Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

οι offshore της ενημέρωσης….

Πάει καιρός που ήθελα να γράψω για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη μπλοκόσφαιρα μετά τη μαζική εισβολή των "ενημερωτικών" bloggs που διαγκωνίζονται μεταξύ τους και με τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την αποκλειστικότητα της είδησης.
Πόστ του τύπου "σε λίγο μια νέα αποκάλυψη από το …" (όνομα του blog) ανεβαίνουν και ξανανεβαίνουν ανά δεκάλεπτο με στόχο να κερδίσουν σε επισκεψιμότητα και να πουλάνε μούρη ότι είναι οι …πρώτοι.
Από τον κόπο να κάτσω να κάνω αναλύσεις μ΄ έβγαλε ένα blog από το Αγρίνιο, το "Agrinio-Culture" που επισκέφτηκα τυχαία στην πρωινή μου "βόλτα" και σας το συνιστώ.
Εκεί λοιπόν βρήκα και διάβασα φρέσκο πρωϊνό ιστοσημείωμα με τίτλο "αγνά παρθένα blogs" και την προτροπή "Εσείς τίμιοι αναγνώστες διαβάστε τα blogs τώρα που είναι ακόμα νωρίς και τα περισσότερα είναι πραγματικά αδέσμευτα και αθώα μετά θα είναι αργά. Γιατί μετά θα είναι κατευθυνόμενα χωρίς να ξέρεις από ποιον, ενώ τώρα διαβάζεις την εφημερίδα σου, βλέπεις το τάδε κανάλι και ξέρεις τι συμφέροντα εκπροσωπεί, ενώ με τα blogs δεν θα ξέρεις τίποτα θα είναι οι offshore της ενημέρωσης."
Καλή σας ανάγνωση και τα σχόλια σας στο Agrinio-Culture να πιάσουν τόπο

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

από koptoraptou:

Γεια στο στόμα τους! Στο πληκτρολόγιο τους, δηλαδή.
Καιρός δεν ήταν η αποκλειστικολαγνεία - για να μην πω η πιουρ βλακεία - να κατακλύσει και τα μπλογκς; Καλημέρα, Λύκε μου!

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Ο καβγάς είναι για το πάπλωμα (κοινώς διαφημίσεις) και όχι για το ονόρε γιατί ως καλά γνωρίζεις, λόγω επαγγέλματος, άλλο να γαζώνεις για το ημερομίσθιο και άλλο για να γίνεις ιδιοκτήτης οίκου ανοχής, μπαρντόν οίκου μόδας ήθελα να γράψω.

Λαμπηδονα είπε...

Δεν υπάρχουν ήδη κατευθυνόμενα
μπλοκς? Η εμένα μου φαίνετε?

monahikoslikos είπε...

@ λαμπηδόνα: υπάρχουν ασφαλώς αλλά είναι αρχή και δεν επηρεάζουν και ξεχωρίζουν. αύριο;;;

Unknown είπε...

αθώα και βλακωδώς, πιστεύω ότι τα μπλογκ-μακριά από μένα αυτό το σίγμα, ούξου- είναι μια αντίδραση στην ανελευθερία.
δλδ, πολλοί από μας μπορεί να έχουν μπλογκ προβολής τους.
άλλοι, μπορεί αν έχουν προβολής μιας ιδεολογίας
άλλοι, ανώνυμοι καθαρά, να ψάχνουν πολλών τύπων επικοινωνία, από το 'ρίχνω γκόμενο/α' ως το 'επικοινωνώ με τον κόσμο γιατί νιώθω φυλακισμένος εκεί που είμαι'
κι άλλος πάλι, που τα 'χει κάνει περίπου θάλασσα παντού, όπως εγώ, κι ούτε ανωνυμία, ούτε επωνυμία δεν μπορεί να κρατήσει, εκφράζεται με μεγαλύτερη, μικρότερη, ή καθόλου προσοχή, και αποσκοπεί στα σχόλια που είναι για τον μπλόγκερ και επαφή με τον έξω κόσμο, και βοήθεια για το πώς βλέπει ακόμη και ο ίδιος τη ζωή του, τις δραστηριότητές του, κλπ.
και λίγα γράφω φυσικά.

άρα, ό,τι και να γίνει με τα μπλογκ, γιατί όντως ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΩΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ,
προς το παρόν, και για πολλούς, μα πραγματικά πολλούς, το μπλογκάρισμα ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΌΤΑΝ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΗ.
ακόμη κι αν είμαι ουτοπικά αισιόδοξη, πιστεύω στην έννοια της ελευθερίας τόσο, που τη θεωρώ αληθινή, όπου και να βρισκόμαστε.
είναι σχεδόν αστείο, όταν κάποιος γνωρίζει εμένα, αλλά έτσι μου φαίνεται (επειδή είμαι κουλτουριάρα φυσικά, παραπέμπω και στο περίπου ομώνυμο έργο, με ποιον ήταν; με τη βασιλειάδου ή με τον χατζηχρήστο;)
:)
καλημέρα σ'ὀλους, πάω στο αγρίνιο κουλτούρα τώρα.

monahikoslikos είπε...

@ abttha: να πω ότι συμφωνώ με την άποψή σου για την ελευθερία του διαδικτύου να το πω αν και εγώ δεν είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος όπως εσύ.
Άλλωστε εσύ είσαι μόλις 23 χρονών κοριτσάκι και μπορείς να βλέπεις το μέλλον μπροστά σου να σου χαμογελά.
Έχεις την αγάπη μου και την εκτίμησή μου, το ξέρεις!

iLiAs είπε...

Offshore ε?
Λες να μεταφερθούμε Λύκε στα νησιά Κεϊμάν??

Καλό απόγευμα :)

Dr Jekyll είπε...

Λύκε μου τί θα πει αδέσμευτα και αμερόληπτα blogs;
Εσύ και το blog σου ανήκετε σ' αυτή την κατηγορία; Χα, χα, χα....!

monahikoslikos είπε...

@ ilias: Μπορούμε κι εδώ κοντά στην Κύπρο

@ Dr jekylL: Και να σου πω θα καταλάβεις; Πολύ αμφιβάλω

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΠΛΟΓΚΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Κάντε κλικ για 10 συνεχείς ημέρες στο blog μας και αποκτήστε δωρεάν cd με τα τραγούδια της Γουροβίζιον!

Με 20 ημέρες συνεχόμενα κλικ, προσφέρουμε dvd με την πορεία του ΑΠΟΕΛ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Με 30 ημέρες συνεχόμενα κλικ, δικό σας, το δερματόδετο έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη "Όλη η αλήθεια για τον Ιούλιο του 1965".

Σπεύσατε, σπεύσατε!

Unknown είπε...

ζάλμοξη, γέλασα πολύ μ'αυτό που έγραψες γιατί αν πας στο αγρίνιο κουλτούρα ή πώς το λένε, ε, θα δεις έναν τύπο στα σχόλια να λέει ότι είναι το πρώτο πιο συζητημένο μπλογκ αρκεί να πατήσεις τη λέξη ΧΧΧΧΧ. αυτός λες να δίνει και πριμ ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού της περιοχής;
τελικά για μπλογκς μιλάμε ή για γλυφυτζούρια;
την καλησπέρα μου σε όλους!