Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ο φούστης γάιδαρος και οι φουστιές του δήμου Αθηναίων…

Το ανέκδοτο με το φούστη γάιδαρο το ξέρετε;
Πως είπατε;
Δεν το ξέρετε;
Καλά θα σας το διηγηθώ αργότερα… να σας πω πρώτα για τις φουστιές του δήμου.
Δεν ξέρετε τι είναι φουστιές είπατε;
Άκουσα καλά;
Μα καλά που ζείτε; Δεν βλέπετε Λάκη, Μάκη, Νικολάκη…
Άντε πάμε από τα βασικά…
Σου φέρνει ας πούμε ένα πρωί ο ταχυδρόμος ένα μπιλιετάκι με το οποίο ο δήμος σε ενημερώνει ότι σε έχει χρεωμένο με διάφορα ποσά (χωρίς να σου λέει που οφείλεται το χρέος) και ότι συνολικά χρωστάς – μέχρι εκείνη τη στιγμή- ένα Α ποσό (π.χ 1.000 ευρώ) το οποίο επειδή είσαι κακοπληρωτής έχει γίνει με τις προσαυξήσεις 3Α (3.000 ευρώ) και ότι αν δεν τρέξεις να το πληρώσεις θα το στείλει στην εφορία να το εισπράξει με το ζόρι.
Για να μην πάθεις όμως ταμπλά και σε χάσουνε και τους μείνει το χρέος απλήρωτο σου δίνουν μια λύση, - που ακούγεται λογική κι ευνοϊκή- έλα να πληρώσεις τα 1.000 ευρώ με δόσεις και σου «χαρίζουμε» τα 2.000 ευρώ που είναι οι προσαυξήσεις.
Το σκέπτεσαι από εδώ το σκέπτεσαι από εκεί, 1.000 ευρώ είναι αυτά δεν είναι λίγα λεφτά και ακόμα και με δόσεις (εκάστη των οποίων δεν μπορεί να είναι κάτω από 150 ευρώ όπως σημειώνουν) τι να κάνεις, που να μπλέκεις με την εφορία, αποφασίζεις να πας να μάθεις τουλάχιστον τι συμβαίνει.
Και μόλις σε βλέπουν να φτάνεις στο μέγαρο της Λιοσίων και πριν πάρεις ανάσα καλά καλά και συνηθίσεις το περιβάλλον σε πλακώνουν στις φουστιές.
Φουστιά πρώτη: Όχι δεν καταλάβατε καλά, σου λέει η υπάλληλος με σαρδόνιο χαμόγελο, το συνολικό σας χρέος δεν είναι αυτό που γράφει η ειδοποίηση. Τα 1.000 ευρώ είναι ένα ενδεικτικό ποσό που βάλαμε για να τσιμπήσεις το δόλωμα και να έρθεις. Το συνολικό σου χρέος είναι, 2.000 ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις φθάνει τις 5.000.
Φουστιά δεύτερη: Και που είσαι, μην ετοιμάζεσαι να την κάνεις με ελαφρά γιατί από εδώ δεν φεύγεις αν δεν πληρώσεις, επειδή –άντε να στο πω κι αυτό γιατί σε …συμπάθησα- τα έχουμε ήδη στείλει στην εφορία σου λέει η υπάλληλος.
Καλά και από πού χρωστάω τόσα τολμάς να ρωτήσεις. Από παράνομη στάθμευση, απλήρωτες κλήσεις από το …1986 σου απαντά.
Μα, αντιλέγεις εσύ, ο φόνος παραγράφεται στα είκοσι χρόνια η παράνομη στάθμευση δεν παραγράφεται ποτέ;
Φουστιά τρίτη: βεβαίως, σου λένε, παραγράφεται στα 20 χρόνια…
Μα – επιμένει εσύ- από το 1986 έχουν περάσει 22-23 χρόνια πως και δεν έχουν παραγραφεί.
Γιατί εμείς – σου απαντά- στα τεφτέρια μας τις περάσαμε αργότερα και εκεί μένεις κάγκελο με τη λογική τους και τη φουστιά που σου κάνουν.
Φουστιά τέταρτη: Τα παρκόμετρα λες, από όσο έχω διαβάσει στις εφημερίδες, κρίθηκαν παράνομα από τα δικαστήρια και έπρεπε ο δήμος να επιστρέψει τα ποσά που οι πολίτες είχαν πληρώσει σε κλήσεις εγώ γιατί να πληρώσω τώρα.
Μην ακούτε τι γράφουν οι εφημερίδες δεν είναι αλήθεια.
Και – συνεχίζεις εσύ να το παλεύεις- τι περιθώρια έχω να αμφισβητήσω το χρέος;
Κανένα, εκτός αν έχεις κρατήσει τις αποδείξεις που πλήρωσες τις κλήσεις σου απαντούν.
Αποδείξεις από το …1986, είσαστε καλά; Ρωτώ…
Εμείς ναι εσύ; Απαντούν…
Για τις υπόλοιπες φουστιές μια άλλη φορά…
Τι είπατε; να σας πω το ανέκδοτο με το φούστη γάιδαρο;
Ρε είσαστε σοβαροί; μετά από τόσες φουστιές που σας περιέγραψα εσείς κολλήσατε στο γάιδαρο;
Ντροπή σας.

