Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ο εμπαιγμός των ανέργων

«Επειδή πολλές φορές η αλήθεια βρίσκεται καλά κρυμμένη στα ψιλά γράμματα και «τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται», υπάρχουν κάποιες κρυφές αλήθειες πίσω από το ξαφνικό ενδιαφέρον της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ για τους άνεργους δημοσιογράφους.

Έτσι «μετά από την επιτυχημένη και ταχύτατη κινητοποίηση των δύο συνδικαλιστικών σωματείων σε συνεργασία με τον διοικητή του ΟΑΕΔ…» κατόρθωσαν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να εντάξουν 90 άνεργους δημοσιογράφους σε ειδικά επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης του ΟΑΕΔ γύρω από την πληροφορική!!!

Για να δοθεί και η δέουσα επισημότητα στο επίτευγμα λοιπόν στήθηκε και η σχετική φιέστα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αιγάλεω, με πρωταγωνιστές τα λαμπερά ονόματα και κομπάρσους τους άνεργους και ταλαιπωρημένους δημοσιογράφους.

Νοικιάστηκε και πούλμαν για την μεταφορά των ανέργων από το σταθμό του Μετρό στο Δημαρχείο Αιγάλεω. Ετοιμάστηκε και ο σχετικός μπουφές. Προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο κύριος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο κύριος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και ο κύριος πρόεδρος του ΟΑΕΔ για να επισημάνουν όλοι μαζί πόσο τυχεροί είναι οι άνεργοι που από τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2008 θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στην πληροφορική, λαμβάνοντας μάλιστα 720 ευρώ το μήνα –καθαρά- και άλλα 100 από την ΕΣΗΕΑ «για τα έξοδα μετακίνησης».

Αυτό ήταν όμως το δόλωμα, που οι περισσότεροι άνεργοι δημοσιογράφοι το έφαγαν γιατί όταν δεν έχεις να πάρεις τσιγάρα τα 720+100 ευρώ το μήνα φαντάζουν μάννα εξ ουρανού! Κάτω από το δόλωμα όμως πάντα υπάρχει μια φάκα… Στην προκειμένη περίπτωση η φάκα είναι ότι από το Σεπτέμβριο, που αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων, οι 90 αυτοί άνεργοι δημοσιογράφοι πρέπει –υποχρεωτικώς- να αποκτήσουν «πρακτική εμπειρία» σε κάποιο ραδιόφωνο, εφημερίδα, ή κανάλι που θα επιλέξει ο ΟΑΕΔ και στο οποίο μέσο θα πρέπει οι άνεργοι να εργαστούν λαμβάνοντας ΜΟΝΟ την επιδότηση αυτή των 720+100 ευρώ μηνιαίως από τον ΟΑΕΔ και καμία άλλη αμοιβή ανεξαρτήτως πόσα χρόνια έχουν προϋπηρεσία.

Με απλά λόγια, δημοσιογράφοι που έμειναν άνεργοι μετά από 5, 10, 15 ακόμα και 20 χρόνια εργασίας, για να ολοκληρώσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο του ΟΑΕΔ θα πρέπει να γίνουν ξανά «δόκιμοι» «μαθητευόμενοι» ή «φτηνό προσωπικό» σε ΜΜΕ όπου κατά τα άλλα δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για να προσληφθούν κανονικά. Σε αντίθετη περίπτωση δεν δικαιούνται να λάβουν ούτε το χρηματικό ποσό της επιδότησης ούτε το πιστοποιητικό παρακολούθησης των επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Η απάντηση των υπευθύνων του ΟΑΕΔ σε αυτή την οξύμωρη κατάσταση ήταν «…μα αν ολοκληρώσετε το επιμορφωτικό σεμινάριο θα είστε διπλά ωφελημένοι. Από τη μια θα είστε περιζήτητοι υπάλληλοι, επειδή θα ξέρετε τα μυστικά της πληροφορικής και από την άλλη όταν θελήσετε να προσληφθείτε στο Δημόσιο με το πιστοποιητικό που σας δίνουμε θα έχετε 70 μόρια παραπάνω από τους άλλους υποψήφιους…». Προφανώς αυτός ο κύριος δεν γνωρίζει ότι για να προσληφθείς ως δημοσιογράφος από κάποιο Κρατικό ΜΜΕ δεν χρειάζονται ECDL και άλλα πιστοποιητικά του ΟΑΕΔ αλλά την …εύνοια συγκεκριμένων ανθρώπων.

