύκος που λέει παραμύθια για τον Αλη Μπαμπά" και το είχα ανάγκη μετά από ένα ταραγμένο ύπνο με εφιάλτες.
Ήρθαν, που λες, στον ύπνο μου να λύσουν τους λογαριασμούς τους ποιοι λες; Ο Μητσοτάκης με την Ιστορία.
Είσαι το ΚΑΘΑΡΜΑ του 1965 του φώναζε αυτή κι αυτός να γελάει σαρδόνια και να της λέει: παραφέρεσαι και δεν σκέπτεσαι ότι είμαι ο τελευταίος επιζών και θα σε θάψω βαθιά στο "ακατοίκητο" των νεοελλήνων.
Άντε να κλείσεις μάτι με τέτοιες φωνές.
Μετά κατάλαβα ότι είχα ξεχάσει ανοικτή την τηλεόραση κι άκουγα το Μητσοτάκη να εξιστορεί το πως φθάσαμε στη Δικτατορία κι ότι ο ίδιος σε τίποτα δεν έφταιξε και ότι έχει λύσει τους λογαριασμούς του με την ιστορία.
Αυτό κι αν είναι παραμύθι όχι το δικό μου με τον Αλκή Μπαμπά....

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να συμφωνείς ότι μας έχουν κοιμήσει από μικρά!
να όμως που μερικοί έχουν ακόμη εφιάλτες στον ύπνο τους. πολλοί άλλοι όμως έχουν ταυτιστεί με τον εφιάλτη, κι έτσι, κοιμούνται ήσυχοι...
σε φιλώ λυκάκο μου
άμπτθα χωρίς λογκίν λόγω βιασύνης