18 σχόλια:

katerina είπε...

Μοναχικέ λύκε, στα 20 μου ήμουνα απόλυτα πεπεισμένη, μα ....απόλυτα σου λέω, ότι ...νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Κάτι που περάσανε 20 χρόνια από τότε, κάτι ε, που ακόμα και εγώ ....ωρίμασα λίγο (επιεικώς υπερβολή!!!!), κάτι που οι εργάτες γίνανε project managers και βρίσκουν το δίκιο τους ο καθένας ...μόνος του, κάτι που πλήρωσα πολλά αλλά ...πρέφα έμαθα, ε, καταστάλαξα στο ότι νόμος είναι το δίκιο του ευφυούς ...παίκτη.

Και επειδή βασική αρχή των παιγνίων είναι ότι αν το τραπέζι παίζει πόκα και εσύ ...ξερή, θα είσαι ο μονίμως χαμένος, βρες το δίκιο σου με την ίδια ακριβώς ...φουστιά – μπλόφα που σου κάνανε.

Ένας αφελής τρόπος είναι το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε», αλλά Λύκε μου κάναμε κατάχρηση αυτού του ...επιχειρήματος και οι ...λειτουργοί είναι πια υποψιασμένοι, το πιθανότερο τώρα πια είναι να σε ρωτήσουνε «ποιος είστε κύριε;;;», ακόμα ψιλοπιανει – αν και πολλοί πια οι πελάτες- ο κομματάρχης του ....δημοτικού συμβούλου, κλασσικά ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά και άλλοι ανερχόμενοι- εγώ δεν κρατάω πια το χαρτάκι με τον αριθμό πρωτοκόλλου, το e-mail του Τριανταφυλλόπουλου έχω στην τσάντα μου, και ως έσχατη λύση σου συνιστώ φωτογραφία με τον Κακλαμάνη να αρνείται την πλατεία Κοτζια στους διοργανωτές του Athens Pride.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν πιάσει, ε, τι να σου πω ρε Λύκε.....πλήρωσε την...

Unknown είπε...

Γελάω ακόμη. Με το γάιδαρο λύκε μου όχι με σένα. Με εκείνο το γάιδαρο εννοώ στο γκισέ του Δήμου και με τους ομοίους του στα δημαρχιακά γραφεία. Εσύ νόμιζες με τον άλλο γάιδαρο. Τι κόλημα είναι αυτό που έχεις

Ανώνυμος είπε...

Από koptoraptou:

Κι όπως λέει και το άλλο ανέκδοτο, Λύκε μου, αυτοί δεν είναι φούστες, φτωχόφουστες είναι και φθηνά τσατσιλίκια εκτός από το πωπό θα μας πιάσουν και το μαγουλάκι και θα μας το κουνάνε πέρα δώθε... Άντε με τους φτωχοδιάβολους που καθίσανε τον πισινό τους στον δημαρχιακό θώκο και ακκίζονται εις βάρος μας... Βρε, πιάσε το ψαλίδι!!!
Την καλημέρα μου!