Κι επειδή όλα αυτά αν λέγονταν στη διάρκεια της εορταστικής φιέστας στο Δημαρχείο του Αιγάλεω θα προκαλούσαν απρόβλεπτες αντιδράσεις, ειπώθηκαν από τους υπαλήλου του ΟΑΕΔ αργότερα όταν ολοκληρώθηκε η φιέστα και αποχώρησαν οι κύριοι πρόεδροι. Και επειδή το 2009 υπάρχουν εκλογές εν όψει αφέθηκαν και οι απαραίτητοι υπαινιγμοί από το δίδυμο των συνδικαλοπατέρων «…βολευτείτε τώρα με αυτά που σας εξασφαλίσαμε και μην απελπίζεστε, εμείς σας νοιαζόμαστε και μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών αυτών σεμιναρίων θα πιέσουμε να σας βρούμε και δουλειά…» λησμονώντας να πουν και τη συνέχεια ή επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται «..αρκεί φυσικά να μας ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές για να μπορούμε να διαφεντεύουμε τις τύχες σας για άλλα δύο χρόνια…»!!!

Γιατί προς Θεού δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ξαφνικά οι κύριοι πρόεδροι λυπήθηκαν τους ανέργους και κατέβαλλαν φιλότιμες προσπάθειες να τους εξασφαλίσουν μια επιδοτούμενη επιμόρφωση (προφανώς από κάποια περισσευούμενα πακέτα του Γ ΚΠΣ που δεν απορροφήθηκαν και θα πήγαιναν χαμένα), όταν ανέχονται το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας, όταν ανέχονται το καθεστώς τον κολλητών τους δημοσιογράφων – επιχειρηματιών - εκδοτών, που προσλαμβάνουν τους καλούς και υπάκουους και εξαφανίζουν τα αντιδραστικά στοιχεία που δεν συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις όπως λέγανε και παλιά.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!»

Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο το έλαβα με e-mail, με την προτροπή να δημοσιευτεί.

Δεν έχει σημασία ποιος το υπογράφει, είναι μια κραυγή από ανέργους συναδέλφους που εμπαίζονται και που κανέναν δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο εκτός ίσως των βολεμένων και των εργατοπατέρων.

Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω και γι αυτό το αναρτώ ώστε ο εμπαιγμός τους από τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ να μην μείνει …μεταξύ μας.

10 σχόλια:

katerina είπε...

Τελικά δεν μπορώ να αποφασίσω για την χειρότερη φάρα θηλαστικών.
Οι συνδικαλιστες ή οι κρατικοι αξιωματουχοι. Αλλά βέβαια η μια ..φαρα κρατιέται χερι χερι με την αλλη, ο καθενας απο αυτούς κρατιεται και στηρίζεται απο τον άλλο.
Και βέβαια οι χειρότεροι απο όλους εμεις οι πολίτες, είτε σαν εργαζόμενοι που τους εκχωρήσαμε το δικαίωμα να μας εκπροσωπουν είτε σαν ψηφοφόροι που τους εκχωρήσαμε το δικαίωμα να μας κυβερνουν...

Unknown είπε...

Πω πω...εντυπωσιάστηκα. Αυτή δεν είναι χώρα. Είναι παράδεισος με κοινωνική πρόνοια, πρόβλεψη τα πάντα.Δεν μου λες ρε λυκόπουλο, εσείς όλοι οι "μολυβοσπρώχτες" τι κάνετε γι αυτό; Αν δεν δημοσιοποιήσετε τα του κλάδου σας, θα λύσετε των υπόλοιπων; Λέω εγώ τώρα και σταματάω να λέω γιατί δεν το επιτρέπει η καταγωγή μου. Άντε

monahikoslikos είπε...

