Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Παραμυθάκι για να μαθαίνουν τα μωρά και να θυμούνται οι …παλίμπαιδες


Ακούω για τις σκληρές – υποτίθεται – διαπραγματεύσεις που κάνουν Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης για το πώς ο ΟΤΕ που θα ξεπουληθεί στους Γερμανούς μέχρι τελευταίας κεραίας θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου για τις μεγάλες αποφάσεις, την τιμολογιακή πολιτική και τις εργασιακές σχέσεις.
Θυμήθηκα κάποιες άλλες – επίσης σκληρές – διαπραγματεύσεις που έκανε ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Καψής για το πώς θα φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις από την Ελλάδα, που τελικά …έμειναν και …απλώθηκαν περισσότερο και σκέφτηκα πόσο κοπιάζουν οι υπουργοί μας για να προστατέψουν το εθνικό συμφέρον.
Άξιος ο μισθός τους είπα την ώρα που άκουγα τον Αλογοσκούφη να λέει πως η κυβέρνηση είναι ανένδοτη: ο Πρόεδρος του ΟΤΕ θα είναι Έλληνας και οι Γερμανοί που θα ρίξουν ένα σκασμό λεφτά (στο Βγενόπουλο της Μαρφίν, όχι στον Αλογοσκούφη – μη τρελαθούμε κιόλας) για να αγοράσουν τον ΟΤΕ θα ορίσουν έναν Γενικό Διευθυντή που θα μιλάει ελληνικά αλλά δεν θα κάνει κουμάντο στο μαγαζί τους, αυτό θα το έχει ο κολλητός του υπουργού που θα παριστάνει τον Πρόεδρο.
Ρε για δες πόσο μ@λ@κες είναι οι Γερμανοί, σκέφτηκα… τους τούμπαρε ο Γιώργαρος ο αλογοφέσης…
Αλλά μήπως και επί πράσινης κυριαρχίας κάπως έτσι δεν είχε τουμπάρει τους χαζό-Αμερικανούς ο μπάρμπα Γιάννης ο Καψής βάζοντας τους το ασύλληπτο δίλλημα: Οι βάσεις ή φεύγουν ή θα έχουν Έλληνα διοικητή.
Και οι Αμερικανοί τι να κάνουν δέχτηκαν να τους διοικεί Έλληνας αξιωματικός – ….τους μ@λ@κες!
Και όταν την άλλη μέρα, με τα αστέρια να λάμπουν στους ώμους του, πήγε ο στρατηγός να αναλάβει τα ηνία των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ψήσει τον καφέ του καθώς ούτε ο τελευταίος μαύρος (δεν είμαι ρατσιστής ΡΕ) στρατιώτης δεν πειθαρχούσε στις διαταγές του.
Για το αν ξεσκόνισε και το γραφείο του οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά μήπως και με τον ΟΤΕ το ίδιο δεν θα συμβεί;

Ηθικόν δίδαγμα: Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται γι αυτά που επισήμως λέγονται αλλά για το πώς οι ιθαγενείς – των οποίων έχουμε ανάγκη την ψήφο – θα καταπιούν το παραμυθάκι χωρίς να δουν και φοβηθούν το …δράκο.
Γιατί παραμύθι χωρίς δράκο γίνεται, δεν γίνεται!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''oi γερμανοι ειναι φιλοι μας''ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ

monahikoslikos είπε...

@ Αναστασία: δεν είπα εγώ ότι οι Γερμανοί είναι εχθροί άλλωστε και οι Αμερικανοί φίλοι είναι...
Είναι αυτό που ονομάζουμε φιλικές διευθετήσεις κατάλαβες Αρτέμη....

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Και σιγά μη σκίσουν κανά καλσόν ανοιξιάτικα. Το παραμύθι εκτός από δράκο σε λίγο θα έχει και Μπάρμπι Ραπουνζέλ και δε σου λέω ποια τρισμέγιστη υπουργάρα θα προβάρει τα φουστάνια της - δεν τα 'χω ράψει εγώ - γιατί το ξέρεις ήδη. Την καλησπέρα μου, Λύκε!

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Πολύ το φοβάμαι ότι μας έχει καταραστεί ο ύψιστος δια παντός και αμετακλήτως.

Unknown είπε...

λυκάκι μου, αν μας είχε καταραστεί και ο ύψιστος...
τι να πώ!
όπως ξέρεις είμαι επιστήμων άνθρωπος και κάνω σοβαρές ανακοινώσεις σε διάφορα συνέδρια, συνάξεις, στη γειτονιά μου, στο μετρό, κλπ.
είχα βγάλει μια φορά ένα λόγο σε κάτι διπλανούς μου γάλλους στο μετρό και τους είχα αφήσει άναυδους! αυτοί οι κακόμοιροι μόλις είχαν φτάσει και γιάλιζε το μάτι τους...
τους ρώτησα αν πιστεύουν στο θεό, και τους είπα, δεν έχει σημασία, εδώ που ήρθαν θα πιστέψουν. διότι η ελλάς είναι απόδειξη ότι υπάρχει θεός. αλλιώς δε θα είχε μείνει τίποτε και κανένας!
υπάρχει μήπως κοινωνική ασφάλιση να μας φυλάξει;
κράτος να μας υπερασπιστεί;
κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για τα κοινά;
τραπεζικό σύστημα που να μη μας παιδεύει; κ.ο.κ.
κι όμως! συνεχίζουμε να ζούμε! δόξα τω θεώ! δόξα τω θεώ.
είδατε;

monahikoslikos είπε...

@ abttha: Ζούμε abttha μου αλλά εκτός του παραδείσου γι αυτό και μας συμβαίνουν τόσα και τόσα.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

και ως γνωστόν οι ιθαγενείς πάντα τρώνε το παραμυθάκι, λύκε μου...

Ανώνυμος είπε...

monaxikoslikos όταν έχεις τέτοιους φίλους τι τους 8έλεις τους εχ8ρούς?
ναι χαχα τους πιάσαμε "κώτσους" τους Αμερικανούς τότε με τις βάσεις ε? μη ..χε.. Αλλο τλοσο 8α πιάσουμε κώτσους και τους Γερμαναράδες τώρα με τον ΟΤΕ.
Είπες δεν είσαι ρατσιστής? κάνε ησυχία να δεις ... ;-)