KitsosMitsos είπε...

Θρασύτατοι καραγκιόζηδες που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν ξέρουμε όλα μας τα δικαιώματα που πηγάζουν απ'τους νόμους.
Τρελή απάτη!

Unknown είπε...

τώρα λυκάκι, αν σου πω ότι γράφεις υπέροχα, και εγώ το διασκέδασα πολύ, δεν πιστεύω να κόψουμε διπλωματικές σχεσεις!...
περιγράφεις υπέροχα την καλλιέργεια του γραφειοκρατισμού ως νόμιμη τρομοκρατία, και μάλιστα η καλλιέργεια αυτή είναι τόσο βαθιά που οι άνθρωποι που βγάζουν το ψωμάκι τους δουλεύοντας εκεί, έχουν πάρει το συνήθειο να θεωρούν στάνταρ το πελάγωμα του πελάτη, λάθος πολίτη, αλλά γι'αυτούς το ίδιο κάνει.

είναι όντως στα στάνταρ των πληροφοριών έτσι όπως κυκλοφορούν, ότι οι νόμοι δεν είναι νόμοι, είναι πολύ συχνά εισπρακτικά μέτρα...

αλήθεια, απλή ερώτηση: μήπως η διοίκηση ενός κρατικού μηχανισμού θα έπρεπε να προστατεύει τους πολίτες τους κράτους, να είναι στη διάθεση της ευνομίας;
μήπως βλέπετε ευνομία;
εγώ βλέπω τις περισσότερες φορές όχι ευνομία, αλλά ταλαι-πορεία τόσο συστηματική, που οι υπέλληλοι θεωρούν ότι κάποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του άπειρες φορές για να έχει μια συναλλαγή με τον κρατικό μηχανισμό.
αλήθεια, ο μηχανισμός αυτός πρεσβεύει ότι, όπως ακριβώς πολλοί υπάλληλοι του μηχανισμού αυτού δεν κάνουν τίποτε, έτσι και ο κάθε πολίτης θα πρέπει να μην κάνει τίποτε, και να χάνει άπειρες ώρες εργασίας για να διεκπαιρεώσει μια οποιαδήποτε συναλλαγή!

φαντάζομαι λύκε ότι για να φτάσεις να γράψεις εδώ, εξάντλησες όλη σου την καλή διάθεση...
τι να πω!

Swell είπε...

Καλησπέρα Λύκε, γιατί ρε συ δεν καταλαβαίνεις ότι ο Νικήτας πρέπει να ανανεώσει αυτήν την πανέμορφη συλλογή καρώ πουκαμίσων που έχει;

μαριάννα είπε...

Ξέρεις ποιό θα είναι από 'δω και πέρα το άγχος του σύγχρονου πολίτη; Η ανασφάλειά του και η τρομοκρατία του; Οι οικονομικές απανταχούσες που θα μας έρχονται από παντού με μορφή σβουρηχτής σφαλιάρας. ΤΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ! Είναι διεθνές φαινόμενο, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει όρια, όπως όλα. Αυτά που λες τα έχω ήδη υποστεί στην Ελβετία. Όχι τόσο μακρινές κλίσεις αλλά πριν από ενάμιση χρόνο. Περάσατε τότε από 'κει, όριο τόσο, τρέχατε τόσο, πληρώνετε τόσα, αν όχι, τα πρόστιμα είναι τρελά. Ήδη μου έχουν έρθει 2 στην Ελλάδα 120φρ. το ένα για υπέρβαση 11χμ και 260φρ. το δεύτερο για υπέρβαση 22χμ.
Και ρώτησα τους φίλους που είναι κατακαμένοι όλοι, μα πού αποδεικνύει αυτά που λέει; Έχει στοιχεία; Έχει, μου λένε και αν τα ζητήσεις θα στα στείλει, αλλά θα σου κοστίσει τα διπλά!!! Οπότε πας και πληρώνεις σαν φούστης κανονικά και χωρίς τσιμουδιά.
Για τις κλήσεις που λες στην Ελλάδα, παρκαρίσματος, υπάρχει και ένα άλλο παράθυρο που δεν διάβασα να το ρώτησες, αν και θα το έχουν προβλέψει. Κάποια φουστιά θα έχουν βρει. Αν η κλίση δεν σου έχει παραδοθεί στο χέρι και την έχουν αφήσει απλά στο παρμπρίζ, πρώτον δεν προσαυξάνεται και δεύτερον αμφισβητείται. Δεν ρωτάς πριν πληρώσεις, κανέναν δικηγόρο;