@ katerina: έχεις δίκιο η χειρότερη φάρα θηλαστικών είμαστε εμείς οι πολίτες με νοοτροπία υπηκόου που κρατάμε στα χέρια τις αλυσίδες μας να μην κάνουν θόρυβο και ενοχλούνται οι κρατούντες όλων των εξουσιών.

@ ιωάννα: Περισσότερο με κόλαση μοιάζει που έχει θεσπίσει την κοινωνική πρόνοια για να μην ξεμείνει από κολασμένους.
Όσο για τι τι κάνουν οι μολυβοσπρώχτες είναι απλό περιμένουμε τη σειρά μας να μας φωνάξουν στο λογιστήριο για την απόλυση.

Ανώνυμος είπε...

Από koptoraptou:

Αυτό είναι το ευχαριστώ, για τα ξενύχτια, τις απληρωσιές, τις χαμένες – επί έτη ολόκληρα – διακοπές, αργίες και ρεπό, τα δώρα, τα επιδόματα αδείας και μητρότητας. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο πρώτον απο τους εκδοτάδες και δεύτερον το... επίσημο όργανο μας.
Ντροπή, σιχαμάρα και καμία απορία για το τι πράματα φτάσαν μέχρι εδώ, σ’ αυτόν τον ελεεινό εμπαιγμό.
Όσο για την αγαπητή Ένωση τι να πω; Όπως θα ‘λεγες και ‘συ υποτίθεται ότι είναι σωματείο του... πνεύματος, και δες τα καζάντια μας.
ΥΓ.: Παρντόν για το ύφος αλλά με κάτι τέτοια το ψαλίδι μου φεύγει λίγο όρτσα...

Swell είπε...

Καλημέρα Λύκε, σε παρακαλώ από τώρα και στο εξής, όταν αναφέρεσαι στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να τον αποκαλείς "πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και καθηγητή ορθοφωνίας". Αυτά για την αποκατάσταση του μεγαλείου του ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

θέλω να φουντάρω!
θέλω τους συνδικάλες και τους αφεντάδες να τους βέλω σ'ένα δίχτυ, και να τους βάλω όλους μαζί στη θάλασσα όπου παλεύει και κολυμπά ο υπόλοιπος κόσμος, αυτός που δεν έχει 'το μέσον', 'τη μίζα', 'το κονέ'.
που ζει απλά, θανατηφόρα, κι ανεξα΄ρτητα.να βλέπαμε πώς ζουν οι άνθρωποι.
αυτοί, τα θηλαστικά του χρηματιστηρίου, με το βρώμικο σύστημα, προκαλούν και πολλούς από μας, να γίνουμε τσιράκια τους, σώνει και καλά!
να μπούμε στον καλαματιανό των αληταράδων, των παιδιών του κάθε χρώματος, κλπ κλπ.
α θέ μου, όχι.
κερατάδες!
φέρτε και το πούλμαν να πάμε για βρούβες...

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: πάλι τα μπέρδεψες φιλενάδα για ανέργους δημοσιογράφους μιλάμε μην τους μπερδεύεις με στυμμένες λεμονόκουπες


@ swell και "ταξίαρχος" της ΕΛ.ΑΣ πως σου διέφυγε ο βαθμός...

koptoraptou είπε...

Σωστά. Σχώρα με. Τα μπερδεύω αυτά τα δυο ενίοτε!

Λαμπηδονα είπε...

Aυτό και πολλά άλλα κύριοι συμβαίνει! Κι άλλα πολλά που δεν
ξέρουμε! Η κατάσταση έχει ξεφύγει
μετά απο δύο τρία δέκα σκάνδαλα
βλέπουν οτι εμείς μόνο παρακολουθούμε κι αφού δεν αντιδρούμε συνεχίζουν αυτοί το βιολί τους και μπροστά στα μάτια μας αφού μας έχουν δοκιμάσει κι είμαστε καλά παιδιά...........ήσυχα !

monahikoslikos είπε...

@ λαμπηδόνα: καλώς την μου τη λαμπηδόνα και τι να της πω που έχει δίκιο σ΄αυτά που μολογάει.
Το μόνο που βρίσκω να σου πως είναι ότι στις μέρες μας το όπιο του λαού είναι η TV αλλά δεν μου μοιάζεις για χρήστης κι αυτό είναι ενθαρρυντικό για όλους μας.