Εύχομαι τα καλύτερα! Φιλιά!

monahikoslikos είπε...

@ katerina: είπα να γράψω πρώτα για τις φουστιές και όχι όλες κρατάω κι εφεδρείες αλλά για να καταλάβεις το στόρι όλο, και πως παίζεται το παιχνίδι θα πρέπει να μάθεις και την ιστορία με τον φούστη γάιδαρο. Θα την ανεβάσω το συντομότερο.

@ ιωάννα: όταν μπλέκεις με γαϊδάρους ο πιο αθώος είναι ο φούστης γάιδαρος (το ζωντανό).

@ koptoraptou: φτωχόφουστες του κερατά αλλά από τέτοιους όλα να τα περιμένεις.
Όσο για το γαζί ετοιμάζω πατρόν μούρλια...

@ kitsosmitsos: Δεν είναι η άγνοια μας που εκμεταλλεύονται αλλά το σύστημα. Αν υπολογίσεις πόσα θα σου φάνε οι δικηγόροι, τη διάτρητη δικαιοσύνη και την ταλαιπωρία... οι καραγκιόζηδες σου έρχονται φθηνότερα και είναι και με δόσεις.

@ abtta: Ποιοι νόμοι και ποιοί προφήτες καλή μου προφάσεις για να μας τα παίρνουνε είναι.
Για να καταλάβεις αν ο μεγαλολεφτάς κλέψει ένα δις ευρώ από ΦΠΑ το αδίκημα παραγράφεται σε 15 χρόνια, αν σκοτώσει 10 ανθρώπους μαζεμένους το αδίκημα παραγράφεται στα 20 χρόνια αν παρκάρεις παράνομα το αδίκημα στην πράξη δεν παραγράφεται ποτέ.

@ swell: Σωστά είναι ...εκλεκτικός ο Νικήτας.

@ γητεύτρια: Είσαι καμένη και ξέρεις αλλά αν βάλεις δικηγόρο για να διεκδικήσεις τα αυτονόητα θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι.
Το καλύτερο όμως, που αποδεικνύει πόσο καταραμένη είναι αυτή η χώρα, δεν το έγραψα.
Πριν από χρόνια επί δημαρχίας Αβραμόπουλου με τραβολογάγανε πάλι για τις ίδιες κλήσεις, μπήκα σε μια ρύθμιση, όπως καλή ώρα, πλήρωσα κάποια λεφτά και στη συνέχεια με απόφαση του Δ.Σ μας είπαν ότι οι κλήσεις διεγράφησαν.
Πέρασαν τα χρόνια, πέρασε κι η Ντόρα και νά σου τώρα ο Νικήτας που τις νεκρανάστησε.
Γι αυτό λέω για φουστιές που τελειωμό δεν έχουν.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

υφερφουστιές...

Λαμπηδονα είπε...

Kαλό! Εχουμε πληρώσει τέτοια λύκε μου όχι και λίγα είδικα απο
τράπεζες.Εχεις ξεχρεώσει ας πούμε
μία κάρτα και την έχεις ακύρωσει.
Σου έρχεται λοιπον ο λογαριασμός
να πληρώσεις ξανά και λες ρε παιδιά εγώ
την ξεχρέωσα αυτή την κάρτα τι έγινε? Ναι το γνωρίζουμε αυτό σου
λένε, μέχρι όμως να ενημερωθεί ο λογαριασμός σας, είχανε μπεί κάτι
τόκοι!Γιατί δεν δίνουνε κατευθείαν εντολή? Μέσο p/c δεν γίνονται αυτά?

Unknown είπε...

οι νόμοι κι οι προφήτες στη χώρα μας είναι τεφτέρια που σε κυνηγάνε στον αιώνα τον άπαντο!:)
όμως λυκάκι μου, σου έχω εδώ μία συνταγή για να μην ξαναέχεις πρόβλημα με κλίση για παρκάρισμα: πας και παρκάρεις δειλά-δειλά πίσω από κάποιο παρκαρισμένο που έχει φάει κλίση στο παρμπρίζ.
διακριτικά, παίρνεις την κλισούλα του, τη βάζεις με συναδελφικότητα στο δικό σου το παρμπρίζ, κι αφήνεις τον άλλοον να φάει μια δεύτερη κλίση!
καλό,ε;
μόνη μου το σκέφτηκα!
:)

iLiAs είπε...

...αλητεία εισπρακτική!
..και δεν φταίνε οι υπάλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους, φταίει το κωλοσύστημα και η κωλοχώρα της αρπαχτής που ζούμε!

καλησπέρα & καλό σκ Λύκε :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λύκε αν δεν χαρατσώσουν εσένα εμένα και χιλιάδες άλλους ανυποψίαστους πως θα πληρώσουν το μισθό του Γενικού Διευθυντή του 9,84; πως θα πληρώσουν τις δεκάδες αργομισθίες της Ντόρας και του Αβραμό στους κοπρίτες που μόνο κατ όνομα υπάρχουν στις λίστες του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού; Πως θα πληρωσουν την υπεύθυνη του γραφείου Τυπου; Πως θα αυξησουν το έλλειμα μερικά εκατομμύρια ευρώ ακόμα;
Δυστυχώς αυτό είναι το μαμημενο το σύστημα...

Hunter

zalmoxis είπε...

Μοναχικέ Λύκε, έτσι και γράψω τι τους χρειάζεται σε όλους αυτούς, θα έχουμε πρόβλημα και με τη δικαιοσύνη για προσβολή των ηθών, αλλά και με την αντιτρομοκρατική!

monahikoslikos είπε...

@ σπύρος σεραφείμ: Ναι υφερφουστιές ...Φαναμέζικες.


@ λαμπηδόνα: συνήθεις μικροαπάτες από μεγαλοαπατεώνες τι να κάνουμε...


@ abttha: Φαντάζεσαι το λύκο να κάνει τέτοιες ταρζανιές; Άσε που τα καθίκια κοιτάνε τις κλήσεις κι αν έχει περάσει 1 ώρα σου κοτσάρουν και μια δεύτερη.

@ ilias: Ηλία μου όλοι μέρη του ίδιου συστήματος είμαστε μόνο εμείς είμαστε στη λάθος πλευρά, σ΄ αυτούς που τα παίρνουν.

@ Hunter: Σωστόοος!

@ Zalmoxis: Δεν πρόσεξες πόσο συγκρατημένα γράφω;

Ανώνυμος είπε...

(λυκάκι, φυσικά αστεία το έλεγα...)

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμος: Το κατάλαβα ...καλή μου ότι αστειευόσουν δεν μασάει ο λύκος χόρτο...

Dimitris Tsakalias είπε...

Κρίμα. Και ο ΝιΚάκλ, για δεξιός, είναι εντάξει τύπος.
Kι επειδή κάτι ακόμα πήρε τ' αφτί μου, θυμίζω, η γραφειοκρατία δεν στέκει ως δικαιολογία για τον πολιτικό της προϊστάμενο.

(Πάντως και χωρίς το "φούστης" πάλι καλό ποστάρισμα θα είχες κάνει)

Βέβαια, όπως είπε κάποτε ο μεγάλος Στέλιος Βαμβακάρης: "Ο π... θα στη γκάνει τη μπουστιά"